Sport

Știrile zilei din sport, miercuri 11 mai. Naomi Osaka îşi face agenţie de management sportiv

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 11 mai. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
11.05.2022 | 20:03
Stirile zilei din sport miercuri 11 mai Naomi Osaka isi face agentie de management sportiv
Naomi Osaka îşi face agenţie de management sportiv. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
11-05-2022
19:29

Naomi Osaka îşi face agenţie de management sportiv

Naomi Osaka şochează din nou. Japoneza a rupt contractul cu IMG World, agenţia de management sportiv care a transformat-o în cea mai bine plătită sportivă din lume, şi îşi creează propria companie. Sub tutela lui IMG World, nipona de 24 de ani a devenit un magnet pentru contracte de sponsorizare şi de imagine.

57 de milioane de dolari câştigă Osaka din contracte, conform Forbes. Cu toate acestea, fosta ocupantă a locului 1 WTA, a oprit colaborarea cu IMG World. Va înfiinţa EVOLVE (n.r. – a evolua, în limba engleză), o companie care are acelaşi obiect de activitate. 

„Mi-am petrecut cariera făcând lucrurile în felul meu, chiar și atunci când oamenii mi-au spus că nu este bine sau tradițional. Evoluția este următorul pas natural în călătoria mea atât ca sportivă, cât și ca femeie de afaceri, precum și o modalitate de a continua să fiu eu însumi și să fac lucrurile în felul meu”, a declarat Osaka. În cadrul noii companii, nipona va colabora cu Stuart Duguid, cel care a fost agentul ei la IMG.

 

11-05-2022
17:48

Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu, victorii la jucătoare mai bine clasate

Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu au reuşit să se impună în faţa unor jucătoare mai bine clasate în topul mondial. Ana Bogdan (95 WTA) a învins-o cu 7-6 (4), 6-0 pe Magda Linette (54 WTA), în optimile challengerului feminin de la Paris.

Mihaela Buzărnescu (124 WTA) a câştigat şi ea, 2-1 la seturi, în faţa Tatjanei Maria (109 WTA). Românca a cedat primul set cu 1-6, reuşind să întoarcă soarta meciului. 6-4 în setul secund şi 6-2 în decisiv i-au asigurat lui Miki un loc în optimile de la Karlsruhe. Ambele turnee se dipută pe zgură.

11-05-2022
16:55

Fanii lui Manchester United au epuizat toate biletele pentru finala FA Youth Cup, de pe „Old Trafford”

Fanii lui Manchester United au luat cu asalt casele de bilete și au cumpărat toate tichetele pentru finala FA Youth Cup, de pe Old Trafford, unde „diavolii roșii” se vor duela cu Nottingham Forest.

Nici fanii adverși nu s-au lăsat mai prejos și au cumpărat 6.000 de bilete pentru a-i susține pe tinerii de perspectivă a formației lui Steve Cooper.

Este un moment inedit pentru fotbalul din Anglia, ținând cont de faptul că echipele de tineret se vor înfrunta, nu cele principale. Partida va fi transmisă în România, la TV ProArena, la ora 21:30.

11-05-2022
16:12

Un arbitru italian a salvat viața unui fotbalist de 20 de ani

Un arbitru italian a salvat viața unui fotbalist de 20 de ani la un meci de Serie D, dintre Casertana și Rotonda. Fabio Franzo este numele arbitrului devenit erou, care în minutul 67 a intervenit decisiv pentru salvarea portarului.

La o ciocnire între portar și un adversar, tânărul fotbalist a căzut și a rămas inconștient pe gazon, până când un coechipier a sesizat că nu este bine. Atunci, arbitrul a intervenit prompt și i-a făcut un masaj cardiorespirator, iar intervenția sa a fost decisivă pentru a-l salva pe portar.

„Nu știu dacă a făcut infarct, dar stop cardiorespirator sigur a făcut. Norocul meu este că am fost asistent medical și am știut cum să intervin!”, a declarat arbitrul italian.

11-05-2022
15:05

Iga Swiatek a învins-o clar pe Gabriela Ruse în turul 2 al turneului WTA de la Roma

Poloneza Iga Swiatek, numărul 1 mondial, a învins-o fără drept de apel pe românca Gabriela Ruse (57 WTA), într-un meci contând pentru turul al doilea al turneului WTA de la Roma.

Partida a durat o oră și zece minute, Swiatek întâmpinând ceva probleme doar în primul set, pe care l-a câștigat cu 6-3. În al doilea s-a distrat pur și simplu, jucătoarea noastră nereușind să-i ia nici măcar un game.

Într-un alt joc contând pentru aceeași fază a turneului, canadianca de origine română Bianca Andrescu (90 WTA) a trecut de Nuria Parrizas-Diaz (Spania, 51 WTA) tot în două seturi, scor 6-3, 7-6.

11-05-2022
14:08

Cristi Săpunaru și Lorenzo Paramatti, suspendați două etape și amendați cu câte 3.000 de lei după incidentele de la meciul Rapid - FC U Craiova

Cristi Săpunaru și Lorenzo Paramatti și-au aflat pedepsele după incidentele de la finalul partidei Rapid – FC U Craiova, din etapa a 8-a a play-out-ului din Casa Pariurilor Liga 1.

Cei doi au fost suspendați câte două etape și amendați cu câte 3.000 de lei, astfel că vor rata jocurile din ultima rundă cu CS Mioveni, rspectiv Sepsi. În plus, Săpunaru va pierde și eventualul joc de baraj pentru Conference League în cazul în care Rapid se va califica.

Pe lângă sancțiunile aplicate jucătorilor în cauză, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a amendat și clubul Rapid cu 10.000 de lei, în timp ce FC U Craiova a fost penalizată cu 16.875 de lei.

11-05-2022
13:25

Orașul Iași va găzdui în vară două turnee de tenis importante

Primăria municipiului Iași a lansat miercuri două turnee importamte de tenis, care vor avea loc în această vară la Arenele Ciric. Este vorba despre Challenger-ul ATP 100 Concord Iași Open și despre turneul WTA BCR Iași Open.

Aflat la cea de-a treia ediție, Concord Iași Open este un challenger ATP dotat cu premii în valoare de 90.000 de euro și 100 de puncte ATP. Directorul turneului este fostul mare jucător român Andrei Pavel.

BCR Iași Open va debuta în această vară și este un turneu WTA 125, cu premii de 115.000 de dolari și 160 puncte WTA. Directorul acestei competiții este antrenorul Daniel Dobre, care a anunțat că organizatorii doresc să invite două jucătoare de Top 50, marea surpriză putând fi ucraineanca Elina Svitolina.

„Pot fi jucătoare între primele 50 și primele 200 din lume la fete, iar turneul de fete are două wild-card-uri rezervate special pentru primele 50 de jucătoare ale lumii. Noi o să încercăm să invităm jucătoare, de exemplu ne gândim să o invităm pe Elina Svitolina, din Ucraina”, a declarat Daniel Dobre în cadrul unei conferințe de presă.

11-05-2022
12:04

Fostul mare campion în NBA, Bob Lainer, a murit

Bob Lanier, unul din cei mai mari jucători din anii ’70 șI ambasadorul global al NBA, a murit la vârsta de 73 de ani. Desemnat de opt ori în carieră MVP-ul celebrelor All Star Game, fostul baschetbalist suferea de cancer.

Bob Lanier a jucat alături de Kareem Abdul-Jabbar, unul dintre cei mai mari baschetbaliști ai tuturor timpurilor și a fost inclus în Hall of Fame al baschetului nord-american.

Timp de mai bine de 30 de ani, Lanier a servit ca ambasador global ș, călătorind prin lume pentru a preda valorile jocului de baschet și pentru a-i motiva pe tineri să îmbrățișeze acest sport.

11-05-2022
10:40

Mircea Rednic, la un pas sa semneze cu o echipă din liga a doua cipriotă

Liber de la finalul anului 2021, după ce a fost dat afară de la Dinamo, Mircea Rednci este foarte aproape să revină în antrenorat. Conform Digisport, el este la un pas să semneze cu Ermis, ocupanta locului șase din liga a doua cipriotă.

Negocierile dintre părți sunt foarte avansate, Mircea Rednic urmând să semneze un contract pe trei sezoane cu echipa cipriotă. Obiectivul impus „Puriului” de conducerea clubului înființat în 1958 este promovarea în prima ligă.

11-05-2022
09:27

Giorgio Chiellini se desparte de Juventus Torino după 17 ani

Giorgio Chiellini și-ar putea trece miercuri seara în palmares cel de-al 20-lea trofeu câștigat în tricoul cu Juventus, dacă va reuși să câștige Cupa Italiei în finala cu Inter Milano. Totodată, ar fi o frumoasă despărțire de „Bătrâna Doamnă”, deoarece „veteranului” din apărarea lui Max Allegri îi expiră contractul în această vară și nu dorește să și-l mai prelungească.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, Chiellini ar dori să-și continue cariera în MLS, de unde are în acest moment două oferte, cea mai tentantă fiind de la Los Angeles FC.

Acum în vârstă de 37 de ani, Giorgio Chiellini a îmbrăcat tricoul lui Juventus Torino timp de 17 ani, iar în ultima perioadă a fost chiar căpitanul formației antrenată de Max Allegri.

11-05-2022
08:14

Atacantul român George Pușcaș, desemnat jucătorul lunii aprilie la Pisa

Lui George Pușcaș pare să-i priască de minune împrumutul de la Reading la Pisa. Atacantul român și-a regăsit forma de altădată după revenirea în Serie B, el având o contribuție importantă în clasarea echipei sale pe un loc ce duce la barajul d epromovare în Serie A.

Pușcaș a jucat pentru Pisa în 18 partide și a marcat 8 goluri. Doar în aprilie a înscris de 4 ori, cu Benevento (1-5), cu Perugia (1-1) și cu Como (3-1, dublă), fiind desemnat jucătorul lunii.

George Pușcaș ar putea rămâne în continuare la Pisa, gruparea italiană având o opțiune de transfer definitiv în valoare de 5 milioane de euro. Singura condiție este să promoveze în Serie A.

11-05-2022
07:03

Dinamo se întărește pentru ediția viitoare a Ligii Campionilor la Handbal masculin

Deja campioană a României, titlu pentru care va fi premiată miercuri înaintea partidei cu Steaua din campionat, echipa de handbal masculin Dinamo pregătește din timp ediția viitoare a Ligii Campionilor, unde speră să facă o figură mult mai bună decât cea din acest sezon.

Cu un buget estimat la 4 milioane de euro, „dulăii” au făcut deja patru achiziții de marcă: egipteanul Ali Zein (inter stânga), cehul Stanislav Kasparek (inter drepta), ucraineanul Andrii Akimenko (extremă dreapta) și Alexandru Bucătaru (portar, de la CSM București).

Totuși, Dinamo nu se oprește aici, antrenorul spaniol Xavi Pascual dorind să-i mai transfere și pe macedoneanul Dejan Manaskov (extremă stânga, de la Veszprem), sârbul Lazar Kukic (centru, de la Benfica) și brazilianul Joao Pedro Silva (centru, de la Puente Genil)

S-au stabilit semifinalele Ligii Campionlor la handbal feminin

Marți seara, a avut loc tragerea la sorți a semifinalelor Ligii Campionilor la handbal feminin din acest. Așa cum s-a întâmplat mereu în ultima perioadă, Final Four-ul se va disputa tot la Budapesta, în perioada 4-5 iunie.

Gyor ETO – Team Esbjerg şi Metz Handball – Vipers Kristiansand sunt meciurile programate în penultimul act, pe 4 iunie, urmând ca finala mică și finala mare să se dispute o zi mai târziu.

ADVERTISEMENT

CSM București a ratat din nou calificarea în Final Four, fiind eliminată de Esberg după 25-26 în tur, la București, și 27-27 în returul din Danemarca. Deținătoarea trofeului este Vipers Kristiansand.

Două companii sunt interesate de cumpărarea clubului AC Milan

Aproape de cucerirea unui nou titlu de campioană în Serie A după o perioadă îndelungată de secetă, AC Milan a stârnit interesul a două companii multinaționale care vor să achiziționeze clubul. Este vorba despre RedBird Capital Partners (din SUA) și Investcorp (din Bahrain), ambele făcând oferte de aproximativ 1,1 miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

„Înţeleg că sunt două oferte şi avem nevoie de timp pentru a le înţelege bine şi pentru a le compara. Nu am informații despre vreo problemă cu oferta făcută de Investcorp. Nu sunt persoana potrivită pentru a oferi astfel de detalii, pentru că nu gestionez ofertele”, a declarat Paolo Scaroni, președintele lui AC Milan, pentru Sky Sport Italia.

AC Milan este deţinut în prezent de către fondul american de investiţii Elliot Management, care l-a cumpărat în 2018 de la omul de afaceri chinez Li Yonghong, care nu a putut rambursa un împrumut.

ADVERTISEMENT

Cu două etape înainte de finalul campionatului, AC Milan ocupă primul loc în Serie A, având un avans de două puncte față de marea rivală Inter Milano. Pentru a câștiga din nou titlul după o pauză de 11 ani, „diavolii” mai au nevoie de 4 puncte în meciurile cu Atalanta (acasă) și Sassuolo (deplasare).

Golden State Warriors, ca și calificată în finala Conferinței de Vest a NBA

Golden State Warriors conduce cu 3-1 pe Memphis Grizzlies și este aproape calificată în finala Conferinței de Vest a NBA. Luni noaptea, Golden State Warriors s-a impus cu 101-98 în meciul 4 și mai are nevoie de o singură victorie pentru a ajunge în ultimul act al Conferinței.

ADVERTISEMENT

Victoria lui Golden State Warriors s-a conturat târziu, în ultimul minut de joc, principalul „vinovat” fiind vedeta Stephen Curry, care a reușit 32 de puncte, 5 recuperări și 8 pase decisive.

Cu 4 coșuri marcate de la distanță, Curry devine primul baschetbalist din istoria competiției care înscrie  500 de coșuri de 3 puncte în play-off-ul NBA.

ADVERTISEMENT