LIVE Actualizat 19-05-2021
21:33

Știrile zilei din sport, miercuri 19 mai. Juventus și PSG au câștigat finalele de Cupă

Fanatik vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 19 mai.
19.05.2021 | 14:11
Stirile zilei din sport miercuri 19 mai Juventus si PSG au castigat finalele de Cupa
ADVERTISEMENT
19-05-2021
21:33

Juventus și PSG au câștigat Cupele naționale

Echipele Juventus Torino și PSG au câștigat Cupele naționale, fiecare formație trecându-și în palmares cel de-al 14-lea astfel de trofeu.

Juventus, la care fundașul Radu Drăgușin nu a fost în lot, s-a impus în finala cu Atalanta, scor 2-1, prin golurile marcate de Kulusevski (31) şi Chiesa (73). Pentru Atalanta a fost înscris de Malinovskyi (41).

La rândul său, PSG a trecut de AS Monaco, scor 2-0. Reușitele parizienilor le-au aparținut lui Icardi (19) și Mbappe (81).

19-05-2021
20:09

Reghecampf, înfrângere grea în Arabia Saudită

Echipa Al Ahli, antrenată de Laurențiu Reghecampf, a fost învinsă, în deplasare, scor 1-5, de fosta formație a lui Răzvan Lucescu, Al Hilal, în etapa a 28-a a campionatului Arabiei Saudite.

Mijlocașul Alexandru Mitriță a intrta pe teren în minutul 72 la Al Ahli, care a jucat în inferioritate numerică din minutul 39. În urma acestui eșec, trupa tehnicianului român se află pe un dezamăgitor loc opt, cu 38 de puncte.

19-05-2021
15:58

Fostul antrenor al lui Dinamo Zagreb a fost arestat. Este acuzat de deturnare de fonduri

Zoran Mamcic, fostul tehnician al lui Dinamo Zagreb a fost arestat, miercuri. Mamcic era căutat de autorități sub acuzația de deturnare de fonduri de milioane de euro, prin care ar fi prejudiciat multipla campioană a Croației.

Agenția de presă AFP notează că Zoran Mamic a fost arestat în cursul dimineţii la Medjugorje (sud) şi a fost apoi predat Tribunalului de Stat al Bosniei-Herţegovina.

Împreună cu alte câteva persoane, Zoran Mamic a fost condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare pentru deturnarea a 15 milioane de euro de pe urma unor transferuri de jucători, între care Luka Modric la Tottenham în 2008.

Imediat după ce a fost condamnat, la jumătatea lunii martie, de către Curtea Supremă din Croaţia, Zoran Mamic a demisionat de la conducerea lui Dinamo Zagreb, cu doar câteva zile înaintea meciului cu Tottenham Hotspur din optimile de finală ale Europa League.

Alături de fratele său, Zdravko Mamic, fost preşedinte executiv al lui Dinamo Zagreb, Zoran Mamcic a fost inculpat într-un dosar care presupune deturnarea a 26 de milioane de euro.

19-05-2021
14:23

Mbappe pune condiții să semneze un nou contract cu PSG

După Neymar Jr și Kylian Mbappe este pe cale să semneze un nou contract cu PSG. În acest sens, atacantul de 22 de ani a transmis oficialilor de pe Parc des Princes condițiile în care este dispus să continue la PSG.

Le Parisien notează că fotbalistul este dispus să-și continue cariera la campioana Franței, dar pe termen scurt, nicidecum să semneze un angajament de mai mult de doi ani. Actualul contract al lui Mbappe expiră la sfârșitul sezonului viitor, iar Real Madrid stă la pândă să obțină semnătura jucătorului.

În plus, și internaționalul francez a recunoscut că obiectivul lui este să evolueze pe Santiago Bernabeu. Pe cale de consecință, Mbappe își dorește un nou acord doar până în 2023 şi nu până în 2025 și întărirea lotului cu jucători care să îl ajute să câștige Liga Campionilor.

Conform presei din Hexagon, Kylian Mbappe ar fi refuzat categoric o propunere fabuloasă din partea PSG, în valoare de 40 de milioane de euro pe sezon.

19-05-2021
13:06

Tribunele stadioanelor se deschid pentru suporteri în mod oficial

A fost semnat ordinul de ministru în privința permiterii suporterilor pe stadioanele din România, astfel că echipele din Liga 1 pot avea parte de susținerea spectatorilor. Klaus Iohannis a făcut pe 15 mai anunțul că fanii au voie din nou pe stadioane, dar până acum, aceștia nu au avut acces deoarece nu fusese semnat ordinul de ministru.

„Ordinul a fost semnat. Urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, iar de cum va fi publicat, practic competitiile sportive se vor desfasura cu spectatori. E un care ne duce si mai aproape de idea de normalitate”, a declarat Cristian Emilian Ghiţă, subsecretar de stat în cadrul MTS, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

 

 

 

19-05-2021
12:04

Mircea Lucescu s-a vaccinat anti-Covid în clădirea de birouri a lui George Copos

Înainte să revină în Ucraina pentru a pune la punct strategia noului sezon european, Mircea Lucescu s-a vaccinat anti-Covid în centrul special amenajat în clădirea de birouri care îi aparține lui George Copos.

Cred că toată lumea își dă seama că e un moment în care trebuie să facem pasul ăsta. Nu se știe când vine următorul val sau altă formă de COVID.

Ne dă posibilitatea să fim alături de ceilalți, să ne îmbrățișăm, să fim oameni normali. În pandemie n-am fost oameni normali. Cred că este obligatoriu, este o chestie de responsabilitate a fiecăruia dintre noi, mai ales dacă ne propunem să călătorim”, a declarat tehnicianul lui Dinamo Kiev.

Dinamo Kiev a renunțat la Tudor Băluță

Mijlocașul Tudor Băluță nu va continua la Dinamo Kiev în viitorul sezon. Oficialii campioanei Ucrainei au anunțat că fotbalistul de 22 de ani se va întoarce în Anglia, la Brighton and Hove Albion, de care aparține. Împrumutat de Dinamo Kiev, la sfârșitul anului trecut, la cererea antrenorului Mircea Lucescu, fotbalistul a prins un singur meci în campionat, în tricoul lui Dinamo.

„Împrumutul lui Tudor Băluţă nu va fi prelungit. Mijlocaşul român Tudor Băluţă a părăsit Dinamo Kiev după expirarea contractului de împrumut. Tudor s-a alăturat echipei Dinamo la 6 octombrie 2020, împrumutat fiind până la sfârşitul sezonului de la gruparea engleză Brighton. În acest timp, Băluţă a jucat un meci de campionat şi două partide în Liga Campionilor. Dinamo nu va prelungi contractul de împrumut şi Băluţă se întoarce la clubul care deţine drepturile asupra jucătorului. Îi mulţumim lui Tudor Băluţă pentru profesionalism şi îi dorim succes în viitoarea lui carieră”, a anunțat Dinamo Kiev într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Fiul lui Henrik Larsson l-a înlocuit pe Ibrahimovic la naționala Suediei

Jordan Larsson, fiul fostului mare fotbalist Henrik Larsson, a fost inclus de selecționerul Suediei, Janne Andersson în lotul reprezentativei nordice pentru Campionatul European din această vară.

Selecționarea lui Jordan Larsson s-a produs în contextul în care vedeta Zlatan Ibrahimovic, convocat inițial, s-a accidentat în meciul cu Juventus și va absenta o perioadă mai lungă de timp.

ADVERTISEMENT

Jordan Larsson are 23 de ani și evoluează în campionatul Rusiei, la Spartak Moscova, cu care a terminat competiția internă pe locul 2, devansată fiind de Zenit Sankt Petersburg.

  • 15 goluri în 29 de meciuri a marcat Jordan Larsson în Rusia

Connor McGregor a devenit tată pentru a treia oară

Luptătorul de arte marțiale mixte Connor McGregor este în culmea fericirii. Sportivul a devenit tată pentru a treia oară și a anunțat fericitul eveniment printr-o postare pe rețelele de socializare. Logodnica lui McGregor a născut un fiu care va fi botezat Rian. Luptătorul a postat pe Instagram o fotografie cu nou născutul său fiu și mesajul: ”Clanul McGregor este acum o familie de 5. Băiețel sănătos livrat! Bebelușul și mămica Wonder Woman se simt grozav!”.

ADVERTISEMENT

Recent, luptătorul irlandez a fost desemnat de către revista Forbes cel mai bogat sportiv de pe planetă în 2021.

Mihaela Buzărnescu, eliminată în primul tur la Belgrad

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a părăsit turneul WTA de la Belgrad în turul inaugural. Buzărnescu, numărul 179 în clasamentul mondial, a fost învinsă în minimum de seturi de jucătoarea spaniolă Paula Badosa Gibert, scor 0-6, 4-6.

ADVERTISEMENT

Românca a intrat greu în meci și nu a avut nicio șansă în fața ibericii care și-a adjudecat primul set la zero, la capătul unei evoluții modeste. Buzărnescu a început mult mai bine setul 2, a condus cu 3-1, dar a pierdut trei game-uri la rând. A restabilit egalitatea la 4, însă nu a mai avut replică în finalul setului și iberica de 23 de ani s-a impus după o oră și 21 de minute de joc

Pentru participarea la Belgrad, Mihaela Buzărnescu va încasa un cec în valoare de 3.657 de dolari și 30 de puncte WTA.

David Luiz nu va mai continua la Arsenal

Brazilianul David Luiz se va despărți de Arsenal Londra la finalul acestui sezon. Contractul apărătorului central ajunsese la scadență, iar în urma discuțiilor cu oficialii ”tunarilor” și cu antrenorul Mikel Arteta părțile au convenit să nu semneze un nou angajament.

Fotbalistul, ajuns la 34 de ani, a fost achiziționat de la rivala Chelsea, în schimbul a 8,7 milioane de euro și a bifat în tricoul ”tunarilor” 73 de meciuri în toate competițiile. Cu Arsenal a câștigat o Cupă și o Supercupă a Angliei.

”Am avut discuţii foarte clare în ultimele luni. A dat totul. Am încercat să-l ajut cât de mult am putut, iar clubul a procedat la fel. După câteva discuţii, noi am decis că e cel mai bine să ne despărţim acum”, a declarat Arteta, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISEMENT