LIVE Actualizat 20-10-2021
15:51

Știrile zilei din sport, miercuri 20 octombrie. Chelsea a aflat unde va disputa Campionatul Mondial al Cluburilor. Locația, mutată din cauza pandemiei COVID-19

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de miercuri 20 octombrie.
20.10.2021 | 16:30
Stirile zilei din sport miercuri 20 octombrie Chelsea a aflat unde va disputa Campionatul Mondial al Cluburilor Locatia mutata din cauza pandemiei COVID19
ADVERTISEMENT
20-10-2021
15:51

Campionatul Mondial al Cluburilor se va juca în Emiratele Arabe Unite

Campionatul Mondial al Cluburilor trebuia să se desfășoare în Japonia, dar FIFA a fost nevoită să găsească altă locație din cauza numărului crescut de cazuri de COVID-19 din „Țara Soarelui Răsare”. Președintele FIFA, Giani Infantino, a anunțat că turneul se va desfășura astfel în Emiratele Arabe Unite și nu va mai avea loc în luna decembrie, așa cum se obișnuia în anii precedenți, ci la început de 2022, datele exacte nefiind încă stabilite oficial.

În cursa pentru organizarea competiției s-au mai aflat și Africa de Sud și Qatar, dar africanii s-au retras din cursă tot din cauza unui număr crescut de cazuri de coronavirus. Pe lângă Chelsea, la Campionatul Mondial al Cluburilor mai sunt deja calificate Al Ahly (Egipt, Africa), Auckland City(Noua Zeelandă, Oceania) și Al Jazira Club(Emiratele Arabe Unite, Asia). Urmează să se mai califice câștigătoarea din Copa Libertadores, câștigătoarea Ligii Campionilor Asiei și viitoarea „regină” a Americii Centrale și de Nord.

 

20-10-2021
15:01

Academica Clinceni îngroașă rândurile cluburilor care cer intrarea în insolvență

Academica Clinceni este al doilea club din Liga 1 Casa Pariurilor, după Dinamo, care va depune la tribunal dosarul pentru intrarea în insolvență. Anunțul a fost făcut de primarul comunei Clinceni, Adrian Budeanu.

Academica Clinceni este ultima clasată în primul eșalon al fotbalului românesc, iar șansele de salvare, nu doar a sezonului, ci a întregului proiect fotbalistic scad cu fiecare zi care trece.

”Clubul trece prin momente grele. Da, sunt neplătiți din iunie. Sunt restanțe pe iulie, august, septembrie și octombrie. S-au făcut demersuri pentru intrarea în insolvență, dar nimic concret. Dosarul este pregătit, da. 

Păcat de acest proiect pentru că nu găsim pe nimeni lângă noi. Da, sunt șanse mari ca echipa sa intre în insolvență în zilele următoare. S-au strâns datorii foarte mari. Clubul a trăit numai din drepturile TV, iar un club din Liga 1 nu poate rezista doar din asta”, a declarat Adrian Budeanu, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

20-10-2021
14:23

Milutin Sredojevic, condamnat pentru agresiune sexuală

Tehnicianul sârb Milutin Sredojevic, cunoscut în țara natală drept „Micho” și selecționer al naționalei Ugandei, a fost condamnat la închisoare din cauza a două infracțiuni de agresiune sexuală în Africa de Sud, acolo unde a pregătit-o pe Orlando Pirates.

Sud-africanii l-au condamnat pe antrenor la trei ani de închisoare cu suspendare. „Micho” nu are astfel voie să comită nicio abatare în următorii cinci ani, altfel va trebui să fie pedepsit cu executare.

Sentința poate fi încă atacată cu recurs. Ea fost pronunţată în faţa unui tribunal regional din oraşul sud-african Gqeberha (ex-Port Elizabeth).

Două femei au făcut plângere penală împotriva lui Milutin Sredojevic. Una dintre acestea are 39 de ani și a reclamat că antrenorul a încercat să o abuzeze sexual la finalul unui meci, după ce l-a servit cu o cafea. Cealaltă femeie este menajeră într-un hotel și s-a plâns că a fost agresată în anul 2019.

Milutin „Micho” Sredojevic are 52 de ani și este mai cunoscut în Africa decât în Europa, el fiind selecționer de-a lungul timpului la primele reprezentative ale Rwandei, Zambiei şi Ugandei.

20-10-2021
13:22

Europenii nu vor Cupa Mondială din doi în doi ani

Mai multe federații europene de fotbal, între care și FRF nu sunt de acord ca FIFA să organizeze Cupa Mondială odată la doi ani.

Inițiat de fostul manager al lui Arsenal Londra, Arsène Wenger, în prezent director de dezvoltare globală la FIFA, proiectul prevede o restructurare din temelii a fotbalului mondial.

Între propunerile lui Wenger se numără și organizarea Cupei Mondiale din doi în doi ani începând din 2026. Proiectul este, însă, tot mai vehement contestat de federațiile europene și cele din America de Sud.

Federațiile din Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Islanda și Feroe au fost primele care au contestat această idee, iar lor li s-au alăturat alte și alte foruri naționale, între care și FRF.

”Și noi suntem pe aceeași poziție ca UEFA față de acest subiect. Jucându-se atât de des, s-ar pierde substanța Mondialului. Și, mai mult decât atât, ar putea deveni o formă de sclavagism la adresa fotbaliștilor”, a reacționat șeful FRF, Răzvan Burleanu, citat de GSP.

20-10-2021
12:29

Briana Szabo, Andreea Prisăcariu, Ilinca Amariei şi Irina Fetecău vor evolua în calificările Transylvania Open

Jucătoarele de tenis Andreea Prisăcariu, Irina Fetecău, Briana Szabo și Ilinca Amariei au primit câte un wild-card din partea organizatorilor turneului de tenis din circuitul WTA Transylvania Open.

Datorită inițiativei organizatorilor, cele patru sportive vor putea evolua în calificările pentru tabloul principal al competiției ce se va desfășura în perioada 25 – 31 octombrie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Andreea Prisăcariu este cea mai cunoscută dintre sportivele enumerate. Aceasta a are 61 victorii numai anul acesta, e drept în turnee ITF. Prisăcariu a bifat de asemenea, trei finale ITF la simplu şi alte trei la dublu în 2021 și ocupă poziția 254 în clasamentul WTA.

Pe de altă parte, Briana Szabo este cea mai tânără jucătoare română de tenis din circuitul mondial profesionist. În vârstă de 15 ani ea ocupă locul 1146 în lume.  

20-10-2021
12:09

Claudio Lotito, președintele lui Lazo, suspendat două luni. A inventat o schemă prin care jucătorii infectați cu COVID puteau evolua

Clubul de fotbal Lazio Roma este în centrul unui uriaș scandal. Președintele Claudio Lotito a fost suspendat două luni de către Comisia de apel a Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC).

Lotito este acuzat că a inventa o schemă prin care fotbaliștii cluului roman puteau să joace chiar dacă erau infectați cu COVID-19. FIGC a deschis o anchetă încă din luna octombrie a anului trecut după ce mai mulți jucători nu au fost folosiți în meciul cu FC Bruges din Liga Campionilor din 28 octombrie, dar au intrat pe teren pe 1 noiembrie într-o partidă cu AC Torino din Serie A.

Situaţia s-a repetat la următorul meci din Liga Campionilor când jucătorii care au evoluat în campionat au fost declarați indisponibili pentru meciul cu Zenit Sankt Petersburg din 4 noiembrie.

În cazurile amintite Lazio nu a anunțat numele jucătorilor infectați cu coronavirus, iar jurnaliștii italieni susțin că unii dintre cei afectați de virusul SARS-Cov-2 ar fi jucat în cele trei partide.

În aceeași speță clubul Lazio a fost amendat cu 50.000 de euri, iar medicii Ivo Pulcino şi Fabio Rodia au primit cinci luni de suspendare.  

20-10-2021
09:57

Steve Bruce a părăsit-o pe Newcastle United. Arabii caută noul antrenor

Newcastle United a anunţat că Steve Bruce a părăsit echipa pe care a antrenat-o în ultimii doi ani, după ce contractul a fost rupt unilateral. Decizia vine după ce clubul a fost achiziţionat de un consorţiu din Arabia Saudită, iar presa din Anglia a speculat că tehnicianul de 61 de ani va fi schimbat din funcţie de noua conducere. 

“Le sunt recunoscător tuturor celor de la Newcastle United pentru oportunitatea de a conduce acest club unic. Vreau să le mulţumesc celor din echipa mea, jucătorilor şi staff-ului pentru munca grea depusă. Au fost momente cu urcuşuri şi coborâşuri, dar au dat totul, chiar şi în cele mai dificile momente. Vreau să le urez tuturor baftă în acest sezon, dar şi în viitor”, a fost reacţia oferită de Steve Bruce site-ului oficial.

Graeme Jones va fi interimar până la numirea noului antrenor şi va debuta pe banca lui Newcastle în etapa din weekend, la meciul cu Crystal Palace. Steve Bruce a antrenat “coţofenele” între iunie 2019 şi octombrie 2021.

Conform presei din Anglia, pe lista arabilor care conduc Newcastle se află Steven Gerrard, Frank Lampard şi Antonio Conte.

20-10-2021
08:38

Presa din Turcia a anunțat strategia lui Fatih Terim pentru derby-ul cu Beșiktaș. Ce se întâmplă cu Cicâldău și Moruțan

Pentru Galatasaray Istanbul, echipa românilor Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan, urmează zile de foc. Joi, trupa pregătită de Fatih Terim o va înfrunta la Moscova pe Lokomotiv, iar la începutul săptămânii viitoare este programat derby-ul cu Beștiktaș.

Potrivit cotidianului Fotomac, antrenorul Fatih Terim a intrat deja în febra meciului cu Beșiktaș și a creionat strategia pentru marele derby. Sursa citată menționează că la Moscova mai mulți jucători importanți vor fi menajați, pentru a fi la 10% din capacitate la începutul săptămânii viitoare.

Astfel, Cicâldău este anunțat titular în disputa cu Lokomotiv, în vreme ce Moruțan va fi odihnit. În grupa E din Europa League, Galatasaray e lider după două etape cu 4 puncte. În Super Lig lucrurile nu stau chiar atât de bine pentru gruparea Cim-bom.

După 9 etape Galata este doar pe locul 6, la 4 puncte de liderul Trabzonspor, dar la egalitate de puncte (17) cu marea rivală Beșiktaș.

România și-a asigurat primele medalii la Campionatelor Europene de box pentru tineret

Andreea Marin şi Maria Livia Botică s-au calificat în semifinalele Campionatelor Europene de box pentru tineret și și-au asigurat medaliile de bronz ale întrecerilor găzduite de Muntenegru.

În limitele categoriei 60 kg, Loredana Marin s-a impus înainte de limită, prin KO tehnic în fața sportivei din Turcia, Berfin Polat, după ce aceasta a fost numărată de două ori în ultima repriză. În semifinale, românca va lupta joi cu Nadejda Golubeva din Rusia.

ADVERTISEMENT

La 80 kg, Maria Botică s-a impus tot prin KO tehnic în fața polonezei Maria Pepek, în prima repriză. În penultimul act, Botică își va încrucișa mănușile cu Maria Proskunova din Rusia.