Sport

Știrile zilei din sport, miercuri, 12 ianuarie. UTA a obținut prima victorie în cantonamentul din Turcia. Favoritul lui Gigi Becali a dat două goluri

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 12 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport miercuri 12 ianuarie UTA a obtinut prima victorie in cantonamentul din Turcia Favoritul lui Gigi Becali a dat doua goluri
David Miculescu. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
12-01-2022
19:58

David Miculescu a adus prima victorie pentru UTA, în Turcia

UTA Arad a câștigat primul amical din stagiul de pregătire din Antalya 2-1 cu SC Pelican, din Gabon. Pentru trupa lui Laszlo Balint a marcat David Miculescu.

Atacantul favorit al lui Gigi Becali a înscris ambele goluri în prima repriză. În actul secund africanii au redus din handicap, printr-o reușită de la 11 metri.

Vineri, arădenii vor disputa ultimul meci test din stagiul din Turcia, în compania formației de ligă secundă din Elveția, FC Aarau.

12-01-2022
19:02

Raul Albentosa, fostul fundaș al lui Dinamo, a semnat cu echipa lui Mario Nicolae

Clubul danez Vejle a anunțat transferul lui Raul Albentosa, fostul fundaș al lui Dinamo. La formația din Danemarca, manager sportiv este Mario Nicolae, cel care, recent, a ocupat aceeași funcție și la Dinamo.

 

12-01-2022
18:24

Amicalele CFR-ului din Spania, cu St. Gallen, Lugano și Ferencvaros au fost anulate

Campioana României, CFR Cluj, efectuează un stagiu de pregătire în Valencia, iar oficialii clubului pregătiseră și trei jocuri test, cu St. Gallen, respectiv Ferencvaros.

Dacă echipa maghiară a anunțat mai demult că își anulează cantonamentul de la Valencia, elvețienii au renunțat în ultima clipă din cauza problemelor generate de răspândirea noului coronavirus.

Astfel, vișiniii au fost obligați să se reorienteze. În locul celor două formații amintite, trupa lui Dan Petrescu va disputa două amicale cu echipe de amatori din regiune.

”La fel ca și St. Gallen, FC Lugano și Ferencvaros TC și-au anulat și ele cantonamentele din Spania, astfel oficialii echipei noastre au făcut eforturi în ultimele zile pentru a găsi alți adversari pentru meciurile amicale.

Așadar, joi, de la ora 17:00 ora României, vom întâlni CF La Nucia, iar sâmbătă, de la ora 12:00 ora României, băieții vor juca împotriva celor de la UD Alzira, ambele echipe din această zonă a Spaniei. Ambele meciuri amicale se vor juca la Oliva Nova și vor fi transmise live pe pagina noastră de Facebook”, au anunțat oficialii campioanei.

12-01-2022
16:00

Comisia de Disciplină a amendat clubul Rapid cu 110 mii de lei pentru incidentele de la meciurile cu FC Argeș și FCSB

Comisia De Disciplină din cadrul FRF a amendat clubul Rapid cu peste 110 mii de lei pentru incidentele provocate de suporteri la meciurile cu FC Arge, respectiv FCSB.

Astfel, giuleștenii vor plăti o penalitate sportivă de 50.625 lei pentru torțele și fumigenele aprinse în timpul jocului cu FC Argeș, din 10 decembrie.

Cinci zile mai târziu fanii feroviarilor au aruncat atât de multe torțe și fumigene pe tern, încât derby-ul cu FCSB a fost întrerupt vreme de 3 minute. Pentru ”entuziasmul” suporterilor de la meciul cu rivala roș-albastră, oficialii Rapidului vor mai scoate din conturi 60.000 de lei.

12-01-2022
14:54

Valentin Iorgulescu a plecat de la Gaz Metan Mediaș

Președintele clubului Gan Metan Media, Valentin Iordănescu, a renunțat la funcția pe care o deținea din 2020. Nepotul fostului selecționer Anghel Iordănescu a decis să demisioneze menționând că nu mai poate ajuta clubul. 

”Am decis să plec şi vreau să explic, măcar pe scurt,  motivele care au dus la această decizie. Înţeleg fotbalul şi cunosc cerinţele unui club precum Gazul şi ştiu că atunci când nu mai poţi ajuta pentru că nu mai eşti ajutat, trebuie să pleci.

Plec pentru că simt că sprijinul acordat Gazului condus de mine se va împuţina şi nu va mai fi suficient pentru a construi ceva pe termen mediu sau lung. La plecare, mesajul meu este unul simplu: Să nu uităm de fotbal, să avem grijă de el!”, a transmis Valentin Iordănescu prin intermediul rețelelor de socializare.

12-01-2022
14:13

Bologna și Salernitana se bat pe semnătura lui Andrei Rațiu

Apărătorul de 23 de ani, Andrei Rațiu, titular în naționala României, este dorit de grupările Bologna și Salernitana.

Conform jurnaliștilor de la tuttomercatoweb, apărătorul de bandă dreaptă ar putea semna cu una din cele două formații chiar în această iarnă.

Rațiu, legitimat în acest moment la Huesca, reprezintă un interes și pentru Sporting Lisabona. Fotbalistul cotat la 1.000.000 de euro mai are contract cu gruparea spaniolă până în 2024.

12-01-2022
13:18

Coman rămâne la Bayern până în 2027

Mijlocașul Kingsley Coman și-a prelungit contractul Bayern Munchen pe încă patru sezoane, actuala înțelegere urmând să dureze până în vara anului 2027.

”Sunt foarte fericit pentru că Bayern este unul dintre cele mai bune cluburi din lume și știu că avem încă multe oportunități de a câștiga. Sunt aici din 2015, ne simțim ca o familie mare. Totul este perfect aici.

Cei mai buni ani ai mei ca fotbalist sunt încă înaintea mea și mă bucur că îi voi petrece la Bayern. Cel mai mare obiectiv al meu este să câștig din nou Liga Campionilor și de data aceasta împreună cu fanii noștri, vă rog”, a declarat internaționalul francez pentru site-ul oficial al clubului german.

Deși gruparea bavareză nu a anunțat alte detalii din prelungirea contractului cu Kingsley Coman, se pare că acesta va primi un salariu anual de 17 milioane de euro și va deveni al treilea cel mai bine plătit jucător de la Bayern, după Robert Lewandowski și Manuel Neuer.

Fotbalistul francez a câștigat 17 trofee cu Bayern Munchen: șase titluri în Bundesliga, de trei ori Cupa, de cinci ori Supercupa Germaniei și câte o dată Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al cluburilor.

12-01-2022
12:11

Au fost programate data și ora derby-ului Dinamo - FCSB

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit programul etapei a 23-a din Casa Pariurilor Liga 1, atunci când este programat și „Eternul derby” Dinamo – FCSB. În tur, roș-albaștrii au stabilit un record, învingând marea rivală la cea mai mare diferență de scor din istorie, scor 6-0. Returul se va juca pe Național Arena, duminică, 30 ianuarie, de la ora 20:00.

Partidele vor fi transmise în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.

Vineri, 28 ianuarie

Ora 20.00 Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova

Sâmbătă, 29 ianuarie

Ora 14.00 FC Voluntari – Gaz Metan Mediaș

Ora 17.00 Academica Clinceni – Farul Constanța

Ora 20.00 FC Rapid 1923 – UTA Arad

Duminică, 30 ianuarie

Ora 14.00 Chindia Târgoviște – CS Mioveni

Ora 17.00 FC U Craiova – FC  Argeș

Ora 20.00 FC Dinamo – FCSB

Luni, 31 ianuarie

Ora 20.00 CFR Cluj – FC Botoșani

12-01-2022
09:31

Tătărușanu s-a vindecat de coronavirus

Portarul echipei AC Milan, Ciprian Tătăruşanu, s-a vindecat de Covid-19, după ce fusese depistat pozitiv la începutul anului și a fost nevoit să intre în izolare conform protocolului sanitar.

”AC Milan informează că portarul Ciprian Tătăruşanu a fost testat negativ pentru Covid-19. Jucătorul este vindecat şi este disponibil pentru antrenamentul de astăzi”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului italian.

12-01-2022
08:04

Eșec pentru Cristian la Sydney

Jucătoare Jaqueline Cristian, locul 73 WTA, a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 500 de la Sydney.

Ea a fost învinsă, scor 1-6, 5-7, de cehoiaca Barbora Krejcikova, locul 4 WTA și cap de serie numărul 3, după un meci de o oră și 35 de minute. Pentru accederea în optimi, Cristian va primi un premiu de 10.000 de dolari şi 80 de puncte WTA.

12-01-2022
06:17

Ruse, înfrângere în turneul de la Sydney

Jucătoarea Gabriela Ruse, locul 82 WTA, venită din calificări, a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 500 de la Sydney.

Ea a fost învinsă, scor 3-6, 1-6, de Anett Kontaveit din Estonia, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 4, după un meci de o oră şi 16 minute. Pentru accederea în optimi, Ruse va primi un premiu de 10.000 de dolari şi 80 de puncte WTA.

Portarul naţionalei Coastei de Fildeş, suspendat pentru dopaj

Portarul echipei naționale a Coastei de Fildeș, Sylvain Gbohouo, a fost suspendat pentru dopaj cu doar 24 de ore înaintea primului meci de la Cupa Africii pe Națiuni.

Conform BBC, un purtător de cuvânt al FIFA a confirmat că portarul a fost “suspendat provizoriu pentru dopaj”. În timpul unei conferinţe de presă, antrenorul naţionalei ivoriene, Patrice Beaumelle, a explicat că Gbohouo a fost testat pozitiv în noiembrie 2021, după înfrângerea, scor 0-1, în faţa Camerunului, în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar.

ADVERTISEMENT

Potrivit selecţionerului, jucătorul de 33 de ani a urmat un tratament oftalmologic, fără să ştie că acesta conţinea substanţe interzise. Gbohouo (56 de selecţii) este portarul titular al ”elefanţilor”, care se numără printre favoriţii CAN.

Gbohouo este legitimat la Wolkite City FC, o echipă din Etiopia. El a mai evoluat în carieră la Sewe Sport, în ţara lui natală, şi la Mazembe, în Congo. Costa de Fildeş dispută, miercuri, primul meci la turneul final al Cupei Africii, cu Guineea Ecuatorială.

ADVERTISEMENT

Handbaliştii francezi, uimiți de lipsa măsurilor sanitare pentru combaterea Covid-19 în Ungaria

Sosiţi la Szeged pentru a evolua în prima fază a Campionatului European de handbal masculin, jucătorii naționalei Franței au fost surprinşi de condiţiile sanitare foarte realaxate găsite în Ungaria.

În timp ce Franţa trece de la restricţie la restricţie în încercarea de a limita răspândirea variantei Omicron, Ungaria pare departe de aceste consideraţii. Astfel, după ce au fost nevoiţi să respecte protocoale foarte stricte acasă, handbaliștii francezi nu s-au aşteptat la așa o relaxare, la hotelul lor din Szeged, oraş în care vor juca, joi, primul meci, împotriva Croaţiei.

ADVERTISEMENT

”Am rămas uluiţi, ca să nu spunem şocaţi de condiţiile în care se prezintă competiţia. Am urmat protocoale stricte pentru a nu face Covid şi ajungem aici, la hotel, printre clienţii care nu poartă mască. Mâncăm în aceleaşi locuri cu alţi clienţi. Ne impunem o mulţime de restricţii pentru a ne proteja şi aici condiţiile sunt cel puţin uimitoare”, a spus vedeta Nikola Karabatic, conform Le Figaro.

”E sigur diferit faţă de ultimele noastre două competiţii (n.r. – din Egipt şi Tokyo), unde am fost în condiţii foarte sigure. Aici, când am ajuns şi am văzut oameni mergând în costume de baie la piscina hotelului, fără măşti sau altceva, a fost un şoc. Nivelul protocolului sanitar este cel puţin diferit.

ADVERTISEMENT

Ne străduim din greu să nu fim testaţi pozitiv şi ni s-a părut o situaţie ciudată. Şi fără să vreau să fac polemică, nu sunt sigur că este foarte respectuos pentru jucătorii şi staff-ul care au transpirat sânge şi apă să ajungă în condiţii bune”, a afirmat extrema Vincent Gerard.

Selecţionerul Guillaume Gille s-a arătat foarte enervat de situaţie, dar speră că aceasta va fi schimbată rapid: ”Este un decalaj mare între protocolul foarte strict al EHF, care necesita cea mai mare vigilenţă, şi sosirea într-o ţară care tratează Covid într-un mod foarte diferit.

Iar EHF, evident, nu a considerat de cuviinţă să impună aceleaşi standarde peste tot. Avem impresia că toată munca dinainte este puţin prejudiciată de organizarea la faţa locului. Sper că opinia noastră către organizatori va face posibilă reglementarea rapidă a acestui lucru, deoarece un decalaj atât de mare nu este acceptabil”.

Contextul sanitar din Ungaria nu l-a impresionat însă pe Kentin Mahe, care joacă la Veszprem. ”Cunoscând Ungaria, nu sunt surprins. Ştim că guvernul ungar ia decizii mai târziu decât unii dintre vecinii săi. De ce ? Nu ştiu, nu sunt politician. Dar este ceva care nu mă surprinde, să fiu sincer”, a spus portarul.

Două sportive din Belarus, interzise pe motive politice

Două sportive din Belarus, Svetlana Andriyuk and Daria Dolidovich, practicante ale probelor de schi fond, dintre care una spera să ia startul la Jocurile Olimpice de la Beijing de luna viitoare, au declarat că autorităţile din ţara lor le-au interzis să concureze din motive politice, ele fiind susţinătoare ale opoziţiei.

Conform site-ului new.fox-24.com, Andriyuk şi Dolidovich au spus că Federaţia de Schi din Belarus a dezactivat luna trecută codul lor FIS, care le permite sportivilor să concureze în competiţii organizate sub egida Federaţiei internaţionale. Ele sunt excluse de la competiţiile oficiale, inclusiv de la calificările pentru evenimente internaţionale majore.

Andriyuk, care are 22 de ani, a afirmat că această decizie a făcut-o să rateze o competiţie ce i-ar fi putut aduce calificarea la JO de la Beijing. ”Ei (n.r. – oficialii sportului) m-au acuzat cuvânt cu cuvânt că sunt o susţinătoare a opoziţiei”, a declarat Andriyuk, care a rămas fără serviciul său la stat în urma acestor acuzaţii.

Andriyuk a menţionat că nu şi-a exprimat niciodată în mod public opiniile politice, pe care le-a descris drept neutre, şi a adăugat că situaţia ei o obligă să părăsească Belarus, ea intenţionând să se stabilească în Polonia.

Daria Dolidovich, 17 ani, una din speranţele Belarusului la schi fond, este fiica unui fost practicant al acestui sport, Serghei Dolidovich, care a participat la şapte ediţii ale Jocurilor Olimpice. Acesta a luat parte la proteste de stradă şi a vorbit împotriva președintelui Aleksandr Lukaşenko.

Daria Dolidovich s-a arătat convinsă că opiniile politice ale tatălui ei se află în spatele deciziei autorităţilor. Serghei Dolidovich, care îşi antrenează fiica, a indicat că a renunţat la slujba sa la un centru naţional de pregătire după ce a fost sub presiune din cauza sprijinului său pentru opoziţie.

ADVERTISEMENT