Sport

Știrile zilei din sport, miercuri, 26 ianuarie. Simona Halep s-a întors în România! Ce va face în următoarea perioadă?

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 26 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport miercuri 26 ianuarie Simona Halep sa intors in Romania Ce va face in urmatoarea perioada
Simona Halep. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
26-01-2022
21:01

Simona Halep și-a anunțat programul pentru lunile următoare

Sosită în țară de la Australian Open, unde s-a oprit în optimi, Simona Halep a anunțat ce va face în următoarea perioadă. Programul include turneele obișnuite, dar și unul la care va participa în premieră, respectiv WTA Charleston, programat între 4 și 10 aprilie.

Dubai şi Doha am în plan. Aşa am jucat cam în toţi anii trecuți, atunci când am fost sănătoasă. Dubai, Doha, Indian Wells, Miami şi Charleston, pentru prima dată.

 Vreau, înainte să mă las de tenis, să joc şi turneul acesta. Nu am făcut acest lucru până acum, de aceea am vrut să încerc. Zgura verde este mai rapidă decât zgura roşie şi cred că nu o să fie atât de greu să mă adaptez”, a declarat sportiva noastră, chiar pe aeroportul Otopeni.

Programul complet pentru următoarele luni:

  • Dubai: 14 – 20 februarie 
  • Qatar: 21 – 27 februarie 
  • Indian Wells: 9 – 20 martie 
  • Miami: 22 martie – 3 aprilie
  • Charleston: 4 – 10 aprilie
26-01-2022
17:53

FCSB va avea echipă de fotbal feminin. Gigi Becali a pierdut procesul cu FRF

Deși au încercat să atace în instanță decizia FRF de a obliga toate cluburile din Casa Pariurilor Liga 1 să înființeze echipe de fotbal feminin, Gigi Becali și Valeriu Argăseală nu au avut câștig de cauză. Tribunalul București a respins cererea ca neîntemeiată, astfel că FCSB va trebui să respecte această regulă pentru a primi licența.

Totodată, UEFA s-a pronunțat în favoarea inițiativei și a amintit, într-un punct de vedere oficial, de strategia menită să prioritizeze fotbalul feminin până în anul 2024, prin extinderea acoperirii competițiilor și îmbunătățirea la nivel european a normelor ce vizează jucătoarele.

Eu sunt gata să mă duc la judecător să întreb dacă cineva de pe globul pământesc te poate obliga să faci ceva ce nu vrei să faci. Nouă ne lipsește demnitatea. Regula U21 n-am contestat-o, ne-au păcăli cu ea. Dar această regulă o contestăm, îl pun pe Argăseală să facă plângere”, spunea Gigi Becali în 2019, cu privire la introducerea acestei reguli.

26-01-2022
16:26

Jose Mourinho a împlinit 59 de ani

Antrenorul portughez al echipei italiene AS Roma, Jose Mourinho, a împlinit, miercuri, 59 de ani. Ca urmare, jucătorii i-au pregătit o mică petrecere surpriză, înaintea antrenamentului.

În momentul în care a intrat în vestiar, tehnicianul a fost aplaudat de toți fotbaliștii, după care s-a dus și a suflat în cele două lumânări puse pe tortul care avea imaginea siglei clubului.

Chiar înainte ca Mourinho să taie prima felie de tort, Jordan Veretout i-a arătat tehnicianului un apel video în desfășurare de la unul dintre jucătorii care nu au putut fi de față la eveniment.

Mourinho i-a dat prima felie de tort căpitanului Lorenzo Pellegrini. În imaginile care au devenit virale puteau fi observați și alți fotbaliști din lotul lui AS Roma, Rui Patricio, Shomurodov, Carles Perez, Mkhitaryan, Oliveira, Felix sau Spinazzola, dar și membri din staff-ul tehnic.

Tehnicianul nu a desfăcut niciuna dintre cele două sticle de șampanie care erau pe masă, dar i-a invitat pe jucători la antrenament. „Hai la treabă, hai!”, a spus el, în aplauzele celor prezenți.

26-01-2022
14:50

Ianis Hagi ar putea fi înlocuit la Rangers FC de Olimpiu Moruțan

Accidentarea lui Ianis Hagi i-a băgat în ședință pe oficialii echipei scoțiene Rangers FC, mai ales că mijlocașul român a fost operat la genunchi și nu va mai juca în acest sezon.

Olimpiu Moruțan de la Galatasaray, Andreas Skov Olsen de la Bologna, Francis Amuzu de la Anderlecht, Joe Rothwell de la Blackburn Rovers sunt văzuți drept posibili înlocuitor, dar niciunul nu se potrivește exact profilului lui Hagi, scrie scotsman.com.

Morutan poate fi un înlocuitor al lui Hagi, dacă ar fi adus în această perioadă de transferuri și ar putea apărea ca o țintă mai accesibilă, dacă antrenorul Giovanni Van Bronckhorst decide că trebuie să-și întărească”, mai scrie publicația amintită.

Moruțan este cotat la 5 milioane de euro și a jucat în acest sezon pentru Galatasaray în 26 de meciuri în toate competițiile, dând 3 goluri și 5 pase decisive. Românul este dorit de Marius Șumudică la Yeni Malatyaspor, dar rămâne de văzut dacă tehnicianul lui Galatasary, Domenec Torrent, vrea să se despartă de jucătorul român.

26-01-2022
12:51

Billel Omrani a reintrat în programul de pregătire al campioanei CFR Cluj

Atacantul francez al campioanei CFR Cluj, Billel Omrani, a reintrat în programul de pregătire și va fi apt de joc încă de la următorul meci al feroviarilor, programat luni, 31 ianuarie.

Fotbalistul s-a infectat cu COVID, în Franța, și a ratat cantonamentul CFR-iștilor din Spania. Și veștile bune nu se opresc aici pentru antrenorul Dan Petrescu.

Intrat în ultimele șase luni de contract, Billel Omrani va primi în curând o ofertă de prelungire a contractului, pe care fotbalistul o agreează, au anunțat oficialii grupării ardelene.

”Omrani este în programul echipei. A revenit după perioada de Covid. Se antrenează normal, mai are de recuperat câteva zile până va ajunge la nivelul celorlalți. Probabil va fi în lot la meciul următor și rămâne de văzut cum se vor finaliza negocierile. Până la vară va rămâne însă sigur la noi”, a declarat Mara pentru LookSport.

26-01-2022
10:33

Renan Lodi ratează naţionala Braziliei din cauză nevaccinării

Renan Lodi nu a mai fost convocat la naţionala Braziliei, pentru meciurile cu Ecuador şi Paraguay, din preliminariile CM 2022, după ce jucătorul lui Atletico Madrid a anunţat că nu este vaccinat cu schema completă.

“Este exclusă variantă să-l convocăm pentru că nu este vaccinat. Am fost informaţi despre această situaţie şi am luat decizia. A făcut prima doză pe 10 ianuarie, dar nu are şi a doua doză”, a explicat Tite, selecţionerul Braziliei.

“Dacă Renan Lodi nu s-a vaccinat, nu ştiu motivul. Am citit că are doar prima doză şi că nu a avut timp să facă şi a doua doză. Eu îi ascult doar pe experţi”, a spus Casemiro (Real Madrid).

Lotul Braziliei pentru meciurile din preliminariile CM 2022

  • Portari: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras);
  • Fundaşi: Emerson Royal (Tottenham), Alex Sandro (Juventus), Alex Telles (Manchester United), Éder Militão (Real Madrid), Gabriel Magalhaes (Arsenal), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (Chelsea);
  • Mijlocaşi: Bruno Guimaraes (Lyon), Casemiro (Real Madrid), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Gerson (Marseille), Everton Ribeiro (Flamengo), Lucas Paquetá (Lyon);
  • Atacanţi: Antony (Ajax), Vinicius Jr. (Real Madrid), Rodrygo (Real Madrid), Gabriel Jesus (Manchester City), Matheus Cunha (Atletico Madrid), Raphinha (Leeds), Gabriel Barbosa (Flamengo).

Liverpool, omagiu pentru a 97-a victimă a tragediei de pe Hillsborough

Liverpool a anunţat că numele lui Andrew Devine, suporter al “cormoranilor” care a fost serios rănit în 1989, la tragedia de pe “Hillsborough”, va fi trecut pe peretele omagial de pe “Anfield”. Acesta a murit în iunie 2021, iar un medic legist a decis ca rănile suferite în urmă cu 33 de ani i-au adus decesul.

Bărbatul a rămas paralizat după tragedia de pe Hillsborough, iar clubul a decis ca acesta să fie considerat drept a 97-a victimă. În aceste condiţii, din sezonul 2022-2023, emblemba cu numărul 96, de pe tricoul de joc al lui Liverpool, va fi schimbată.

ADVERTISEMENT