LIVE Actualizat 26-05-2021
19:37

Știrile zilei din sport, miercuri 26 mai. Daniel Martin, victorie incredibilă în etapa a 17-a din Turul Italiei

Fanatik vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 26 mai.
Stirile zilei din sport miercuri 26 mai Daniel Martin victorie incredibila in etapa a 17a din Turul Italiei
Știrile zilei din sport, miercuri 26 mai. Daniel Martin, victorie incredibilă în etapa a 17-a din Turul Italiei. Sursă foto: eurosport.com
ADVERTISEMENT
26-05-2021
19:37

Victorie mare pentru Daniel Martin în etapa a 17-a din Turul Italiei

Daniel Martin a obținut o victorie mare în etapa a 17-a a Turului Italiie, irlandezul intrând într-un clasament impresionant de cicliști care au câștigat cel puțin o cursă în toate cele trei Mari Tururi.

Egan Bernal și-a păstrat tricoul roz, dar a fost în mare dificultate când a fost atacat de Simon Yates, cel care i-a luat 53 de secunde pe șosea, urcând pe locul 3 în clasamentul general.

26-05-2021
18:13

Inter Milano a confirmat despărțirea de Antonio Conte

Inter Milano, noua campionaă a Italiei, a confirmat despărțirea de antrenorul Antonio Conte, la puțin timp după ce informația fusese dezvăluită de jurnalistul Fabrizio Romano.

„FC Internazionale Milano anunță că a ajuns la un acord cu Antonio Conte pentru rezilierea unilaterală a contractului. Întregul club dorește să îi mulțumească lui Antonio pentru munca extraordinară pe care a depus-o, care a culminat prin câștigarea titlului cu numărul 19. Antonio Conte va rămâne pentru totdeauna în istoria clubului”, au anunțat oficialii lui Inter pe site-ul oficial.

26-05-2021
17:15

Antonio Conte se va despărți de Inter Milano

Jurnalistul italian Fabrizio Romano a anunțat că Antonio Conte se va despărți în următoarele ore de Inter Milano, după ce nu a ajuns la un consens cu board-ul „nerazzurrilor” în privința transferurilor.

Antonio Conte și-ar fi dorit noi jucători și un plan bine stabilit, în timp ce conducerea este nevoită să vândă jucători în valoare de 80.000.000 de euro pentru a face profit și a evita astfel sancțiuni din cauza situației financiare dezastruoase.

Totuși, la despărțire, Antonio Conte va primi 7.000.000 de euro, iar ofertele sunt deja pe masa tehnicianului, care poate reveni în Premier League.

Anunțul lui Fabrizio Romano. Sursă foto: twitter.com
Anunțul lui Fabrizio Romano. Sursă foto: twitter.com
26-05-2021
16:45

UTA nu rămâne fără portar. Florin Iacob a semnat prelungirea contractului

Portarul Florin Iacob (28 de ani) a ajuns la un acord în privința prelungirii contractului cu UTA Arad pentru sezonul 2021-2022. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă dat publicității miercuri după-amiază.

Astăzi, conducerea clubului a ajuns la un acord cu Florin Iacob în privința prelungirii contractului. Goalkeeperul care a făcut pasul și în echipa națională a României a semnat cu UTA și pentru sezonul 2021-2022.

Suntem bucuroși că mergem mai departe împreună și credem că rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor!”, au transmis oficialii „Bătrânei Doamne”. Alături de el, a semnat prelungirea contractului și fundaşul brazilian Erico da Silva.

26-05-2021
13:27

Nicolae Constantin este noul antrenor al Petrolului Ploiești

Petrolul Ploiești a anunțat, miercuri, numele noului antrenor și obiectivul pe care acesta îl va avea. Alesul conducerii este Nicolae Constantin, fostul căpitan al Rapidului, care s-a lansat în fotbalul de performanță chiar la Petrolul.

În vârstă de 47 de ani, Constantin a pregătit-o ultima oară pe Comuna Recea, în Liga 2. Ca jucător, Nicolae Constantin a evoluat la Petrolul între 1996-2000, ulterior având și un mandat de secund, a lui Octavian Grigore, când Petrolul activa în liga a patra.

Constantin va fi ajutat de Vali Bădoi, cu care a fost coleg la Rapid și a colaborat și în mandatul de la Recea, respectiv Cătălin Grigore, care se va ocupa de pregătirea portarilor.

”Sunt fericit, pentru că m-am întors acasă! Am venit cu bucurie și cu dorința să facem treabă și să readucem Petrolul acolo unde îi este locul. Nu va fi ușor, dar cu multă muncă și cu inteligență sunt convins că vom reuși să facem acest lucru”, a declarat noul antrenor al Petrolului.

26-05-2021
11:38

Georginio Wijnaldum e primul transfer din era Laporta

Georginio Wijnaldum (30 de ani) s-a înțeles cu FC Barcelona şi va evolua pe Camp Nou din vară, anunţă jurnalistul Fabrizio Romano. Contractul olandezului cu Liverpool expiră pe 30 iunie, iar de la 1 iulie va evolua sub comanda lui Ronald Koeman.

Conform italianului, Gini Wijnaldum va semna în următoarele zile cu Barca, la punct urmânda mai fi puse doar câteva detalii legate de salariu. Sezonul acesta, mijlocașul a jucat de 30 de ori pentru Liverpool în Premier League și a dat două goluri, iar în Liga Campionilor a evoluat de șapte ori. Wijnaldum a ajuns pe Anfield în sezonul 2016-2017, de la Newcastle, și a avut un rol important în cucerirea Ligii și a campionatului.

26-05-2021
10:01

Fiorentina și Napoli și-au ales noii antrenori

Napoli a ratat la mustață participarea în viitoarea ediție a Ligii Campionilor, iar oficialii clubului au renunțat la serviciile tehnicianului Gennaro Gattuso. În locul acestuia ar urma să fie numit portughezul Sergio Conceicao, în acest moment sub contract cu FC Porto.

Corriere dello Sport notează că oficializarea lui Conceicao va fi făcută în următoarele zile în condițiile în care angajamentul antrenorului expiră la sfârșitul lunii viitoare.

Nici Gennaro Gattuso nu a rămas șomer. Fostul internațional italian o va antrena pe Fiorentina din sezonul următor. În acest caz anunțul oficial a fost deja făcut.

Cu Gattuso pe bancă, Napoli a încheiat campionatul pe locul 5, pierzând locul 4, ultimul care duce în Liga Campionilor, în favoarea lui Juventus, după ce napolitanii au remizat, acasă, 1-1 cu Verona. Fiorentina a încheiat și mai slab sezonul, abia pe locul 13.    

26-05-2021
06:40

Superstarul WWE John Cena și-a cerut scuze poporului chinez

Wrestlerul John Cena și-a cerut scuze, marți, autorităților chineze, după ce a spus într-un interviu că Taiwan este prima țară în care va rula pelicula ”Fast & Furious 9”, în care joacă și starul WWE.

China consideră Taiwan drept o provincie a sa, în timp ce autoritățile taiwaneze militează pentru democrație și și auto-guvernare.

”Am făcut o singură greșeală. Îmi pare foarte, foarte rău de această greșeală. Acum trebuie să spun ceva foarte, foarte, foarte, foarte, foarte important: iubesc și respect China și poporul chinez”, a spus Cena, în mandarină, într-un clip video postat pe contul său de Weibo, o rețea socială populară în China.

 

Scuzele n-au fost de ajuns pentru mulți dintre chinezi, care au luat ”foc” pe site-urile de socializare: ”Te rog să folosești mandarina pentru a spune că Taiwan este parte din China. Altfel nu-ți vom accepta scuzele”, se spune în comentariul de la clipul video al lui Cena care a primit cele mai multe ”like-uri”.

Nici unii internauți din Occident nu au primit bine scuzele lui Cena: ”Poate cineva, vă rog, să-l ajute pe John Cena să-și găsească coloana vertebrală”, a scris pe Twitter Matt Karolian, directorul site-ului american de știri boston.com.

Filmul a fost un succes de box-office de când a ajuns în China, pe 21 mai. În ultimul weekend, China a generat 135 de milioane de dolari din veniturile totale de 162 de milioane de dolari, potrivit revistei Variety.

26-05-2021
06:18

Șansă bună pentru Sorana Cîrstea dacă trece de Zhang. Andreescu s-a retras de la Strasbourg

Favorită numărul 1 la WTA Strasbourg, Bianca Andreescu s-a retras după ce a învins-o în turul secund pe Marina Zanevska, scor 6-1, 6-4.

„Am simțit dureri în zona abdomenului și nu vreau să risc înainte de Roland Garros. Nu vreau să risc, așa că trebuie să mă retrag. Nu e nimic serios, dar am o senzație de disconfort”, a explicat locul 7 WTA, la conferința de presă, potrivit Tennis.com.

Câștigătoarea de la US Open 2019 urma să joace în sferturile de finală ale turneului din categoria 250 cu învingătoarea meciului Sorana Cîrstea – Shuai Zhang, programat astăzi, în jurul orei 12:00.

Dacă bucureșteanca va reuși să câștige, va avansa direct în penultimul act și ar realiza o nouă performanță remarcabilă, după ce în 2021 s-a impus la Istanbul, al doilea titlu din carieră, după cel de acum 13 ani, de la Tașkent.

 

26-05-2021
05:30

Plecarea lui Conte de la Inter este iminentă

Deși i-a adus lui Inter primul titlu după 11 ani de secetă, Antonio Conte e ca și plecat de la gruparea de pe Giuseppe Meazza. Gazzetta Dello Sport anunță că despărțirea dintre antrenor și Inter ar trebui să aibă loc în mod oficial în următoarele 48 de ore. „Nu va mai fi necesară o ședință cu grupul condus de Zhang. Dacă va mai exista o întâlnire, va fi doar pentru a-și strânge mâinile”, scriu jurnaliștii italieni.

Motivul plecării antrenorului în vârstă de 51 de ani este reprezentat de noua strategie a președintelui chinez Steven Zhang, care își dorește să reducă salariile angajaților cu 15-20% și să obțină venituri de aproximativ 100 de milioane de euro din vânzarea unor jucători importanți în această perioadă de mercato.

Se pare că Antonio Conte a primit vestea că va pleca în urmă cu o săptămână, deși el și-ar fi dorit să rămână, să primească câteva transferuri și să păstreze fotbaliștii buni pentru a domina Italia și în sezonul viitor.

Conform italienilor, pe banca lui Inter ar putea sosi în locul lui Conte Massimiliano Allegri, dorit și de Juventus și Real Madrid, Maurizio Sarri, Sinisa Mihajlovic și Simone Inzaghi.

UEFA a deschis proceduri disciplinare împotriva Barcelonei, Realului și Juventus

UEFA a făcut un anunț care le dă fiori lui Real Madrid, Juventus și Barcelonei,care, foarte posibil, au încălcat regulamentul în urma controversatei Super Ligi. Cei trei granzi ai Europei pot primi de la o amendă, până la excluderea din competițiile UEFA pentru unul sau doi ani.

„În urma unei investigații efectuate de inspectorii etici și disciplinari ai UEFA în legătură cu așa-numitul proiect ‘Super League’, au fost deschise proceduri disciplinare împotriva lui Real Madrid CF, FC Barcelona și Juventus FC pentru o potențială încălcare a cadrului legal al UEFA. Informații suplimentare vor fi disponibile în timp util”, se arată în comunicatul forului continental.

ADVERTISEMENT

Dintre cele 12 formații care s-au înscris inițial în Super Ligă, numai Barcelona, Real Madrid și Juventus nu au anunțat că părăsesc definitiv proiectul. Restul cluburilor au semnat înțelegeri cu UEFA, conform cărora exclud orice legătură cu proiectul și pe viitor.