Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă 21 august. Steaua Roșie, victorie lejeră înaintea returului cu CFR Cluj

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 21 august
21.08.2021 | 22:03
Stirile zilei din sport sambata 21 august Steaua Rosie victorie lejera inaintea returului cu CFR Cluj
ADVERTISEMENT
21-08-2021
19:31

Steaua Roșie, pregătită de returul cu CFR Cluj

Înaintea returului cu CFR Cluj din play-off-ul Europa League, echipa Steaua Roșie Belgrad a învins, pe teren propriu, scor 3-1, formația Backa Topola, în etapa a 6-a a campionatului Serbiei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Krsticic (29), Katai (51) și El Fardou Ben (71), în timp mce pentru oaspeți a înscris Zec (25). În urma acestei victorii, Steaua Roșie a acumulat 13 puncte și a egalat-o în fruntea clasamentului chiar pe Backa Topola.

Steaua Roşie Belgrad a învins CFR Cluj, cu scorul de 4-0, pe teren propriu, în prima manşă a play-off-ului Europa League. Returul va avea loc joi, 26 august, de la ora 21:30, la Cluj-Napoca.

21-08-2021
18:28

Hanca a marcat în campionatul Poloniei

Mijlocașul Sergiu Hanca a marcat un gol în meciul pe care echipa sa, MKS Cracovia, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-1, în fața formației Jagiellonia Bialystok, în etapa a 5-a a campionatului Poloniei.

Fostul dinamovist a marcat golul de 2-0 în minutul 63 cu un șut la colțul lung de la 10 metri lateral dreapta, după o pasă primită de la neamțul Marcos Alvarez.

Hanca, care a fost căpitan la MKS Cracovia, a jucat până în minutul 88, în timp ce Cornel Râpă a fost integralist. DE partea cealaltă, fundașul Bogdan Țîru a fost introdus pe teren în minutul 67.

21-08-2021
16:41

Bicfalvi, eliminat în campionatul Rusiei

Mijlocașul Eric Bicfalvi a fost eliminat în partida Ural – Dinamo Moscova, din etapa a 5-a a campionatului Rusiei.

Internaționalul român a văzut două cartonașe galbene în decurs de doar 120 de secunde, primul pentru o lovitură cu cotul aplicată unui adversar și al doilea pentru un fault.

21-08-2021
15:33

Un jucător crescut de Academia Hagi a ajuns la Sheriff Tiraspol

Revelația Ligii Campionilor, Sheriff Tiraspol, a oficializat transferul unui mijlocaș macedonean crescut chiar la Academia lui Gheorghe Hagi. Este vorba despre Boban Nikolov (27 de ani), care a evoluat în stagiunea precedentă pentru Lecce și a strâns 15 meciuri.

La vârsta de 16 ani, a intrat în faimoasa Academie a lui Gheorghe Hagi de la Constanța, unde a petrecut doi ani. Ulterior, a devenit jucător la prima echipă, Viitorul.

S-a întors în țara natală, a jucat la Vardar, iar apoi s-a transferat în Ungaria, la Fehervar. În iarnă, a devenit jucătorul clubului italian Lecce”, este descrierea care însoțește anunțul echipei de peste Prut.

21-08-2021
13:26

Polina Guryeva a primit un apartament, o maşină de lux şi 50.000 de dolari

Prima medaliată olimpică a Turkmenistanului, Polina Guryeva, a primit un apartament, o maşină de lux şi 50.000 de dolari, într-o ceremonie la Ashgabat.

Conform france24.com, Guryeva, de etnie rusă, a primit trei cutii albe. Una conţinea cheile de la un apartament cu trei camere la Ashgabat, în a doua cutie se afla cheia de la un automobil Lexus, iar în a treia se afla un cec de 50.000 de dolari.

Polina Guryeva este medaliată cu argint la haltere, la categoria 59 kilograme. La 21 de ani, ea este prima sportivă din ţara sa care câştigă o medalie olimpică.

Turkmenistanul, ţară de şase milioane de locuitori, a obţinut independenţa în 1991, după prăbuşirea Uniunii Sovietice. A fost a şaptea participare a ţării la Jocurile Olimpice.

21-08-2021
12:31

Jose Peseiro i-a spus adio naționalei Venezuelei

Jose Peseiro, portughezul care a antrenat Rapidul în prima parte a sezonului 2008-2009, când echipa era patronată de regretatul Fatih Taher, a renunțat la postul de selecționer al Venezuelei. O veste deloc ușor de digerat pentru Federație, în condițiile în care mai sunt doar două săptămâni până la meciurile cu Argentina (2 septembrie, acasă), Peru (5 septembrie, în deplasare) şi Paraguay (9 septembrie, în deplasare) din preliminariile CM 2022.

Noi am primit ieri o scrisoare de la Jose Peseiro prin care îşi rezilia contractul din cauza datoriilor faţă de el şi de echipa sa. Am vorbit cu el noaptea trecută şi l-am făcut să înţeleagă că este foarte greu să-i acceptăm demisia cu doar câteva zile înaintea celor trei partide.

Ne-a cerut să-i lăsăm ceva timp, iar astăzi la 8:30 dimineaţa ne-a informat că el şi echipa sa au decis să nu continue”, a declarat Jorge Gimenez, preşedintele forului fotbalistic din Venezuela.

21-08-2021
08:02

Florin Bratu a mers la Farul - Dinamo să urmărească jucătorii tineri

Noul selecționer al României Under 21, Florin Bratu, a fost prezent, vineri seara, la meciul Farul – Dinamo, pentru a urmări tinerii jucători ai ambelor echipe. Imediat după fluierul final, acesta a tras primele concluzii și nu s-a sfiit să comenteze eurogolul spaniolului Jefte Betancor, care l-a învins pe Eșanu cu o execuție de la centrul terenului.

Un meci cu un ritm foarte bun care a fost la discreţia Farului şi mă bucur că am văzut jucători tineri de ambele părţi la datorie. Asta arată că ai inteligenţă, eşti atent la joc, ai execuţii, ai curaj să încerci o asemenea execuţie și a fost un gol foarte frumos”, a declarat Bratu.

21-08-2021
07:29

Betancor, după eurogolul marcat în poarta lui Dinamo: „E prima oară în viața mea când încerc așa ceva!”

Dincolo de victoria categorică a Farului, scor 3-0, meciul cu Dinamo va rămâne pentru multă vreme în memoria microbiștilor datorită eurogolului reușit de Jefte Betancor. În minutul 54, acesta a dublat avantajul echipei sale printr-un șut expediat tocmai de la mijlocul terenului.

E prima oară în viața mea când încerc o astfel de execuție. Vreau să marchez cât mai multe goluri. Nu știu câte exact, dar important e să-mi ajut echipa. 

Vreau să ne calificăm în play-off. Este echipa perfectă pentru mine. Hagi este un idol aici. Și pentru mine la fel. Îl respectăm foarte mult”, a declarat atacantul spaniol la flash-interviu.

Pep Guardiola forțează transferul unui alt atacant de top. Renunță la Harry Kane?

Având în vedere că transferul lui Harry Kane se complică pe zi ce trece, Pep Guardiola pare tentat să întărească atacul lui Manchester City cu un alt star. Potrivit presei spaniole, în vizor se află nimeni altul decât Robert Lewandowski.

Cu alte cuvinte, tehnicianul spaniol încearcă să profite de dorința polonezului de a pleca de la Bayern Munchen în această vară. Negocierile sunt în toi, dar rămâne de văzut dacă actuala campioană a Angliei poate să satisfacă atât pretențiile bavarezilor, cât și pe cele ale veteranului de 33 de ani.

ADVERTISEMENT