Sport

Știrile zilei din sport, miercuri, 5 ianuarie. Antonio Cassano, infectat cu COVID-19 a ajuns la spital de urgență: „Am tras o sperietură serioasă!”

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 5 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport miercuri 5 ianuarie Antonio Cassano infectat cu COVID19 a ajuns la spital de urgenta Am tras o sperietura serioasa
ADVERTISEMENT
05-01-2022
19:54

Antonio Cassano, infectat cu COVID-19 a ajuns la spital de urgență

Antonio Cassano s-a infectat cu COVID-19 și a ajuns de urgență la spital, însă starea sa este mult mai bună în acest moment. Cassano este vaccinat cu două doze în prezent.

„Îi mulțumesc profesorului Bassetti și staff-ului său, ei au fost cu adevărat excepționali. Am tras o sperietură serioasă, dar a fost bine și sunt bucuros că merg acasă.

Cum mă simt? Acum sunt chiar foarte bine, mai mult decât bine”, a spus Antonio Cassano, conform Secolo XIX.

05-01-2022
18:31

A murit Olga Orban-Szabo, prima medaliată olimpică și campioană mondială din istoria scrimei românești

Olga Orban-Szabo, prima scrimeră din România care a cucerit o medalie olimpică și titlul mondial, s-a stins din viață miercuri, la vârsta de 83 de ani. Anunțul a fost făcut de Federația Română de Scrimă, prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

Sportiva originară din Cluj Napoca a cucerit argintul în proba individuală a Jocurilor Olimpice din 1959 – desfășurate în Australia, la Melbourne – și a devenit campioană mondială la floretă individual, în 1962, la Buenos Aires, Argentina, ca în 1969 să câştige, alături de Maria Vicol, Ileana Gyulai, Ecaterina Stahl şi Ana Pascu, primul titlu suprem, la Havana, Cuba.

Cariera sa impresionantă însumează nu mai puțin de 11 medalii: 3 la Jocurile Olimpice (1 argint – 2 bronz) şi 8 la Campionatele Mondiale (2 aur- 3 argint- 3 bronz). „Eroul cu mască, doamna Olga Orban-Szabo va rămâne mereu în amintirea celor care iubesc scrima. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace!”, se arată în comunicatul Federației Române de Scrimă.

05-01-2022
16:47

Manchester United face primul transfer al iernii: Julian Alvarez

Julian Alvarez (21 de ani) este primul fotbalist pe care Manchester United vrea să îl transfere de când echipa a fost preluată de Ralf Rangnick. Englezii sunt de acord să plătească suma pe care o cere River Plate, aproximativ 20 de milioane de euro, sumă la care argentinianul este cotat de transfermarkt.com în acest moment.

Gazzetta dello Sport susține că Ralf Rangnick și agentul jucătorului, Fernando Hidalgo, au avut o întâlnire „secretă” din care a reieșit că managerul lui United îl place foarte mult pe Alvarez.

Totul depinde însă de viitorul lui Anthony Martial, care forțează plecarea de pe Old Trafford încă din această iarnă. Chiar dacă nu definitiv, francezul ar putea ajunge sub formă de împrumut la Sevilla sau Barcelona.

05-01-2022
13:18

S-a prelungit starea de alertă! Cum sunt afectați fanii și cei ce frecventează sălile de sport și fitness

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a prelungit starea de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile și a elaborat un nou act normativ care prevede noi măsuri privind participarea spectatorilor la competițiile sportive și oi restricții pentru cei care frecventează sălile de sport și fitness.

Noile măsuri intră în vigoare din data de 8 ianuarie și prevăd că întrecerile sportive trebuie să se încheie până la ora 22:00, iar în zonele cu incidența coronavirus peste 1 la mie numărul spectatorilor să nu depășească 30% din capacitatea totală a arenelor.

CNSU a stabilit, de asemenea, ca persoanele care efectuează activități recreative și sportive din aer liber să fie scutite de la purtarea măștii. Aceste activități pot fi desfășurate de cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, dar doar dacă sunt vaccinate contra Covid-19, au trecut prin boală sau un test negativ.

În ce privește sălile de sport sau fitness, acestea pot funcționa la 50% din capacitate dacă rata de infectare din localitate este sub 1 la mie, sau la 30% din capacitate dacă incidența este peste 1 la mie.

05-01-2022
12:12

Bayern Munchen, situație incertă înaintea duelului cu Monchengladbach

Bayern Munchen traversează un moment extrem de dificil înaintea meciului de campionat cu Borussia Monchengladbach, programat vineri, 7 decembrie, de la ora 21:30.

Antrenorul Julian Nagelsmann ar putea să nu strângă 16 jucători, atât cât cere regulamentul, pentru a putea disputa întâlnirea din etapa a 18-a din Bundesliga. În acest moment, bavarezii nu au apți decât 14 fotbaliști și nici nu pot completa lotul cu tineri.

Nu mai puțin de 8 jucători sunt infectați ci Covid-19 și se află la izolare, Neuer, Nianzou, Upamecano, Hernandez, Tolliso, Coman, Richards și Sane, iar Choupo-Moting și Sarr au plecat la Cupa Africii pe Națiuni.

Nagelsmann nu poate aduce fotbaliști de la echipa a doua, deoarece aceștia își reiau pregătirile abia în 10 ianuarie, și nici de la tineret, deoarece acolo s-a revenit astăzi la club, dar antrenamentele vor începe abia joi, după aflarea rezultatelor testelor pentru Covid-19.

05-01-2022
08:58

Jucătorii de la Academica Clinceni s-au săturat de promisiuni. Clubul a anulat cantonamentul

Neplătiți de luni bune mulți dintre fotbaliștii de la Academica Clinceni au început demersurile pentru a deveni liberi de contract pentru a-și găsi noi angajamente.

Căpitanul Răzvan Patriche a semnat cu Dinamo, iar William De Amorim, Moulin, Vellios și Florin Achim sunt și ei pe picior de plecare.

Academica Clinceni riscă să rămână în doar 7 jucători în perioada următoare astfel că, oficialii ilfovenilor au anulat stagiul de pregătire din Turcia.

05-01-2022
07:57

Sloane Stephens s-a dus la altar în prima zi a anului

Jucătoarea de tenis Sloane Stephens s-a căsătorit în prima zi a noului an. Jucătoarea de 28 de ani și-a unit destinele cu alesul inimii, Jozy Altidore, fotbalist la Toronto FC.

Cel mai important eveniment din viața celor doi sportivi a scăpat presei din SUA, dar fosta campioană de la US Open a oficializat acest lucru postând fotografii de la ceremonie.

Sloane Stephens a cucerit în carieră șase titluri WTA și a adunat din premii aproximativ 16 milioane de dolari. Soțul ei, Jozy Altidore, este la rândul lui unul dintre cei mai iubiți sportivi ai Americii, fiind unul dintre cei mai selecționați fotbaliști în naționala SUA (115 meciuri și 45 de goluri).

05-01-2022
06:53

Kieran Trippier, primul transfer la Newcastle în era Mohammed Bin Salman

Internaționalul englez Kieran Trippier a ajuns la un acord cu oficialii clubului Newcastle și va semna cu ”coțofenele” în perioada imediat următoare, anunță jurnalistul Fabrizio Romano care citează TalkSport.

Conform surselor citate fotbalistul de 31 de ani va fi cel mai bine plătit fotbalist din istoria clubului din nordul Angliei. Salariul său nu a fost dezvăluit, dar suma de transfer este de 14,3 milioane de euro.

Kieran Trippier evoluează de două sezoane și jumătate la Atletico Madrid, dar a anunțat conducerea clubului că își dorește o nouă provocare, după ce a cucerit titlul de campion în La Liga, în sezonul trecut.

63 de meciuri a jucat Trippier în campionatul Spaniei fără să marcheze vreun gol

05-01-2022
05:47

Eriksen vrea să joace la CM 2022

Mijlocașul danez Christian Eriksen, care nu a mai jucat din iunie, după ce i s-a făcut rău pe teren la Euro 2020 şi care poartă un defibrilator, speră să joace la Cupa Mondială din Qatar.

”Vreau să joc fotbal, nu există niciun motiv să mă opresc. Scopul meu este să joc la Cupa Mondială din Qatar. Pot reveni… dar trebuie să fiu şi selecţionat. Medicii mi-au spus că totul este bine. Deci totul este bine şi am impresia că pot juca din nou fotbal”, a declarat Eriksen într-un interviu acordat televiziunii daneze, conform Daily Mail.

Eriksen a fost nevoit să plece de la Inter Milano şi s-a antrenat în ultima perioadă la fostul său club, Odense. El ar putea să evolueze în prima ligă olandeză sau în Premier League.

Jucătorul a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de manevre de resuscitare la un meci al Danemarcei din cadrul Euro 2020. După această problemă, lui Eriksen i s-a implantat un defibrilator.

Un fotbalist a murit în timpul unui antrenament

Jucătorul echipei Deportivo Marquense, din prima ligă din Guatemala, Marcos Menaldo, a murit după ce s-a prăbuşit în timpul unui antrenament antrenament.

Conform Mirror, jucătorul în vârstă de 25 de ani s-a prăbuşit pe teren, la antrenament, după ce s-a plâns că are dificultăţi în a respira. Fundaş central, Menaldo era favoritul fanilor, după ce a ajutat la promovarea echipei în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Menaldo a primit îngrijiri pe teren, iar apoi a fost transportat la spital, unde a fost declarat decesul.

Preşedintele clubului, Hernan Maldonado, şi-a exprimat tristeţea faţă de acest eveniment tragic: ”Suntem şocaţi. Dumnezeu are planurile şi scopurile Sale, dar din păcate noi avem moartea. Era 11:00 dimineaţa când m-au sunat să-mi spună că Marcos s-a prăbuşit pe teren. L-au transferat la spital, unde au făcut tot ce era posibil, dar din păcate decesul a fost confirmat”.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova s-a despărțit de Marko Gajic

Oficialii clubului FC U Craiova 1948 au anunţat rezilierea unilaterală a contractului cu fundaşul central Marko Gajic.

Apărătorul sârb în vârstă de 29 de ani a venit la formația patronată de Adrian Mititelu la începutul actualului sezon. El a evoluat în 10 meciuri.

ADVERTISEMENT

Adrien Silva a semnat cu Al Wahda

Mijlocaşul portughez Adrien Silva, fost jucător la Sporting Lisabona şi AS Monaco, a semnat un contract pe două sezoane cu echipa Al Wahda, din Emiratele Arabe Unite.

În vârstă de 32 de ani, Silva a evoluat ultima oară la Sampdoria Genova, unde şi-a reziliat contractul care expira în iunie. Cu 26 de selecţii în naţionala Portugaliei, Silva a mai jucat şi în Anglia, la Leicester City.

ADVERTISEMENT