Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 22 ianuarie. Legendarul fundaș al lui FC Porto, Lima Pereira, a murit la 69 de ani

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 22 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
22.01.2022 | 19:45
Stirile zilei din sport sambata 22 ianuarie Legendarul fundas al lui FC Porto Lima Pereira a murit la 69 de ani
ADVERTISEMENT
22-01-2022
18:39

Un fost campion cu Porto a murit

Legendarul fundaș al echipei FC Porto, Lima Pereira, a murit cu doar câteva zile înainte de a împlini 70 de ani (n.r. – 1 februarie).

Fostul internațional portughez a jucat la Porto în perioada 1978–1989 și a câștigat patru titluri, două Cupe, patru Supercupe ale Portugaliei, Cupa Campionilor Europeni, Supercupa Europei și Cupa Intercontinentală.

”Dragon pentru totdeauna. Cu profund regret ne luăm rămas bun de la Lima Pereira, transmițând sincere condoleanțe familiei și prietenilor săi. Ne vedem mereu, Lima Pereira! Vei fi mereu unul dintre noi!”, a fost mesajul postat pe Twitter de clubul FC Porto.

22-01-2022
17:43

Prima victorie a lui Gâlcă în Arabia Saudită

Antrenorul Constantin Gâlcă a spart gheața în Arabia Saudită și a obținut prima victorie după numirea la cârma echipei Al Hazm, la începutul lunii decembrie.

În etapa a 18-a, trupa tehnicianului român a învins, pe teren propriu, scor 2-0, formația Al Raed, prin golurile lui Ola John (6) și Naoufel Zerhouni (89). Al Hazm este în continuare pe ultimul loc în clasament, cu 14 puncte, la trei puncte de Al Taawon, prima echipă clasată deasupra liniei de retrogradare.

Haaland s-a accidentat în Hoffenheim – Dortmund

Atacantul echipei Borussia Dortmund, Erling Haaland, a părăsit accidentat terenul în meciul câștigat, în deplasare, scor 3-2, în fața formației Hoffenheim, din etapa a 20-a din Bundesliga.

Internaționalul norvegian, care a deschis scorul în minutul 6, nu a mai putut continua jocul la mijlocul reprizei secunde. Conform Marca, în minutul 63, Haaland s-a întins pe gazon ținându-se cu mâna de zona inghinală, ceea ce sugerează o accidentare musculară.

ADVERTISEMENT

Atacantul lui Dortmund a făcut semn către banca tehnică caă are nevoie de schimbare și a fost înlocuit imediat cu belgianul Axel Witsel. Haaland a mai dat emoții și în prima repriză, atunci când după ce nu a ajuns la o centrare a lui Julian Brandt a rămas întins pe gazon ținându-se de genunchi.

China plăteşte influenceri din vest pentru a-şi îmbunătăţi imaginea în perioada JO de iarnă

Mai mulţi influenceri din vest, cu sute de mii de urmăritori pe TikTok, Instagram şi Twitch, promovează ştiri pozitive despre China, conform unui contract valabil până la finalul Jocurilor Paralimpice de iarnă de la Beijing.

ADVERTISEMENT

Potrivit The Observer, guvernul de la Beijing, îngrijorat de reacţiile împotriva Chinei după anunţul câtorva naţiuni cu privire la boicotarea diplomatică a Jocurilor Olimpice, a angajat profesionişti în PR din vest pentru a-şi promova o imagine mai bună în social media.

În noiembrie, când americanii anunţau boicotul diplomatic, Vipinder Jaswal, colaborator Newsweek din SUA şi fost conducător al Fox News şi HSBC, a semnat un contract de 300.000 de dolari cu reprezentanţa Chinei la New York pentru “strategia şi execuţia” unei campanii de promovare a Jocurilor Olimpice şi Jocurilor Paralimpice de la Beijing în SUA.

ADVERTISEMENT

Jocurile Olimpice de la Beijing vor începe la 4 februarie, iar Jocurile Paralimpice sunt programate să înceapă la 4 martie.

Campionatul Mondial under 23 de baschet 3×3 va avea loc la Bucureşti

FR Baschet a anunţat că România va găzdui în premieră Campionatul Mondial de baschet 3×3 under 23. Competiţia se va desfășura în perioada 5-9 octombrie, la Circul Metropolitan din Bucureşti.

ADVERTISEMENT

”E o onoare să fim creditaţi de FIBA cu încrederea de a organiza în România FIBA 3×3 U23 World Cup 2022. Baschetul 3×3 a fost în ADN-ul nostru încă din primele zile ale apariţiei sale. Calificarea la Jocurile Olimpice a fost o încununare a eforturilor noastre continue de a investi în această disciplină.

De asemenea, a fost un imbold pentru noi de a continua să organizăm evenimente de înaltă ţinută, continetale sau mondiale şi de a încerca să ne calificăm din nou la Jocurile Olimpice, ediţia Paris 2024”, a declarat președintele FR Baschet, Carmen Tocală.

ADVERTISEMENT