Sport

Știrile zilei din sport, miercuri, 8 decembrie. Tottenham – Rennes, din Conference League, amânat! Englezii au 13 cazuri de COVID-19

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 8 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport miercuri 8 decembrie Tottenham  Rennes din Conference League amanat Englezii au 13 cazuri de COVID19
ADVERTISEMENT
08-12-2021
21:26

Tottenham - Rennes a fost amânat

Tottenham – Rennes ar fi trebuit să se joace joi, de la ora 22:00, în grupele Conference League. Meciul a fost amânat după ce formaţia engleză a anunţat că are 13 cazuri de COVID-19.

UEFA va anunţa o dată la care se va disputa meciul, după ce Tottenham şi-a închis baza de antrenament din cauza numărului mare de cazuri. Francezii sunt deja calificaţi în optimile de finală, în timp ce englezii sunt în luptă cu Vitesse pentru locul 2, care duce în barajul pentru calificarea în optimi.

08-12-2021
18:07

Fatih Terim a ieșit din spital pentru două ore, dar a revenit sub observațiile doctorilor

Fatih Terim a ieșit din spital pentru două ore, cu acordul medicilor, pentru a conduce antrenamentul lui Galatasaray, însă tehnicianul a revenit din nou sub observațiile doctorilor.

Galatasaray a postat un mesaj pe rețelele de socializare pentru a-i liniști pe fanii îngrijorați de starea de sănătate a antrenorului: „Antrenorul nostru, domnul Fatih Terim, a fost dus la spital luni după-amiază, din cauza unei probleme gastrointestinale cu care s-a confruntat în ultimele trei zile.

Antrenorul nostru, care a fost supus, în ultimele 24 de ore, la diferite analize făcute la unul dintre spitalele noastre partenere, a condus marți antrenamentul cu o permisiune specială din partea medicilor, de două ore.

Starea sa va fi urmărită cu atenție și, în funcție de progrese, decizia medicală în ceea ce-l privește pe Fatih Terim va deveni clară. El a fost transportat din nou la spital după antrenament.

Îi dorim antrenorului nostru, Fatih Terim, care va vorbi cu publicul pe măsură ce sănătatea lui se îmbunătățește, să se însănătoșească cât mai curând și îi dorim să se întoarcă alături de echipă cât mai repede”.

08-12-2021
16:35

Pele a fost internat în spital pentru un nou tratament

Pele a ajuns din nou la spital, însă de această dată pentru un nou tratament în lupta cu o tumoră la colon. Fostul mare fotbalist a fost internat la spitalul “Albert Einstein” din Sao Paulo, iar medicii au anunţat care este starea pacientului.

“Este internat pentru un tratament după ce i-a fost descoperită o tumoră la colon, în luna septembrie. Pacientul este în stare stabilă şi va fi externat peste câteva zile”, au anunţat medicii brazilieni.

Pele a fost mai internat în spital, în luna septembrie, de două ori. Externat pe 14 septembrie, după ce fusese la terapie intensivă, fostul jucător, acum în vârstă de 81 de ani, a fost din nou internat după trei zile.

08-12-2021
15:15

Val de cazuri de coronavirus la Tottenham

Continuă problemele pentru Tottenham, după ce clubul anunţase marţi existenţa mai multor cazuri de coronavirus la club. Antonio Conte a declarat că au fost testate pozitiv 13 persoane, dintre care 8 sunt jucători, iar 5 fac parte din staff-ul tehnic. 

Meciul cu Rennes, din Conference League, se va disputa, doar dacă englezii vor avea 13 jucători valizi. Cu toate acestea, londonezii vor să ceară reprogramarea partidei cu Brighton, din Premier League.

08-12-2021
14:15

Interzis de Jandarmerie un an pe stadioane, Adrian Mititelu junior a primit și decizia din partea FRF

Administratorul clubului FC U Craiova, Adrian Mititelu junior a fost suspendat o lună de zile de Comisia de Disciplină din cadrul FRF, pentru incidentul din meciul cu Rapid, când oficialul oltean a aruncat cu o sticlă de apă în direcția lui Cristi Săpunaru, căpitanul giuleștenilor.

Decizia FRF, dictată cu mare întârziere, la mai bine de o lună după incident, este în contradicție totală cu cea a Jandarmeriei care i-a interzis lui Adrian Mititelu junior să mai calce în incinta stadioanelor din România vreme de un an.

Comisia de Disciplină a mai decis ca oficialul clubului FC U Craiova să achite și o amendă în valoare de 11.500 de lei.

08-12-2021
10:42

Adrian Mutu nu se simte vizat de atacurile lui Eugen Trică

Adrian Mutu a fost dat afară de la FC U Craiova pe 4 octombrie, după înfrângerea suferită în derby-ul cu Universitatea Craiova, 0-2, iar Eugen Trică a fost instalat pe 9 noiembrie. Înainte de primul lui meci pe banca tehnică a echipei oltene, 0-2 cu CFR Cluj, Trică a făcut unele afirmații „cu substrat”, iar Mutu a clarificat lucrurile.

Nu m-am simțit vizat. Sincer, nici nu mă interesează ce spune Trică. E problema lui. Situația cu care se confruntă acum este strict problema lui.

Când vin antrenori noi spun că antrenorii precedenți nu erau mulțumiți de atitudinea jucătorilor sau că ‘Jucătorii nu sunt pregătiți din punct de vedere fizic și trebuie să muncim’.

Astea sunt clișee pe care le spun antrenorii puțini pregătiți. Pentru noi nu au nicio valoare astfel de declarații, pentru că știm lucrurile acestea.

Nu sunt corecte. Trebuie să existe o diplomație între antrenori. De asta a fost schimbat antrenorul care a fost înaintea ta. Probabil patronul a crezut că tu ești o soluție mai bună.

Ar trebui să îți vezi de treaba ta și să faci ce poți pentru a face lucrurile cât mai bine, nu să ai scuze inutile”, a declarat Mutu pentru GSP Live.

Am mai văzut niște situații când echipa noastră pierdea meciurile și antrenorii care au fost înaintea mea spuneau că sunt mulțumiți de atitudinea și dorința jucătorilor. Nu sunt de acord”, declara Trică pe 19 noiembrie.

08-12-2021
09:43

Alexandru Cicâldău va rata meciul cu Lazio din UEFA Europa League

Echipa turcă de fotbal Galatasaray va juca joi, de la ora 22:00 a României, ultimul meci din UEFA Europa League. Gruparea din Istanbul va juca, la Roma, cu Lazio, dar mijlocașul român Alexandru Cicâldău va absenta.

Jurnalistul turc Nevzat Dindar a anun țat, poe contul personal de twitter, că testul anti Covid-19 efectuat de internaționalul român a ieșit pozitiv. „Cicâldău nu va juca meciul cu Lazio”, a scris el.

În acest moment, Galatasaray este liderul Grupei E, cu 11 puncte, iar Lazio se află pe locul 2, cu 8 puncte. Ambele echipe sunt calificate în faza următoare a competiției, deoarece nu mai pot fi ajunse de Olympique Marseille (4p) și Lokomotiv Moscova (2p).

În tur, echipa turcă s-a impus cu 1-0, după ce Strakosha a marcat în proprie poartă în minutul 67. Pentru a termina pe primul loc, Galatasary are trei variante: victoria, remiza și înfrângerea la un gol, dar să înscrie. În orice altă situație, Lazio câștigă grupa.

08-12-2021
05:47

Emma Răducanu, premiată de WTA

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, locul 19 WTA, a fost desemnată revelaţia anului 2021 în ancheta realizată de WTA, la care au participat jurnalişti din toată lumea.

Răducanu, în vârstă de 19 ani, a început acest sezon pe locul 343 mondial şi îl termină în Top 20, după două performanţe excepţionale, calificarea în optimi la Wimbledon şi câştigarea US Open, unde a devenit prima jucătoare care obţine trofeul la un Grand Slam după ce a jucat în calificări.

Titlul de jucătoarea anului i-a revenit australiencei Ashleigh Barty, numărul 1 mondial, care a câştigat în 2021 trofeele la Yarra Valley Classic, Miami Open, Stuttgart, Wimbledon şi Cincinnati. Este pentru a doua oară la rând când Barty primeşte această distincţie.

Cuplul ceh Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova a fost desemnat echipa de dublu a anului, după ce s-a impus la turneul olimpic, Madrid Open, Roland Garros şi Turneul Campioanelor. Totodată, Krejcikova a primit şi distincţia pentru jucătoarea cu cel mai important progres în sezonul recent încheiat.

Spaniola Carla Suarez Navarro a fost câştigătoare la categoria ”revenirea anului”, după ce a învins cancerul limfatic de care a suferit şi s-a întors pe terenul de tenis, înainte de retragerea defintivă din activitatea competiţională.

08-12-2021
05:45

Cum pot participa jucătorii la Australian Open 2022 fără să fie vaccinați

Un document prezentat de publicația franceză L’Equipe arată că jucătorii şi jucătoarele de tenis care au suferit de Covid-19 după 31 iulie pot participa la Australian Open 2022.

Conform Le Soir, jucătorii au primit o informare de la organizatorii turneului cu privire la scutirile medicale de la vaccinare care le permit să concureze la primul Grand Slam al anului viitor, programat între 17 şi 30 ianuarie. Astfel, sportivii care nu sunt vaccinaţi sau nu sunt vaccinaţi cu schemă completă vor putea evolua la Melbourne cu un certificat de excepţie medicală.

Printre motivele excepţiilor medicale se numără un ”eveniment advers grav atribuit unei prime doze de vaccin aprobat”. Un eveniment este considerat grav dacă a dus la spitalizare sau a dus la o invaliditate/incapacitate semnificativă.

La categoria ”scutiţi” de vaccinare intră şi cei care au fost infectaţi cu virsul Sars-CoV-2 după 31 iulie 2021. Scutirea medicală trebuie solicitată de urgenţă până vineri, 10 decembrie, cel târziu.

David Popovici a semnat cu o renumită firmă de echipament sportiv

Firma de echipament sportiv de nataţie Arena a semnat un contract cu înotătorul român David Popovici, în vârsta de 17 ani.

”Sunt încântat să anunţ că acum sunt un sportiv Arena. Simt că este foarte important pentru mine să mă pot baza pe un partener puternic ori de câte ori este nevoie. Având Arena de partea mea, îmi permite să mă concentrez asupra obiectivelor mele, ştiind că am cele mai bune echipamente disponibile”, a declarat Popovici.

ADVERTISEMENT

Considerat noua stea a natației, românul este finalist la Jocurile Olimpice de la Tokyo, atât în proba de 100 metri liber (locul 7), cât şi în cea de 200 metri liber (locul 4). Dublu campion european de juniori şi campion european de seniori în bazin scurt, David Popovici a câştigat recent Premiul Piotr Nurowski de cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară din 2021.