Sport

Știrile zilei din sport, miercuri 30 iunie. Nuno Espirito Santo este noul antrenor al lui Tottenham

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de miercuri, 30 iunie
30.06.2021 | 17:55
Stirile zilei din sport miercuri 30 iunie Nuno Espirito Santo este noul antrenor al lui Tottenham
ADVERTISEMENT
30-06-2021
19:50

Tottenham și-a găsit antrenor. Nuno Espirito Santo este alesul patronului Daniel Levy

Nuno Espirito Santo (47 de ani) este, oficial, noul antrenor al englezilor de la Tottenham Hotspur. Anunțul a fost făcut miercuri seara, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

De-a lungul carierei, acesta le-a mai pregătit pe Rio Ave, Valencia, Porto și Wolverhampton Wanderers. Înainte de numirea sa, patronul Daniel Levy a purtat tratative cu tehnicieni precum Paulo Fonseca, Antonio Conte sau Ralf Rangnick.

30-06-2021
19:29

Mihai Iosif primește întăriri. Nicolae Carnat a ajuns la Rapid

Rapid continuă seria achizițiilor din această vară. După Alexandru Albu, Claudiu Belu-Iordache și Ljuban Crepulja, a venit rândul lui Nicolae Carnat (23 de ani) să se alăture lotului condus de Mihai Iosif.

Acesta va îmbrăca tricoul alb-vișiniu sub formă de împrumut de la CFR Cluj, urmând ca giuleștenii să-l achiziționeze, în schimbul a 100.000 de euro, dacă vor fi mulțumiți de serviciile sale. În stagiunea precedentă, tânărul mijlocaș dreapta a bifat 33 de meciuri la Sepsi Sfântu Gheorghe și a înscris de 6 ori.

E o realizare transferul la Rapid, mă bucur că echipa a revenit în Liga 1 și sper să reușim să facem lucruri frumoase în noul sezon, să îi facem fericiți pe suporteri.

Pe suporteri i-am urmărit mereu cu plăcere pe rețelele de socializare și abia aștept să joc pe noul Giulești, cu ei în spate.

Am multe de învățat și de dovedit, și de aceea am venit aici, deoarece, împreună cu noii mei coechipieri, vreau să realizăm obiective mărețe.

Am urmărit parcursul Rapidului din Liga 4, e o performanță foarte mare că a revenit în prima ligă. Sper să ajungem cât mai sus în acest sezon, chiar și în play-off”, a declarat Carnat, la prezentarea oficială.

30-06-2021
18:08

Rapid câștigă amicalul cu FC Brașov. Încă un jucător se află în probe

Rapid București s-a impus cu 2-1 în cel de-al treilea amical al acestei veri, cu FC Brașov. În formula de start a lui Mihai Iosif s-au regăsit și trei jucători aflați în probe: Andi Bogdan, Assir Jaziri (testați și în remiza cu Farul, 1-1) și Julien Lamy.

Giuleștenii au deschis scorul în minutul 14, prin Adrian Bălan, care a transformat o lovitură liberă în minutul 14, dar s-au văzut egalați, trei minute mai târziu. Antonio Sefer și-a readus, însă, echipa la conducere, chiar înaintea pauzei. În minutul 49, Hlistei putea majora avantajul, din lovitură de la 11 metri, dar nu l-a putut învinge pe goalkeeper-ul brașovean.

30-06-2021
14:57

Rafa Benitez este noul antrenor al lui Everton. Primele declarații

Everton și-a găsit antrenor după plecarea lui Carlo Ancelotti la Real Madrid. Rafa Benitez a semnat un contract valabil până în 2024 și va conduce primul antrenament în cursul zilei de luni, 5 iulie, când este programată reunirea lotului.

„Sunt încântat să ajung la Everton. Am fost impresionat de proiectul ambițios de aici. Everton este pe drumul acel bun și eu sunt determinat să pun umărul la atingerea obiectivelor”, a declarat tehnicianul spaniol.

30-06-2021
13:15

FCSB - Viitorul Pandurii 5-1 într-un meci amical

FCSB s-a impus categoric, scor 5-1, în prima partidă amicală din această vară, împotriva formației Viitorul Pandurii Târgu Jiu, din Liga 2.

Golurile ”roș-albaștrilor” au fost marcate de Vînă (25), Musi (28), Tănase (45), Ianis Stoica (57) și Octavian Popescu (64), în timp ce pentru gorjeni a înscris Mitrică (40).

Antrenorul FCSB, Dinu Todoran, a folosit două formule de echipă pe parcursul partidei. Astfel, în prima parte au jucat: Vlad – V. Crețu, Haruț, Vucur, Cordea – Simion, Olaru, Vînă – Niță, Tănase, Musi. În partea secundă au evoluat: Straton – Pantea, Cristea, A. Crețu, Radunovic – Perianu, Moruțan, Oaidă – Oct. Popescu, I. Stoica, Dumitru.

Următorul meci amical pentru FCSB este programat, joi, 1 iulie, de la ora 17:30, împotriva formației Concordia Chiajna, tot din Liga 2.

30-06-2021
12:08

Liga 1 se reia cu FC Botoșani - FCSB

Liga Profesioniste de Fotbal a anunţat programul primei etape a sezonului 2021/2022 din Liga 1, ale cărei meciuri vor avea loc de joi până luni.

Joi, 15 iulie
Ora 20:30 FC Botoșani – FCSB
Vineri, 16 iulie
Ora 18:30 Sepsi OSK Sfântu Gheorghe –  Academica Clinceni
Ora 21:30 CFR Cluj – FC U Craiova
Sâmbătă, 17 iulie
Ora 18:30 Gaz Metan Mediaș – CS Mioveni
Ora 21:30 Universitatea Craiova – FC Argeș
Duminică, 18 iulie
Ora 18:30 UTA Arad – FC Viitorul
Ora 21:30 Rapid – Chindia Târgoviște
Luni, 19 iulie 
Ora 20:30 Dinamo – FC Voluntari

30-06-2021
11:51

Dunărea Călărași află în septembrie dacă intră în insolvență

Clubul Dunărea Călărași, care a ratat la baraj promovarea în Liga 1, a depus actele pentru intrarea în insolvență din cauza dificultăților financiare.

Gruparea a depus întreaga documentație, iar Tribunalul Călărași a decis ca termenul de judecare să fie 2 septembrie. Jucătorii sunt neplătiți de luni bune, iar mulți dintre ei au ales ă plece, așa cum a făcut și antrenorul Cristian Pustai.

Știrile zilei din sport miercuri 30 iunie

30-06-2021
10:42

Gică Hagi, încă o victorie cu Farul

Echipa Farul Constanța a învins formația CS Mioveni, scor 1-0, într-un meci amical disputat pe stadionul Tineretului din Brașov.

Unicul gol al ”marinarilor” a fost marcat de Andrei Artean (3). Gică Hagi a început partida în următoarea formulă de echipă: Tordai – Georgescu, Larie, Dănuleasa, De Nooijer – Mălăele, Artean, Casap – Chițu, Ely Fernandes, Casap.

Farul Constanța va mai disputa un joc amical astăzi, de la ora 18:00, cu echipa Chindia Târgoviște.

30-06-2021
09:32

15 lei, cel mai ieftin bilet la primul joc de pe stadionul Steaua

CSA Steaua a pus în vânzare biletele la meciul de inaugurare a noului stadion din Bulevardul Ghencea, între echipa grupării militare şi formația OFK Belgrad din Serbia.

Fanii din Asociația Steliștilor au anunțat pe contul de Facebook că biletele pentru inaugurarea stadionului Steaua sunt disponibile de miercuri, 30 iunie, de la ora 12:00 pe platforma bilete.ro, dar și la casele de bilete din Ghencea.

”Prețurile variază între 15 lei la peluze, și 40 lei la tribuna I. Se va putea achiziționa și un bilet virtual de susținere, pentru cei care nu pot ajunge la meci, în valoare de 10 lei”, anunță fanii steliști.

 

”Odată cu meciul prin care arena Steaua se va inaugura, vom avea ocazia de a sărbători împreună cu suporterii şi iubitorii clubului roş-albastru, 74 de ani de istorie, dar şi 35 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni.

La 47 de ani distanţă, echipa de fotbal care a inaugurat vechiul stadion Steaua reintră pe teren, de această dată într-o arenă nouă, strălucitoare, o arenă a secolului XXI!  Inaugurarea noului stadion a clubului militar, va avea loc miercuri, 7 iulie 2021, ora 19:15, printr-un meci de fotbal ce rescrie istoria, în compania echipei OFK Belgrad.

Eroii de la Sevilla, componenţi ai lotului Steaua 86, cei care au reuşit prin ambiţie, determinare şi perseverenţă să aducă  Cupa Campionilor Europeni în vitrina clubului, vor fi prezenţi la acest eveniment istoric.

Începând de azi, 30 iunie, biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro şi în reţeaua de vânzare a bilete.ro ro. Pentru acest meci, biletele puse în vânzare sunt în limita a 50% din capacitatea stadionului. Pentru suporteri, biletele se vor comercializa şi la intrarea în Complexul Sportiv Ghencea”, se arată într-un comunicat al CSA Steaua.

Steaua a ales echipa OFK Belgrad pentru primul meci pe noua sa arenă, deoarece şi vechiul stadion a fost ianugurat, în 1974, printr-o partidă amicală cu aceeaşi formaţie.

30-06-2021
08:30

CS Mioveni, transferuri importante pentru Liga 1

Atacantul Andrei Cristea s-a despărţit de clubul Poli Iaşi, la care a fost şi jucător, şi antrenor, și a semnat cu CS Mioveni, nou promovată în Liga 1.

În vârstă de 37 de ani, Cristea a ajuns în cantonamentul argeșenilor de la Poiana Brașov și a intrat în programul de pregătire stabilit de antrenorul Alexandru Pelici.

Pe lângă atacantul care are în palmares două titluri de campion, CS Mioveni i-a mai adus pe experimentații fundași Adrian Scarlatache (34 de ani) și Ionuț Balaur (32 de ani). Scarlatache a jucat în precedentul sezon la FC Hermannstadt, iar Balaur a evoluat pentru FC Voluntari.

30-06-2021
06:47

Valeriu Argăseală a produs un accident de circulație

Președintele FCSB, Valeriu Argăseală, a fost implicat într-un accident rutier în București, iar din primele verificări oficialul vicecampioanei ar fi vinovat de acest incident.

”Domnul Argăseală a venit din banda din stânga, care este obligatorie la stânga și a intrat în mine, după care a ricoșat în cele două mașini”, a declarat unul dintre șoferii implicați în accident, potrivit Știrile Pro TV.

În accidentul produs pe Calea Griviței au implicate patru mașini, iar o șoferiță a avut nevoie să meargă la spital după ce a suferit o fractură.

”În jurul orei 22:40, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe Calea Griviței, în care au fost implicate patru autovehicule.

Conducătorul unui autovehicul în vârstă de 66 ani care se deplasa pe Calea Griviței dinspre Bd. Ion Mihalache către Str. Rucăr, când a ajuns la intersectia cu Str. Clăbucet a intrat în coliziune cu un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 20 ani care circula în aceeași direcție de mers.

Din impact, primul autovehicul a fost proiectat într-un alt autovehicul condus de o femeie în vârstă de 24 ani care se afla oprit la semafor pe sensul opus de mers, iar acesta la rândul său a fost proiectat într-un alt autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 24 ani care se afla oprit la semafor.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a femeii în vârstă de 24 de ani care a fost transportată la Spitalul Elias. Se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier”, a anunțat Brigada Rutieră București.

30-06-2021
05:40

Formula 1 a atras o sponsorizare de 100.000.000 de dolari în criptomonede

Formula 1 a atras o sponsorizare în criptomonede în valoare de peste 100 de milioane de dolari, prin intermediul unui acord cu Crypto.com, o platformă care permite utilizatorilor să cumpere şi să vândă astfel de monede.

Termenii acordului nu au fost dezvăluiţi, dar persoane apropiate Formulei 1 au declarat că acordul pe termen de cinci ani este de peste 200 de milioane de dolari. În cadrul acordului, Crypto.com va obţine prezenţa brandului său la evenimentele F1, inclusiv la formatul de calificări Sprint, care va fi utilziat la unele curse pentru a stabili poziţiile de start ale maşinilor.

Conform CNBC, Crypto.com va primi şi sloturi de pistă la cursele de F1, pentru restul sezonului. Compania va introduce, de asemenea, un nou premiu la Marele Premiu al Belgiei de F1, din luna în august, şi va deveni partenerul său NFT.

Acordul cu Crypto.com va intra în vigoare pe 17 iulie, cu o zi înainte de Marele Premiu al Marii Britanii din 2021, la Circuitul Silverstone din Anglia.

30-06-2021
05:35

FC Voluntari a prelungit contractele cu trei jucători

FC Voluntari a anunţat că trei jucători şi-au prelungit contractele. Fundaşii Alexandru Vlad şi Igor Armaş vor îmbrăca, astfel, pentru al patrulea sezon consecutiv tricoul formaţiei ilfovene.

Tânărul apărător Alexandru Chilili, convocat constant la echipele naţionale de juniori, a semnat şi el un nou acord cu clubul. Totodată, FC Voluntari a anunţat transferul jucătorului Alin Lazăr, un mijlocaş în vârstă de 20 de ani, crescut de clubul Dinamo.

Sergio Ramos, tot mai aproape de PSG

Negocierile dintre conducătorii clubului PSG și fundașul Sergio Ramos s-au intensificat în ultimele zile și cele două părți sunt foarte aproape să ajungă la o înțelegere.

Conform L’Equipe, directorul sportiv al brazilienilor, Leonardo, a fost de acord cu salariul cerut de fundașul spaniol, 13 milioane de euro, dar încă mai discută legat de durata contractului. Ramos ține cu dinții la o înțelegere pe două sezoane, în timp ce parizienii ar dori ca aceasta să fie pe un singur an.

ADVERTISEMENT

În cazul în care fundașul de 35 de ani ar ajunge la Paris ar urma să facă pereche în centrul defensivei cu Presnel Kimpembe, iar brazilianul Marquinhos va fi urcat la mijlocul terenului.