LIVE Actualizat 09-06-2021
20:42

Știrile zilei din sport, miercuri 9 iunie. Portugalia, victorie concludentă înainte de începerea Euro 2020

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de miercuri, 9 iunie.
09.06.2021 | 17:14
Stirile zilei din sport miercuri 9 iunie Portugalia victorie concludenta inainte de inceperea Euro 2020
ADVERTISEMENT
09-06-2021
20:42

Portugalia, pregătită să-și apere titlul european

Echipa națională a Portugaliei a învins Israelul, scor 4-0, într-un meci amical disputat la Lisabona, ultimul înainte de participarea la Euro 2020, acolo unde are de apărat trofeul cucerit în urmă cu 5 ani.

Lusitanii au făcut spectacol pe arena Jose Alvalade și au punctat prin Bruno Fernandes (42, 90+1), Cristiano Ronaldo (44) și Joao Cancelo (86). Superstarul Ronaldo a ajuns la 105 goluri marcate la prima reprezentativă și se află la cinci reușite de recordul deținut de iranianul Ali Daei.

Trupa lui Fernando Santos va debuta la Euro 2020 marți, 15 iunie, de la ora 19:00, împotriva selecționatei Ungariei.

09-06-2021
17:57

Real Madrid revine acasă din sezonul viitor

Echipa Real Madrid va reveni din sezonul viitor pe Santiago Bernabeu, după ce lucrările de modernizare a stadionului voir fi finalizate în această toamnă.

”Galacticii” au jucat în sezonul precedent pe arena Alfredo Di Stefano, unul dintre terenurile de antrenament ale clubului. Pentru stagiune aurmătoare, madrilenii au cerut Ligii Spaniole să joace primele trei partide de pe teren propriu pe o altă arenă până când lucrările vor fi finalizate la Santiago Bernabeu.

Surpriza este că ”galacticii” ar dori să evolueze pe arena Wanda Metropolitano, care aparține marilor rivali de la Atletico Madrid.

09-06-2021
15:16

Jose Mourinho îl aduce la AS Roma pe elvețianul Granit Xhaka

Proaspăt numit la cârma lui AS Roma, tehnicianul portughez Jose Mourinho are planuri mari pentru sezonul viitor, drept pentru care încearcă să întărească lotul de jucători. Astfel, gruparea din capitala Italiei este foarte aproape să obțină semnătura elvețianului Granit Xhaka, în schimbul căruia îi va achita lui Arsenal Londra aproximativ 18 milioane de euro, la care se vor adăuga și bonusuri de performanță.

Xhaka va semna un contract pe patru sezoane cu AS Roma și va avea un salariu net anual de 2,5 milioane de euro. El fusese transferat în 2016 de Arsenal de la Borussia Monchengladbach, pentru o sumă ce a depășit 40 de milioane de euro.

09-06-2021
14:20

Bruno Lage a preluat conducerea tehnică a echipei Wolverhampton

Clubul Wolverhampton Wanderers a anunţat că noul antrenor principal al echipei este portughezul Bruno Lage, care îi succede compatriotului său Nuno Espirito Santo.

”Sunt foarte fericit. Este o oportunitate importantă. Sunt bucuros pentru că m-am întors în această ţară şi că sunt antrenorul unei echipe mari. Am ambiţia de a reuşi lucruri importante cu acest club”, a declarat Lage, conform BBC.

Bruno Lage, în vârstă de 45 de ani, a plecat de la Benfica Lisabona în iunie 2020, după 18 luni. În Anglia, el a activat la Sheffield Wednesday, ca antrenor secund în perioada 2015-2017.

09-06-2021
13:29

Olandezul Danny Makkelie arbitrează meciul de deschidere, Turcia – Italia

Olandezul Danny Makkelie va conduce la centru meciul Turcia – Italia, primul de la ediţia din acest an a Campionatului European.

Makkelie va fi ajutat de asistenţii Hessel Steegstra şi Jan de Vries. Franţuzoaica Stephanie Frappart va fi arbitru de rezervă, iar olandezul Kevin Blom va fi asistent VAR. În camera VAR se vor mai afla olandezul Pol van Boekel şi germanii Christian Gittelman şi Bastian Dankert.

Partida se va disputa vineri, de la ora 22:00, pe Stadionul Olimpic din Roma.

09-06-2021
12:00

Oficial: Maurizio Sarri e noul antrenor al lui Lazio Roma

E oficial: Maurizio Sarri e noul antrenor al lui Lazio Roma, după plecarea lui Simone Inzaghi la Inter Milano. Anunțul a fost făcut de clubul din capitala Italiei pe contul de Twitter și a fost cu totul inedit. Oficialii laziali au postat o țigară, fără nicio altă descriere, aluzie la faptul că Sarri este un fumător înrăit.

Conform presei peninsulare, Maurizio Sarri a semnat un contract pe doi ani cu Lazio și va avea un salariu stagional de 4 milioane de euro. Până acum, Maurizio Sarri le-a mai antrenat pe Napoli, Chelsea și Juventus, reușind să câștige Europa League cu echipa londoneză (2019) și campionatul Italiei cu torinezii (2020).

09-06-2021
10:39

Neymar face spectacol în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Gol și assist pentru Brazilia

Cu Neymar în formă maximă, Brazilia a învins categoric, scor 2-0, reprezantativa Paraguayului și a ajuns la șase victorii consecutive în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Vedeta celor de la PSG și-a trecut în cont nu doar un gol, devenind astfel cel mai bun marcator al țării sale în această fază a competiției, ci și o pasă decisivă.

În schimb, eterna rivală Argentina a făcut un nou pas greşit, obținând doar o remiză în Columbia, 2-2, deși la pauză conducea cu 2-0, prin golurile lui Cristian Romeo (3) şi Leandro Paredes (8). În acest moment, Messi și compania se află pe locul al doilea în clasamentul grupei unice sud-americane, la şase puncte în spatele Braziliei.

Primele patru clasate la finalul preliminariilor se vor califica direct la Cupa Mondială din Qatar, în timp ce ocupanta locului al cincilea va fi nevoită să dispute un baraj internaţional împotriva unei reprezentante a zonei Oceania.

Rezultate preliminarii Campionatul Mondial 2022 – America de Sud: 

  • Ecuador – Peru 1-2 (Gonzalo Plata 90+1, Christian Cueva 63, Luis Advincula)
  • Columbia – Argentina 2-2 (Luis Muriel 51, Miguel Borja 90+4, Cristian Romero 3, Leandor Paredes 8)
  • Venezuela – Uruguay 0-0
  • Paraguay – Brazilia 0-2 (Neymar 4, Lucas Paqueta 90+4)
  • Chile – Bolivia 1-1 (Erick Pulgar 69, Marcelo Moreno Martins 82).
09-06-2021
08:27

Diego Llorente s-a infectat cu noul coronavirus

E alarmă în lotul lui Luis Enrique pentru Campionatul European. Diego Llorente, fundașul central al lui Leeds United, a fost depisat și el pozitiv la noul coronavirus, după Sergio Busquets. Selecționerul Spaniei îi poate înlocui pe cei doi până sâmbătă seara.

Fanii dublei campioane europene se tem ca în zilele următoare focarul să nu se extindă. Dacă mai apare un caz pozitiv, pconform protocolului spaniol, ar fi în pericol deplasarea la Sevilla pentru primul joc cu Suedia.

Enrique poate chema doi jucători până sâmbătă seara, la ora 22:00. Raul Albiol a fost deja chemat de urgență în cantonamentul naționalei și i-ar putea lua locul lui Llorente.În locul lui Busquets ar putea fi chemat unul dintre Carlos Soler, Fornals sau Brais Mendez.

Chris Smalling și soția acestuia, martorii unui eveniment ciudat

Fundașul Romei, Chris Smalling, împreună cu soția lui au povestit că a fost martorii unor evenimente paranormale, care s-au petrecut într-o vacanță din Jamaica. Cuplul susține că a văzut un obiect zburător neidentificat.

Din spusele celor doi, OZN-ul a zburat la o altitudine foarte joasă, chiar deasupra capetelor lor. Englezul care joacă la echipa lui Jose Mourinho și partenera sa de viață au făcut această dezvăluire într-un post pe Instagram.

ADVERTISEMENT

„Eu și Chris am văzut noaptea trecută cel mai nebunesc OZN. Nu l-am văzut doar pentru câteva secunde de la depărtare, astfel încât să îl confundăm cu un avion. A zburat foarte jos, pe deasupra noastră, apoi s-a întors și s-a lansat în sus, unde a rămas pentru o oră.

Era prea mic să îl filmăm atunci când a rămas nemișcat pe cer, deși Chris l-a văzut rotindu-se cu lumini puternice de jur împrejur. Eu am putut vedea doar luminile exterioare pentru că ochii mei nu sunt la fel de buni.

ADVERTISEMENT

Am fi putut să îl filmăm atunci când a zburat deasupra noastră și era ușor de văzut, dar am fost prea șocați. În plus, nu am vrut să privim în altă parte și să ratăm ceva. Părea uriaș. Nu arăta ca un OZN tipic. Era complet silențios”, a scris Sam Smalling.

Recent, familia Smalling a fost protagonista unui alt eveniment terifiant. Mai mulți hoți înarmați au intrat în locuința acestora, sustrăgând mai multe obiecte de valoare.

ADVERTISEMENT

Fundașul englez și membrii familiei sale au fost amenințați cu arma și tâlhăriți. Hoții l-au obligat pe Smalling să deschidă seiful din care au furat diverse obiecte de mare valoare, cum ar fi ceasuri și bijuterii.