Sport

Știrile zilei din sport, miercuri, 9 februarie. CFR Cluj a fost amendată din cauza datoriilor către Iasmin Latovlevici

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 8 februarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport miercuri 9 februarie CFR Cluj a fost amendata din cauza datoriilor catre Iasmin Latovlevici
ADVERTISEMENT
09-02-2022
15:25

CFR Cluj, amendată pentru datoriile către Latovlevici

După remiza cu UTA, scor 0-0, CFR Cluj a mai primit o veste proastă. Campioana României a fost amendată de Comisia de Disciplină a FRF cu 3000 de lei din cauza datoriilor pe care le are față de actualul fotbalist al lui FC Argeș, Iasmin Latovlevici. Fundașul stânga a evoluat în Gruia în perioada octombrie 2020 – septembrie 2021.

CFR Cluj a pierdut procesul cu Latovlevici, care are de încasat 60 de mii de euro. Totuși, ardelenii au primit un „termen de grație de cinci zile pentru efectuarea integrală a obligației de plată” și astfel post scăpa de penalitatea în valoare de 3000 de lei.

În caz contrar, echipa lui Dan Petrescu poate primi sancțiuni suplimentare. Următorul termen este programat pentru data de 2 martie 2022. 

 

09-02-2022
13:48

Gaz Metan, depunctată din cauza datoriilor

Probleme mari la Mediaș. Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis depunctarea clubului Gaz Metan. Echipa antrenată de Ilie Poenaru a primit această sancțiune din cauza datoriilor către Ronaldo Deaconu, care s-a despărțit de ardeleni la finalul lunii ianuarie. Astfel, medieșenilor li s-au tăiat două puncte.

Coșmarul poate continua pentru Gaz, care are și alte datorii față de actualii și foștii angajați. Săptămâna viitoare, echipa lui Poenaru ar putea să fie deposedată de alte două puncte.

Înaintea acestei decizii, medieșenii aveau 24 de puncte și erau pe locul 13 în Casa Pariurilor Liga 1. Depunctarea o trimite însă pe locul 14 pe Gaz Metan, cu 22 de puncte, sub FC U Craiova 1948.

 

09-02-2022
13:02

Anett Kontaveit n-a avut milă de Sorana Cîrstea la Sankt Petersburg

Sorana Cîrstea (locul 31) a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Sankt Petersburg (Rusia), după un meci pierdut fără drept de apel în optimi, scor 4-6, 6-7, cu Anett Kontaveit (locul 9).

Cele două se mai întâlniseră de cinci ori până acum, toate duelurile fiind adjudecate de estoniancă. Pentru acest parcurs, sportiva noastră va încasa un cec în valoare de 8.200 de dolari și va urca un loc în ierarhia mondială.

09-02-2022
12:29

Simona Halep este pregătită să joace fără antrenor

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, aflată pe locul 22 WTA, a plecat, miercuri, 9 februarie, spre Dubai, pentru a participa la turneul din Emiratele Arabe Unite care va avea loc între 14 și 19 februarie. Ulterior, ea va concura și la Doha (Qatar, 20-26 februarie).

Dubla câștigătoare de turnee de Mare Șlem nu va fi însoțită la aceste competiții de niciun antrenor, dar a confirmat că va avea un sparring partner de la academia reputatului antrenor Patrick Mouratoglou.

Sunt pregătită să plec și chiar turneele acestea două îmi plac (n.r. – Dubai și Doha). Așa că sper să fac și treabă bună! Nu obișnuiesc să îmi discut deciziile! Domnul Marcu știe de ce, domnul Dobre știe de ce am luat această decizie (n.r. – de a renunța la serviciile lor) și e suficient!

Nu am căutat antrenor și am un sparring de la Academia Mouratoglou! Va veni cu mine la turneele aceastea să ne cunoaștem și după aceea voi vedea ce am de făcut”, a spus Simona, conform prosport.ro.

Nu știu dacă va fi greu fără antrenor. Am mai fost și în 2013–2014 în această situație și a fost OK! Eu cred că am mai multă experiență decât atunci și îmi va fi bine! Acum voi vedea! Nu știu cât timp a jucat Federer fără antrenor, dar nu m-am gândit la acest lucru.

Așa s-a întâmplat și așa am simțit eu să fac. Nu mai am această presiune de mult. În 2021 nu am jucat deloc și clasamentul chiar nu contează în momentele acestea. Vreau doar să fiu sănătoasă și să joc cât se poate de bine.

Dacă voi juca bine, voi câștiga și meciuri”, a mai spus Simona Halep înainte de a pleca spre Dubai.

09-02-2022
07:35

Juan Martin del Potro a fost învins de Federico Delbonis cu 1-6, 3-6

Juan Martin del Potro (753 ATP) s-a retras după înfrângerea cu Federico Delbonis (42 ATP, cs 6), 1-6, 3-6, în primul tur la Argentina Open. Pentru a juca la Argentina Open de la Buenos Aires, organizatorii i-au dat lui Delpo un wildcard.

Juan Martin nu a avut nicio șansă în fața compatriotului lui, iar la 1-6, 3-5 a servit pentru a rămâne în meci.  Însă del Potro nu și-a putut stăpâni lacrimile, izbucnind în plâns. Publicul l-a ajutat să depășească momentul și i-a scandat numele secunde în șir.

Printre cei aflați în tribune s-a aflat, în premieră, și mama lui. După meci, el a făcut un gest simbolic: și-a agățat bandana de fileu și a pupat-o.

Am plănuit să joc și la Rio (n.r. – la turneul care începe pe 14 februarie), dar este mult prea dificil pentru mine, cu toată durerea pe care o resimt. Am dat totul în meciul cu Fede. Îmi voi aminti acest moment pentru tot restul vieții mele.

Mi-am îndeplinit toate visurile pe care le-am avut în tenis. Dragostea oamenilor este cel mai frumos trofeu pe care-l am”, a spus Delpo la conferința de presă, confirmând că acesta a fost ultimul meci al carierei sale.

Jucătorul argentinian de tenis Juan Martin del Potro, care pe 13 august 2018 ocupa locul 3 ATP, a pus capăt unei cariere de 19 ani. De-a lungul timpului, mai multe accidentări, urmate de operații, l-au împiedicat să joace la cel mai înalt nivel.

Cu toate acestea, a câștigat un turneu de Mare Șlem, US Open, în 2009, după ce l-a învins în finală pe elvețianul Roger Federer, primul favorit al competiției, cu 3-6, 7-6 (5), 4-6, 7-6 (4), 6-2.

Argentinianul a mai jucat trei semifinale de Mare Șlem (în 2009 și 2018 la Roland Garros și în 2013 la Wimbledon) și a ajuns în sferturi la Australian Open în 2009 și 2012. De asemenea, a jucat finala olimpică de la Rio de Janeiro, în 2016, fiind învins de britanicul Andy Murray cu 5-7, 6-4, 2-6, 5-7.

Del Potro nu a mai jucat un meci din 19 iunie 2019, când l-a învins în primul tur la Queen’s pe canadianul Denis Shapovalov cu 7-5, 6-4. A abandonat înaintea partidei din optimi cu spaniolul Feliciano Lopez, după care a stat departe de teren din cauza problemelor la genunchi.

Remiză de palmares pentru poloiștii steliști în Liga Campionilor

Echipa masculină de polo CSA Steaua a remizat în deplasare, 10-10 (3-3, 2-3, 2-3, 3-1), cu Steaua Roșie Belgrad, într-un meci din Grupa B a Ligii Campionilor. A fost un meci mai mult de palmares, deoarece adversarele se află pe ultimele două locuri în clasament.

Sârbii au avut inițiativa pe cea mai mare durată a timpului, singura dată când Steaua a trecut în avantaj fiind cu 37 de secunde de final, când Mihnea Gheorghe a dus scorul la 10-9.

ADVERTISEMENT

Însă, până la urmă, gazdele au egalat, dar rămân pe ultimul loc al clasamentului, cu 4 p. Și Steaua are 4 p, dar are avantajul victoriei directe de pe teren propriu din meciul cu rivala din Belgrad, 11-8.

Lider al grupei este Pro Recco, cu 24 p, urmată de CN Marseille (24 p), Jug Adriatic Osiguranje 18 p, Genesys OSC Budapesta 13 p, Waspo98 Hannover 11 p și Spandau 7 p.

ADVERTISEMENT

Campioana României va juca următorul meci pe 22 februarie, acasă, cu Spandau 04 Berlin, care s-a impus în tur cu 10-8.