LIVE Actualizat 28-07-2021
17:23

Știrile zilei din sport, miercuri 28 iulie. Man şi Mihăilă şi-au aflat programul din Serie B. Debutează la Frosinone

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de miercuri 28 iulie
28.07.2021 | 19:30
Stirile zilei din sport miercuri 28 iulie Man si Mihaila siau aflat programul din Serie B Debuteaza la Frosinone
ADVERTISEMENT
28-07-2021
17:23

Man şi Mihăilă şi-au aflat programul din Serie B. Debutează la Frosinone

Dennis Man şi Valentin Mihăilă au aflat când vor avea primul meci în campionat. Parma va debuta în liga secundă din Italia pe 20 august, în deplasare la Frosinone, de la ora 21:30. În runda a doua, este programat şi primul meci de pe teren propriu în Serie B: Parma – Benevento, de la ora 21:30.

Formaţia celor doi români este favorită la casele de pariuri să câştige liga şi să revină în Serie A după numai un an.

Însă, prima partidă oficială din noul sezon nu va fi în campionat. Pe 15 august, Parma întâlneşte Lecce în primul tur al Coppei Italia.

28-07-2021
16:44

Leo Grozavu, avertisment pentru jucători înaintea returului cu Spartak Trnava: „Nu suntem favoriți”

Chiar dacă au obținut un punct extrem de important la primul meci european din istoria lui Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 0-0, pe terenul slovacilor de la Spartak Trnava, Leo Grozavu își ține elevii cu picioarele pe pământ. Ba chiar susține că s-ar mulțumi și cu o victorie la limită în manșa retur, programată joi, 29 iulie, la ora 19:30.

Ne aflăm în faţa primei partide la Sfântu Gheorghe din Europa, în această Conference League. Ne dorim să facem o partidă bună, mai bună decât cea de la Trnava şi de asta ne-am pregătit, ca să ne calificăm.

Am mare încredere în băieţii mei, am încredere în publicul care sunt convins că va veni în număr mare la stadion şi va susţine echipa. Şi, ca de obicei, vom arăta că pe teren propriu suntem o forţă.

Nu am cum să vă spun dacă vremea va afecta meciul, nu lucrez la institutul de meteorologie, dar mi-aş dori ca, dacă tot trebuie să se întâmple ceva, să fie numai căldură, pentru că orice alte intemperii, vijelie, furtună, ar da totul peste cap.

La căldură vom reuşi să ne adaptăm mai uşor. Chiar dacă pe asemenea temperaturi nu e uşor de jucat, dar băieţii sunt pregătiţi să facă un meci mare. În asemenea momente, nu mai contează problemele de lot, va trebui să facem tot ce e omeneşte posibil, tot ce depinde de noi să găsim soluţii ca cei mai în formă jucători pe care îi avem la dispoziţie şi care intră pe teren să dea totul pentru victorie, pentru calificare.

Cred că suntem o echipă care ştim să facem ambele faze, şi apărarea, şi atacul. Nu îmi doresc multe goluri, îmi doresc să dăm unul mai mult decât adversarul. M-aş mulţumi cu 1-0. Favoriţi nu putem fi, pentru că meciul începe de la 0-0.

Meciul tur s-a terminat 0-0, întâlnim o echipă care este mai experimentată în Europa, dar noi am demonstrat că, prin puterea grupului, prin ceea ce putem face pe teren, avem şi noi şansa naostră şi vom încerca să o exploatăm la maximum”, a declarat tehnicianul covăsnenilor.

28-07-2021
07:09

Patru echipe sunt deja în turul 3 din UCL

Primele meciuri din manșa a doua din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor s-au disputat marți. În urma rezultatelor înregistrate Dinamo Zagreb, Legia Varşovia, Malmo FF şi Ferencvaros Budapesta s-au calificat în turul 3.

Miercuri sunt programate ultimele 9 partide din aceeași fază a competiției, între care și CFR Cluj – Lincoln Red Imps, de la 20:30. Învingătoare în prima manșă, scor 2-1, CFR este ca și calificată în următoarea rundă a Ligii Campionilor, unde va întâlni învingătoarea dintre Young Boys Berna și Slovan Bratislava.

Meciurile programate miercuri în manșa a doua din turul 2 preliminar:

Neftci Baku – Olympiakos Pireu (0-1 în tur)

Sheriff Tiraspol – FC Alashkert (1-0 în tur)

CFR Cluj – Lincoln Red Imps (2-1 în tur)

FC Midtjylland – Celtic Glasgow (1-1 în tur)

Galatasaray Istanbul – PSV Eindhoven (1-5 în tur)

Ludogorets Razgrad – Mura (0-0 în tur)

Young Boys Berna – Slovan Bratislava (0-0 în tur)

Steaua Roşie Belgrad – Kairat Almaty (1-2 în tur)

Sparta Praga – Rapid Viena (1-2 în tur)

28-07-2021
06:08

CFR Cluj - Lincoln Red Imps, din turul 2 preliminar a Ligii Campionilor, va fi transmis pe Digisport 1 și Look Plus

CFR Cluj dispută miercuri, pe teren propriu, manșa a doua a întâlnirii cu Lincoln Red Imps din Gibraltar. Meciul va fi transmis în România de posturile Digisport 1 și Look Plus, de la ora 20:30.

În tur feroviarii s-au impus cu 2-1, după ce la pauză gazdele conduceau surprinzător. Manșa a doua ar trebuie să fie o formalitate pentru trupa lui Marius Șumudică, net superioară adversarei din Gibraltar.

Dacă trece de Lincoln, CFR are garantată prezența în grupele Conference League și se va duela în turul 3 preliminar din Liga Campionilor cu învingătoarea din meciul Young Boys Berna – Slovan Bratislava. În tur a fost 0-0.

28-07-2021
06:07

Vladimir Petkovic, instalat pe banca lui Bordeaux

Selecţionerul Elveţiei, Vladimir Petkovic, va fi noul antrenor al echipei din Ligue 1 Girondins Bordeaux, anunţă cotidianul L’Equipe.

În vârstă de 57 de ani, selecționerul Elveției îl înlocuiește pe banca bordelezilor pe  Jean-Louis Gasset. În carieră Petkovic le-a mai antrenat pe Lugano, Bellinzona, Young Boys Berna, Samsunspor, Sion şi Lazio cu care a câștigat Cupa Italiei.

Ca selecționer al Elveției a adunat 78 de meciuri (41 de victorii). La Campionatul European din această vară Elveția a eliminat în optimile de finală Franța, campioana mondială en-titre.

Un fotbalist de 15 ani a semnat cu nou promovata în Serie A, Venezia. Cine e Luca Popa

Luca Popa a semnat cu Venezia, formație proaspăt promovată în Serie a. Popa are 15 ani și este un produs al formației Club Atletic Oradea, care evoluează în Liga 3 a României și este internațional U16.

Luca Popa măsoară 1,90 m și evoluează pe postul de fundaș central. Contractul semnat de român este pe trei ani cu opțiune de prelungire. Cel puțin în primul sezon, Luca Popa va evolua la formația de tineret a grupării nou promovate în serie A.

ADVERTISEMENT

În acest moment, la formații din serie A sunt legitimați Ionuț Radu (Inter Milano), Vlad Chiricheș (Sassuolo), Ștefan Radu (Lazio), Radu Drăgușin (Juventus), Răzvan Marin (Cagliari), Louis Munteanu (Fiorentina) și Andrei Mihăilă (Genoa).