Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 18 decembrie. Ana Bogdan s-a calificat în prima finală WTA a carierei

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 18 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport sambata 18 decembrie Ana Bogdan sa calificat in prima finala WTA a carierei
ADVERTISEMENT
18-12-2021
19:01

Două românce luptă pentru trofeu la Limoges

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (119 WTA, cs 8) s-a calificat în finală la Open BLS de Limoges, turneu din categoria WTA 125, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari. Sportiva născută în Sinaia a învins-o pe rusoaica Varvara Gracheva (79 WTA, cs 5) cu 7-5, 2-6, 6-3.

Meciul a durat 2 ore și 37 de minute, iar în primul set românca a fost condusă cu 3-0 și 5-4, dar a pus capăt manșei cu un game alb. Setul secund a fost de coșmar pentru Ana, care și-a pierdut serviciul de 3 ori.

În decisiv, sportiva din Sinaia a condus cu 2-0, s-a văzut egalată, s-a desprins la 4-2, iar la 5-3 a încheiat conturile cu un break alb. La finalul partidei, ea s-a calificat în prima finală WTA a carierei, unde o va întâlni pe belgianca Alison van Uytvanck (58 WTA, cs 2), care a trecut cu 6-1, 6-4 de Vera Zvonareva (Rusia).

Până în prezent, Ana a mai jucat de șase ori o semifinală în circuitul WTA. În 2014, a fost învinsă la Taipei de Vitalia Diatchenko (Rusia) cu 6-4, 3-6, 6-3, iar în 2016 a cedat cu 7-6 (8), 6-3 în fața Timeei Babos (Ungaria) la Florianapolis.

Anii 2017 și 2018 i-au adus câte două semifinale. În 2017, prima a fost la Bucharest BRD Open, când a fost învinsă de Julia Goerges (Germania) cu 3-6, 6-2, 6-4, după care la Hua Hin a cedat în fața elvețiencei Belinda Bencic cu 7-6 (3), 6-4.

În 2018, la Monterrey, spaniola Garbine Muguruza Blanco a învins-o cu 6-0, 7-5, iar la Bogota slovaca Anna Karolina Schmiedlova a câștigat cu 6-3, 6-2. Ana Bogdan are 13 titluri la simplu în turnee ITF.

De precizat că România va avea o reprezentantă și în finala de dublu, acolo unde Monica Niculescu și Zvonareva, principalele favorite, le întâlnesc pe franțuzoaicele Estelle Cascino și Jessika Ponchet.

18-12-2021
14:54

Horia Tecău, despre meciul cu Spania: „Este un câștig pentru toată echipa României”

Echipa de Cupa Davis a României va întâlni Spania în barajul pentru calificarea la turneul final din 2022 al competiției, iar meciurile vor avea loc pe 4 și 5 martie, la Madrid. Misiunea tricolorilor va fi infernală, în condițiile în care Spania are 10 jucători între primii 100 din lume, primul fiind Rafael Nadal (6 ATP).

Cu toate acestea, Horia Tecău și Marius Copil, jucătorii pe care se bazează echipa țării noastre, sunt de părere că Spania va avea de tras pentru a se califica. „Pentru echipa de Cupa Davis a României e o performanță această calificare pentru meciul de baraj. Ultima dată când am fost în această etapă a Cupei Davis a fost în 2011. Ne-am pus într-o situație în care întâlnim o echipă foarte puternică, nu știm cine va juca pentru ei.

E genul de meci pentru care joci tenis, vrei să joci meciuri mari împotriva unor jucători mari. Va fi o experiență în plus și pentru restul echipei, care n-a mai fost la acest nivel. Deci e un câștig pentru toată echipa României.

Nu mergem acolo să facem figurație, ne dorim să câștigăm. Trebuie să ne gândim și la asta. Meciurile de Cupa Davis sunt ceva special. Pentru mine a fost o mare motivație și o mare inspirație să particip la astfel de meciuri“, a spus Horia Tecău (17 ATP la dublu) la emisiunea „Așii tenisului” de la Digi Sport.

La rândul lui, Marius Copil (179 ATP la simplu) recunoaște că Spania este marea favorită, dar spune că el și colegii lui vor da totul pe teren. „Eu văd o confruntare fără presiune, e clar că 99% ei au șansele de a câștiga.

Noi pentru asta am luptat, să urcăm în Cupa Davis, să ajungem din nou în elita mondială, să jucăm cu cei mai buni adversari din lume. Mă bucur foarte mult că am ajuns în punctul ăsta, am avut de tras mulți ani. Am jucat cu multe echipe și am avut o presiune mare pe noi.

Mă bucur să avem adversari de așa nivel, sperăm să se joace cu public. Avem mulți români în Spania și îi așteptăm să vină, să ne susțină și sper să iasă niște meciuri frumoase“, a declarat Marius Copil.

18-12-2021
12:14

Cea mai bună voleibalistă a României dă ”Tricolorul” pe ”Semilună”

Alexia Căruțașu are doar 18 ani și a fost deja desemnată de două ori cea mai bună jucătoare de volei din România (în 2020 și 2021). Sportiva legitimată în prezent la Galatasaray Istanbul a notificat Federația de profil exprimându-și dorința de a evolua pentru echipa națională a Turciei.

”Membrii aleși ai Consiliului Director au fost informați despre intenția jucătoarei Alexia Căruțașu de a obține dreptul de a evolua pentru naționala Turciei”, a transmis Consiliul Director al federației Române de volei.

Alexia Căruțașu este fiica foștilor baschetbaliști Virgil și Andreea Căruțașu. Ea a debutat în Campionatul Național de senioare al României la vârsta de 13 ani, 4 luni și 7 zile, pentru CSM București. La 16 ani s-a transferat în Turcia, la VafiBank Istanbul, iar din această vară evoluează pentru Galatasaray. 

18-12-2021
07:57

Glință s-a calificat în semifinale, în proba de 50 metri spate

După medalia de bronz cucerită în proba de 100 de metri spate, Robert Glinţă s-a calificat și în sermifinalele probei de 50 metri spate, ultima sa probă de la Mondialele în bazin de 25 de metri de la Abu Dhabi.

Conform paginii de Facebook a CS Dinamo, Glinţă s-a calificat în semifinale cu timpul de 23 de secunde și 58 sutimi, penultimul din serii. Diferenţa între primul clasat în serii şi al 24-lea a fost de numai 9 zecimi de secundă.

 

Semifinalele sunt programate sâmbătă după-amiază.

18-12-2021
05:47

Monica Niculescu și Vera Zvonareva, în finala de dublu de la Limoges

Perechea Monica Niculescu/Vera Zvonareva (România/Rusia) s-a calificat în finala turneului de categorie WTA 125 de la Limoges.

Niculescu şi Zvonareva, cap de serie numărul unu, au câştigat, scor 6-3, 6-0, meciul din semifinale împotriva cuplului Elsa Jacquemot/Robin Montgomery (Franţa/SUA). În a doua semifinală se vor întâlni echipele Estelle Cascino/Jessika Ponchet (Franţa) şi Yu-Chieh Hsieh/Elixane Lechemia (Taiwan/Franţa).

Câştigătoarele turneului vor primi un premiu total de 4.840 de euro şi câte 160 de puncte WTA, iar învinsele din ultimul act, 3.468 de euro şi 95 de puncte WTA.

18-12-2021
05:44

Mohammed ben Sulayem, noul președinte al FIA

Fostul pilot de raliuri Mohammed ben Sulayem (Emiratele Arabe Unite) a devenit primul preşedinte din afara Europei al Federaţiei internaţionale de automobilism (FIA) şi îi succede în acest post francezului Jean Todt.

Conform Sky Sports, Ben Sulayem, în vârstă de 60 ani, de 14 ori campion al Orientului Mijlociu, l-a învins pe britanicul Graham Stoker, primind 61,62% din voturile celor 198 de federaţii naţionale cu drept de vot. Stoker, mâna dreaptă a lui Todt, era vicepreşedinte al FIA începând cu 2009.

Jean Todt s-a retras după trei mandate la rând, dar a acceptat rolul de preşedinte de onoare al FIA. Forul guvernează sportul automobil, inclusiv campionatele mondiale de Formula 1, de Formula E, de raliuri (WRC) şi de anduranţă (WEC).

Ben Sulayem, fost vicepreşedinte FIA şi membru al Consiliului mondial al sportului cu motor, o are în echipa lui pe avocata braziliană Fabiana Ecclestone, fosta soţie a boss-ului Formulei 1, Bernie Ecclestone. Ea va fi vicepreşedinte pentru sportul automobilistic în America de Sud.

Fost internațional italian, jefuit la vila sa

Fostul atacant al echipei naționale a Italiei, Antonio Di Natale, a fost amenințat cu pistorul și jefuit în fața vilei sale din Ponzano, un sătuc în apropiere de Empoli.

Conform Gazzetta dello Sport, cel puțin șase persoane au acționat în jaful asupra fostului jucător de la Udinese, acesta a fost așteptat în fața casei când se întorcea acasă împreună cu soția și cei doi copii ai lor.

ADVERTISEMENT

Infractorii i-ar fi pus pistolul la cap lui Di Natale, i-au de la mână un ceas în valoare de 30.000 de euro și apoi au fugit de la locul faptei. Fostul fotbalist și familia sa au scăpat nevătămați, dar sunt în stare de șoc.

Antonio Di Natale nu se află la prima sa întâmplare de acest gen. În 2012, hoții i-au spart casa și i-au furat bijuterii și ceasuri.

ADVERTISEMENT