LIVE Actualizat 13-10-2021
14:51

Știrile zilei din sport, miercuri, 13 octombrie. Doliu în tenisul românesc. A murit fosta jucătoare și antrenoare Lunella Maier

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 13 octombrie.
13.10.2021 | 17:45
Stirile zilei din sport miercuri 13 octombrie Doliu in tenisul romanesc A murit fosta jucatoare si antrenoare Lunella Maier
ADVERTISEMENT
13-10-2021
14:51

A murit jucătoarea și antrenoarea de tenis Lunella Maier

Lunella Maier, fostă jucătoare de tenis și antrenoare a loturilor naționale, s-a stins din viață, la doar 61 de ani. Anunțul a fost făcut de Federația Română de Tenis, printr-un mesaj publicat pe site-ul oficial.

Cu ani în urmă, aceasta a pregătit echipa de junioare U14 din care făcea parte și Jaqueline Cristian, sportivă aflată acum pe locul 111 în ierarhia mondială. Este, din păcate, cel de-al treilea reputat tehnician care ne părăsește în anul 2021, după Marinel Bondoc și George Corbu.

Federația Română de Tenis este alături de familie și prieteni în aceste momente grele. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis FRT.

13-10-2021
14:26

Alex Ioniță va juca din nou, la Rapid, după 7 ani

Atacantul Alex Ioniță a revenit la Rapid la jumătatea lunii septembrie, iar primul meci în care va evolua pentru gruparea alb-vișinie ar putea fi cel din etapa a 13-a, împotriva celor de la Dinamo, meci programat pe 23 octombrie. El a jucat ultima dată pentru giuleșteni în 2014.

Jucătorul și-a ispășit suspendarea pentru dopaj la finele lunii septembrie, astfel că poate reveni pe teren în orice moment. Numai că, în condițiile în care nu este pus la punct cu pregătirea fizică, el nu va fi folosit în următorul meci al Rapidului, cel de pe teren propriu împotriva campioanei CFR Cluj, programat duminică, 17 octombrie, de la ora 20.30, la Mioveni.

Ioniță se antrenează normal acum, dar a avut o problemă musculară. Cu siguranță nu va intra acum, la meciul cu CFR Cluj, dar este posibil să-l vedem la partidele următoare. Sunt șanse să intre câteva minute cu Dinamo sau cu U Craiova 1948. Pentru început, va intra doar câteva minute”, a declarat patronul Rapidului, Victor Angelescu, pentru Digi Sport.

Oficialul giuleștean a anunțat că și Ștefan Pănoiu și-ar putea face apariția pe teren cu Dinamo și a menționat că încă nu se știe pe ce stadion vor găzdui giuleștenii întâlnirea cu FCU Craiova, din etapa a 14-a a Ligii 1.

Pănoiu a suferit o ruptură musculară, acum se recuperează. Cel mai probabil și el va putea intra cu Dinamo sau cel târziu la meciul cu Craiova. Încă nu știm dacă vom juca pe Arena Națională cu U Craiova 1948, așteptăm ca Primăria să anunțe de când se poate închiria stadionul.

Dacă se va putea juca acolo, vrem să ne întoarcem pe Arena Națională. Dacă nu, vom încerca la Mioveni sau la Giurgiu”, a conchis Victor Angelescu.

13-10-2021
14:15

Medicul Radu Paligora a semnat cu Farul Constanța

Nici nu și-a încheiat bine colaborarea cu, CFR Cluj, că medicul Radu Paligora, unul dintre cei mai apreciați specialiști din campionatul intern a și găsit un nou angajament. Gică Hagi a demarat imediat negocierile și l-a convins să i se alăture la Farul Constanța.

Farul Constanța continuă «achizițiile» de marcă în toate compartimentele ! Începând de astăzi, Radu Paligora este noul doctor al formației noastre! 

În vârstă de 46 de ani, Radu Paligora este unul dintre cei mai renumiți specialiști în domeniu, cu o experiență vastă la cluburile de fotbal. A mai activat la FCSB, în perioada 2004-2014, Al Hilal, între 2014-2015, Ludogorets Razgrad, între 2016-2018, Al Wasl între 2019-2020 și CFR Cluj între ianuarie – august 2021. Bun venit, Radu Paligora, și mult succes alături de Farul Constanța!”, se arată în comunicatul oficial al echipei de la malul mării.

13-10-2021
11:50

CFR Cluj pune în vânzare biletele pentru meciul cu AZ Alkmaar din Conference League

CFR Cluj anunță punerea în vânzare a biletelor pentru meciul cu AZ Alkmaar din grupele Conference League. Potrivit comunicatului publicat pe pagina de Facebook a clubului, până joi, 21 octombrie, acestea vor fi disponibile exclusiv pentru abonații din sezonul 2021-2022.

Biletele pentru meciul CFR Cluj – AZ Alkmaar vor fi puse în vânzare joi, 14 oct, la casele de bilete de la Stadion EXCLUSIV pentru abonații din sezonul 2021-2022. La acest meci, abonații nu au acces pe baza cardului de abonat, însă au prioritate la achiziționarea de bilete în zilele de joi și vineri!

PROGRAMUL CASELOR DE BILETE (PELUZA 1):

  • JOI, 14 OCT – 12:00 – 17:00 (EXCLUSIV PENTRU ABONAȚI)
  • VINERI, 15 OCT – 12:00 – 17:00 (EXCLUSIV PENTRU ABONAȚI)
  • MIERCURI, 20 OCT – 11:00 – 17:00 (PENTRU TOATĂ LUMEA)
  • JOI, 21 OCT – 11:00 – 22:00 (PENTRU TOATĂ LUMEA)

Vineri seara (15 oct), începând cu ora 17:00, vom începe vânzarea ONLINE de bilete pentru oricine dorește să vină la meciul cu AZ Alkmaar. Prețurile biletelor:

  • VIP A – 60 lei
  • VIP B – 80 lei
  • Tribuna 1 – 20 lei
  • Tribuna 2 – 15 lei
  • Peluză – 10 lei

Conform documentelor în vigoare, meciurile se pot disputa cu o capacitate de 50% și pot participa doar persoanele care prezintă certificatul digital care atestă vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau certificatul digital care atestă că persoana se află în perioada cuprinsă între zilele 15 și 180 ulterior confirmării infectării COVID-19.

Dovada vaccinării sau trecerii prin boală se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi scanat prin aplicaţia mobilă de verificare la porțile de acces ale stadionului.

Copiii sub 12 ani au intrare gratuită la acest meci și sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare! Tichetele achiziționate online pot fi scanate la porți și de pe telefonul mobil!”, a anunțat campioana României.

13-10-2021
07:58

Alexia Căruțașu, decisivă în victoria lui Galatasaray

Alexia Căruțașu e vedetă la Galatasaray. Voleibalista în vârstă de 18 ani a fost decisivă în prima victorie a turcoaicelor din acest sezon cu Aydin, scor 3-1 (25-27, 25-14, 25-20, 25-21). Românca a reușit 19 puncte și a fost lăudată pe siteul grupării Cim Bom:

„După ce au cedat primul set, fetele noastre s-au mobilizat și au fost din ce în ce mai eficiente. Alexia Ioana Căruțașu a fost cea mai bună marcatoare a echipei noastre, cu 19 puncte. După ea urmează Anthi (17 puncte), Sude (14 puncte) respectiv Sasa Planinsec și Fatma, cu câte șase puncte”, e mesajul postat pe site-ul Galatei.

În runda inaugurală, Galatasaray a pierdut cu Ankara PTT, scor 1-3. Alexia joacă din această vară la Galata, care a luat-o de la Sistem9 Yeșilyurt Istanbul, cu care a câștigat Challenge Cup.

13-10-2021
07:10

Boris Mihailov, reales preşedinte al Federaţiei Bulgare de Fotbal după ce l-a învins pe Berbatov

Boris Mihailov a demisionat din funcția de președinte al Federației Bulgare de Fotbal după incidentele rasiste de la partida cu Anglia, dar a fost reales.

În vârstă de 58 de nai, fost portar a fost reales pentru nou nou mandat de patru ani, al cincilea. El a câștigat strâns alegerile împotriva principalului său contracandidat, Dimităr Berbatov, fost căpitan al naționalei Bulgariei și atacant la Manchester United, scor 241-230.

Președinția lui Mihailov a fost mai mareu controversată, el primind în dese rânduri acuzații de meciuri trucate și luare de mită. A demisionat după un meci de calificare la Euro 2020, din octombrie 2019, atunci când meciul cu Anglia, câștigat de britanici cu 6-0, a fost întrerupt pe motiv de rasism.

 

 

13-10-2021
04:34

Prelungirea contractului lui Bruno Fernandes, prioritate pentru Manchester United

Conform jurnalistului italian Fabrizio Romano, prelungirea contractului lui Bruno Fernandes a devenit o prioritate pentru Manchester United. Portughezul este unul dintre cei mai influență fotbaliști din lotul lui Ole Gunnar Solskjaer.

De când a sosit pe Old Trafford, în iarna lui 2020, și până în prezent, playmaker-ul lusitan a marcat 44 de goluri în 90 de meciuri jucate în toate competițiile pentru „diavolii roșii”. Actualul contract al lui Bruno expiră abia în 2025, dar șefii lui United vor să prelungească înțelegerea și să îi ofere un salariu mai bun.

Același Fabrizio Romano susține că United încearcă să îl convingă pe Bruno Fernandes să semneze un nou contract încă din luna iulie, dar cele două părți nu au reșit încă să se pună de acord asupra salariului și a duratei noii înțelegeri. Alți doi fotbaliști ai căror contracte reprezintă o prioritate pentru șefii „diavolilor” sunt Luke Shaw și Paul Pogba.

Gest superb făcut de Eintracht Frankfurt! Clubul plătește testele PCR pentru minorii care vor să vină pe stadion

Eintracht Frankfurt, care în această perioadă se interesează de serviciile lui Valentin Mihăilă, are grijă de proprii suporteri. Clubul din Bundesliga a făcut un anunț îmbucurător pentru fanii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. Aceștia vor fi scutiți de plata sumei de 50 de euro, atât costă testele PCR care trebuie efectuate pentru a li se permite accesul pe stadion la următoarele jocuri de acasă.

Toți fanii minori, dar și adulții care au dovada că nu pot fi vaccinați din motive medicale, nu vor trebui să plătească testele. Suporterii au și opțiunea să aleagă un voucher în valoare de 70 de euro, care poate fi folosit la magazinul clubului.

ADVERTISEMENT

Următoarele meciuri de acasă pe care le joacă Frankfurt sunt cu Hertha Berlin și cu Olympiakos, în Bundesliga, respectiv Europa League.

„În special pentru tinerii noştri susţinători şi familiile lor, cerința actuală a testului PCR reprezintă o dificultate specială la Frankfurt”, a declarat purtătorul de cuvânt al clubului Eintracht Frankfurt..

ADVERTISEMENT