Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă 1 ianuarie. Ana Bogdan s-a retras de la Australian Open 2022

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă 1 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
01.01.2022 | 20:00
Stirile zilei din sport sambata 1 ianuarie Ana Bogdan sa retras de la Australian Open 2022
ADVERTISEMENT
01-01-2021
21:24

Ana Bogdan a renunțat la primul Grand Slam al anului

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan, locul 113 WTA, a fost nevoită să se retragă din calificările de la Australian Open 2022 din cauza unei accidentări.

Sportiva de 29 de ani, care anterior renunțase și la Melbourne Summer Set din prima săptămână a anului, a fost înlocuită pe tabloul calificărilor de la AO de australianca Jaimee Fourlis.

În urma acestei retrageri, România a rămas cu 10 sportive la Australian Open 2022. Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse vor juca direct pe tabloul principal, iar Mihaela Buzărnescu, Irina Bara, Alexandra Ignatik, Irina Fetecău și Gabriela Talabă vor intra în calificări.

01-01-2021
20:36

Lupescu, împreună cu soția la Concertul de la Viena

Fostul internațional Ionuț Lupescu a fost prezent în prima zi a anului la celebrul Concert de Anul Nou de la Viena.

”Vă doresc tuturor un An Nou Fericit! Am simțit nevoia de a mă reîncărca cu bucurie, dragoste, frumos și bunătate! Asta vă recomand și vouă, dacă aveți posibilitatea, în lumea asta plină de răutate”, a scris Lupescu pe rețelele de socializare.

 

Actualmente director tehnic al Federației de Fotbal din Arabia Saudită, fostul dinamovist a fost însoțit la concertul de muzică clasică de la Musikverein de soția sa Flori.

01-01-2021
16:45

AS Monaco, decimată de Covid-19 înaintea 16-imilor Cupei Franței

Clubul AS Monaco a anunţat că are şapte cazuri de Covid-19 înaintea meciului din deplasare cu formația Quevilly-Rouen, din liga secundă, din 16-imile de finală ale Cupei Franţei.

Conform L’Equipe, jucătorii infectaţi se simt bine, iar starea lor de sănătate nu este îngrijorătoare. Fotbaliştii sunt în izolare şi monitorizaţi de medici.

01-01-2021
14:46

Yves Simon Pambou nu va mai juca la Gaz Metan Mediaș

Mijlocașul central Yves Simon Pambou și conducerea clubului Gaz Metan Mediaș au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului.

Fotbalistul de 26 de ani, component al naționalei statului Congo mai avea contract până în 2023 însă, situația financiară grea a ardelenilor și faptul că jucătorul nu s-a adaptat la Mediaș au dus la încetarea raporturilor contractuale.

Yves Simon Pambou s-a alăturat echipei din Mediaș în vara anului trecut dar nu a jucat nici un minut pentru gruparea sibiană.

01-01-2021
13:44

Formația neozeelandeză Auckland City s-a retras de la Cupa Mondială a Cluburilor

Oficialii clubului Auckland City au anunțat FIFA că nu va onora participarea la Cupa Mondială a Cluburilor. Decizia neozeelandezilor vine ca urmare a întârzierii cu privire la redeschiderea graniţelor Noii Zeelande.

În plus, autoritățile au decis şi reintroducerii obligativităţii izolării şi carantinei la revenirea în ţară. FIFA a luat act de decizia celor de la Aukland City și a înlocuit-o cu fortmația AS Pirae din Tahiti.

Cupa Mondială a Cluburilor se va desfășura în perioada 3-12 februarie cu participarea echipelor Chelsea, Palmeiras (Brazilia), Monterrey (Mexic), Al-Ahly (Egipt), Al Hilal (Arabia Saudită), Al Jazira (Emiratele Arabe Unite) şi AS Pirae.

01-01-2021
12:32

Noul sezon de tenis a început pe 1 ianuarie, iar Spania și Argentina au câștigat primele meciuri în ATP Cup

Noua ediție a ATP Cup a debutat în prima zi a noului an, la Sydney, în Australia. Spania a câștigat meciul cu Chile 3-0, același scor înregistrându-se în întâlnirea dintre Argentina și Georgia.

La prima competiție a anului participă 16 echipe. Acestea sunt împărțite în patru grupe, astfel:

  • Grupa A – Spania, Serbia, Norvegia, Chile
  • Grupa B – Rusia, Italia, Franța, Australia
  • Grupa C – Germania, Canada, Marea Britanie, SUA
  • Grupa D – Argentina, Grecia, Polonia, Georgia.
01-01-2021
11:24

Lista ”neagră” de la PSG. Trei jucători pleacă în această iarnă

Oficialii vicecampioanei Franței au întocmit lista cu jucătorii care nu mai intră în planurile de viitor ale clubului. Șefii de pe Parc des Princes speră să obțină nu mai puțin de 100 de milioane de euro din vânzarea lor.

Primul pe listă este Rafinha, împrumutat deja la în Spania, la Real Sociedad, clubul din Țara Bascilor urmând să facă o ofertă pentru un transfer definitiv în această vară.  

Fundașul dreapta Thilo Kehrer nu mai este nici el dorit la PSG, iar clubul așteaptă oferte pentru fotbalistul de 26 de ani, iar Abdou Diallo este dorit insistent de AC Milan, parizienii așteptând și în cazul lui oferta italienilor.

01-01-2021
10:28

Alexandru Pașcanu și Paul Anton, învinși într-un meci în care s-au dictat 3 eliminări

Ponferradina, echipa românilor Alexandru Pașcanu și Paul Anton a pierdut meciul din ultima zi din 2021, 0-2 în deplasare cu Oviedo.

Nu rezultatul este cel care șochează, ci numărul mare de jucători eliminați – 3, dintre care unul direct de pe banca de rezerve. Ponferradina a rămas în 10 după ce Espiau a văzut cartonașul roșu în minutul 16, la scorul de 0-0.

În minutul 54 Naranjo a fost și el eliminat, deși era doar rezervă. A fost momentul în care gazdele s-au descătușat. Boja Sanchez a deschis scorul după doar 7 minute, iar Jorge Pombo a marcat pentru 2-0 în minutul 75, imeediat după eliminarea lui Arias (74). 

Ponferradina este pe 5 în liga a doua din Spania, loc ce permite participarea la barajul pentru promovare în La Liga.

01-01-2021
09:14

George Pușcaș pe lista de achiziții a lui Lecce

Atacantul echipei naționale, George Pușcaș, ar putea reveni în campionatul Italiei unde este dorit de Lecce, anunță italienii de la tuttomercatoweb.com.

Transferat de Reading în 2019, pentru aproximativ 10 milioane de euro, Pușcaș nu s-a adaptat în campionatul Angliei, iar oficialii lui Reading sunt dispuși să-l cedeze dacă vor primi o ofertă acceptabilă pentru el.

Ajuns la 25 de ani, George Pușcaș este mai degrabă o mare dezamăgire pentru formația britanică. În acest sezon a evoluat în 21 de meciuri, în Championship, fără să marcheze vreun gol.

Erling Haaland a indicat viitorul campionat în care va evolua

Vedeta echipei Borussia Dortmund, Erling Haaland, și-a petrecut Sărbătorile în Spania, la Marbella, fotbalistul norvegian fiind îndrăgostit de stațiunea iberică.

Jurnaliștii spanioli notează că atacantul le-ar fi dat asigurări fanilor că următorul club pe care îl va reprezenta va fi unul din Spania, chiar dacă nu a nominalizat echipe.

ADVERTISEMENT

”Aici voi juca, în Spania”, a fost mesajul nordicului pentru fanii săi. Erling Haaland este cel mai curtat fotbalist al momentului, însă suma de transfer și salariul cerut de impresarul lui limitează numărul cluburilor care și-l permit. 13 goluri a marcat Haaland în 11 meciuri disputate în Bundesliga, în acest sezon.

Guessouma Fofana, de la CFR Cluj, va juca la Cupa Africii pe Națiuni

Mijlocașul campioanei României, Guessouma Fofana, a fost inclus în lotul reprezentativei Mauritaniei pentru Cupa Africii pe Națiuni care se va desfășura în perioada 9 ianuarie – 6 februarie.

ADVERTISEMENT

Mauritania va înfrunta în faza grupelor primele reprezentative ale statelor Gambia, Tunisia şi Mali.

Născut în Franța, la Le havre, Guessouma Fofana este vedeta echipei naționale din Mauritania, chiar dacă la CFR Cluj este mai mult rezervă. Mijlocașul de 29 de ani este singurul fotbalist din lotul Mauritaniei care evoluează la o echipă campioană din Europa.

ADVERTISEMENT

Frații Maurice şi Alfred Gomis, adversari la Cupa Africii pe Națiuni

Situație inedită la Cupa Africii pe Națiuni. Frații Maurice şi Alfred Gomis ar putea fi adversari dacă echipele naționale pe care le reprezintă, Guineea Bisau, respectiv Senegal, se vor întâlni.

Cel mai cunoscut dintre ei este Alfred, fotbalist care a evoluat în carieră pentru echipe precum Torino, Bologna, sau Dijon, în prezent fiind legitimat la Rennes.

ADVERTISEMENT

Maurice și-a început cariera tot la Torino, dar ascensiunea lui se lasă în continuare așteptată, portarul fiind legitimat la modesta grupare din Cipru AO Agia Napa.

Alfred a ales să reprezinte naționala Senegalului, el fiind născut în statul african, în vreme ce Maurice, născut în Italia, a ales Guineea Bisau, țara în care s-a născut mama lor.

ADVERTISEMENT