Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 11 septembrie. Momente de panică în Liga 3. Un jucător a fost luat cu elicopterul SMURD

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport de sâmbătă, 11 septembrie.
11.09.2021 | 16:49
Stirile zilei din sport sambata 11 septembrie Momente de panica in Liga 3 Un jucator a fost luat cu elicopterul SMURD
ADVERTISEMENT
11-09-2021
20:08

Comoție cerebrală pentru portarul de la Sporting Liești

Un moment absolut terifiant s-a petrecut la meciul Sporting Liești – Metalul Buzău, atunci când portarul gazdelor, Cosmin Vădeanu, a suferit o accidentare teribilă și a fost luat de pe teren cu elicopterul SMURD.

Vădeanu, în vârstă de 23 de ani, a fost lovit cu piciorul în cap de un adversar și și-a pierdut cunoștința. Portarul a primit îngrijiri medicale de la un echipaj de ambulanță prezent la stadion, iar apoi a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la Spitalul Județean de Urgență din Galați.

Conducerea clubului Sporting Lieşti l-au acuzat pe arbitrul partidei că nu şi-ar fi dat seama cât de gravă este accidentarea portarului şi nu a oprit meciul încă din primul moment. Medicii de la SMURD au anunțat că fotbalistul a suferit o comoție cerebrală, o fractură de piramidă nazală și și-a pierdut și un dinte, dar este în stare stabilă.

11-09-2021
19:11

Salisbury, dublu campion la US Open

Perechea Desirae Krawczyk/Joe Salisbury (SUA/Marea Britanie), cap de serie numărul 2, a câştigat turneul US Open la dublu mixt.

Krawczyk şi Salisbury au învins în finală echipa Giuliana Olmos/Marcelo Arevalo (Mexic/El Salvador), scor 7-5, 6-2, într-o oră şi 14 minute. Câştigătorii au obţinut 160.000 de dolari, iar învinşii 78.000 de dolari.

Joe Salisbury a obţinut trofeul şi la dublu masculin, alături de americanul Rajeev Ram.

11-09-2021
18:24

Pilotul Adrian Borțică a murit la 61 de ani

Multiplul campion de viteză în coastă la istorice și la viteză pe circuit pentru automobile istorice, Adrian Borțică (61 de ani), a murit după o lungă suferință.

De peste 10 ani licențiat FRAS, perioadă în care a participat la zeci de curse dedicate automobilelor istorice, Borțică era un iubitor al motorsportului și în ultima perioadă a concurat la bordul unui BMW 1602. Ultima sa participare în Campionatul Național de Viteză în Coastă a fost în vară, la runda de pe Transalpina.

În ultimele sezoane, Adrian era un abonat la podiumurile campionatelor de istorice la care concura, în 2019 devenind campion la clasa A2+B2 și a terminat pe 3 la generalul de la viteză în coastă.

11-09-2021
16:36

Bottas a câştigat calificările – sprint în Italia, dar din pole position va pleca Verstappen

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a câştigat calificările pentru Marele Premiu al Italiei, a 14-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, dar va pleca însă în cursă de pe ultima poziţie, ca urmare a unei penalizări pentru schimbarea motorului.

Calificările de pe circuitul de la Monza s-au desfăşurat în sistem de cursă-sprint de 100 km, cu două seturi de anvelope de pilot la dispoziţie, alese liber de echipe. Totuşi, în această cursă, piloţii nu au avut voie să intre la boxe pentru schimbarea cauciucurilor.

Rezultatul cursei a decis grila pentru evenimentul principal de duminică şi totodată a oferit un număr mic de puncte (3-2-1) pentru primii trei clasaţi. Pe locul doi în calificări s-a clasat Max Verstappen (Olanda, Red Bull Racing), iar pe trei a terminat Daniel Ricciardo (Australia, McLaren). Verstappen va pleca de pe prima poziţie.

11-09-2021
13:47

Pep Guardiola este de acord cu noua propunere de desfășurare a Cupei Mondiale

Pep Guardiola a declarat că nu l-ar deranja noua propunere venită de la Arsene Wenger și anume ca Mondialul să se dispute din 2 în 2 ani.

Tehnicianul spaniol salută această dorinţă de inovaţie şi propunerile prin care FIFA vrea să reducă numărul meciurilor de calificare, iar acestea să se dispute într-o singură lună.

UEFA se opune categoric unei astfel de variante şi ameninţă cu absenţa echipelor europene de la o astfel de competiţie.

„Îmi place întotdeauna când există idei noi de comentat. Aceste propuneri nu trebuie incriminate. Cluburile şi ligile îşi apără poziţia lor, FIFA pe a sa, la fel şi UEEA.

Cupa Mondială este incredibilă, e cel mai mare turneu şi, ca spectator, îmi place mereu să-l urmăresc. Dacă aş putea să-l văd la fiecare doi ani, ar fi frumos. Sunt pe deplin de acord cu Arsene Wenger că, în cazul în care nu o va face Cupa Mondială, o va face o altă competiţie. El a propus un turneu de cea mai înalt calitate.

Timp de unsprezece luni sunt meciuri, meciuri şi meciuri. Înainte erau patru sau cinci săptămâni de presezon, acum sunt doar zece zile. Vrem să jucăm fotbal şi să ne bucurăm de el, dar trebuie să reducem. Este prea mult. Nu spun că trebuie să se elimine meciurile internaţionale, cele din Liga Campionilor sau Premier League, dar trebuie să se găsească o soluţie”, a spus managerul lui Manchester City.

11-09-2021
12:00

A murit Alexandru Pall, fostul mare jucător și antrenor al Petrolului

Alexandru “Şoni” Pall, fostul mare jucător şi antrenor al echipei Petrolul Ploieşti, s-a stins din viaţă în această dimineață, la 79 de ani. Tristul anunț a fost făcut chiar de „lupii galbeni”, prin intermediul rețelelor de socializare.

Ne-a părăsit, în această dimineață, unul dintre cei care au scris istoria Petrolului! Alexandru „Șoni” Pall s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani, lăsând în urmă o carieră bogată, presărată cu multe momente memorabile.

Născut pe 19 noiembrie 1941 la Ojdula (Covasna), Șoni Pall a evoluat pentru Petrolul între 1959 și 1969, adunând 95 prezențe, în Divizia A, pentru ”găzari”.

A făcut parte din „Generația de Aur” a Petrolului, fiind câștigător al Cupei României, în 1963, dar și component al echipei care o înfrunta pe FC Liverpool în ediția 1966-1967 a Cupei Campionilor Europeni, jucând titular în duelul decisiv, disputat la Bruxelles.

După despărțirea de Petrolul, Șoni Pall și-a continuat cariera la Politehnica Iași și Gloria Buzău, pentru ca, ulterior, să se dedice antrenoratului.

Șlefuitor al multor generații de fotbaliști, Pall a pregătit inclusiv prima echipă a Petrolului, în sezonul 97-98 al Ligii 1, atunci când s-a aflat, vreme de 17 meciuri, la cârma ”galben-albaștrilor”.

Profesor de educație fizică, absolvent al Facultății din Iași, Alexandru „Șoni” Pall a fost și singurul campion european din istoria Petrolului!

În 1962, Pall a fost titular în naționala României „U18” care a cucerit, la București, titlul continental al juniorilor, reușind, la acel turneu final, să înscrie un gol în poarta Germaniei de Vest, apărată de nimeni altul decât celebrul Sepp Maier!”, au transmis cei de la Petrolul.

11-09-2021
07:45

Pele, prima reacție după operația la colon: „Aștept cu nerăbdare să joc din nou”

În ciuda celor 80 de ani ai săi și problemelor de sănătate care îl macină, Pele rămâne un optimist incurabil. Stă mărturie mesajul publicat pe rețelele de socializare la scurt timp după operația de îndepărtare a unei tumori de colon.

Prietenii mei, cu fiecare zi care trece mă simt un pic mai bine. Aştept cu nerăbdare să joc din nou, dar încă trebuie să mă recuperez pentru câteva zile.

Cât timp sunt aici, mă bucur de oportunitatea de a vorbi mai mult cu familia mea şi de a mă odihni. Vă mulţumesc încă o dată de mesajele încărcate cu iubire. Vom fi împreună în curând!”, a scris cel mai important fotbalist brazilian al tuturor timpurilor.

Președintele UEFA, noi „săgeți” spre Juventus, Real Madrid și Barcelona

Aleksander Ceferin nu uită și nu iartă. Interviul acordat recent publicației Der Spiegel, a reprezentat pentru președintele UEFA o nouă oportunitate de a pune tunurile pe Juventus, Real Madrid și Barcelona pentru încercarea de a lansa controversata Superligă a Europei.

Nu m-aș fi supărat deloc dacă ar fi plecat, este foarte amuzant că ei vor să creeze o competiție nouă și în același timp vor să joace în Liga Campionilor în acest sezon”, a declarat slovenul, catalogându-i pe conducătorii celor trei cluburi drept „incompetenți”.

ADVERTISEMENT
Tags: