Sport

Știrile zilei din sport, miercuri, 30 martie. Barcelona a umilit Real Madrid și la feminin, sub privirile a peste 90.000 de spectatori

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 30 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
30.03.2022 | 20:25
Stirile zilei din sport miercuri 30 martie Barcelona a umilit Real Madrid si la feminin sub privirile a peste 90000 de spectatori
Echipa de fotbal feminin a Barcelonei. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
30-03-2022
19:51

Barcelona a umilit Real Madrid și l-a fotbal feminin. Record de asistență la duelul din Champions League

Echipa de fotbal feminin a Barcelonei și-a zdrobit eterna rivală Real Madrid, scor 5-2 și s-a calificat astfel fără emoții în semifinalele Ligii Campionilor, cu un neverosimil 8-3 la general.

În plus, acest meci s-a bucurat de prezența în tribune a nu mai puțin de 91.553 de spectatori, doborând astfel recordul de asistență al finalei Cupei Mondiale din 1999 dintre Statele Unite și China, la care au fost prezenți 90.185 de suporteri.

30-03-2022
19:15

UEFA obligă echipa feminină a lui Bayern Munchen să dispute meciul din sferturile Champions League cu doar 13 jucătoare

Decizie surprinzătoare luată de UEFA în privința manșei secunde a duelului dintre echipele de fotbal feminin Bayern Munchen și PSG, contând pentru sferturile Ligii Campionilor. Decimate de un focar de Covid-19, bavarezele sunt obligate să dispute meciul cu doar 13 jucătoare.

Este un dezastru că virusul ne afectează în acest fel, mai ales în aceste săptămâni cruciale Reprogramarea nu a fost, însă, o opțiune. UEFA spune că trebuie să jucăm”, a reacționat antrenorul Jens Scheuer.

Jovana Damnjanović, Franziska Kett, Karólína Lea Vilhjálmsdóttir, Carina Wenninger, Sarah Zadrazil și Maximiliane Rall sunt jucătoarele testate pozitiv în ultimele zile. Lor li se adaugă Laura Benkarth, Ivana Rudelić, Marina Hegering și Maria Luisa Grohs, accidentate, respectiv Viviane Asseyi, suspendată pentru cumul de cartonașe.

30-03-2022
18:09

Ruud van Nistelrooy o va antrena pe PSV Eindhoven

Ruud van Nistelrooy va fi noul antrenor principal al celor de la PSV, din vară, când îl va înlocui pe Roger Schmidt.

„Întotdeauna a fost visul meu să fiu antrenor principal la PSV. Am lucrat intens cu Toon Gerbrands, actualul director general al echipei în ultimele sezoane. Eram convins că pot urma o carieră de antrenor profesionist și inițial am crezut că am nevoie de încă un an pentru a câștiga experiență. 

Dar uneori lucrurile merg pe drumul cel bun și afli că viața este imprevizibilă. Acesta este momentul potrivit pentru a face următorul pas. Numirea lui Marcel Brand în funcția de director general al PSV și conversația pe care am avut-o au fost impulsul final de care aveam nevoie pentru a face această alegere.

PSV este gata să pornească pe o nouă cale în această vară și sunt gata să-mi îndeplinesc rolul. Discuțiile cu consiliul de administrație au întărit ideea că suntem ambițioși și căutăm să creăm ceva special pe termen lung”, a declarat Van Nistelrooy, la prezentare. 

30-03-2022
17:19

Naționala U17 de fotbal feminin, umilită și de Serbia

Naționala de fotbal feminin a României a suferit o nouă umilință în campania de calificare la Campionatul European, scor 0-8, pe terenul selecționatei similare a Serbiei. Golurile au fost marcate de Stokic (23, 57), Matejic (32, 56), Stojic (42), Markovic (54, 71) și Vesic (90+3).

Zilele trecute, elevele lui Massimo Pedrazzini au fost învinse în deplasare de Norvegia cu un neverosimil 0-12, rezultat ce a stârnit un val de critici în spațiul public.

30-03-2022
16:28

Raluca Olaru, în echipa de tenis feminin a României. O înlocuiește pe Simona Halep

Raluca Olaru a fost convocată de urgență în echipa de Billie Jean King Cup (n.r. fosta Fed Cup) a României pentru duelul cu Polonia. Aceasta o va înlocui pe Simona Halep, care nu s-a recuperat după accidentarea suferită la Miami. Anunțul a fost făcut printr-un mesaj publicat cu puțin timp în urmă pe pagina oficială de Twitter a competiției.

Din echipa condusă de căpitanul nejucător Horia Tecău mai fac parte Gabriela Ruse, Irina Camelia Begu și Monica Niculescu, în timp ce Polonia le aruncă în luptă pe Iga Swiatek, Magda Linette, Magdalena Frech, Alicja Rosolska, respectiv Maja Chwalińska. Meciul se va disputa în intervalul 15-16 aprilie 2022, la Radom.

30-03-2022
16:01

Ce decizie a luat Comisia de Disciplină în cazul lui Jean Vlădoiu, care a insinuat că FCSB nu și-a apărat corect șansele cu Farul

Comisia de Disciplină i-a aplicat doar un avertisment lui Jean Vlădoiu, președintele celor de la FC Argeș, după ce, într-un interviu pentru FANATIK, a insinuat că FCSB nu și-a apărat corect șansele în meciul retur cu Farul Constanța, din sezonul regulat, pierdut de roș-albaștri cu 0-2.

„FCSB a demonstrat ce forță are, mai puțin în meciul cu Farul Constanța! Chiar sunt curios să vedem cum va juca FCSB cu noi. Sper ca pe viitor să nu mai avem parte să trăim timpurile când era domnul Jean Pădureanu cu acea Cooperativă. Îmi doresc să nu mai existe în fotbalul românesc asemenea momente., a fost declarația lui Jean Vlădoiu, în urma căreia cei de la Farul au depus o plângere.

30-03-2022
14:57

Everton este în pragul colapsului financiar

Gruparea din Premier League, Everton, a înregistrat pierderi financiare uriașe în ultimii ani. Conform Daily Mail, numai ultimul exercițiu financiar s-a încheiat cu un minus de 121 de milioane de lire sterline.

Sursa citată notează că deficitul se ridică la 372,6 de milioane de lire sterline pe ultimii trei ani. Cu toate acestea, clubul își construiește o nouă arenă ăn valoare de 500 de milioane de lire sterline.

Restricțiile sanitare impuse de autorități în timpul pandemiei de coronavirus, dar și creșterile salariale în ultimele 12 luni, de la 165 de milioane la 182 de milioane de lire sterline, sunt principalele cauze ale declinului financiar al ”caramelelor”.    

30-03-2022
13:55

Carlos Queiroz a demisionat după ce Egipt a ratat calificarea la CM

Naționala Egiptului a ratat calificarea la Campionatul Mondial 2022, care va avea loc în Qatar între 21 noiembrie și 18 decembrie. La scurt timp după ce Senegal i-aa scos din cursă pe „faraoni”, selecționertul acestora, Carlos Queiroz, a anunțat că renunță la post.

Visul s-a terminat. Recunoştinţa mea din adâncul sufletului faţă de federaţia egipteană pentru această onoare de a antrena echipa naţională! Tuturor jucătorilor mei şi staff-ului meu, recunoaşterea mea şi un umil mulţumesc foarte mult.

Veţi fi mereu în inima mea. A fost un privilegiu să lucrez şi să fiu ajutat de profesionişti atât de dedicaţi şi capabili şi de prieteni minunati.

Fără voi, nimic nu ar fi posibil pentru mine în viaţa mea. Sunt foarte mândru de voi, băieţi! Cele mai bune urări şi recunoştinţă enormă tuturor fanilor egipteni”, a fost mesajul postat pe Twitter de tehnician.

30-03-2022
12:59

La CM 2022 din Qatar se va juca cu mingea Al Rihla

FIFA a anunțat, oficial, care sunt denumirea și designul mingei care va fi folosită la Campionatul Mondial 2022, care va avea loc în Qatar, între 21 noiembhrie și 18 decembrie. Obiectul de joc de numește „Al Rihla”, care în limba arabă înseamnă „călătorie”.

Mingea a fost concepută în așa fel încât se mișcă prin aer mai repede decât orice altă minge din istoricul turneului. „Este o minge magnifică, durabilă și de înaltă calitate. Vedetele se vor bucura să joace cu ea la cel mai înalt nivel din Qatar”, a declarat Jean-François Pathy, Director al Serviciilor de Marketing FIFA, conform as.com.

Noul design permite mingei să aibă o viteză mult mai mare în aer. Ne-am propus să creăm cea mai rapidă și mai precisă minge din istoria Campionatelor Mondiale”, a declarat Franziska Löffelmann, director de design, grafică și echipament de fotbal al Adidas, firma care a produs mingea de joc.

30-03-2022
12:10

Din cauza datoriilor către Cristi Gavra, Academica Clinceni mai pierde 2 puncte

Problemele financiare ale Academicii Clinceni riscă să transforme gruparea ilfoveană într-un nou caz Gaz metan Mediaș.

Conform GSP, Comisia de Disciplină a FRF va lua act că Academica Clinceni nu și-a respectat promisiunile contractuale către atacant și va penaliza echipa de la marginea Bucureștiului cu două puncte.

Conform sursei citate, suma pe care Academica i-o datorează lui Cristi Gavra era 14.000 de euro. 12 meciuri a evoluat Gavra pentru Ilfoveni, până să își ceară drepturile financiare în instanță.

După ce Comisia de Disciplină va oficializa depunctarea, clasamentul în faza play-out în Casa Pariurilor Liga 1 va arăta în felul următor: 

  1. FC Botoșani 29 puncte
  2. Rapid 26 puncte
  3. Sepsi 24 puncte
  4. UTA Arad 23 puncte
  5. FCU Craiova 21 puncte
  6. Chindia 19 puncte
  7. CS Mioveni 18 puncte
  8. Dinamo 10 puncte
  9. Academica Clinceni 3 puncte
  10. Gaz Metan -11 puncte
30-03-2022
11:25

Brazilia revine în fruntea clasamentului FIFA după 4 ani și jumătate

Naționala de fotbal a Braziliei, singura din lume cu 5 titluri mondiale în palmares, va fi, din nou, lider în clasamentul FIFA care va fi publicat joi, 31 martie.

Echipa sud-americană va detrona Belgia datorită celor două victorii categorice din ultimele meciuri pentru calificarea la CM 2022. Brazilia a învins Chile și Bolivia cu același scor, 4-0.

Belgia, în schimb, a susținut două meciuri amicale, 2-2 cu Irlanda și 3-0 cu Burkina Faso. Ea conducea clasamentul FIFA din 25 octombrie 2018.

Brazilia, în schimb, nu a mai fost pe primul loc al acestei ierarhii de 4 ani și jumătate. De atunci, lideri au fost echipele Germaniei, Franței și Belgiei.

30-03-2022
10:22

Haas va investi peste jumătate de milion de euro în reparația mașinii lui Mick Schumacher

Calificările pentru Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite, care au avut loc sâmbătă, au fost marcate de accidentul lui Mick Schumacher. Pilotul Haas a scăpat controlul mașinii şi s-a izbit de parapet la viteza de 250 km/h.

Iar costurile reparației monopostului sunt imense, după cum declară directorul echipei, Günther Steiner. „Cadrul nu pare să se fi rupt. Structura de impact lateral este, dar asta se poate schimba.

Evident că trebuie să facem o verificare mai aprofundată a șasiului. Ca să fiu sincer, însă, nu pare sa fie intr-o stare prea proasta. Mi s-a spus că motorul pare ok, la fel și bateria. În rest, totul este deteriorat.

Toate suspensiile, cu excepția celei din față stânga, au fost distruse. Nu pot face o estimare precisă, dar cred că vorbim de un cost al reparațiilor între jumătate și un milion (n.r. – de dolari)”, a spus el, conform autosprint.corrieredellosport.it.

Plafonul de cheltuieli de 175 de milioane de euro pe sezon are unele scutiri pentru anumite reparații. Însă Steiner avertizează că Haas nu își poate permite prea multe daune de genul acesta.

Există o sumă nominală, dar într-o echipă din lumea curselor nu poți să o anticipezi niciodată. Trebuie să ne ținem de buget, pentru că există anumite riscuri și este necesar să ai un plan de rezervă. Sper să nu mai avem accidente atât de grave”, a încheiat el.

30-03-2022
09:15

Carlo Ancelotti s-a izolat acasă, după ce a fost depistat pozitiv la Covid-19

Real Madrid a anunțat, pe site-ul oficial, că antrenorul Carlo Ancelotti a fost depistat pozitiv la Covid-19. Testul i-a fost făcut după ce a prezentat simptome similare celor date de noul coronavirus.

Ca urmare, antrenorul se va izola acasă, chiar dacă nu mai este obligatoriu acest lucru. Conform ultimelor măsuri luate de Ministerul Sănătății din Spania, izolarea trebuie făcută numai dacă așa decide medicul de familie.

Clubul a mai anunțat că starea lui Ancelotti se îmbunătățește rapid, dar antrenorul va rămâne acasă până când va fi complet vindecat și rezultatul altui test pentru Covid-19 va fi negativ. Real Madrid nu a mai avut infectări cu noul coronavirus din decembrie 2021.

30-03-2022
08:21

Eden Hazard a fost operat și ratează dubla cu Chelsea din Liga Campionilor

Internaționalul belgian Eden Hazard a fost suspus, marți, unei noi intervenții chirurgicale. Fotbalistul este în afara oricărui pericol și va parcurge etapele recuperării la domiciului, au anunțat oficialii clubului Real Madrid.

”Eden Hazard a fost astăzi (marți – n.r.) cu succes la Spitalul Universitario Sanitas La Zarzuela pentru îndepărtarea unei plăci de osteosinteză de pe peroneul drept.

Intervenția a fost efectuată de medicul Jose Palacios sub supravegherea Serviciului Medicilor Real Madrid. Hazard este deja acasă și va începe recuperarea”, a transmis Real Madrid.

Nu se cunoaște perioada aproximativă în care va lipsi belgianul, dar este cert că nu va putea evolua în dubla cu Chelsea din Liga Campionilor.  

30-03-2022
07:43

Rusia vrea să se dezafilieze de la UEFA și să se „mute” în Asia

Federația Rusă de Fotbal (RFU) va înainta o propunere Congresului FIFA, care va avea loc joi, 31 martie. Astfel, diriguitorii fotbalului rus vor cere dezafilierea de la UEFA și mutarea în zona Asiei.

Ei mizează pe faptul că țările din Asia ar fi mult mai primitoare, în contextul în care toate cele din Europa au dat „interzis” echipelor ruse și belaruse după invazia din Ucraina. În plus, naționala ar avea o misiune mai ușoară să se califice la Campionatul Mondial.

Există și trei precedente în acest sens, toate având legătură cu Asia. Astfel, Israel și Kazahstan au fost mutate din Asia la UEFA, iar Australia din Oceania în Asia.

Dacă diriguitorii fotbalului rus sunt destul de optimiști, presa din această țară are rezerve. Publicația sport24.ru/football prezintă cinci motive pentru care demersul nu va avea succes.

Scăderea pe termen lung a nivelului fotbalului din Rusia și interesul îndoielnic al țărilor asiatice sunt două dintre ele.

Nu este trecută cu vederea nici absența la o competiție continentală, la nivel de naționale, timp de minimum 4 ani. Prima etapă de calificare la Cupa Asiei 2023 se apropie de final, iar următoarea ediție va avea loc în 2027.

În fine, publicația mai ia în calcul fusurile orare și distanțele mari de parcurs, plus faptul că este puțin probabil ca FIFA să excludă Rusia din competiții pe termen lung.

30-03-2022
06:34

Juventus îl vrea pe Marco Asensio, Real Madrid cere 60 de milioane de euro

Mijlocașul spaniol Marco Asensio mai are contract cu Real Madrid până în vara anului 2023, dar ar putea pleca la sfârșitul acestui sezon. Juventus vrea să-l transfere, pentru a umple golul lăsat de plecarea lui Paolo Dybala.

Asensio a jucat, în acest sezon, 33 de meciuri pentru „albi” în toate competițiile și a marcat 10 goluri, cu toate acestea, nu este titular. Pentru a renunța la serviciile lui, Real are de gând să ceară 60 de milioane de euro.

Clubul condus de Florentino Perez vrea să se folosească de acești bani pentru a-i fi mai ușor să-i aducă în vară, pe atacantul francez al lui PSG Kylian Mbappe și pe cel norvegian de la Borrusia Dordtmund, Erling Haaland.

Nick Kyrgios s-a dat din nou în spectacol la Miami

Jucătorul australian de tenis Nick Kyrgios (102 ATP, wild card) a făcut scandal în timpul meciului din optimile de finală de la ATP Miami. El l-a întâlnit în această fază a competiției pe italianul Jannick Sinner (11 ATP, cs 9).

Kyrgios a dat primele semne de nervozitate în setul de debut, la scorul 4-4, pe serviciul adversarului. În timpul unui schimb de mingi, a pornit stația radio a arbitrului de scaun, iar acesta a cerut reluarea punctului.

ADVERTISEMENT

După ce Sinner a realizat un as, Kyrgios a avut o reacție dură la adresa arbitrului. „Ar trebui să fii concediat chiar acum! Cum e posibil așa ceva? Cum e posibil?! Turul al 4-lea la Miami, unul dintre marile turnee, iar voi nu puteți să vă faceți treaba pentru care sunteți plătiți.

E jenant, jenant!”. Ulterior, el s-a adresat spectatorilor: „Luați-vă un set nou de arbitri, oamenii ăștia nu-s în stare nici să-ți facă nevoile. E o glumă! Scăpați de fiecare om din staff și luați-o de la zero.

ADVERTISEMENT

Vă ajut eu să conduceți sportul ăsta, dacă nu sunteți în stare. O pot face de 100 de ori mai bine. Voi habar nu aveți!”.

Dar asta nu a fost tot. În tie-break, când Sinner conducea cu 5-3, Kyrgios a fost sancționat cu un punct după un nou „dialog” cu publicul. La sfârșitul setului, australianul și-a rupt racheta în apropierea arbitrului de scaun, care i-a dat un game pierdut.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan este în optimi la WTA Marbella

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (95 WTA) va juca în optimile de finală ale turneului de la Marbella. Ea a învins-o cu un sec 6-1, 6-0 pe Donna Vekic (Croația, 110 WTA).

De la 1-1 în primul set, sportiva născută în Sinaia nu a mai pierdut niciun game până la sfârșitul partidei. Cel mai lung game al meciului a fost al doilea din setul secund. S-au jucat 22 de puncte, iar Bogdan a salvat cinci mingi de break.

ADVERTISEMENT

Următoarea adversară a româncei este Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia, 92 WTA, cs 8).

Pe tabloul de dublu, Irina Bara și Ekaterina Gorgodze (Georgia), desemnate a doua pereche favorită, joacă, azi, în turul 1. Adversarele lor sunt Karatzyna Piter și Kimberly Zimmermann (Polonia, Belgia).

Calificare istorică pentru Naomi Osaka la WTA Miami

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka (77 WTA) a învins-o, în sferturi la WTA Miami, pe americanca Danielle Rose Collins (11 WTA, cs 9) cu 6-2, 6-1. În urma acestei victorii, asiatica s-a calificat, pentru prima dată, în semifinalele acestui turneu.

În penultimul act, Osaka o va întâlni pe elvețianca Belinda Bencic (28 WTA, cs 22). Dacă o învinge, Naomi va ajunge pentru prima dată după 2020 în finala unui turneu WTA 1.000.

În ultimele două meciuri din sferturi se întâlnesc spaniola Paula Badosa (6 WTA, cs 5) și americanca Jessica Pegula (21 WTA, cs 16), respectiv, cehoaica Petra Kvitova (32 WTA, cs 28) și poloneza Iga Swiatek (2 WTA, cs 2).

ADVERTISEMENT
Tags: