Sport

Știrile zilei din sport, miercuri 29 septembrie. Gabriela Ruse merge ceas la Chicago. S-a calificat în optimi

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de miercuri 29 septembrie.
29.09.2021 | 12:45
Stirile zilei din sport miercuri 29 septembrie Gabriela Ruse merge ceas la Chicago Sa calificat in optimi
ADVERTISEMENT
29-09-2021
18:15

Gabriela Ruse, în optimile turneului de la Chicago

Gabriela Ruse (locul 98) s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 500 de la Chicago după o victorie în minimum de seturi, 7-5, 6-2, în fața Katerinei Kozlova (locul 140), o ucraineancă venită din calificări. Partida a durat aproape două ore.

Pentru un loc în sferturi, sportiva noastră – care și-a asigurat deja un cec în valoare de 6.478 de dolari şi 55 de puncte în ierarhia mondială – se va duela cu învingătoarea meciului Elina Svitolina (Ucraina, 6 WTA) – Amanda Anisimova (SUA, 82 WTA).

29-09-2021
17:35

FCSB, U Craiova și UTA au fost amendate din cauza suporterilor

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a sancționat FCSB cu 15.000 de lei pentru comportamentul suporterilor din timpul meciului câștigat cu 1-0 în fața nou-promovatei FC U Craiova 1948. De asemenea, Universitatea Craiova a primit o amendă de 10.000 de lei după duelul de pe teren propriu cu Dinamo, scor 5-0, pentru încălcarea unui articol din Regulamentul Disciplinar.

Acesta face referire la „responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor” și „introducerea în locurile de desfășurare a jocurilor băuturi alcoolice, obiective și materiale explozive, incendiare, fumigene, substanțe toxice, halucinogene și iritante”.

Cea mai usturătoare sancțiune a primit-o, însă, UTA Arad (22.500 de lei) după înfrângerea cu CFR Cluj, scor 0-1, pentru comportamentul suporterilor, care au aruncat cu sticle pe teren, inclusiv în direcția arbitrilor.

29-09-2021
13:34

Jaqueline Cristian, calificare după o revenire senzațională

Jucătoarea de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA250 de la Nur-Sultan. Românca a trecut în optimi de Clara Burel din Franța, scor 6-7 (3), 6-1, 6-2.

Cristian a început slab meciul, dar a reușit să revină și să egaleze la 3, după care a căzut din nou pradă lipsei de concentrare. Dacă primul set la cedat la tie-break, în următoarele două a jucat ireproșabil și a obținut o calificare spectaculoasă.

În sferturile de finală Jaqueline Cristian o va înfrunta pe Aleksandra Krunic. Va fi doar a doua întâlnire dintre cele două sportive, după cea din turneul ITF de la Barcelona când jucătoarea din Serbia s-a impus cu 7-6, 6-3.

29-09-2021
13:18

Spania permite accesul pe stadioane la capacitate maximă. Ministerul Sănătății a făcut anunțul

Autoritățile spaniole au decis ca accesul pe stadioane să se facă la capacitate maximă, cu condiția purtării măștii de protecție. Măsura va intra în vigoare începând de vineri, 1 octombrie.

Și iubitorii sporturilor de sală precum handbalul sau baschetul au parte de vești extraordinare. Asta pentru că procentul în care vor putea asista la meciuri va creşte de la 40 la 80%, din aceeași dată. În interiorul arenelor li se va interzice, însă, spectatorilor să consume alimente și băuturi alcoolice. 

29-09-2021
09:42

Performerii din Japonia, premiați de unul din sponsorii COSR

Sportivii români medaliați la ultima ediție a Jocurilor Olimpice de la Tokyo au fost premiați de unul dintre partenerii CSOR. Conform unui protocol semnat înainte de derularea JO din Japonia, forul olimpic a promis sportivilor că fiecare medalie va fi recompensată ș cu un autoturism.

După aproape două luni de așteptare, spadasina Ana Maria Popescu, canotorii Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc, Cosmin Pascari, Ștefan Berariu, Mugurel Semciuc, Mihăiță Țigănescu, Simona Radiș și Ancuța Bodnar, au primit cheile autoturismelor Toyota, oferite de sponsorul COSR.

Prețurile auoturismelor variază între 25.000 și 35.000 de euro. Sportivii cae au încheiat pe podium întrecerile din Japonia vor mai primi premii și în bani, din partea Guvernului. Medaliații cu aur vor fi recompensați cu câte 140.000 euro, iar vicecampionii olimpici vor primi câte 112.000 euro.

29-09-2021
07:42

Manny Pacquiao pune mănușile în cui

Pugilistul filipinez Manny Pacquiao, unul dintre cei mai mari luptători din istoria boxului, și-a anunțat retragerea. Anunțul a fost făcut chiar de sportiv prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare.

”Celor mai înfocați fani și celui mai important sport din lume, vă mulțumesc! Mulțumesc pentru toate amintirile minunate. Aceasta este cea mai grea decizie pe care am luat-o vreodată, dar sunt împăcat cu ea. La revedere, boxului”, a scris Manny Pacquiao pe Twitter.

De-a lungul carierei în boxul profesionist, începută în ianuarie 1995, filipinezul a adunat 62 de victorii, din care 39 prin KO și opt înfrângeri, alte două înfruntări încheindu-se la egalitate. Pacquiao a fost deopt ori campion mondial la tot atâtea categorii.

29-09-2021
07:41

Thomas Tuchel, îngrijorat înaintea duelului Juventus - Chelsea din Liga Campionilor

Meciul cap de afiș al zilei de miercuri, din Liga Campionilor, este duelul dintre Juventus Torino și campioana en titre a Europei, Chelsea.

Londonezii se deplasează la Torino după primul eșec stagional, 0-1 acasă cu Manchester City, ar managerul Thomas Tuchel și-a avertizat jucătorii că în ciuda schimbărilor importante de la fosta campioană a Italiei, ”Bătrâna Doamnă” rămâne un adversar de temut.

”Este un club mare cu o experiență uriașă în Champions League. Au avut parte de un start dificil, dar au fost foarte convingători. Trebuie să avem respect pentru calitatea și tradiția acestui club. 

Au pierdut un jucător important, un mare campion, o mare personalitate, dar poți câștiga meciuri și poți construi echipe puternice și fără Cristiano Ronaldo”, a spus Tuchel la conferința de presă de dinaintea partidei.

Gabriela Ruse a spulberat-o pe Camila Giorgi în turul inaugural la Chicago

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a obținut o victorie categorică î fața italiencei Camila Giorgi 6-4, 6-2, în primul tur al turneului WTA de la Chicago, dotat cu premii în valoare totală de 565.530 de dolari.

Ruse, locul 98 în lume, s-a impus după doar o oră și 33 de minute în fața sportive clasată pe poziția 37 în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

Pentru succesul din turul inaugural, Gabriela Ruse are garantat din partea organizatorilor un cec în valoare de 4.100 de dolari şi 30 de puncte WTA În optimi, românca o va înfrunta pe Katerina Kozlova din Ucraina.