Sport

Știrile zilei din sport, miercuri 18 august. Dinamo Kiev, doar remiză în campionatul Ucrainei

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de miercuri 18 august
18.08.2021 | 17:50
Stirile zilei din sport miercuri 18 august Dinamo Kiev doar remiza in campionatul Ucrainei
ADVERTISEMENT
18-08-2021
20:06

Dinamo Kiev, remiză cu ultima clasată în campionatul Ucrainei

După trei victorii consecutive, Dinamo Kiev a reușit să obțină doar un punct în deplasare, scor 1-1, cu „lanterna roșie” a campionatului Ucrainei, FC Inhulets Petrove.

Deși au deschis scorul în minutul 71, după autogolul lui Mykhailo Shyshka, elevii lui Mircea Lucescu nu au putut conserva minimul avantaj și s-au văzut egalați, cinci minute mai târziu, de Illya Kovalenko. În acest moment, campioana en-titre se află pe poziția a doua, cu 10 puncte, la două în spatele liderului Desna și unul peste eterna rivală Șahtior Donețk.

18-08-2021
14:00

Progresul Spartac - Steaua 2-1

Final de meci! Steaua este eliminată din Cupa României.

Min. 89: GOOOL Progrestul Spartac! Gazdele dau lovitura pe final de meci.

Min. 64: GOOOL Steaua! Pacionel centrează pentru Chipirliu, care împinge mingea în poartă.

Min. 57: GOOOL Progresul Spartac! Gazdele deschid scorul dintr-o lovitură liberă superb executată peste zidul stelist.

Pauză. Prima repriză se termină la egalitate, 0-0, deşi fazele de poartă nu au lipsit.

Min. 1: A începutul meciul!

18-08-2021
13:13

Teodora Meluță a semnat cu Poli Timișoara. Prima reacție

După o scurtă perioadă petrecută la Lugano, în Elveția, Teodora Meluță (22 de ani) a decis să revină în fotbalul românesc. Aceasta a semnat cu Politehnica Timișoara și așteaptă nerăbdătoare să treacă peste accidentarea suferită în primăvară pentru a putea îmbrăca tricoul alb-violet.

Am ales Politehnica Timișoara pentru că am încredere că ”Șefu”, așa cum îi spun eu domnului Albon, poate să construiască un proiect sănătos, pe termen lung, care să aducă lucruri pozitive în fotbalul feminin românesc.

Apreciez foarte mult faptul că toți cei din staff și conducere au înțeles că trebuie răbdare în procesul meu de recuperare și îmi sunt alături pentru a mă reface complet și pentru a reveni cât mai repede pe teren să ajut echipa în obținerea rezultatelor pozitive”, a declarat tânăra desemnată în două rânduri cea mai bună jucătoare de fotbal a României.

18-08-2021
12:49

Oleksandar Petrakov, noul selecţioner al Ucrainei

Federația de fotbal a Ucrainei i-a găsit înlocuitor lui Andrii Şevcenko pe banca echipei naționale. Potrivit unui comunicat emis în cursul zilei de miercuri, 18 august, noul selecționer este  Oleksandar Petrakov (64 de ani), cel care în 2019 cucerea titlul mondial cu reprezentativa U20 (n.r. în Polonia).

Voi face tot posibilul pentru a duce echipa la Cupa Mondială din Qatar”, a declarat tehnicianul la prezentarea oficială. Cu Șevcenko pe bancă, ucrainenii au reușit o calificare miraculoasă în sferturile Euro 2020.

18-08-2021
10:32

Looksport va transmite Jocurile Paralimpice

Jocurile Paralimpice de la Tokyo vor putea fi urmărite pe canalele Looksport, anunţă reprezentanţii trustului. România are şapte sportivi calificaţi în Japonia, în frunte cu ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.

Competiţia se desfăşoară între 24 august şi 5 septembrie, iar Looksport va transmite numai disciplinele la care iau parte reprezentanţii noştri.

Novak este campion paralimpic la Londra 2012 şi are alte două medalii de argint obţinute la Londra 2012 şi Beijing. În total, România a obţinut patru medalii în istoria participărilor la Jocurile Paralimpice, ultimul medaliat fiind Alex Bologa la judo nevăzători (60 kg), bronz la Rio 2016.

Delegaţia României la Jocurile Paralimpice de la Tokyo:

  • Ocatavian Tucaliuc – aruncarea suliţei
  • Tabita Vulturar – atletism
  • Bobi Simion – tenis de masă
  • Alex Bologa – judo
  • Eugen Pătru – tir cu arcul
  • Eduard Moescu – ciclism
  • Eduard Novak (ministrul Tineretului şi Sportului) – ciclism
18-08-2021
09:30

Marele Premiu al Japoniei la Formula 1, anulat din cauza pandemiei

Formula 1 a anunţat că Marele Premiu al Japoniei a fost anulat din cauza pandemiei. Este pentru al doilea an consecutiv când cursa de la Suzuka nu va avea loc, în 2020 fiind suspendată din acelaşi mottiv. Iniţial MP Japoniei era programat la jumătatea lunii octombrie.

„În urma discuţiilor cu organizatorii şi cu autorităţile japoneze, guvernul de la Tokyo a luat decizia de a anula cursa din acest sezon, din cauza efectelor pandemiei.

Formula 1 lucrează acum pentru reconfigurarea calendarului competiţional şi va anunţa detaliile finale în săptămânile următoare. 

Formula 1 a demonstrat în acest sezon, la fel ca în 2020, că se poate adapta şi poate găsi soluţii pentru problemele apărute pe parcurs. De asemenea, ne bucurăm de interesul arătat de diversele circuite de a găzdui curse în acest an, dar şi în viitor“, se precizează în comunicatul oficial.

18-08-2021
07:48

Lionel Messi nu mai vrea să locuiască la hotel. Își caută casă în Paris

Argentinianul Lionel Messi va părăsi hotelul ”Le Royal Monceau” în perioada următoare. Fotbalistul își caută o casă pe care să o închirieze.

RMC anunță că Messi caută o casă în zona rezidențială Neuilly-sur-Seine, unde locuiesc mai mulți jucători de la PSG, între care și Angel Di Maria, sau Marco Verratti.

Ca și criterii de căutare, casa trebuie să aibă patru-cinci camere, piscină, sală de sport şi să fie mobilată. Potrivit pieței imobiliare pariziene, o astfel de locuinţă se închiriază cu 25.000 – 45.000 de euro pe lună.

18-08-2021
07:20

Medaliații olimpici ai României, felicitați de președintele Iohannis

Miercuri, de la ora 18,00, la Palatul Cotroceni cei nou sportivi români care au cucerit medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi decorați de președintele țării, Klaus Iohannis.

Sportivii români medaliaţi la Tokyo sunt: Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş – medalie de aur la dublu vâsle feminin, Ana-Maria Popescu – medalie de argint la spadă feminin, Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă – argint la dublu rame masculin, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari – medalie de argint la patru rame fără cârmaci masculin.

Contractul lui Ștefan Radu nu a fost înregistrat

Ștefan Radu a intrat definitiv în istoria lui Lazio, în sezonul precedent. Românul a atins o bornă incredibilă de meciuri în tricoul romanilor, dar are probleme cu noul contract oferit de gruparea de pe Olimpico.

Noul angajament nu a fost înregistrat la Federația italiană de fotbal. Lazio are probleme financiare iar jucătorii transferați în această vară nu au putut fi înregistrați la Federație. Ștefan Radu este în această situație deoarece nu a semnat o prelungire a vechiului angajament, ci un contract nou și este și el considerat jucător transferat în această vară.

ADVERTISEMENT

Felipe Anderson, Elseid Hysaj și Luka Romero sunt ceilalți fotbaliști care nu au drept de joc în etapa inaugurală a noului campionat. Pentru a debloca situația, patronul Claudio Lotito trebuie să alimenteze contul clubului cu 10 milioane de euro, pentru a face dovada că Lazio are lichidități.