Sport

Știrile zilei din sport, miercuri, 16 martie. Liverpool a câștigat restanța cu Arsenal și pune presiune pe Manchester City

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 16 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
16.03.2022 | 22:15
Stirile zilei din sport miercuri 16 martie Liverpool a castigat restanta cu Arsenal si pune presiune pe Manchester City
ADVERTISEMENT
16-03-2022
22:14

Liverpool, victorie clară în restanța cu Arsenal

Într-un meci restant contând pentru etapa a 27-a din Premier League, Liverpool s-a impus clar pe terenul lui Arsenal cu scorul de 2-0. Golurile „cormoranilor” au fost marcate în repriza secundă de Diogo Jota (54) și Firmino (62).

Într-o altă restanță, de data aceasta din etapa a 16-a, Tottenham a câștigat cu același scor, 2-0, pe terenul lui Brighton, prin golurile înscrise de Romero (37) și Kane (57).

În urma acestor rezultate, Liverpool a acumulat 69 de puncte și s-a apropiat la doar unul singur de liderul Manchester City, în timp ce Tottenham a urcat pe locul 7, cu 48 de puncte, la egalitate cu West Ham.

 

16-03-2022
21:10

Rapid și CSM București defilează în Liga Florilor

Lupta pentru titlu din Liga Florilor la handbal feminin este mai strânsă ca oricând. Cu suporterii alături, Rapid s-a impus fără emoții, scor 33-22, în fața Dunării Brăila și a rămas la un punct în fața principalei contracandidate, CSM București.

Nici aceasta nu a avut, însă, deloc probleme în fața ultimei clasate, CSM Deva, pe care a învins-o la zece goluri diferență, 30-20. Surpriza etapei s-a produs la Râmnicu Vâlcea, unde Măgura Cisnădie a obținut o victorie la limită, scor 24-23 și a urcat astfel pe podium.

16-03-2022
20:30

Borussia Dortmund, victorie la limită în restanța cu Mainz

Borussia Dortmund s-a impus la limită, scor 1-0, în meciul restanță disputat pe terenul lui FSV Mainz 05, grație golului marcat de Axel Witsel, cu doar 3 minute înaintea fluierului final.

Cele două echipe ar fi trebuit să se întâlnească pe 6 martie, dar gazdele au cerut amânarea din cauza unui focar de Covid-19. În urma acestei victorii, fosta campioană s-a apropiat la doar patru puncte de liderul Bayern Munchen.

16-03-2022
19:35

România U19, victorie importantă în cursa pentru Europeanul de futstal

Echipa națională de futsal U19 a României continuă să spere într-o calificare miraculoasă la Euro, după victoria la limită, scor 3-2, obținută în fața Georgiei, grație golurilor reușite de Csongor Csog (10’25”), Tamás Nagy (16’37”) și Alexandru Trifa (34’03”). Pentru adversari au punctat Kurtsadze Nodar (03’47”), respectiv Giorgadze Giorgi (04’11”).

Testul suprem se va da, însă, vineri, când România U19 va înfrunta selecționata similară a Slovaciei. O victorie ar echivala cu prezența la turneul final.

16-03-2022
18:20

Academica Clinceni – Rapid se joacă cu o oră și jumătate mai devreme

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat modificarea orei de start a partidei dintre Academica Clinceni și Rapid, din etapa a doua a fazei play-out în Casa Pariurilor Liga 1.

Programat inițial de la ora 16:30, meciul se va juca, sâmbătă, de la ora 15:00, pe stadionul Dinamo, acolo unde ilfovenii și-au stabilit cartierul general, după ce în prima parte a anului au disputat meciurile de acasă la Giurgiu.

Cele două echipe s-au întâlnit recent, în ultima etapă a sezonului regulat. Atunci giuleștenii s-au impus cu scorul de 1-0. Era meciul de debut al lui Adrian Mutu pe banca Rapidului.  

16-03-2022
16:03

Steven Gerrard îl vrea pe Luis Suarez la Aston Villa

Uruguayanul Luis Suarez este în capul listei de achiziții a clubului Aston Villa. Atacantul este nemulțumit de situația de la Atletico Madrid, unde primește puține minute din partea antrenorului Diego Simeone și și-a mandatat agentul să-i caute un nou angajament.

Fotbalistul de 35 de ani nu va trebui să aștepte prea mult. Între alte echipe care și-au exprimat interesul pentru serviciile lui se numără și gruparea din Premier League, antrenată de Steven Gerrard, fostul său coechipier de la Liverpool.

Revenirea lui Suarez în cel mai puternic campionat al lumii este cu atât mai ușor de realizat cu cât fotbalistul va deveni liber de contract la finalul sezonului în curs.

10.000.000 de euro este cota de piață a lui Luis Suarez, conform transfermarkt

16-03-2022
14:52

Stadionul Steaua, în topul celor mai frumoase arene din 2021

Stadionul Steaua ocupă locul al patrulea, cu 10.057 de puncte, în topul celor mai frumoase arene din 2021, întocmit de platforma Stadium Database. Inaugurat chiar în vara anului trecut, printr-un amical disputat de Steaua în compania sârbilor de la OFK Belgrad, acesta are o capacitate de 31.350 de locuri.

Pe prima poziție, cu un avans de aproape 30.000 de puncte, se află El Sadar din Pamplona, care găzduiește meciurile echipei de fotbal Osasuna, în timp ce următoarele două sunt ocupate de stadioane din Argentina și Ecuador.

16-03-2022
13:46

21 de jucători convocați pentru Turul de Elită la care va participa România U19

Selecționerul Adrian Văsîi a convocat 21 de jucători pentru participarea la Turul de Elită din Croația, pentru calificarea la Campionatul European din Slovacia.

România va evolua în Turul de Elită în perioada 23-29 martie alături de Georgia, Islanda și reprezentativa țării gazdă. ”Micii tricolori” vor întâlni Georgia pe 23 martie, Croația pe 26 martie și Islanda pe 29 martie.

Doar câștigătoarea grupei se va califica la turneul final al Campionatului European din Slovacia.  

Lotul de jucători convocați de selecționerul Adrian Văsîi:

  • Portari: Robert Popa (U Craiova 1948), Alexandru Borbei (US Lecce/Italia), Denis Lungu-Bocean (SV Kuchl/Austria)
  • Fundași: Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (ACS Petrolul 52), Gabriel Dănuleasă (Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia), Dan Sîrbu (Farul Constanța), Botond Gergely (FK Csikszereda), Costin Amzăr (SC Dinamo 1948)
  • Mijlocași: Andrei Pandele (FC Metaloglobus), Mihai Luca (S.P.A.L./Italia), Nicolas Popescu (Farul Constanța), Ștefan Bodișteanu (Farul Constanța), Albert Hofman (Universitatea Cluj), Rareș Ilie (FC Rapid 1923), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța), Răzvan Tănasă (Farul Constanța), Andrei Doru (Politehnica Timișoara)
  • Atacanți: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Luca Andronache (Farul Constanța)
16-03-2022
12:25

Gaz Metan e pe minus în clasamentul Ligii 1

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF) a decis penalizarea cu alte două puncte a echipei Gaz Metan Mediaș, din cauza datoriilor pe care clubul le are către foști jucători și antrenori.

În urma acestei noi sancțiuni, gruparea sibiană a ajuns la cota -1 în clasament în Casa Pariurilor Liga 1. Nu mai puțin de 24 de puncte au pierdut medieșenii din cauza datoriilor.

În acest moment, clasamentul în faza play-out este următorul:

  1. FC Botoşani 26p
  2. UTA Arad 23p
  3. Rapid 23p
  4. Sepsi 23p
  5. Chindia Târgovişte 19p
  6. FC U Craiova 18p
  7. CS Mioveni 15p
  8. Dinamo 9p
  9. Academica Clinceni 7p
  10. Gaz Metan Mediaş -1p
16-03-2022
11:40

Kyrie Irving, record de puncte în NBA

Kyrie Irving (29 ani) a marcat 60 de puncte pentru Brooklyn în victoria obținută în fațalui Orlando Magic, scor 150-108. Astfel, playmakerul celor de la Brooklyn a reușit o performanță istorică, el egalând recordul de puncte din acest sezon, stabilit cu o zi înainte de jucătorul celor de la Minnesota, Karl-Anthony Towns.

Kyrie Irving a început în forță meciul cu Orlando, 41 de puncte din cele 60 fiind înscrise în primele 24 de minute. A fost pentru prima dată în ultimii cinci ani când un baschetbalist înscrie atât de multe puncte într-o repriză.

Conducătorul de joc al lui Brooklyn Nets a lipsit din echipă timp de șase luni din cauza faptului că nu era vaccinat. El a fost primit la începutul lui 2022, când oficialii clubului și-au dat seama că este indispensabil.

Totuși, din cauza protocolului de sănătate instituit în statul New York, Irving nu are încă voie să joace în meciurile de acasă, din cauză că refuză să se vaccineze anti-COVID-19, dar va putea să își ajute echipa atunci când aceasta joacă în deplasare.

16-03-2022
10:55

Pentru a evita meciurile interminabile, la turneele de Grand Slam va fi aplicată regula tiebreak-ului de 10 puncte

Forul mondial a anunțat că începând din acest an la turneele de Grand Slam va fi implementată o nouă regulă menită să reducă durata meciurilor.

Este vorba de tiebreak-ul de 10 puncte. Acesta va fi aplicat în setul decisiv. Astfel, dacă într-un meci oponenții sunt la egalitate 6-6, în ultimul set, se va aplica automat noua regulă, iar învingătorul va fi stabilit după acest tiebreak.

Jucătorul care ajunge primul la 10 puncte, cu condiția să existe totuși o diferență minimă de două puncte, va fi declarat învingător. Roland Garros este primul turneu de mare șlem la care fi fi implementat tiebreak-ul de 10 puncte.  

16-03-2022
10:09

Legendele FCU Craiova, incluse în Hall of Fame

Clubul patronat de Adrian Mititelu, FCU Craiova 1948, va crea o secțiune specială – Hall of Fame, unde se vor regăsi jucătorii care au scris istorie în tricoul alb-albastru.

Este vorba de un sector special amenajat în incinta bazei de pregătire ”Tărâmul leilor”, unde fostele glorii vor primi câte o stea, pe modelul celebrei alei a celebrităților de la Hollywood.

Pentru început 19 foști jucători reprezentativi sau personalități care au vibrat pentru gruparea olteană vor fi onorate. Între aceștia Cristi Chivu, Gheorghe Popescu, Rodion Cămătaru, Ilie Balaci, Ion Oblemenco, Tudor Gheorghe, Adrian Păunescu.

 

16-03-2022
09:07

Eden Hazard, aproape de o revenire în Premier League

Conform Foot Mercato, Eden Hazard (31 de ani) s-a săturat să mai stea la Real Madrid ar urma să ajungă tocmai Arsenal, rivala fostei sale echipe, Chelsea.

Belgianul nu s-a acomodat pe Santiago Bernabeu, deși au trecut aproximativ trei ani de când „galacticii” au plătit 115 milioane de euro pentru transferul său. Ce-i drept, playmakerul a fost măcinat și de accidentări.

Astfel, Hazard nu mai suportă situația și e decis să plece în vară de la madrileni, iar Arsenal e opțiunea preferată, după ce au existat deja primele contacte. Totuși belgianul mai are contract cu echipa lui Carlo Ancelotti până în vara lui 2024.

16-03-2022
07:50

FRF vrea să multe echipa națională din București

Răzvan Burleanu a anunţat în ce oraş şi-ar putea disputa naționala următoarele meciuri din mandatul lui Edi Iordănescu.

În ultimele preliminarii, România a jucat pe Național Arena sau la Ploiești, dar președintele FRF vrea să îi ducă pe „tricolori” la Craiova.

Burleanu a declarat că selecționata lui Iordănescu ar putea juca în acest an pe „Ion Oblemenco”, un stadion de aproximativ 30 de mii de locuri. Federalii au luat în calcul și arena din Tg. Jiu, dar aceasta nu îndeplinește standardele UEFA.

„Ne dorim că fie în toamna acestui an, fie în primăvară să se întâmple acest lucru şi naţionala să revină la Craiova. Nu am promis decât acolo unde infrastructura permite.

La Târgu Jiu am fost şi am spus acum două săptămâni că prima reprezentativă nu poate juca din considerente logistice impuse de UEFA. Pentru Târgu Jiu am vorbit pentru U21 şi U20”, a declarat Răzvan Burleanu

Monica Niculescu și Irina Begu au părăsit competiția de dublu de la Indian Wells

Perechea formată din Monica Niculescu și Irina Begu a pierdut în sferturile de finală ale probei de dublu de la Indian Wells, într-un meci care a durat 77 de minute.

Cele două românce au fost învinse de tandemul Gabriela Dabrowski/Giuliana Olmos (Canada/Mexic), cap de serie numărul 5, care s-a impus cu scorul de 6-2, 2-6, 10-7.

ADVERTISEMENT

Pentru prezența în sferturi, Niculescu și Begu vor primi un cec în valoare de 61100 de dolari și 215 WTA.

U BT Cluj, victorie spectaculoasă cu CSO Voluntari. Ardelenii și-au luat revanșa pentru eșecul din Cupa României

U BT Cluj este din nou lider în Liga Națională de baschet masculin. Ardelenii au câștigat meciul din etapa a 19-a cu CSO Voluntari, scor 97-25, și sunt pe primul loc, cu 41 de puncte, unul mai mult decât FC Argeș Pitești.

ADVERTISEMENT

Campioana en-titre a revenit spectaculos, după ce la pauza a fost condusă cu 41-48. U BT Cluj a făcut o repriză a doua de senzație și s-a impus la o diferență de 22 de puncte.

Succesul cu CSO Voluntari reprezintă şi o revanşă pentru campioană, care a suferit primul eșec al sezonului chiar cu ilfovenii, în semifinalele Cupei României. Ulterior, CSO Voluntari a pus mâna pe trofeu.

ADVERTISEMENT

Karim Benzema va fi judecat în apel la Versailles în afacerea „Sextape” pe 30 iunie şi 1 iulie

Pe 24 noiembrie, tribunalul din Versailles l-a condamnat pe Karim Benzema la un an de închisoare cu suspendare şi o amendă de 75000 de euro pentru complicitate la tentativă de şantaj împotriva lui Mathieu Valbuena.

Atacantul lui Real Madrid nu s-a prezentat la audierea în primă instanță din „motive profesionale”, după cum susține avocatul francezului, Antoine Vey. Omul care îl apără pe Benzema a declarat că „galacticul” va veni să ofere explicații la apel.

ADVERTISEMENT

Karim Benzema va fi astfel judecat la apel pe 30 iunie și 1 iulie, imediat după ce își va fi încheiat sezonul cu Real Madrid.

ADVERTISEMENT