Sport

Știrile zilei din sport, miercuri 8 septembrie. Tibi Ghioane a demisionat de la SR Brașov după umilința din Cupa României

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de miercuri, 8 septembrie. Gerard Pique le dă fiori fanilor Barcelonei. S-ar putea retrage la sfârșitul acestui sezon
Stirile zilei din sport miercuri 8 septembrie Tibi Ghioane a demisionat de la SR Brasov dupa umilinta din Cupa Romaniei
Știrile zilei din sport, miercuri 8 septembrie. Tibi Ghioane a demisionat de la SR Brașov după umilința din Cupa României. Sursă foto: liga2prosport.ro
ADVERTISEMENT
08-09-2021
18:55

Tibi Ghioane a demisionat de la SR Brașov după umilința din Cupa României

Tiberiu Ghioane a demisionat din poziția de antrenor al celor de la SR Brașov, după ce formația de sub Tâmpa a fost umilită în Cupa României de Csikszereda, scor 2-6.

„Chiar nu e nimic de zis după acest joc. E nevoie de un şoc la echipă după rezultatul asta. Eu demisionez. Mi-a făcut plăcere să lucrez cu acești băieţi.

Atât am putut. S-au adunat câteva jocuri, avem puncte puţine în campionat, iar acum am fost penibili. Se poate remedia situaţia, fără mine pe bancă.

Sper să le prindă bine la băieţi acest șoc şi să îşi revină în campionat. Eu atât am putut, le mulţumesc pentru perioada petrecută împreună. Decizia mea este definitivă, nu mă răzgândesc!”, a spus Tibi Ghioane la finalul meciului.

08-09-2021
17:54

Horia Tecău și Marius Copil, în echipa României pentru meciul de Cupa Davis cu Portugalia

Federația Română de Tenis a anunțat componența echipei României pentru duelul cu Portugalia din Grupa I a Cupei Davis, programat în weekend-ul 18-19 septembrie, la Cluj Napoca. Este vorba despre Marius Copil, Filip Jianu, Nicholas-David Ionel, Horia Tecău, Nicolae Frunză și căpitanul-nejucător Gabriel Trifu.

Partidele vor avea loc în Sala Sporturilor Horia Demian, cu începere de la ora 12:00, iar accesul va fi permis doar persoanelor care – pe lângă biletul valid – prezintă, în format fizic sau electronic, următoarele documente:

  • dovada vaccinării anti-COVID-19 (pentru care au trecut cel puţin 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare);

  •  copie a scrisorii medicale eliberate de medicul de familie sau D.S.P. pentru persoanele vindecate de COVID şi aflate în perioada de 90 de zile de la data vindecării;

  •  rezultatul negativ al unui test RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau rezultatul negativ certificat al unui test Antigen rapid (nu mai vechi de 24 de ore).

08-09-2021
17:22

Nu se mai termină problemele pentru Astra Giurgiu. Interdicție la transferuri și o nouă depunctare

Din cauza datoriilor către fostul jucător Shlomi Azulay, Astra Giurgiu a fost sancționată de FRF cu o nouă depunctare. În plus, pentru că a început sezonul competițional cu 10 puncte în minus, echipa care în 2016 cucerea titlul în Liga 1 nu mai poate efectua transferuri.

Neexecutare Hotărâre CNSL – În baza art.85 din RD, coroborat cu art.24.C.1.b din RSTJF, se sancţionează clubul AFC Astra Giurgiu cu interzicerea dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi i se vor scădea puncte.

Scăderea de puncte se aplică asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată, urmând ca la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere la plată, echipei în cauză să i se scadă câte două puncte, respectiv pentru perioada 18.08.2021 – 01.09.2021, i s-au scăzut încă două puncte.

Comisia acordă termen la data de 22.09.2021, dată la care clubul debitor va prezenta dovada plăţii faţă de jucătorul Shlomo Azulay, pentru a evita în continuare depunctare”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină.

08-09-2021
16:19

Rezultatele întegistrate în turul 4 al Cupei României: U Cluj a fost eliminată de CA Oradea

Miercuri s-au disputat ultimele meciuri din turul 4 al Cupei României, cea mai mare surpriză înregistrându-se la Oradea, unde U Cluj a fost eliminată de echipa locală Club Atletic. Iată rezultatele înregistrate:

  • CA Oradea* – U Cluj 2-1
  • CS Năvodari – Unirea Slobozia* 0-6
  • CSM Reșița – Ripensia Timișoara* 1-2
  • Dacia Unirea Brăila – Petrolul* 1-2 (după prelungiri)
  • Dunărea Călărași* – Astra Giurgiu 1-0
  • Hușana Huși – Poli Iași* 0-1
  • Recolta Gh. Doja – FC Buzău* 0-5
  • SR Brașov – Csikszereda* 2-6
  • CS Tunari – Concordia Chiajna* 0-1
  • Unirea Bascov – CSM Slatina* 0-1
  • Unirea Dej – Baia Mare* 0-1

În urma meciurilor disputate marți, s-au mai calificat în 16-imile competiției Hermannstadt, CS Hunedoara, CSO Filiași, ASU Poli Timișoara și Șomuz Fălticeni.

08-09-2021
15:22

Rapid și U Craiova, amendate pentru incidentele de la finalul meciului direct

Incidentele de la finalul meciului Rapid – Universitatea Craiova (1-2) nu au rămas fără urmări. Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis sancționarea clubului giuleștean, în calitate de organizator, cu 22.500 de lei, în timp ce „juveții” au avut parte de o pedeapsă mai blândă.

În baza art.82.1 și 3.a) și c) din RD, raportat la art.83.2.d) din RD, se sanționează clubul FC Rapid 1923 cu o penalitate sportivă de 22.500 lei.

În baza art.82.2 și 3.b), raportat la art.83.2.c), cu aplicarea art.54.2 din RD, se sancționează clubul Universitatea Craiova cu penalitate sportivă de 5.000 lei”, se arată în decizia federalilor.

08-09-2021
14:08

Diogo Izata a fost suspendat 6 etape pentru faultul dur comis asupra lui Alexandru Mateiu

Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat pentru 6 etape pe Diogo Izata, de la Gaz Metan Mediaș, pentru faultul dur comis asupra lui Alexandru Mateiu în meciul cu Universitatea Craiova, din etapa a 6-a a Ligii 1. În plus, jucătorul medieșean va trebui să plătească și o amendă de 10.000 de lei.

În minutul 88 al meciului Universitatea Craiova – Gaz Metan, la un duel petrecut la mijlocul terenul, Izata s-a înălţat neregulamentar, cu cotul sus, lovindu-şi adversarul puternic în figură. Arbitrul Iulian Dima a dictat fault şi i-a arătat „galben“ în primă fază. Dar, după ce l-a văzut pe Mateiu plin de sânge, a revenit asupra deciziei, eliminându-l pe Izata.

08-09-2021
13:27

9 internaționali sud-americani au fost suspendați și nu vor juca în week-end în Premier League

Nouă internaționali sud-americani au fost suspendați de federația de Fotbal din Țara Cafelei și nu vor putea juca pentru echipele lor de club la sfârșitul acestei săptămâni.

Alisson, Fabinho și Roberto Firmino de la FC Liverpool, Fred de la Manchester United, Ederson și Gabriel Jesus de la Manchester City, Thiago Silva de la Chelsea și Raphinha de la Leeds sunt vizați de măsura luată de Federația braziliană. 

Federația de fotbal din Țara Cafelei a impus o suspendare de cinci zile pentru fotbaliștii care nu s-au prezentat la lotul național, deși au fost convocați oficial.

Brazilia s-a prevalat de regula FIFA care spune că o restricție de cinci zile poate fi impusă asupra jucătorilor din țara respectivă, dacă federația națională o solicită!

Alți doi sud-americani, Raul Jimenez de la Wolverhampton și Miguel Almiron de la Newcastle au de asemenea interzis să joace pentru echipele lor.  

08-09-2021
11:29

FCSB și Rapid au solicitat să joace la Ploiești, dar au fost refuzate

Un concert și un turneu de jocuri video Dota 2, găzduite de Arena Națională îi obligă pe vicecampionii de la FCSB să se relocheze în perioada 7-18 octombrie.

În aceeași situație se află și clubul Rapid care, până la inaugurarea noii arene din Giulești, își dispută meciurile de pe teren propriu tot pe cel mai mare stadion al țării.    

Oficialii celor două cluburi au făcut solicitări către administratorii arenei ”Ilie Oană” din Ploiești, pentru a organiza meciurile din Liga 1, în perioada amintită, dar au fost refuzați.

”Au bătut și la porțile noastre și FCSB și Rapid, dar îți dai seama cum ar fi să joace Rapid pe ’Ilie Oană’, cu tribuna a doua ’FC Petrolul Ploiești’? Noi am făcut mentenanța stadionului și firul de iarbă cu apa cu care se iriga gazonul nu permite decât patru ore de fotbal pe săptămână, așa că le-am permis doar celor de la Chindia să joace pe stadionul nostru.

Nu am refuzat FCSB, doar că nu poate să susțină stadionul. Pe 24 septembrie facem zece ani de la inaugurare și nu s-a schimbat niciodată gazonul. Tragem de el așa cum putem”, a explicat Valeriu Răchită, la Pro X.

08-09-2021
10:19

Comisia de Disciplină a FRH, necruțătoare cu Gheorghe Tadici

Antrenorul formației HC Zalău, Gheorghe Tadici, nu va avea dreptul să stea pe banca echipei sale în următoarele 8 etape din Liga Florilor. În plus, tehnicianul sălăjencelor va fi obligat să achite și o amendă de 1.000 de lei.  

Comisia de Disciplină din cadrul federației Române de Handbal s-a autosesizat din cauza limbajului violent pe care antrenorul l-a folosit în timpul partidei dintre HC Zalău și Rapid București, într-un meci din Cupa României.

Fostul selecționer a folosit un limbaj degradant la adresa elevelor lui pe care le-a înjurat și numit ”dobitoace”, în tipul unui time-out.    

08-09-2021
08:40

Bani mai mulți pentru Ministerul Tineretului și Sportului

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a anunțat că forul pe care îl conduce va beneficia de o suplimentare semnificativă de fonduri primite de la bugetul statului.

Este vorba despre 51,1 milioane de lei, exact suma pe care a solicitat-o MTS, conform ministrului Novak.

”Am o veste bună, pe o temă importantă şi fierbinte: banii. În şedinţa de Guvern de ieri (marți, 7 septembrie n.r.) a fost aprobată prima rectificare bugetară pe anul 2021, iar bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului a fost suplimentat exact cu suma pe care am solicitat-o şi fundamentat-o riguros: 51,1 milioane lei.

Vom avea acum resurse pentru proiectele importante ale ministerului, aşa că rămânem cu motoarele turate pe toate planurile”, a spus Eduard Novak.

08-09-2021
07:45

Barcelona redeschide porțile arenei Camp Nou pentru meciul cu Bayern din Liga Campionilor

Fanii Barcelonei au primit o veste excelentă. Autoritățile din Catalonia au relaxat restricțiile impuse de răspândirea pandemiei de coronavirus astfel că, la meciul de pe Camp Nou, dintre Barca și Bayern Munchen, din prima etapă a fazei grupelor din Liga Campionilor, vor putea asista 40.000 de spectatori.

Măsura se aplică începând de vineri. Conform autorităților catalane, arenele cu un număr mai mare de 10.000 de locuri vor putea primi spectatori în cuantum de până la 40 la sută din capacitate, faţă de 30 la sută cât era până acum.

Totuși, cei 40.000 de fani care vor alege să urmărească din tribune înfruntarea Barcelona – Bayern vor trebui să respecte în continuare regulile de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2, iar una dintre acestea este aceea de a păstra o distanţă de 1,5 metri între ei.

Meciul Barcelona – Bayern este programat marți, 14 septembrie, de la 21:45. Cele două echipe au fost repartizate în grupa E, alături de Dinamo Kiev și Benfica Lisabona.

08-09-2021
07:45

Situație ingrată la Tottenham. 7 jucători ar putea rata meciul de la sfârșitul săptămânii cu Crystal Palace

Liderul din Premier League, Tottenham Hotspur, se confruntă cu o situație specială înaintea derby-ului londonez cu Crystal Palace, programat sâmbătă, de la ora 14:30.

Nu mai puțin de 7 jucători riscă să nu poată evolua în duelul de pe Selhurst Park. Sanchez, Romero și Lo Celso au plecat la echipele naționale ale Columbiei și Argentinei și vor intra în carantină la revenirea în Anglia, din cauză că țările din America de Sud sunt incluse în zona roșie a coronavirusului.

Lor li se adaugă coreeanul Heung-Min Son, accidentat la gamba piciorului drept, motiv pentru care nu a jucat contra Libanului în preliminariile pentru Cupa Mondială de anul viitor, Bergwijn, care s-a accidentat la gleznă în partida Olanda – Turcia (6-1), plus Sessegnon și Skipp, care sunt de mai multă vreme accidentați.

Gerard Pique le dă fiori fanilor Barcelonei. S-ar putea retrage la sfârșitul acestui sezon

Gerard Pique i-a în calcul să se retragă din activitate la sfârșitul acestui sezon. Fotbalistul crescut în academia catalanilor, La Masia, evoluează pentru gruparea de pe Camp Nou din 2008, timp în care a adunat 568 de partide în tricoul balugrana.

”O să mă retrag de la Barcelona. Acesta ar putea fi ultimul meu sezon, da. Eu iau fiecare an pe rând, așa că nu pot să garantez că voi fi acolo în sezonul viitor. În ziua în care voi simți că nu o mai pot ajuta pe Barcelona, mă voi retrage”, a declarat fotbalistul, într-un interviu pentru publicația La Sotana.

ADVERTISEMENT

Gerard Pique este unul dintre fotbaliștii simbol ai Barcelonei alături de care a cucerit, între altele, 8 titluri de campion în la Liga și de trei ori Liga Campionilor. Pique are 102 selecții în echipa națională a Spaniei cu care a cucerit titlul continental în 2012 și Cupa Mondială în 2010.