LIVE Actualizat 16-04-2022
15:23

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 16 aprilie. Legendarul Garry Kasparov a împlinit 59 cu doar câteva zile înainte să vină la București

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 16 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
16.04.2022 | 13:25
Stirile zilei din sport sambata 16 aprilie Legendarul Garry Kasparov a implinit 59 cu doar cateva zile inainte sa vina la Bucuresti
ADVERTISEMENT
16-04-2022
15:23

Garry Kasparov a împlinit 59 de ani înainte să vină la București

Marele Maestru Garry Kasporov aniversează 59 de ani și va fi prezent în următoarele săptămâni la București, la Grand Chess Tour 2022. 

Turneul se va desfășura în perioada 4 – 15 mai și va reuni cei mai buni jucători de șah din lume, iar valoarea totală a premiilor este de 1,4 milioane de dolari: „Dacă există pasiune și dorință, oportunitățile sunt infinite” – este unul dintre motto-urile memorabile ale lui Garry Kasparov

16-04-2022
11:51

Steaua a câștigat Cupa României la polo

Campioana en-titre la polo, Steaua Bucureşti, a câştigat Cupa României, după finala cu formaţia Dinamo Bucureşti, la turneul de la Alba Iulia.

Steliștii s-a impus fără prea mari probleme cu scorul de 17-7. Vicecampioana CSM Oradea a obţinut medaliile de bronz, după ce a învins Rapid Bucureşti, scor 14-6.

În semifinale, dinamoviştii au învins Rapid Bucureşti, cu 10-7, iar Steaua s-a impus în faţa celor de la CSM Oradea, cu 10-6. În sezonul anterior, trofeul a revenit tot formaţiei steliste, după finala cu CSM Oradea.

16-04-2022
09:47

Președintele FRH, Alexandru Dedu, criticat dur de un campion mondial

Werner Stockl, fost campion mondial cu naționala României cu Generația de Aur a handbalului masculin românesc, îl critică dur pe Alexandru Dedu, pe care îl consideră principalul responsabil pentru decăderea acestui sport din ultimii ani.

„Acest domn nu s-a preocupat o clipă de bunul mers al handbalului, deși a fost ales pentru a manageria instituția. Pe el l-a interesat doar imaginea lui. Să-i fie lui bine și găștii de care s-a înconjurat la federație. De asta am ajuns unde am ajuns. Este elocventă o fotografie făcută cu Dedu la începutul primului său mandat. Uitați-vă cum arăta Dedu atunci. Luați și o fotografie de azi, cu același domn. Veți înțelege cât de bine i-a mers. Sunt două poze teribil de sugestive.

A venit la conducerea naționalei de băieți Xavi Pasqual. Nu vreau să mă pronunț acum cât de bun sau nu este el ca antrenor. Dar eu văd că la echipa Dinamo, unde el este antrenor principal, îl bagă mai mult pe fiul lui și ține pe bancă pe jucători ca Negru sau Racoțea. Păi, cum vrem să avem noi o echipă națională puternică atâta timp cât handbaliștii autohtoni sunt ținuți pe banca de rezerve la echipele lor de club?

La fete ce să mai vorbim? Ne bazăm pe o singură jucătoare, Cristina Neagu. Atât. Nu avem o idee de joc. O constanță. Pe vremea noastră existau individualități,în diferite generații, precum: Gațu, Gruia, Oțelea, Birtalan, Stângă, dar întreaga echipă juca foarte bine. Nu ne bazăm pe un singur jucător. Acum, la noi, fetele sunt pe urmele băieților”, a declarat fostul mare handbalist pentru ProSport.

16-04-2022
08:10

Hocheistul Mike Bossey a decedat la 65 de ani

Hocheistul canadian Mike Bossy, unul dintre cei mai buni marcatori din istoria NHL, câştigător a patru Cupe Stanley consecutive cu New York Islanders, a murit la vârsta de 65 de ani.

Bossy a anunţat în octombrie că suferă de cancer pulmonar. El a marcat 573 de goluri în 752 de jocuri în NHL. Media sa de 0,76 goluri pe meci rămâne cea mai mare din istoria Ligii printre jucătorii care au jucat de cel puţin 150 de partide.

Mike Bossy este singurul jucător care a marcat de cel puţin 50 de ori în nouă sezoane regulate consecutive şi, alături de Wayne Gretzky, este în fruntea celor care cu cel puţin 60 de goluri în cinci sezoane. A fost la fel de redutabil şi în play-off, cu 85 de goluri marcate în 129 de meciuri jucate, contribuind la cvadrupla Islanders în 1980/1981/1982/1983.

Nemanja Matic și-a anunțat plecarea de la Manchester United

Mijlocaşul sârb Nemanja Matic a anunţat că va pleca de la Manchester United la finalul sezonului, după cinci ani petrecuţi la acest club.

”Am informat conducerea, antrenorul şi colegii de decizia mea. A fost o onoare şi un privilegiu imens să fiu jucător pentru acest club. Multe mulţumiri fanilor pentru sprijinul necondiţionat. Voi da totul până la sfârşitul sezonului pentru a-mi ajuta coechipierii să încheie cât mai sus”, a scris Matic pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul în vârstă de 33 de ani, care mai avea contract până în 2023, a jucat 26 de meciuri în acest sezon în toate competiţiile. Matic a fost achiziționat de Manchester United în 2017 de la Chelsea Londra.

S-a jucat cel mai lung tie-break la simplu din istoria Billie Jean King Cup

La meciul dintre SUA şi Ucraina, din Billie Jean King Cup, Alison Riske a câştigat împotriva Dayanei Yastremska cel mai lung tie-break din istoria competiţiei la simplu: 18-16.

ADVERTISEMENT

Tie-break-ul dintre cele două a durat 30 de minute. După ce a câștigat maratonul primului set, Riske s-a impus și în setul secund, scot 7-5, și a adus primul punct pentru americance.

Cel mai lung tie-break în Billie Jean King Cup, fistă Fed Cup, a avut loc în 2004 la un meci de dublu. Indiencele Manisha Malhotra şi Sania Mirza au câştigat un tie-break cu 21-19 în detrimentul uzbecelor Vlada Ekshibarova şi Ivanna Israilova, în timpul unui meci de calificare pentru zona asiatică la Tashkent.

ADVERTISEMENT

Gabriela Lee, eliminată în sferturi la Palm Harbor

Jucătoarea de tenis Gabriela Lee Talabă, venită din calificări, a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului ITF de la Palm Harbor, dotat cu premii de 100.000 de dolari.

Românca a fost învinsă de sportiva americană Louisa Chirico, scor 7-5, 4-6, 2-6, după un meci care a durat două ore şi 42 de minute. În semifinale este calificată Irina Bara, cap de serie 3, care urmează să o întâlnească pe învingătoarea partidei dintre americancele Katie Volinets, a opta favorită, și Taylor Townsend.

ADVERTISEMENT