LIVE Actualizat 22-05-2021
12:52

Știrile zilei din sport, sâmbătă 22 mai. Moarte subită pentru un fost portar al Barcelonei

Fanatik vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 22 mai.
22.05.2021 | 10:50
Stirile zilei din sport sambata 22 mai Moarte subita pentru un fost portar al Barcelonei
ADVERTISEMENT
22-05-2021
12:52

Un fost portar al Barcelonei a murit la 46 de ani

Fostul portar al echipei FC Barcelona, Francesc Arnau, care actualmente era director sportiv al clubului Real Oviedo, a decedat în această dimineață la vârsta de 46 de ani.

Moartea ar fi fost bruscă în primele ore ale zilei de sâmbătă. Gruparea Real Oviedo a postat un mesaj de condoleanțe pe rețelele sociale: ”Directorul nostru sportiv, Francesc Arnau Grabalosa, a decedat. Regretăm profund pierderea lui și suntem alături de familie în aceste momente dificile”.

Real Oviedo a mai anunțat că a decis să suspende toate meciurile echipelor sale din acest sfârșit de săptămână. Formația de seniori ar fi trebuit să joace duminică, 23 mai, pe teren propriu, cu Mirandes, în etapa a 41-a din Segunda Division.

Francesc Arnau a afost format de FC Barcelona și a jucat la prima echipă 32 de meciuri în perioada 1998-2001. Fostul portar a fost campion european de tineret cu naționala Spaniei în 1998, la turneul final care a fost organizat de România.

22-05-2021
10:09

Unirea Slobozia s-a salvat de la retrogradare

Echipa Unirea Slobozia a reușit să rămână în Liga 2 după un baraj de infarct cu formația Comuna Recea.

După ce au pierdut în tur, scor 0-2, jucătorii de la Unirea Slobozia au reușit să se impună în manșa secundă, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, golul salvării de la retrogradare fiind reușit de Marius Ciobanu în minutul 90+3. Celelalte goluri au fost marcate de Christ Afalna (50) și Gabriel Lazăr (83).

După ce gazdele au marcat golul salvării pe teren au avut loc incidente. Jucătorii celor două formații au fost aproape de o bătaie generală, iar arbitrul Iulian Dima a arătat trei cartonașe roșii, două pentru gazde și unul pentru oaspeți.

Acesta a fost primul meci cu spectatori din România după o pauză de mai bine de un an. Astfel, Unirea Slobozia rămâne în Liga 2, iar Comuna Recea retrogradează în Liga 3.

22-05-2021
07:48

Design inedit pentru echipamentul Barcelonei de Champions League

Clubul FC Barcelona urmează să-și anunțe oficial noile echipemante pentru sezonul viitor, dar presa spaniolă a dezvăluit deja tricourile pe care catalanii le vor purta în Champions League.

Conform Mundo Deportivo, echipamentul pentru La Liga va fi asemănător cu cel din sezonul actual, dar în Europa catalanii vor avea tricouri cu un design revoluţionar.

Echipamentul va fi în dungi verticale groase roșu deschis și albastru. Pe dungi vor exista diferite elemente legate de orașul Barcelona. Producătorul de articole sportive Nike s-a inspirat din geografia și arhitectura celor mai emblematice monumente și cartiere din capitala Cataloniei.

22-05-2021
07:46

Unirea Slobozia și Comuna Recea se luptă pentru rămânerea în Liga 2

De la ora 11:00 se va disputa partida Unirea Slobozia – Comuna Recea, din manșa secundă a barajului pentru rămânerea în Liga 2.

În tur, Comuna Recea s-a impus acasă cu scorul de 2-0 și are prima șansă să se salveze de la retrogradare.

Întâlnirea de la Slobozia va fi prima partidă din România care se va disputa cu spectatori, după ce autoritățile au ridicat o parte din măsurile restrictive și au permis accesul fanilor pe stadioane în măsura a 25% din capacitatea stadioanelor.

22-05-2021
07:46

Juventus l-a cedat pe Douglas Costa

Internaţionalul brazilian Douglas Costa, în vârstă de 30 de ani, a fost împrumutat pentru un sezon de Juventus Torino la Gremio Porto Alegre, formație unde mijlocașul și-a început cariera.

La Juventus din 2017, Douglas Costa şi-a petrecut sezonul 2020-21 la Bayern Munchen, tot sub formă de împrumut, unde a jucat doar 20 de meciuri.

Pentru Juventus, Costa a marcat 10 goluri în 103 meciuri.

FIFA, proiect inedit pentru Campionatul Mondial

FIFA a analizat o variantă prin care Campionatul Mondial să aibă loc din doi în doi ani și să nu se mai dispute ca acum, o dată la patru ani.

Propunerea a fost lansată de Federația din Arabia Saudită, iar președintele Gianni Infantino nu exclude să se ajungă la o astfel de variantă.

ADVERTISEMENT

”Este un mod de a promova fotbalul, trebuie să studiem ce putem face pentru a stimula fotbalul și trebuie să avem o minte deschisă. Trebuie să vedem cum se poate încadra în calendarul internațional și cum ar fi organizate meciurile de calificare. Fanii vor să vadă mai multe dintre meciurile și turneele importante, prioritatea va fi sportivă și nu una comercială”, a declarat Infantino.

Fostul antrenor al celor de la Arsenal, Arsene Wenger, care este în momentul de față directorul de dezvoltare în cardul FIFA, a susținut că Mondialele și Europenele ar trebui să aibă loc din doi în doi ani.

ADVERTISEMENT

Propunerea de a începe un studiu de fezabilitate pe tema schimbării datelor de organizare a Campionatului Mondial a fost discutată la cel de-al 71-lea Congres al FIFA, unde a întrunit 166 de voturi pro și doar 22 împotrivă.

Tags: