Sport

Știrile zilei din sport, miercuri 22 decembrie. U Banca Transilvania Cluj, calificare istorică în optimile Basketball Champions League

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 22 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport miercuri 22 decembrie U Banca Transilvania Cluj calificare istorica in optimile Basketball Champions League
ADVERTISEMENT
22-12-2021
21:15

U Banca Transilvania Cluj, calificare istorică în optimile Basketball Champions League

Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a învins miercuri, în deplasare, formaţia Darüşşafaka Basketbol, 103-101 (51-49). Meciul s-a disputat în ultima etapă din grupa G a Basketball Champions League.

În urma acestui rezultat, U BT Cluj a încheiat grupa G pe locul I, cu 11 puncte. Astfel, potrivit regulamentului, clujenii s-au calificat direct în optimile de finală ale competiţiei. Este o premieră pentru campioana României, aflată la a patra sa tentativă de acest gen.

În aceeaşi etapă, tot în această seară, Hapoel Holon – Happy Casa Brindisi, scor 84-80. Clasamentul general final arată astfel: 1. U BT Cluj 11 puncte, 2. Hapoel Holon 10, 3. Darüşşafaka Basketbol 8, 4. Happy Casa Brindisi 7.

Formațiile de pe locurile 2 și 3, Hapoel Holon şi Darüşşafaka Basketbol, vor disputa meciuri în sistemul ”cel mai bun din trei partide”. Cîștigătoarea se va califica și ea în optimi.

În optimile de finală se vor forma alte patru grupe a câte patru echipe. Partidele sunt programate din 25 ianuarie şi până în luna martie, iar primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală.

22-12-2021
20:05

Steaua Bucureşti, prima victorie în Liga Campionilor la polo

Steaua București, campioana României la polo, a înregistrat prima victorie din grupa B a Ligii Campionilor, scor 11-8, contra sârbilor de la Steaua Roșie Belgrad.

Roș-albaștrii se află pe locul șapte, cu trei puncte obținute după șase etape.

22-12-2021
19:27

PAOK s-a calificat în sferturile Cupei Greciei

PAOK, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, s-a calificat în sferturile Cupei Greciei, după ce a învins-o pe AEL Larissa, scor 3-1.

În campionat, PAOK se află pe locul 3, cu 28 de puncte obținute după 15 meciuri jucate.

22-12-2021
19:05

Fenerbahce vrea să-l readucă pe fostul selecționer german Joachim Löw

Fenerbahçe este pe locul cinci, la 14 puncte în spatele Trabzonspor, în clasamentul Superligii Turciei. Iar președintele clubului, Ali Koc, l-a demis pe Vitor Pereira, care a devenit al 8-lea antrenor schimbat de la venirea sa, în sezonul 2018-2019.

Pe lista înlocuitorilor portughezului se află și Joachim Löw, potrivit spaniolilor de la AS. Acesta este fără contract după ce a plecat de la naționala Germaniei. Și nu ar refuza o ofertă de la Fenerbahce.

Löw iubește Turcia și consideră Fenerbahce un club istoric. De altfel, el a mai antrenat-o pe Fenerbahce în sezonul 1998-1999, înainte de conduce și un alt club turc, Adanaspor, în 2000-2001. 

În aceste condiții, scriu cei de la AS, singura problemă este ca neamțul să fie de acord cu bugetul de transferuri pe care Ali Koc îl va pune la dspoziție.

Iar președintele clubului turc intenționează, tocmai de aceea, să numească un interimar vorbitor de germană. Și l-ar dori pe Ismail Kartal, care a jucat în echipa antrenata de Löw. Astfel ar avea timp pentru a pune pe masă o ofertă cu care să fie sigur că-l va convinge pe fostul selecționer german.

22-12-2021
15:02

Mick Schumacher, pilot de rezervă la Ferrari

Mick Schumacher va fi, în noul sezon de Formula 1 – programat să ia startul în primăvara lui 2022 – pilot de rezervă la Ferrari, echipa cu care tatăl său a cucerit nu mai puțin de cinci titluri mondiale. Tânărul de 22 de ani va evolua și pentru Haas, cu care a încheiat stagiunea precedentă pe poziția a 19-a, fără niciun punct.

Nu trebuie să uităm că el este deja un pilot Ferrari: el face parte din Ferrari Driver Academy şi aceasta există pentru a identifica viitorii piloţi Ferrari”, a declarat Mattia Binotto, Team Principal al Scuderiei.

22-12-2021
14:13

Jucătorul a părăsit terenul inconștient și a decedat la spital

Meciul de fotbal Tornado FC – Wahana FC, din liga a treia indoneziană, a fost ultimul pentru portarul gazdelor, Taufik Ramsyah, scrie voi.id. În timpul unei faze de atac a oaspeților, el a fost lovit în cap, cu piciorul, de un jucător al formației adverse.

Vești triste, TAUFIK RAMSYAH a murit”, se menționează într-un comunicat apărut pe pagina de instagram a clubului. „A iubit acest sport încă din copilărie.

În ultimele momente în care a fost în viață a făcut ce știa cel mai bine: apăra poarta echipei pe care a iubit-o atât de mult. Acum, Taufik ne-a lăsat pe toți cu pasiunea, mesajul și dovada sa pentru acest sport și profesie”, se mai arată în mesaj.

Taufik Ramasyah a părăsit terenul inconștient, fiind transportat la spitalul din Pekanbaru. El a fost operat de urgență la cap, dar a decedat la scurt timp după intervenția chirurgicală. Ulterior, colegii lui de echipă au lăsat un tricou cu numărul 1 pe mormânt.

deces Taufik Ramsyah
Toți jucătorii de la Tornado FC au participat la înmormântare
22-12-2021
09:26

Covid-19 și pauza competițională afectează programul NHL

Campionatul nord american de hochei (NHL) și Asociația Jucătorilor din respectiva competiție (NHLPA) au decis ca sportivii să nu participe la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, care au loc între 4 și 20 februarie 2022.

Motivele pentru care s-a luat această decizie sunt două: creșterea cazurilor de COVID-19 și pauza competițională din timpul Olimpiadei albe, care afectează programul sezonului actual.

Încă nu a fost făcut un anunț oficial în acest sens, informația fiind făcută publică de jurnalistul american Frank Seravalli pe conmtul personal de twitter.

Acord între NHL și NHLPA de a întrerupe sezonul pe 22 decembrie. Desigur, este vorba despre răspândirea Covid-19, dar a fost vorba și despre asigurarea echilibrului competitiv cu atât de multe echipe care nu au meciuri în program”, anunța, el, marți.

Pentru ca, după câteva ore, să vină cu altă informație. „Nicio surpriză (n.r. – că sezonul a fost întrerupt). Dar NHL și NHLPA au căzut de acord ca jucătorii să nu participe la Beijing 2022. După ce va fi informat Comitetul Internațional Olimpic, va fi făcut un anunț oficial. Poate chiar săptămâna aceasta”, a scris jurnalistul.

După care Frank Seravalli a aruncat bomba. „Acum, se pune întrebarea: Jocurile Olimpice din 2022 vor fi amânate pentru 2023?”, și-a încheiat jurnalistul anunțul.

22-12-2021
07:25

Belinda Bencic a fost testată pozitiv la Covid, deși este vaccinată complet

Jucătoarea elvețiană de tenis Belinda Bencic, care pe 31 iulie a câștigat titlul olimpic la Tokyo, în urma victoriei cu 7-5, 2-6, 6-3 în fața cehoaicei Marketa Vondrousova, a fost testată pozitiv la Covid-19.

Din păcate, deşi sunt vaccinată complet, recent am fost testată pozitiv pentru Covid-19. În prezent, mă aflu în izolare şi iau toate măsurile de precauţie pentru a trece cât mai bine prin asta, deoarece mă confrunt cu simptome destul de severe (febră, dureri, frisoane).

Deşi momentul nu este ideal – deoarece eram în ultima etapă a pregătirilor pentru Australian Open – mă voi îndrepta spre Australia după ce voi primi autorizaţia şi după încheierea perioadei de izolare”, a scris pe contul de twitter sportiva de pe locul 23 WTA.

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal (6 ATP) anunțase, luni, că a fost depistat pozitiv la un test de Covid-19. Și britanica Emma Răducanu (19 WTA) precizase, pe 13 decembrie, că intră în izolare din același motiv, chiar înainte de turneul demonstrativ de la Abu Dhabi.

22-12-2021
06:07

Zlatan Ibrahimovici a ratat 10 meciuri în acest sezon

Echipa italiană de fotbal AC Milan a primit o nouă lovitură, în lunga serie de accidentări care continuă din sezonul trecut. Suedezul Zlatan Ibrahimovici va rata ultimul meci din acest an, în deplasare cu Empoli, programat miercuri, de la ora 21:45 a României, în etapa a 19-a.

Pentru suedez va bifa a zecea absență în turul de campionat. Antrenorul Stefano Pioli a dat explicații. „Ibrahimovic va lipsi cu Empoli din cauza suprasolicitării genunchiului stâng. Am ridicat nivelul de prevenire și recuperare.

Numărul de leziuni musculare în noiembrie a fost prea mare și pe termen lung poți plăti pentru asta. Știm problema și o vom depăși după vacanța de Crăciun”, a spus tehnicianul pentru tuttomercatoweb.com.

La meciul cu Empoli va lipsi și Rafael Leao, a cărui revenire este așteptată după Bobotează, dar ar putea juca Giroud. „În primul rând, le doresc elevilor mei să fie sănătoşi, să poată să evolueze cu continuitate şi sper să facem un meci foarte bun cu Empoli.

Mercato? Şefii sunt atenţi la mercato din luna ianuarie. În primul an au venit Saelemaekers, Ibra şi Kjaer, anul trecut Tomori, Meite şi Mandzukic. Clubul este atent la oportunităţi”, a mai spus el.

AC Milan este pe locul 3 în Serie A, cu 39 de puncte, la fel ca și Napoli (care joacă acasă, cu Spezia), aflată pe 2, ambele fiind la o distanță de 4 puncte de Inter Milano (care primește replica lui Torino).

Nicholas Latifi a fost amenințat cu moartea după cursa de la Abu Dhabi

Pilotul canadian de Formula 1 al echipei Williams a dezvăluit că după ce accidentul său de la Marele Premiu de la Abu Dhabi, care a avut loc pe 12 decembrie și a declanșat un final haotic al cursei pentru titlu, a primit amenințări cu moartea.

Latifi s-a izbit de un parapet în turul 54, cu 6 înainte de final, astfel că pe pistă a apărut safety-car-ul, cu cinci ture rămase, când britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) era lider, fiind urmat de belgianul Max Verstappen (Red Bull). Ambii erau la egalitate de puncte în clasamentul final, astfel că pilotul care termina în față câștiga titlul mondial.

ADVERTISEMENT

Safety-car-ul a ieșit de pe pistă la finalul penulimului tur, iar Max a avut timp să-l depășească pe Lewis și să treacă primul linia de sosire. Pilotul de la Williams a dezvăluit că a primit amenințări cu moartea în urma controversatului final al sezonului de Formula 1.

Faptul că am simțit că ar fi cel mai bine să șterg Instagram și Twitter de pe telefon pentru câteva zile spune tot ce trebuie să știm despre cât de crudă poate fi lumea online. Ura, abuzul și amenințările care au urmat pe rețelele de socializare nu au fost cu adevărat o surpriză pentru mine, deoarece este doar realitatea crudă a lumii în care trăim acum.

ADVERTISEMENT

Nu sunt un naiv, știu că se vorbește negativ despre asta, cred că fiecare sportiv care concurează pe scena mondială știe că este supus unui control extrem și asta vine cu teritoriul uneori.

Dar, după cum am văzut de nenumărate ori, în toate sporturile, este nevoie de un singur incident la momentul nepotrivit pentru ca lucrurile să fie complet disproporționate și să scoată la iveală ce e mai rău dintre oamenii care sunt așa-zișii ‘fani’ ai sportul.

ADVERTISEMENT

Ceea ce m-a șocat a fost tonul extrem al urii, abuzului și chiar amenințărilor cu moartea pe care le-am primit. Îi înțeleg pe oamenii care nu înțeleg sau nu sunt de acord cu asta. Poți avea părerea ta.

Dar să folosești acele opinii pentru a alimenta ura, abuzul și amenințările cu violența, nu numai pentru mine, ci și pentru cei mai apropiați mie, îmi spune că acești oameni nu sunt adevărați fani ai sportului.

ADVERTISEMENT

Din fericire, mă simt confortabil în pielea mea și sunt în această lume de suficient de mult încât să pot face o treabă destul de bună, fără să las ca lucrurile negative să mă afecteze., Dar nu sunt singurul care crede că un comentariu negativ iese mai mult în evidență și uneori poate anula 100 de comentarii pozitive”, a scris pilotul pe contul personal de twitter.

Printre cei care i-au luat apărarea lui Latifi s-au numărat:

  • Echipa Williams: „Un mesaj important de la șoferul nostru Nicholas Latifi cu care noi, ca echipă, suntem din toată inima de acord”.
  • McLaren: „Nu există niciodată un loc pentru abuzurile îndreptate asupra lui Nicholas după GP de la Abu Dhabi. El și oricine altcineva care suferă de acest flagel are sprijinul nostru”.
  • George Russell (a pilotat pentru Williams, dar din 2022 trece la Mercedes): „Respect imens pentru tine pentru că ai vorbit, Nicholas Latifi. Nu există loc pentru acest tip de ură în lumea noastră”.

Alexander Zverev va domina anul 2022, alături de Novak Djokovic și Daniil Medvedev

Jucătorul german de tenis Alexander Zverev, aflat pe locul 3 mondial, a vorbit despre anul 2022, când sârbul Novak Djokovic (1 ATP) va încerca să devină cel mai titrat jucător din istorie, în ceea ce privește turneele de Mare Șlem.

Având un an excelent, cu titlul olimpic și Turneul Campionilor în palmares, Zverev a fost desemnat sportivul german al anului. La finalul galei la care a primit disctincția, el a vorbit despre ceea ce crede că se va întâmpla în 2022.

Novak, Daniil (n.r. – rusul Daniil Mevdedev, aflat pe locul 2 în lume) și cu mine am dominat circuitul anul acesta și cred că vom continua această luptă pe tot parcursul sezonului viitor. Cu siguranță vom avea parte de o bătălie pe cinste.

„Eu am câștigat în 2021 multă încredere cu ceea ce am realizat în acest sezon. Cea mai mare îmbunătățire pe care am făcut-o a fost în plan mental. Mă simt mult mai relaxat pe teren și dispus să arăt tuturor de ce sunt capabil.

Victoriile mele în fața lui Djokovic la Tokyo și Torino m-au făcut să mă simt invincibil”, a spus Zverev, conform eurosport.ro.

ADVERTISEMENT