Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă 16 octombrie. Marius Şumudică, victorie la debutul pe banca lui Yeni Malatyaspor

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 16 octombrie.
16.10.2021 | 20:45
Stirile zilei din sport sambata 16 octombrie Marius Sumudica victorie la debutul pe banca lui Yeni Malatyaspor
ADVERTISEMENT
16-10-2021
17:58

Marius Şumudică, prima victorie la Yeni Malatyaspor

Marius Şumudică a debutat cu dreptul la Yeni Malatyaspor. Echipa românului a învins-o pe Adana Demirspor, scor 2-0, în etapa a 9-a din prima ligă a Turciei. Benjamin Tetteh (minutul 5) şi Simon Deli (minutul 55/ autogol) au fost cei care au înscris.

După acest succes, Yeni Malatyaspor a urcat pe locul 16, primul care nu este retrogradabil, cu 9 puncte, unul mai mult decât Giresunspor.

16-10-2021
12:59

Bara și Cristiann, victorii în calificări la Moscova și Tenerife

Jucătoarea Irina Bara, locul 114 WTA, a acces în ultimul tur al calificărilor la Kremlin Cup de la Moscova.

Bara a învins-o, în primul tur pe rusoaica Natalia Vikhlyantseva, poziția 166 în ierarhia mondială, scor 6-2, 6-4, într-o oră și 35 de minute. Pentru un loc pe tabloul pricnipal, ea o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre chinezoaica Qinwen Zheng, locul 158 WTA, și Anastasia Gasanova, poziția 146 în clasamentul mondial.

Și Jaqueline Cristian, locul 111 WTA, a trecut de primul tur al calificărilor la turneul de la Tenerife, după ce a învins-o pe nemțoaica Mona Barthel, poziția 133 în ierarhia mondială, scor 6-1, 6-1, în puțin peste o oră.

Pentru un loc pe tabloul principal, românca se va lupta cu olandeza Lesley Pattinama Kerkhove, locul 80 WTA.

16-10-2021
11:43

Piloții de F1 vor alerga în 2022 în 23 de etape

Consiliul Mondial al Sportului Motor din cadrul Federației Internaționale de Automobilism a aprobat calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 pentru anul viitor. Sezonul începe în Bahrain pe 20 martie și se va termina în Abu Dhabi pe 20 noiembrie.

Miami va găzdui prima dintre cele două curse din Statele Unite pe 8 mai, dar pentru această etapă, plus alte 4, cele de la Imola, Barcelona, Singapore și Austin, încă nu s-au semnat contractele. În plus, circuitul de la Miami încă nu este omologat.

Vor fi, în total, 23 de Mari Premii, dar China a fost sărită, din nou, din schemă, din cauza condițiilor pandemice, însă va fi readusă la calendar imediat ce condițiile o vor permite, după cum a anunțat forul mondial.

Suntem foarte mulțumiți de interesul pentru Formula 1 în locurile care vor să găzduiască curse și credem că avem un calendar fantastic pentru 2022 cu destinații precum Miami care se alătură locurilor celebre și istorice”, a spus președintele Formulei 1, Stefano Domenicali, pentru site-ul formula1.com.

Iată calendarul F1 în 2022: 20 martie – MP din Bahrain (Sakhir), 27 martie – MP al Arabiei Saudite (Jeddah), 10 aprilie – MP al Australiei (Melbourne), 24 aprilie – MP Emilia-Romagna (Imola), 8 mai – MP de la Miami, 22 mai – MP al Spaniei (Barcelona), 29 mai – MP din Monaco (Monaco), 12 iunie – MP al Azerbaidjanului (Baku), 19 iunie – MP al Canadei (Montreal), 3 iulie – MP al Marii Britanii (Silverstone), 10 iulie – MP al Austriei (Spielberg), 24 iulie – MP al Franţei (Le Castellet), 31 iulie – MP al Ungariei (Budapesta), 28 august – MP al Belgiei (Spa-Francorchamps), 4 septembrie – MP al Olandei (Zandvoort), 11 septembrie – MP al Italiei (Monza), 25 septembrie – MP al Rusiei (Soci), 2 octombrie – MP din Singapore (Singapore), 9 octombrie – MP al Japoniei (Suzuka), 23 octombrie – MP al SUA (Austin), 30 octombrie – MP al Mexicului (Ciudad de Mexico), 13 noiembrie – MP al Braziliei (Sao Paulo), 20 noiembrie – MP din Abu Dhabi (Yas Marina).

Următorul Mare Premiu din Formula 1 din acest sezon va avea loc între 22 și 24 octombrie, la Austin. În prezent, lider în clasamentul piloților este belgianul Max Verstappen (262,5 p), urmat de britanicul Lewis Hamilton (256,5 p).

16-10-2021
09:54

Marea problemă de la Transylvania Open a fost rezolvată

Organizatorii turneul feminin de tenis Transylvania Open, care va avea loc în perioada 25-31 octombrie la Arena BT din Cluj-Napoca, au găsit soluția pentru ca incinta să aibă două terenuri.

Ei au instalat o cortină, de-a latul suprafeței de joc, rezultatul fiind două terenuri de tenis unul lângă altul. Ca urmare, pot avea loc două partide în același timp, dar mult mai important este că zgomotele nu vor deranja jucătoarele.

Arena BT prinde formă. Cortina folosită pentru a separa cele două terenuri se montează. Este formată din 4 bucăți negre și are, în total, o lungime de 64 de metri și o înălțime de 16 metri. Materialul folosit are proprietăți ignifuge și captează sunetul”, informează Ramona Toderaș pe Twitter.

Ea a postat și un filmuleț, din care reiese că respectiva prelată ajunge până la înălțimea celui de-al doilea inel se scaune, astfel că este aproape imposibil ca spectatorii să aibă vizibilitate pe ambele terenuri.

Competiția, de categorie WTA 250, va fi a doua de acest gen organizată în 2021 de Cluj-Napoca, după ce, în vară, germanca Andrea Petkovici s-a impus la Winners Open, desfășurat în aer liber.

Între timp, organizatorii au anunțat că Simona Halep și Emma Răducanu nu sunt singurele câștigătoare de Mare Slam prezente la turneu, a treia pe listă fiind spaniola Garbiñe Muguruza Blanco, învingătoare în 2016 la Frenc Open și în 2017 la Wimbledon.

Alte jucătoare care vor participa la competiția de la Cluj-Napoca sunt Irina Camelia Begu, Jaqueline Adina Cristian, Ekaterina Alexandrova, Petkovic, Ajla Tomljanovic, Paula Badosa și Veronika Kudermetova.

Calificările vor avea doar două tururi, la start aliniindu-se 24 de sportive, printre care și trei românce. Este vorba de Elena Gabriela Ruse (92 WTA), Ana Bogdan (107) și Mihaela Buzărnescu (125).

16-10-2021
06:19

Saelemaekers va juca la Milan până în 2026

Internaționalul belgian Alexis Saelemaekers și-a prelungit contractul cu AC Milan și va juca la formația lui Stefano Pioli până în vara anului 2026.

Fotbalistul în vârstă de 22 de ani a fost adus de Milan de la Anderlecht sub formă de împrumut la începutul anului 2020, iar după doar șase luni italienii au decis să-l achiziționeze definitiv.

Saelemaekers amarcat patru goluri în 64 de meciuri jucate pentru Milan.

16-10-2021
05:04

PSG, victorie din penalty în final de meci

PSG, lipsită de starurile Leo Messi și Neymar, a învins formația Angers, scor 2-1, în etapa a 10-a din Ligue 1, după un penalty dictat cu ajutorul VAR și transformat de Kylian Mbappe în minutul 87.

Faza în care arbitrul Bastien Dechepy a acordat lovitura de la 11 metri este una controversată. Un balon trimis cu capul de Mauro Icardi, și care nu era pe spațiul porții, l-a lovit involuntar în braț pe Pierrick Capelle. Penalty-ul a fost reclamat de Mbappe și a fost acordat după conmsultarea video.

Angers a deschis scorul prin Fulgini (36), parizienii restabilind egalitatea prin Danilo Pereira (69). PSG este lider autoritar cu 27 de puncte, urmată de RC Lens, cu 18 puncte, și OGC Nice, cu 16 puncte.

16-10-2021
04:57

Brahim Diaz, testat pozitiv cu Covid-19

Clubul AC Milan a anunţat că mijlocaşul spaniol Brahim Diaz are Covid-19 şi a fost plasat în izolare.

Fotbalistul se simte bine, însă va lipsi la meciurile cu Verona, de sâmbătă, dar şi la partida cu FC Porto, din Champions League.

Bayern Munchen i-a prelungit contractul croatului Stanisic

Fundaşul dreapta croat Josip Stanisic şi-a prelungit contractul cu Bayern Munchen pentru încă două sezoane.

Jucătorul în vârstă de 21 de ani mai avea doi ani de contract, astfel că noua înțelegere este valabilă până în vara anului 2025. ”Aș dori să mulțumesc clubului pentru încrederea pe care mi-a acordat-o. Încerc să continui să plutesc pe acest val din ultimele luni. Au fost fenomenali pentru mine, nu vreau să pierd o secundă”, a declarat internaționalul croat.

ADVERTISEMENT

Stanisic a fost promovat în vară de la echipa a doua a clubului bavarez și a jucat deja de opt ori pentru trupa lui Julian Nagelsmann, de șase ori în Bundesliga și câte o dată în Supercupa Germaniei și Champions League.