Sport

Știrile zilei din sport, miercuri 27 octombrie. AC Milan i-a prelungit contractul lui Simon Kjaer

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, miercuri, 27 octombrie.
Stirile zilei din sport miercuri 27 octombrie AC Milan ia prelungit contractul lui Simon Kjaer
ADVERTISEMENT
27-10-2021
19:52

Simon Kjaer și-a prelungit contractul cu Milan

Simon Kjaer rămâne la AC Milan. Clubul de pe San Siro a anunțat că i-a prelungit danezului înțelegerea până în vara anului 2024.

„Simon, un profesionist exemplar pe teren şi în afara terenului, căpitan al Danemarcei şi pe lista scurtă de 30 pentru Balonul de Aur 2021, s-a alăturat Rossoneri-lor în ianuarie 2020, el debutând împotriva Spal, în Cupa Italiei. În total, danezul a jucat în 66 de meciuri şi a înscris un gol, împotriva echipei Manchester United, pe Old Trafford. Acum, Kjaer şi AC Milan îşi vor continua călătoria împreună”, este anunțul oficial al lui AC Milan.

27-10-2021
17:24

Regula celor cinci schimbări, obligatorie în fotbal

International Board a decis. Începând din sezonul viitor, cele cinci schimbări vor deveni obligatorii în fotbal. Regula a fost impusă pe timp de pandemie, în loc de trei schimbări așa cum se obișnuia până în anul 2020. Premier League este singurul campionat important care respinge ideea, dar Time Sport anunță că se fac presiuni pentru ca și prima ligă engleză să adere la noul regulament.

„Ca urmare a solicitărilor venite de la confederaţii, asociaţii, ligi şi alte părţi-cheie din fotbal cu privire la introducerea permanentă a acestei opţiuni în Legile Jocului (ediţia 2022/2023), FAP-TAP a recomandat astăzi că competiţiile ar trebui să poată decide creşterea numărului de schimbări în funcţie de necesităţile mediului lor fotbalistic, în timp ce actualul număr al oportunităţilor de schimbări rămâne acelaşi”, se arată pe site-ul International Football Association Board.

27-10-2021
17:07

Când are loc confruntarea dintre Emma Răducanu și Ana Bogdan

Organizatorii turneului WTA Transylvania Open au anunțat când se va disputa meciul dintre Emma Răducanu și Ana Bogdan. Cele două vor juca în turneul de simplu de la ora 15:30, înaintea confruntării dintre Simona Halep și Varvara Gracheva, programat după ora 18:00.

27-10-2021
14:30

Hagi, probleme de lot cu FC Botoșani

Antrenorul celor de la Farul Constanța anunță că va avea cel puțin trei jucători indisponibili pentru meciul cu FC Botoșani.

 Radu Boboc și Alin Dobrosavlevici nici măcar nu au făcut deplasarea la Botoșani, în timp ce Adi Petre este incert: „Boboc şi cu Dobrosavlevici sunt acasă, nu pot să se antreneze cu noi. Adi Petre a revenit cu noi la antrenamente şi vom vedea dacă o să apară cu noi sau nu.

O deplasare grea, contra unei echipe foarte bune, care joacă un fotbal foarte bun. Din păcate noi am făcut foarte puţine lucruri în deplasare, sperăm ca de această dată, chiar dacă adversarul este foarte bun, un adversar greu, care pierde greu acasă, sperăm să spargem gheaţa şi să facem un joc foarte bun”, a spus Gheorghe Hagi la conferința de presă dinaintea meciului.

27-10-2021
13:29

Ancuța Bodnar, ”Canotoarea lunii Octombrie 2021” în viziunea World Rowing

Campioana olimpică de la Tokyo, Ancuța Bodnar, a fost desemnată de Federația Mondială a Canotajului – World Rowing, cea mai bună sportivă a lunii octombrie în această disciplină.

Ancuța Bodnar alături de Simona Radiș au cucerit medalia de aur în cursa de dublu vâsle feminin, singurul titlul olimpic al României la JO de la Tokyo, din acest an.

”2021 reprezintă pentru mine anul în care mi-am îndeplinit cel mai măreț vis: acela de a deveni campioană olimpică și de a urca steagul României pe cea mai înaltă culme a performanței sportive.

Mă onorează acest titlul oferit de Federația Mondială a Canotajului. Le mulțumesc și îi mulțumesc și colegei mele, Simona Radiș, pentru că este o coechipieră minunată”, a declarat Ancuța Bodnar.  

27-10-2021
13:09

Cei 2.900 de sportivi participanți la JO 2022, vaccinați cu schema completă

Beijing va deveni, în luna februarie a anului 2022, primul oraș din lume care organizează atât Jocurile Olimpice vară cât și pe cele de iarnă. După ce, în urmă cu 13 ani, crema sporttului mondial s-a adunat în orașul chinez pentru a 29-a ediție a olimpiadei de vară, anul viitor, între 4 și 20 februarie, sportivii se vor întrece la olimpiada albă.

Având în vedere că pandemia a plecat în 2019 din China, mai precis din orașul Wuhan, responsabilitatea organizatorilor în ceea ce privește găzduirea evenimentului polisportiv este imensă.

Pandemia este provocarea numărul unu pentru desfăşurarea Jocurilor de iarnă”, a rezumat vicepreşedintele comitetului de organizare, Zhang Jiandong. „Măsurile prevăzute la aceste Jocuri vor reduce riscul şi impactul coronavirusului”, a adăugat el, avertizând că participanţii care nu vor respecta regulile vor fi sancţionaţi.

Zece provincii din China au întărit măsurile de prevenţie, inclusiv capitala Beijing, unde 20 de cazuri de contaminare au fost descoperite în ultima săptămână.

Ca urmare, JO de iarnă se vor desfăşura într-o „bulă”, pentru a fi eliminat orice risc de contaminare în restul țării. În plus, cei aproximativ 2.900 de sportivi aşteptaţi vor trebui să fie vaccinaţi cu schema completă. Altfel, vor fi obligați să stea 21 de zile în carantină după sosirea lor în China.

În ceea ce privește spectatorii, singurii care vor avea dreptul să asiste la competițiile sportive sunt cei prezenți, deja, în China.

27-10-2021
11:00

Ronnie O’Sullivan vrea să egaleze recordul deținut din 1999 de Stephen Hendry

Jucătorul iranian de snooker Hossein Vafaei l-a învins pe englezul Ronnie O’Sullivan, cu 5-0, în primul tur al calificărilor pentru Open-ul Germaniei, furnizând cea mai mare surpriză a anului în acest sport, mai ales prin proporțiile scorului.

O’Sullivan, de șase ori campion mondial, nu a părut foarte afectat de această înfrângere, afișând un zâmbet larg la finalul confruntării. Mai mult, el nu crede că lucrurile se vor schimba radical în acest sport în următorii ani.

Cred că sunt două divizii în snooker în acest moment. În prima intră Selby, Trump și, posibil, Robertson. Ei sunt cei mai puternici trei jucători din lume din punctul meu de vedere, acum.

În a doua divizie sunt eu, John Higgins și Mark Williams. Asta din cauza vârstei. Dacă înving într-un turneu acum, îmi ia 3-4 zile să mă recuperez mental, mă simt stors de energie. În urmă cu 8 ani, puteam câștiga Campionatul Mondial și a doua zi mă trezeam și simțeam că o pot lua de la capăt”, a spus Ronnie O’Sullivan pentru Eurosport.

Englezul este de părere că „pe măsură ce înaintezi în vârstă, nu mai ai puterea să te concentrezi la fel de bine și la fel de mult. De asta cred că cei trei din prima divizie sunt favoriți în raport cu noi, pentru că sunt în floare vârstei.

Odată ce treci de 43, 44 de ani, lucrurile devin mult mai dificile. Simt că eu, John și Mark facem parte dintr-o eră ca Nadal și Federer, suntem suficient de puternici să fim competitivi la cel mai înalt nivel în unele turnee, dar nu putem fi la nivel ridicat în toate turneele. Și, cu cât trece timpul, va fi mai greu, nu știu cât putem să mai rezistăm”, a mai explicat el.

Chiar dacă pe 6 decembrie va împlini 46 de ani, el nu și-a luat gândul de la al șaptelea titlu moindial, pentru a egala recordul deținut din 1999 de scoțianul Stephen Hendry. „Probabil aș prefera să câștig încă un titlu mondial decât 5 alte turnee.

Campionatul mondial e unul singur, dar nu sunt singurul care își face principal obiectiv din această competiție. Judd cu siguranță că îl vede ca pe o prioritate ‘0’, Selby a arătat și el mereu că e la cel mai înalt nivel“, a mai explicat cel supranumit „Racheta”, datorită vitezei pe care o are la masa de snooker.

27-10-2021
10:28

Meciul cu Halep este cel mai frumos punct posibil al vieții lui Ruse

Turneul feminin de tenis Transylvania Open 2021 propun e, azi, de la ora 15.30, al doilea duel românesc din turul 1, cel dintre principala favorită, Simona Halep (18 WTA), și Elena Gabriela Ruse (85 WTA).

Antrenorul lui Ruse, Andrei Cociașu, care a dus-o pe sportivă în primele 100 din lume, crede că eleva lui nu are nimic de pierdut înaintea confruntării cu idolul ei. „Cred că îi va fi mai dificil doar în primele 15 minute. Dacă totul este ok fizic, eu cred că va participa foarte intens în meci. Cred că va intra hotărâtă să câștige.

Ce poate să câștige e răspunsul la întrebarea ‘Ce face Halep așa special?’. Mi se pare un meci foarte interesant, nu văd cum ar exista câtuși de puțină presiune pe Gabi. Dacă va câștiga, mi se pare că devine psihic invincibilă. În același timp, dacă pierde este cel mai normal rezultat posibil.

Mereu încerc să-i spun: ‘Gândește-te unde erai acum un an’. Exact acum un an, eu o antrenam pe Jacqueline Cristian, și o bătea pe Jacqueline la Istanbul la un turneu de 25.000 de dolari în sferturi de finală (n.r. – cu 6-1, 6-4).

Era locul 200, era pierdută, nu se înțelegea cu nimeni, nu-i plăcea tenisul. Și, după un an, joci cu Simona. E în cel mai frumos punct posibil al vieții. Asta aș îmbrățișa în orice moment, indiferent de rezultat”, a declarat antrenorul pentru treizecizero.ro.

Cociaș a făcut cunoscut și modul în care Simona face față momentelor tensionate din meciuri: „Am ieșit seara cu Simona la Indian Wells și am încercat s-o bombardez cu întrebări de față cu Gabi, pentru că nu mi se pare o ocazie des întâlnită să stai la masă cu una din cele mai mari campioane din istorie.

Și am întrebat-o cum te simți la 5-3, 30-30? Sau cum te simți la 5-5, 30-30? La momentele alea, la pressure points? Și Simona se uită la mine și zice: ‘abia le aștept!’”, a mai precizat antrenorul Gabrielei Ruse, care va împlini 24 de ani pe 6 noiembrie.

27-10-2021
08:48

Dan Petrescu vrea să îl transfere pe Roger

Mijlocașul ofensiv brazilian al celor de la UTA este dori de Dan Petrescu în Gruia. Jucătorul arădenilor are 14 meciuri în acest sezon și a reușit două goluri și o pasă decisivă.

Bogdan Apostu a vorbit despre interesul celor de la CFR Cluj pentru jucătorul ajuns iarna trecută la Arad de la Riga, Letonia: „Pe lângă cei tineri, ofertați de câteva echipe, există și ceva concret pentru Roger, dar decizia nu îmi aparține mie, ci celor care conduc clubul. Ei știu dacă îl vor lăsa să plece sau nu”

Brazilianul Roger este evaluat conform transfermarkt la 400.000 de euro.

27-10-2021
07:53

Pedepse aspre pentru suporterii care au creat haos la Marseille - PSG

Justiția franceză a dictat sancțiuni dure împotriva a 14 fani care au provocat incidente la derby-ul Olympique Marseille – PSG.

Conform publicației La Provence, 14 dintre cele 21 de persoane reţinute, în special pentru aruncare de proiectile, deţinere de torţe şi violenţă împotriva forţelor de ordine, au compărut în faţa instanţei pentru ”recunoaşterea prealabilă a vinovăţiei”.

Intervalul de sancţiuni dictate împotriva acestora variază de la amendă la 5 luni închisoare cu suspendare. În acelaşi timp, persoanele condamnate vor fi obligate să se prezinte la secţia de poliţie la ora meciurilor pe care urmează să le joace Marseille.

O altă persoană, în vârstă de 41 de ani, a fost condamnat pentru ”rebeliune” la 6 luni de închisoare cu executare, pedeapsă ce poate fi comutată în arest la domiciliu cu brăţară electronică. Toate aceste pedepse au fost însoţite de o interdiciţie pe stadion timp de un an.

27-10-2021
04:57

Real Madrid îl vrea pe Yeremy Pino

Președintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, a pus ochii pe noul star al fotbalului spaniol, atacantul formației Villarreal, Yeremy Pino.

Conform presei iberice, șeful ”galacticilor” este încântat de puștiul de 19 care a debutat deja la prima reprezentativă și vrea să profite de faptul că acesta are o clauză de reziliere de doar 30.000.000 de euro.

Yeremy Pino mai are contract până în 2024, dar ”submarinul galben” a început negocierile pentru prelungirea înțelegerii și mărirea clauzei de reziliere.

27-10-2021
04:50

România U17, victorire la ultimul meci din preliminariile Euro 2022

Echipa națională Under 17 a României a încheiat cu o victorie în fața reprezentativei statului San Marino, scor 5-0, preliminariile pentru Euro 2022, dar a ratat calificarea în faza următoare.

Golurile întâlnirii disputate la Mogoșoaia au fost marcate de Matei Moraru (43), Sebastian Borza (45+2, 54), Enes Sali (81) şi Adrian Caragea (85). Selecţionerul Daniel Mogoşanu a forlosit următoarea formulă de echipă: Vlad Răfăilă – Alexandru Fărăgău (Mario Aioanei 82), Mario Tudose (Robert Bădescu 82), Adrian Horşia (Luca Popa 68), Darius Benga – Alin Ştefănescu – Matei Moraru (Adrian Caragea 68), Luca Banu, Sebastian Borza, Enes Sali – Alexandru Melniciuc (Raul Nistor 52).

În celălalt meci, Germania a învins Rusia, scor 2-1, la Buftea. Germania a ocupat primul loc în grupă, cu 9 puncte, urmată de Rusia, 6 puncte, România, 3 puncte, și San Marino, 0 puncte.

România nu mai avea nicio şansă de calificare în turul de elită, după eşecurile din primele două partide, 0-2 cu Rusia şi 0-5 cu Germania. În turul de elită se califică ocupantele primelor două poziţii în cele 13 grupe plus cele mai bune 4 echipe clasate pe locul al treilea. Turul de elită se va disputa în primăvara lui 2022. Turneul final, la care participă 16 selecţionate, va avea loc în Israel.

De ce nu joacă Eden Hazard la Real Madrid

Antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, a ținut să explice de ce superstarul belgian Eden Hazard prinde foarte puține minute în acest sezon, el fiind rezervă în El Clasico jucat în weekend pe Camp Nou.

”Poziția lui Hazard este foarte clară. Poate să joace într-un sistem 4-3-3 ca aripă și într-un sistem 4-4-2, ca al doilea vârf. Singura lui problemă pe care o are în acest moment este că antrenorul preferă pe altcineva. Dacă va munci, va veni și vremea lui”, a declarat tehnicianul italian într-o conferință de presă înaintea partidei cu Osasuna.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Ancelotti preferă să joace în banda stângă cu brazilianul Vinicius, care a reușit 7 goluri și 5 assist-uri în 12 meciuri disputate în acest sezon.