Sport

Știrile zilei din sport, miercuri, 6 aprilie. Echipa feminină a Barcelonei va juca încă un meci cu casa închisă pe Camp Nou

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 6 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
06.04.2022 | 09:46
Stirile zilei din sport miercuri 6 aprilie Echipa feminina a Barcelonei va juca inca un meci cu casa inchisa pe Camp Nou
Echipa de fotbal feminin a Barcelonei. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
06-04-2022
19:54

Fanii catalani umplu din nou arena Camp Nou la un meci de fotbal feminin

Echipa feminină a Barcelonei umple din nou stadionul Camp Nou. După ce au evoluat cu casa închisă contra rivalelor de la Real Madrid, catalanele vor avea din nou susținere necondiționată și la întreaga capacitate a stadionului, la meciul cu Wolfsburg din semifinalele UEFA Women’s Champions League.

Conform anunțului făcut de organizatorii partidei toate biletele scoase la vânzare s-au epuizat în doar 24 de ore, iar numărul fanilor ar putea fi chiar mai mare decât la meciul cu Real Madrid, când în tribune au fost 91.553.

Conform regulilor UEFA, cluburile organizatoare pot păstra un anumit procent din numărul total de tichete, pentru diferite grupuri, acestea urmând a fi scoase la vânzare cu doar câteva zile înaintea partidei.

Manșa I a semifinalei ligii campionilor la fotbal feminin, este programată pe 23 aprilie, returul fiind programat o săptămână mai târziu, pe 30 aprilie. În cealaltă semifinală se înfruntă Paris Saint-Germain și Olympique Lyon.

06-04-2022
18:57

Deian Sorescu ar putea să câștige două trofee în primul sezon la Rakow

Miercuri seară, Rakow, echipă la care evoluează Deian Sorescu și Bogdan Racovițan, a învins-o pe Legia Varșovia, scor 1-o, și s-a calificat în finala Cupei Poloniei. Însă, pe teren s-a aflat un singur jucător român, Deian Sorescu, care a fost integralist.

Rakow are șanse mari să câștige și titlul de campioană, având în vedere că, în prezent, se află pe locul 2 din prima ligă poloneză, cu 55 de puncte obținute după 27 de meciuri jucate.

06-04-2022
17:36

Stefan de Vrij va primi daune de milioane de euro, chiar de la compania care l-a transferat la Inter Milano

Internaționalul olandez Stefan de Vrij a fost transferat, gratis, în 2018, de la Lazio Roma la Inter Milano, prin intermediul companiei Sports Entertainment Group Football (SEG).

În tricoul echipei ”nerrazzuri” de Vrij a cucerit un titlu de campion și două Supercupe. Însă, fotbalistul a demarat o acțoune în instanță, împotriva SEG, acuzându-și agenții că i-ar fi adus prejudicii în momentul transferului de la Lazio la Inter.

Fotbalistul a cerut despăgubiri de 10 milioane de euro, însă instanța a decis ca acesta să primească ”doar” 4,75 milioane de euro. Instanța a decis că SEG nu a respectat obligaţia de a-l informa pe fotbalist cu privire la comisionul pe care aceasta l-a încasat de pe urma transferului său, în sumă de 7,5 milioane de euro.

În plus, apărătorul de 30 de ani își acuză agenții că i-ar fi negociat un salariu mai mic și că oferta inițială a celor de la Inter era de Inter una mult mai mare, decât cele 37,5 milioane de euro brut pe care de Vrij îi va încasa până la scadența contractului, în 2023.

06-04-2022
16:24

Ronald Araujo a semnat un nou contract cu Barcelona

FC Barcelona a ajuns la un acord cu apărătorul uruguaian Ronald Araujo, iar fotbalistul a semnat prelungirea contractului. Conform noii înțelegeri acesta va evolua pe Camp Nou până în 2026.

În plus și clauza de reziliere a fotbalistului de 23 de ani a fost ridicată amețitor. Un miliard de euro va trebui să achite orice echipă care își va dori să beneficieze de serviciile lui.

Doar Pedri și Ansu Fati au aceeași clauză de reziliere precum Arajuo. Fotbalistul a fost achiziționat în 2018, de la Boston River, pentru doar 1,7 milioane de euro.

Cotat la 40 de milioane de euro, apărătorul va fi remunerat cu o sumă cuprinsă între 3 și 4 milioane de euro în următorii ani pe care în va petrece pe Camp Nou.   

06-04-2022
15:30

Ben Arfa riscă să fie dat afară după ce s-a luat la bătaie cu antrenorul de la Lille

Hatem Ben Arfa, mijlocașul lui Lille, a avut un conflict fizic cu antrenorul său, Jocelyn Gourvennec, după meciul cu Bordeaux, terminat 0-0, în etapa a 30-a din Ligue 1. Acest incident ar fi fost cauzat de faptul că Arfa a primit doar 13 minute de joc în meciul cu Bordeaux.

Potrivit presei din Franța, Ben Arfa a fost exclus din lotul lui Lille, după acest incident. Conducerea clubului a deschis o anchetă, în urma căreia Ben Arfa ar putea rămâne liber de contract.

06-04-2022
14:20

Ardiles, operat pe inimă

Fostul mare jucător al echipei Tottenham Hotspur, Osvaldo Ardiles, a suferit o intervenție chirugicală pe inimă la începutul acestei săptămâni.

”Clubul dorește să-i adreseze cele mai bune gânduri fostului jucător legendar Osvaldo Ardiles, care a suferit cu succes o intervenție chirurgicală pe inimă în această săptămână și acum se recuperează în spital. Îți dorim însănătoșire grabnică, Ossie!”, este mesajul postat pe pagina de Twitter a clubului londonez.

Ardiles, în vârstă de 69 de ani, a jucat 311 meciuri pentru Spurs în perioada 1978-1988 câștigând Cupa UEFA în 1984. Fostul mare fotbalist a făcut parte din naționala Argentinei, campioană mondială în 1978.

06-04-2022
13:39

Cătălina Ponor în Hall of Fame al gimnasticii mondiale

Fosta mare campioană la gimnastică, Cătălina Ponor, va fi inclusă în celebra galerie a legendelor din gimnastica mondială, promoția 2022. Anunțul a fost făcut de International Gymnastics Hall of Fame.

Evenimentul va avea loc pe 4 iunie, iar alături de Cătălina Ponor, vor primi aceleași onoruri cvadrupla medaliată olimpică Tatiana Guţu (Ucraina), germanul Fabian Hambuechen şi americanca Chellsie Memmel.

Cătălina Ponor are un palmares impresionant. În întreaga carieră a cucerit cinci medalii la Jocurile Olimpice, dintre care trei de aur, cinci medalii la campionatele Mondiale, şi opt la campionatele Europene.

Nadia Comăneci, Bela Karolyi, Ecaterina Szabo, Teodora Ungureanu, Daniela Silivaş, Simona Amânar, Octavian Bellu, Lavinia Miloşovici, Gina Gogean, Aurelia Dobre şi Andreea Răducan sunt ceilalți români din galeria legendelor mondiale ale gimnasticii.

06-04-2022
12:39

FC Barcelona merge în Australia

Luna viitoare, FC Barcelona va face o călătorie în Australia pentru a disputa o partidă amicală împotriva unei selecţionate a vedetelor ligii profesioniste din această ţară, A-League.

Potrivit clubului spaniol, meciul va avea loc în data de 25 mai, pe Stadionul Olimpic din Sydney, care beneficiază de o capacitate de 80.000 de locuri.

06-04-2022
11:13

Bilete epuizate la Arad cu 3 zile înainte de UTA - Rapid

La meciul dintre UTA și Rapid va fi cu siguranță spectacol în tribune și o atmosferă incendiară, mai ales că și suporterii giuleșteni anunță că vor face deplasarea într-un număr destul de mare.

Partida va avea loc sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 20:00, iar cu trei zile înainte de meci biletele deja au fost epuizate. Stadionul Francisc von Neumann are o capacitate de 12.700 de locuri.

Incidentele dintre cele două galerii nu sunt în excluse, mai ales că ultrașii celor de la UTA sunt înfrâțiți cu galeria Stelei de la Peluza Sud Steaua.

06-04-2022
10:07

Victorie pentru Irina Bara la WTA Bogota

Jucătoarea de tenis Irina Bara, locul 118 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA Bogota.

Ea a învins-o, în primul tur, cu scorul de 6-3, 7-5, pe jucătoarea argentiniană Paula Ormaechea, locul 146 WTA, după un meci care a durat o oră şi 41 de minute.

În faza următoare, românca va evolua cu olandeza Suzan Lamens, venmită din calificări și locul 204 WTA, care a dispus în runda inaugurală, scor 6-4, 1-6, 6-4, de Astra Sharma din Australia, locul 92 WTA şi cap de serie numărul 7.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 3.800 de dolari şi cu 30 de puncte WTA.

06-04-2022
08:54

CFR Cluj pune în vânzare biletele pentru derby-ul cu FCSB

Campioana României, CFR Cluj, anunță că va pune în vânzare biletele pentru derby-ul cu FCSB, miercuri, 6 aprilie, de la ora 19:07.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by FC CFR 1907 Cluj (@cfrclujofficial)

Ora nu este deloc una întâmplătoare, 1907 fiind anul în care clubul de fotbal a fost înființat. Partida dintre CFR Cluj și FCSB se va disputa duminică, 17 aprilie, de la ora 20:30.

06-04-2022
08:08

Pogba vrea să o las pe Manchester United pentru Juventus

Mijlocașul francez al lui Man. United a intrat în ultimele șase luni de contract și poate semna cu orice echipă. Paul Pogba își dorește să revină în Serie A, la Juventus Torino, potrivit Tuttosport

Jucătorul așteaptă o propunere din partea „Bătrânei Doamne”, mai ales că mai este dorit și de Paris Saint-Germain. Conform Sky Sport, Pogba mai este dorit de Real Madrid, dar și de alte două cluburi din Premier League.

06-04-2022
06:42

Real Madrid a semnat cu un brazilian de la Shakhtar Donetsk

Real Madrid a profitat de perioada de transferuri deschisă de FIFA pentru jucătorii din Ucraina și l-a adus de la Shakhtar Donetsk pe brazilianul Tobias Vinicius.

Fundașul dreapta în vârstă de 18 ani a ajuns la Shakhtar la începutul anului, când ucrainenii l-au transferat de la International Porto Alegre pentru 6 milioane de euro. Jucătorul vine la Real sub formă de împrumut până în vara lui 2023, dar ”galacticii” au clauză de achiziționare definitivă în vară pentru 18 milioane de euro.

Tobias Vinicius, în vârstă de 18 ani, va juca la Real Madrid Castilla, deoarece la echipa mare cele trei locuri de extracomunitari sunt deja ocupate. În aceste condiții, el nu are drept de joc în La Liga, dar poate fi trecut pe foaia pentru Champions League.

Brazilianul, care a fost dorit și de Atletico Madrid, nu a apucat să joace în niciun meci oficial pentru Shakhtar, pentru că prima divizie din Ucraina nu s-a mai reluat din cauza războiului. Vinicius Tobias a bifat șase apariții pentru Shakhtar în șase meciuri amicale din inter-sezon.

LA Lakers ratează calificarea în play-off-ul NBA

Legendara echipă de baschet Los Angeles Lakers a ratat calificarea în play-off-ul NBA, după ce a fost învinsă de Phoenix Suns în deplasare, scor 110-121, în sezonul regulat.

Lipsită de aportul vedetei LeBron James, nerecuperat complet după o accidentare la glezna stângă, Lakers a pierdut fără drept de apel întâlnirea de la Phoenix, care coroborată cu victoria obținută de San Antonio Spurs pe terenul lui Denver Nuggets a dus la ratarea calificării în play-off.

ADVERTISEMENT

LA Lakers este cea mai titrată echipă din NBA, alături de Boston Celtics, cu 17 titluri câștigate, ultimul în urmă cu două sezoane după o finală câștigată cu Miami Heat, scor 4-2.

Un fost internațional român a marcat într-un meci oficial la 57 de ani

Fostul internațional Constantin ”Titi” Varga, în vârstă de 57 de ani a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Obilic 1931 Sânmartinu Sârbesc, a câștigat-o, scor 4-0, în fața formației AS Avântul Jamu Mare, în liga a șasea din județul Timiș..

ADVERTISEMENT

”Echipa noastră s-a impus în derby-ul clasamentului (n.r. – Obilic e pe locul 2, Avântul e pe 3) încă din prima repriză, atunci când Cristian Racoceanu, cu o dublă, și Ioan Maranescu, cu o singură reușită, au trimis echipa la cabină cu un avantaj de 3 goluri.

În repriza secundă, căpitanul nostru, Constantin “TITI” Varga, a reușit să înscrie, închizând tabela la scorul de 4-0!”,  au anunțat cei de la Sânmartinu Sârbesc pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

Pe 26 august 1992, România învingea Mexicului, scor 2-0, într-o partidă amicală disputată pe stadionul ”Național”, iar Constantin Varga deschidea scorul în minutul 45 pentru ca Ilie Dumitrescu să stabilească scorul final în minutul 84. Aceasta a fost singurul meci sub tricolor pentru ”Titi” Varaga.

El a evoluat nouă sezoane la Poli Timișoara și a mai jucat pentru formațiile Dinamo, UTA Arad, UM Timișoara, Minerul Moldova Nouă, ASU Poli Timișoara și Raba Eto Gyor.

ADVERTISEMENT

Angel Di Maria va pleca în vară de la PSG

Eliminarea prematură din Champions League va aduce schimbări majore la PSG, iar primul jucător care va pleca sigur de pe Parc des Princes este Angel Di Maria.

Argentinianul își va încheia contractul la finalul sezonului, iar presa franceză anunță că oficialii clubului nu-i vor face nicio propunere de prelungire, în ciuda faptului că jucătorul de 34 de ani și-ar fi dorit să mai rămână un an.

În ciuda vârstei înainte, Di Maria nu duce lipsă de oferte de la cluburi importante, cea mai interesantă venind de la Juventus Torino, care se află în căutarea unui înlocuitor pentru Paulo Dybala.

De serviciile lui Angel Di Maria mai sunt interesate Newcastle United, Benfica Lisabona, primul său club la sosirea în Europa, dar și cele două mari forțe ale Argentinei, Boca Juniors și River Plate.

ADVERTISEMENT
Tags: