LIVE Actualizat 12-06-2021
18:31

Știrile zilei din sport, sâmbătă 12 iunie. Barcelona, a doua finalistă a Ligii Campionilor la handbal masculin

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de sâmbătă, 12 iunie.
12.06.2021 | 10:32
Stirile zilei din sport sambata 12 iunie Barcelona a doua finalista a Ligii Campionilor la handbal masculin
ADVERTISEMENT
12-06-2021
18:31

Barcelona a surclasat-o pe Nantes și va juca finala Champions League cu Aalborg

A doua semifinală a Ligii Campionilor la handbal masculin dintre Barcelona și Nantes, s-a încheiat cu victoria clară a catalanilor, scor 31-26. Meciul a fost la discreția Barcelonei care a înscris de trei ori la rând și nu a cedat nicio clipă inițiativa.

Nantes a reușit să reintre în meci și la pauză Barcelona avea doar două goluri avantaj pe tabela de scor (15-13). Francezii au intrat pe teren mult mai determinați în actul secund. Au reușit să egaleze la 17, dar nu a avut puterea să oprească iureșul ofensiv al Barcelonei care s-a impus în final la cinci goluri diferență.

În ultimul act al Ligii Campionilor Barcelona o va înfrunta pe Aalborg, echipă care s-a impus surprinzător în duelul cu PSG, cu 35-33.

12-06-2021
14:58

PSG, învinsă de Aalborg în semifinalele Ligii Campionilor la handbal masculin

Echipa daneză de handbal masculin Aalborg a produs marea surpriză la Final Four-ul Ligii Campionilor de la Koln și a învins, în semifinale, scor 35-33, puternica formație franceză PSG.

În finala care va avea loc duminică, 13 iunie, Aalborg, care este prima echipă daneză ajunsă în ultimul act al Ligii campionilor, va întâlni învingătoarea partidei dintre spaniolii de la Barcelona și francezii de la Nantes.

PSG ratează trofeul pentru al cincilea an consecutiv în ciuda investițiilor masive făcute în lot. În ultimele patru ediţii din Liga Campionilor, PSG are trei locuri trei şi un loc doi, fiind învinsă dramatic în finala din 2017 de Vardar Skopje, scor 27-26, printr-un gol marcat în ultima secundă de Ivan Cupic.

12-06-2021
13:51

David Moyes, încă 3 ani la West Ham

Clubul West Ham United a anunţat că tehnicianul David Moyes şi-a prelungit contractul și va rămâne alături de ”ciocănari” în următoarele trei sezoane.

”Sunt încântat că viitorul meu este legat de West Ham United. Aici vreau să fiu şi sunt fericit. Sunt încântat că mi s-a oferit această oportunitate, de a construi pe ce am reuşit deja aici”, a declarat tehnicianul pentru site-ul oficial al clubului

David Moyes, în vârstă de 58 de ani, pregăteşte West Ham din decembrie 2019. Anterior, el le-a mai antrenat pe Preston North End, Everton, Manchester United, Real Sociedad și Sunderland.

12-06-2021
11:43

Gianluigi Donnarumma va semna cu PSG un acord valabil până în 2026

Gianluigi Donnarumma, unul dintre cei mai talentaţi tineri portari din Europa, este în vizorul lui PSG pentru un transfer. Tratativele se derulează deja de ceva vreme, iar cele două părţi au ajuns la un acord.

Reputatul jurnalist Fabrizio Romano a anunţat pe Twitter că portarul italian va semna o înţelegere valabilă până în iunie 2026. Avocaţii celor două părţi lucrează la contract. Donnarumma va face vizita medicală în zilele următoare, cât timp se află în lotul naţionalei sale pentru Euro 2020.

„Gianluigi Donnarumma la PSG! Acordul verbal a fost confirmat, avocaţii au lucrat în ultimele ore pentru pregătirea contractului. Va semna până în iunie 2026.

PSG face planuri pentru a organiza vizita medicală în cantonamentul naţionalei Italiei în zilele următoare“, a scris Romano.

12-06-2021
10:40

Alvaro Odriozola este dorit în Serie A

Aducerea lui Carlo Ancelotti pe banca tehnică a lui Real Madrid va însemna și o primenire la nivelul lotului, iar primul jucător care va pleca de pe Santiago Bernabeu este fundașul dreapta Alvaro Odriozola.

Presa spaniolă a scris că jucătorul de 25 de ani, care mai are trei ani de contract cu ”galacticii”, nu intră în planurile de viitor ale tehnicianului italian. Adus în 2018 de la Real Sociedad pentru 30 de milioane de euro, Odriozola poate pleca de la Real pentru doar 18.000.000 de euro.

Primele echipe care și-au arătat interesul pentru transferul fundașului dreapat sunt Inter și AC Milan, iar o alternativă ar fi și împrumutul pe un sezon cu drept de achiziționare definitivă pentru 12 milioane de euro.

12-06-2021
07:29

Mourinho, glume pe seama lui Ronaldo

Noul antrenor al echipei AS Roma, Jose Mourinho, a oferit o declarație spumoasă atunci când a fost întrebat despre viitoarele dueluri cu starul lui Juventus Torino, Cristiano Ronaldo.

”Ar trebui să plece acum din Serie A și să mă lase în pace!”, a glumit Mourinho despre fostul său elev de la Real Madrid, conform talksport.com.

”Toți spun, inclusiv eu, că nu mai e același din tinerețe. Nu mai dă 50 de goluri pe sezon, dă doar 35. Este incredibil, cifrele vorbesc de la sine. Cred că îl motivează faptul că doboară în continuare recorduri. Este o legendă, unul din cele mai mari nume din fotbalul mondial, dar e un tip care vrea mereu noi provocări.

Vrea mereu Balonul de Aur, Gheata de Aur, vrea să-l bată și pe iranianul acela la numărul de goluri pentru echipa națională. Vrea să joace nu doar la Euro, ci și la Mondial. Cred că și cârcotașii îl motivează.

Cred că se gândește că dacă este criticat se întâmplă deoarece a realizat ceva în viață. Ca adversar nu trebuie să-l critici, altfel va fi și mai motivat. Este foarte puternic psihic”, a mai spus ”The Special One”.

12-06-2021
07:25

Curg ofertele pentru Raphael Varane

În ultima perioadă, fundașul Raphael Varane a lăsat să se înțeleagă că ar vrea să plece de la Real Madrid, iar cea mai vehiculată destinație era Manchester United.

Șefii de pe Old Traffor sunt dispuși să-i dea internaționalului francez un salariu de 12 milioane de euro pe sezon, însă jucătorul ezită pentru că a fost contactat și de managerul lui Chelsea Londra, Thomas Tuchel, care vrea să-și betoneze defensiva.

Însă, englezii au o concurență imensă, pe fir intrând și Paris Saint-Germain. Colosul Franței are nevoie de un fundaș central puternic care să poată face pereche cu brazilianul Marquinhos.

Varane mai are contract cu Real Madrid încă un sezon, însă refuză să-și prelungească înțelegerea. În aceste condiții, președintele Florentino Perez se gândește serios să-l vândă pentru a scoate o sumă de bani, iar prețul fixat pentru francez este de 60.000.000 de euro.

Jan Oblak, cel mai bun fotbalist al sezonului în La Liga

Portarul echipei Atletico Madrid, Jan Oblak, a fost desemnat cel mai bun fotbalist al sezonului în campionatul Spaniei.

Oblak şi-a ajutat echipa să câştige pentru a 11-a oară campionatul Spaniei. El i-a depăşit în clasament pe jucători precum Luis Suarez, Karim Benzema sau Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Internaționalul sloven a câștigat al cincilea trofeu Zamora, acordat portarului cu cel mai mic raport între numărul de goluri primite și cel al jocurilor disputate.

Portarul nu a lipsit niciun minut în sezonul recent încheiat și a încasat doar 25 de goluri în cele 38 de meciuri disputate. Cu 103 parade, slovenul a fost cel mai bun la acest capitol și a avut un procent de 80% goluri primite/șuturi pe poartă.

ADVERTISEMENT