Sport

Știrile zilei din sport, miercuri, 15 septembrie. Federația Europeană de Handbal împarte 12 milioane de euro participantelor în cupele europene

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de mmiercuri, 15 septembrie.
15.09.2021 | 19:55
Stirile zilei din sport miercuri 15 septembrie Federatia Europeana de Handbal imparte 12 milioane de euro participantelor in cupele europene
ADVERTISEMENT
15-09-2021
19:44

EHF a anunțat fondul de premiere a echipelor din cupele europene

Federația Europeană de Handbal pune la bătaie un fond de premiere de 12 milioane de euro pentru echipele ce vor evolua în competițiile continentale intercluburi, la feminin și masculin.

Cei mai mulți bani vor fi distribuiți echipelor ce vor performa în Liga Campionilor, întrecere în care România este reprezentată de CSM București, la feminin, respectiv Dinamo la masculin.

Într-un comunicat al forului continental de handbal se menționează că aceasta ”este cea mai mare sumă din istoria cupelor europene”.

15-09-2021
16:55

Victorie în prelungiri pentru Legia Varșovia în Liga Europa

Campioana Poloniei, Legia Varșovia, a debutat perfect în faza grupelor Ligii Europa. Polonezii au câștigat cu 1-0 primul meci din noul sezon al celei de a doua competiții continentale intercluburi, disputat în deplasare cu Spartak Moscova.

Întâlnirea s-a desfășurat sub semnul echilibrului, cele două oponente împărțindu-și ocaziile cu adevărat importante. Singura reușită a întâlnirii i-a aparținut internaționalului kosovar Lirim Kastrati.

Acesta a marcat în primul minut adițional al partidei de pe Otkrytiye Arena din Moscova. Cele două echipe fac parte din grupa C a Ligii Europa, alături de Napoli și Leicester.

15-09-2021
15:53

Ianis Hagi va fi pe teren pe 22 septembrie cu Livingston

Ianis Hagi a fost depistat pozitiv la coronavirus la Skopje înainte de meciul cu Macedonia de Nord și a părăsit cantonamentul naționalei României cu o aeronavă privată.

Steven Gerard primește vești bune, iar mijlocașul ar putea fi pe teren mai devreme decât era preconizat, deși a acuzat câteva simtome minore ale bolii. Pentru că Ianis Hagi s-a carantinat în România e nevoie să stea doar zece, în timp ce în Scoția ar fi trebuit să petreacă nu mai puțin de 20 de zile în izolare. 

„Ianis e bine, e acasă, se simte din ce în ce mai bine. Face tratament și sperăm să iasă cât mai repede. E ok, e acasă, la București”, a declarat Gheorghe Hagi. Astfel, Ianis ar putea fi pe teren dacă testul său dinainte de meci va ieși negativ.

15-09-2021
09:28

Răzvan Marin are un nou antrenor la Cagliari

Clubul Cagliari, la care este legitimat mijlocașul Răzvan Marin, a anunţat pe site-ul oficial că noul antrenor al echipei este Walter Mazzarri.

Tehnicianul, care l-a înlocuit pe Leonardo Semplici după doar trei etape scurse din Serie A, a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2024. Mazzarri a antrenat ultima dată echipa Torino, până în februarie 2020.

15-09-2021
06:34

Simona Radiş şi Mugurel Semciuc, cetăţeni de onoare ai municipiului Botoşani

Canotorii Simona Radiș, campioană olimpică la Tokyo 2020, și Mugurel Semciuc, medaliat cu argint la JO, au fost făcuți cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani.

La evenimentul desfășurat în pădurea ”Codrii de Aramă” – Lacul cu Nuferi din Ipotești au fost prezenți și sportivii Viviana Bejinariu și Vlad Aicoboae, care la rândul lor au primit diplome de excelență din partea Consiliului Județean.

Invitată de onoare a fost Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj, deja cetățean de onoare al Botoșaniului.

15-09-2021
05:28

Pele, primul mesaj după ce a ieșit de la terapie intensivă

Legendarul fotbalist Pele a anunțat printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare că a ieșit de la terapie intensivă.

”Prieteni, acesta este un mesaj pentru fiecare dintre voi. Să nu credeţi nicio clipă că nu am citit miile de mesaje de afecţiune pe care le-am primit aici. Vă mulţumesc mult tuturor celor care v-aţi rupt un minut din zi pentru a-mi transmite energie pozitivă.

Iubire, iubire şi iubire! Deja am ieşit de la terapie intensivă şi sunt în camera mea. Sunt pe zi ce trece mai fericit, cu dispoziţie să joc 90 de minute, dar şi prelungiri. Vom fi împreună curând!”, a scris Pele pe contul de Facebook.

 

Pele, în vârstă de 80 de ani, a fost operat sâptămâna trecută pentru o tumoră la colon.

15-09-2021
05:25

Mitu a pierdut în primul tur la Luxembourg Open, la dublu

Perechea Andreea Mitu/Lidziya Marozava (România/Belarus) a fost eliminată în primul tur al probei de dublu din cadrul turneului Luxembourg Open, de categorie WTA 250.

Mitu şi Marozava au fost învinse de cuplul Erin Routliffe/Kimberley Zimmermann (Noua Zeelandă/Belgia), scor 4-6, 5-7, într-o oră şi jumătate. Participarea în primul tur este recompensată cu 1.412 euro şi un punct în clasamentul de dublu.

Jaqueline Cristian, eșec în primul tur la Portoroz

Jucătoarea de tenis Jaqueline Cristian, locul 127 WTA, a ratat calificarea în turul doi al turneului de categorie WTA 250 de la Portoroz (Slovenia).

Românca a fost învinsă, în runda inaugurală, Iulia Putintseva din Kazahstan, cap de serie numărul 2 și locul 44 WTA,  scor 6-4, 6-4, într-o oră şi 35 de minute.

ADVERTISEMENT

Pe tabloul principal la Portoroz se mai află o româncă, Sorana Cîrstea, numărul 40 mondial şi cap de serie 4. Ea este calificată în optimi, fază în care o va întâlni pe Tereza Martincova din Cehia (61 WTA).