Sport

Știrile zilei din sport, miercuri 3 noiembrie. Raluca Olaru și Nadia Kichenok, rezerve la Turneul Campioanelor de dublu

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, miercuri 3 noiembrie.
03.11.2021 | 20:30
Stirile zilei din sport miercuri 3 noiembrie Raluca Olaru si Nadia Kichenok rezerve la Turneul Campioanelor de dublu
ADVERTISEMENT
03-11-2021
20:01

Olaru și Kichenok, rezerve în proba de dublu de la Turneul Campioanelor

Perechea Raluca Olaru/Nadia Kichenok (România/Ucraina) va fi prima rezervă la Turneul Campioanelor de dublu de la Guadalajara, competiție care va avea loc în perioada 10-17 noiembrie.

Cele două sportive au jucat 4 finale WTA în acest an, câștigând titlurile la Sankt Petersburg și Chicago. Aceasta va fi prima prezență a Ralucăi Olaru la turneul de final de an.

Românca are 11 titluri în carieră la dublu, din 24 de finale jucate.

03-11-2021
17:57

Daniel Isăilă, a doua victorie în Emirate

Echipa Bani Yas, antrenată de Daniel Isăilă, a învins, pe teren propriu, scor 3-1, formația Emirates Club, în etapa a 9-a a campionatului Emiratelor Arabe Unite.

Golurile învingătorilor au fost marcate de argentinianul Nicolas Gimenez (23, 74) și de suedezul Isaac Kiese Thelin (90+3), în timp ce pentru oaspeți a înscris Walid Sabbar din penalty (86).

Aceasta este a doua victorie din acest sezon pentru trupa tehnicianului român, care a urcat pe locul 11 în clasament, cu nouă puncte.

03-11-2021
16:51

Rusia, prima semifinalistă de la Billie Jean King Cup

Echipa Franței, deținătoarea trofeului, a fost eliminată încă din faza grupelor la actuala ediție a Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup.

După ce a pierdut prima întâlnire în fața Canadei, Franța avea nevoie de o victorie cu 3-0 în fața Rusiei pentru a urca pe primul loc și a merge în semifinale. Însă ruoaicele s-au impus cu 2-1 și au reușit astfel să ajungă în careul de ași.

În primul meci al întâlnirii, Clara Burel a trecut de Ekaterina Alexandrova, scor 3-6, 6-4, 6-3, și a aprins speranțele în tabăra franceză. Însă, Anastasia Pavliuchenkova a pus capăt emoțiilor învingând-o pe Alize Cornet, 5-7, 6-4, 6-2. În partida de dublu, Veronika Kudermetova și Liudmila Samsonova le-au învins pe Clara Burel și Alize Cornet, scor 6-2, 6-1.

Rusia, care reușise să se impună și în fața Canadei, scor general 3-0, a câștigat grupa și a acces în semifinale.

03-11-2021
15:37

Bogdan Lobonț a apelat la 23 de jucători pentru amicalele României U20 cu Polonia și Italia

Naționala Under-20 de fotbal a României va juca săptămâna viitoare două meciuri amicale. Primul va avea loc pe 11 noiembrie, împotriva naționalei Poloniei U20 și este programat de la ora 18.00, pe Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari.

A doua confruntare, împotriva Italiei U20, se joacă pe 15 noiembrie, Stadio „Enzo Ricci” din Sassuolo, și începe la ora 15.00 a României. În perspectiva acestor amicale, selecționerul Bogdan Lobonț va avea la dispoziție 23 de jucători, cinci dintre aceștia evoluând în afara țării.

Interesant este că absolut toți evoluează în Italia, deci la meciul amical din 15 noiembrie se vor simți ca acasă. Iată care este lotul convocat de Lobonț:

PORTARI: Otto Hindrich (CFR Cluj), Bogdan Eftimie (Viitorul Pandurii), Anthony Petre (Bologna/Italia)

FUNDAȘI: Darius Grosu (Metaloglobus), Eduard Duțu (Montevarchi/Italia), Cosmin Oprean (Cittadela/Italia), Deniz Giafer (Dinamo București), Daniel Bîrzu (Farul Constanța), Gabriel Buta (Farul Constanța), Robert Sălceanu (Dunărea Călărași)

MIJLOCAȘI: Ovidiu Perianu (FCSB), Andrei Mărginean (ACR Messina/Italia), Ștefan Pănoiu (FC Rapid 1923), Francisc Cristea (Politehnica Iași), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța), Constantin Grameni (Farul Constanța), Alexandru Luca (CSC Șelimbăr), Alexandru Oroian (Hermannstadt)

ATACANȚI: Ahmed Bani (Dinamo București), Cristian Dumitru (FC Argeș), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Louis Munteanu (Fiorentina/Italia), Toni Suciu (CSC Șelimbăr)

03-11-2021
14:51

Chivu rămâne neînvins cu Inter în UEFA Youth League

Echipa U19 a clubului Inter Milano, antreantă de Cristian Chivu, a învins, în deplasare, scor 4-2, formația Sheriff Tiraspol, în etapa a 4-a a Grupei D din UEFA Youth League.

Golurile trupei tehnicianului român au fost reușite de Abiuso (36), Fabbian (40) și Peschetola (62, 81). În minutul 17, italienii au ratat un penalty prin Casadei.

Inter este neînvinsă în competiție și conduce grupa cu 10 puncte, fiind urmată de Shakhtar Donetsk (6 puncte) și Real Madrid (4 puncte), ambele cu câte un joc mai puțin disputat. Șheriff este pe ultimul loc fără niciun punct.

03-11-2021
14:00

Tibor Selymes are de primit 100.000 de lei

Clubul ACSM Politehnica Iaşi, aflat în acest în moment pe locul 11 al Ligii a II-a, înglobat în datorii, are probleme din ce în ce mai mari. Managerul clubului, Florin Briaur, a confirmat faptul că echipa trebuie să-i achite suma de 100.000 de lei lui Tibor Selymes, care a fost director sportiv la Poli din vara lui 2018 până la începutul anului 2019.

Din păcate, continuăm să decontăm scump erorile conducerii din trecut. La Liga a II-a, 100.000 de lei este o sumă consistentă, cu care puteam să rezolvăm alte lucruri presante.

Ne-am trezit însă că suma pe care domnul Selymes a câștigat-o în instanță trebuie achitată imediat, așa că nu avem ce face”, a declarat Briaur pentru GSP.ro.

Selymes a spus, la vremea respectivă, care a fost marea greșeală făcută de conducerea grupării. „Dacă suntem pe loc de retrogradare e vina mea, pentru că am fost de acord să las conducerea sportivă doar pe mâna lui Ambrosie şi a antrenorului Flavius Stoican.

Eu nu m-am implicat decât în campania de transferuri. I-a alungat de la club pe Florin Prunea sau pe moldovenii de la Fotbal Hebdo, care fac treabă acum la Mediaş. A dat afară un antrenor, Eugen Neagoe, care nu pierduse 15 meciuri!

A semnat contracte care nu au adus vreun beneficiu clubului sau care puteau duce la penalizarea echipei”, spunea Selymeș acum 3 ani.

03-11-2021
11:29

Pe cine a convocat Bratu la naționala U21

Florin Bratu a anunțat convocările pentru partida de verificare pe care România U21 o va disputa în compania reprezentativei Italiei. Meciul este programat pe 16 noiembrie, la Frosinone, de la ora 18:30, în direct pe TVR 1. „Tricolorii mici” se vor reuni pentru această acțiune duminică, 7 noiembrie, la Buftea.

Lotul convocat de Florin Bratu:

PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Szilárd Gyenge (FC Csikszereda Miercurea Ciuc);

FUNDAȘI: Alexandru Georgescu (Farul Constanța), Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Radu Drăgușin (Sampdoria/Italia), Bogdan Racovițan (FC Botoșani), Vladimir Screciu (CS Universitatea Craiova), Ricardo Farcaș (Siena/Italia), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52), Andres Dumitrescu (Sepsi OSK);

MIJLOCAȘI: Marian Șerban (Chindia Târgoviște), Damian Isac (UTA), Marius Corbu (Academia Pușkaș/Ungaria), Victor Dican (Universitatea Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Alexandru Cîmpanu (CS Universitatea Craiova), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Alexi Pitu (Farul Constanța), Octavian Popescu (FCSB);

ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Marković (CS Universitatea Craiova).

03-11-2021
08:30

Alexandru Savin s-a transferat în Franța

Transfer important pentru rugby-ul românesc. Pilierul Alexandru Savin (26 de ani), de la CSA Staua, a semnat un contract valabil pe un sezon cu francezii de la SO Chambery. Noua echipă a românului evoluează în Nationale, al treilea eșalon..

Internaționalul român se află deja în Hexagon, acolo unde se pregătește cu nou echipă, și nu va juca astfel meciul-test cu Uruguay, de duminică, 7 noiembrie, dar va fi în lot pentru partida oficială cu Olanda, programată pe 13 noiembrie, pe stadionul Arcul de Triumf.

„Am semnat de două săptămâni. Povestea transferului în Franța e una inedită. După meciul cu Portugalia din Rugby Europe Championship am fost dorit de Cyrill Villain, care a fost și la Grenoble în Pro 14. N-am plecat atunci pentru că am avut o înțelegere cu conducătorii de la CSA Steaua și a trebuit s-o respect. Și ei s-au comportat impecabil cu mine, nu aveam cum să  fiu altfel față de ei.

Sunt antrenamente intense aici, e o altă lume. Când mă refer la altă lume, spun asta când văd atâția copii care practică acest sport aici. La club sunt echipe de Under 7, Under 9, Under 11. Sunt mulți juniori. Obiectivul e de a face o echipă tânără”, a declarat Alex Savin pentru ProSport.

Novak Djokovic a revenit cu o victorie spectaculoasă

Novak Djokovic s-a întors cu succes pe terenul de tenis. Liderul clasamentului ATP a obținut calificarea în optimile de finală ale Masters-ului de la Paris. Pentru jucătorul din Serbia, a fost primul meci în proba de simplu, după o pauză de aproximativ două luni, de la finala pierdută la US Open în fața lui Daniil Medvedev.

Novak Djokovic l-a învins în trei seturi pe maghiarul Marton Fucsovics, locul 30 ATP, scor 6-2, 4-6, 6-3. În optimi, „Nole” se va duela cu câștigătorul confruntării dintre francezii Gael Monfils și Adrian Mannarino.

ADVERTISEMENT

Înaintea primului meci de la Paris din proba de simplu, Djokovic a jucat la dublu, unde a făcut pereche cu un alt sârb, Filip Krajinovic. Cei doi i-au învins pe australienii Alex de Minaur și Luke Saville, scor 4-6, 6-4, 10/7.