LIVE Actualizat 11-12-2021
17:36

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 11 decembrie. Simona Halep e nominalizată la titlul de lovitura anului în tenis. Video

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 11 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
11.12.2021 | 16:20
Stirile zilei din sport sambata 11 decembrie Simona Halep e nominalizata la titlul de lovitura anului in tenis Video
ADVERTISEMENT
11-12-2021
17:36

Simona Halep, nominalizată la titlul de lovitura anului în tenis. FOTO hepta.ro

Simona Halep a fost nominalizată la titlul de lovitura anului de către WTA. Fostul lider mondial este nominalizat pentru o lovitură din meciul cu Gabriela Ruse, de la Transylvania Open, câştigat cu scorul 6-1, 6-2, în primul tur.

Halep este nominalizată alături de Iga Swiatek, Conny Perrin, Camila Giorgi şi Magda Linette.

Voturile pot fi acordate pe site-ul WTA.

11-12-2021
14:20

Max Verstappen, mai rapid cu o jumătate de secundă decât Lewis Hamilton

S-a încheiat ultima sesiune de calificări a acestui sezon din Formula 1, iar belgianul Max Verstappen (Red Bull) va pleca din prima linie a grilei de start la Abu Dhabi. Campionul mondial en-titre, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) va pleca al doilea.

În acest moment, cei doi se află la egalitate de puncte, 369,5, iar lucrurile sunt simple: cine se clasează mai bine câștigă titlul mondial. Belgianul mai are un avantaj, însă: în cazul în care niciunul nu intră în puncte, el va deveni noul campion mondial, deoarece are mai vulte victorii de etapă în acest sezon.

Grila de start pentru ultimul Mare Premiu al anului este următoarea: Verstappen, Hamilton, Lando Norris (McLaren), Sergio Perez (Red Bull), Carlos Sainz (Ferrari), Vallteri Bottas (Mercedes), Charles Leclerc (Ferrari), Yuki Tsuonoda (Alpha Tauri), Esteban Ocon (Renault), Daniel Ricciardo (McLaren).

11-12-2021
10:59

Norvegianul Magnus Carlsen a câștigat 4 dintre cele 11 partide din finala cu Ian Nepomniachtchi

Șahistul norvegian Magnus Carlsen nu a cunoscut înfrângerea în primele 11 runde, dintre cele 14 prevăzute la Dubai, astfel că și-a păstrat titlul mondial.

Challenger-ul său, sportivul rus Ian Nepomniachtchi, aflat la prima lui confruntare pentru titlul mondial, nu mai are nicio șansă să-l ajungă pe șahistul nordic, care este în posesia titlului mondial din 2013.

Liderul clasamentului mondial a câștigat al 11-lea meci cu Ian Nepomniaci la capătul a 3 ore și 30 de minute, după 49 de mutări. Primele cinci meciuri ale confruntării dintre cei doi s-au încheiat cu remize, după care Carlsen și-a trecut în cont victoria, la capătul celui mai lung meci jucat vreodată pentru titlul mondial: 136 de mutări făcute în aproape 8 ore.

Este greu să simți o mare bucurie, după ce ce situația a fost atât de echilibrată la început (n.r. – în primele cinci partide s-a consemnat remiză). Dar sunt mulțumit de această performanță! Sunt foarte fericit”, a declarat campionul, care a avut un mod original de a-și informa fanii că a câștigat al cincilea titlu mondial.

Recordul de victorii consecutive în finala Campionatului Mondial de șah este deținut de germanul Emanuel Lasker, născut pe 24 decembrie 1868. Evreu de origine, el a devenit campion mondial în 1894, după care și-a păstrat titlul timp de 27 de ani.

În 1921 avea să piardă el va pierde titlul în favoarea cubanezului José Raúl Capablanca. De fapt, Lasker s-a retras, oferindu-i titlul adversarului său, care nu a avut șansa să-l învingă pe german într-un meci oficial.

Adrian Vasile cere elevelor lui o victorie cât mai clară cu Puerto Rico

Naționala feminină de handbal a României joacă sâmbătă, de la ora 16:30, al cincilea ei meci la Campionatul Mondial din Spania, și al doilea din faza grupelor. Adversară îi va fi reprezentativa statului Puerto Rico.

Dacă facem o comparație între Puerto Rico și Olanda sau Norvegia, este evident că handbalului nu este la nivelul celor două țări europene.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, ce trebuie noi să facem, și ține de noi, este să ne odihnim cât mai bine, pentru că oboseala se acumulează de la zi la zi. odihna, mâncarea și hidratarea sunt extrem de importante.

După care trebuie să facem tot ce depinde de noi astfel încât la ora jocului cu Puerto Rico să avem aceeași prestașie corectă în fața lor.

ADVERTISEMENT

Chiar mai bună, pentru că trebuie să fim conștienți că în clasamentul final numărul de goluri, golaverajul mai precis, contează foare mult. Așa că vom aborda meciul cu Puerto Rico la 100% din capacitate”, a declarat selecționerul Adrian Vasile, conform eurosport.ro.

Tehnicianul a mai precizat că motivarea vine din plăcerea meseriei pe care o fac echipa și staff-ul tehnic zi de zi. „Suntem într-o competiție în care lumea vorbește frumos despre noi. Trebuie să înțelegem că este foarte important ca, de la zi la zi, și de la meci la meci pentru a construi visul de la merge la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

ADVERTISEMENT

Pentru asta, este important să fii foarte corect și foarte consecvent. Nu cred că se poate face altfel. Și putem vorbi despre orice adversar. Acestea sunt lucrurile care depind de noi și pe care trebuie să le facem”, a mai precizat Vasile.

Selecționerul s-a declarat mulțumit, după meciul cu Olanda, că naționala a revenit în joc,l deși a fost condusă cu 6 goluri. „După meciul cu Olanda, sentimentele erau oarecum împărțite.

ADVERTISEMENT

De mândrie – pentru că am luptat și am revenit de la un deficit de 6 goluri. Și a fost a doua revenire de acest gen în ultimele luni, ceea ce mă pentru mine înseamnă foarte mult ca spirit al echipei. Este un mare câștig.

Pe de altă parte, există un sentiment de frustrare pentru că faptul că nu ieși cu nimic palpabil din acel meci. Trebuie să învățăm repede, să înțelegem exact ce trebuie să facem corect tot timpul, să fim conștienți de lucrurile bune pe care le facem și când le facem, astfel încât să avem cât mai multe astfel de repetări ale modului de a face lucrurile”, a spus el.

Adrian Vasile a afirmat că naționala nu mai are nicio să se califice în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, dar poate termina grupa pe locul 3. „Asta înseamnă că trebuie să câștigăm ultimele două meciuri, cu Puerto Rico și Suedia. Obiectivul cu Puerto Rico în ceea ce privește apărarea este bine trasat, deja”, a încheiat el.

ADVERTISEMENT