Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă 23 aprilie. Iga Swiatek s-a calificat în finala turneului de la Stuttgart și a ajuns la 22 de victorii consecutive

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 23 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
23.04.2022 | 17:38
Stirile zilei din sport sambata 23 aprilie Iga Swiatek sa calificat in finala turneului de la Stuttgart si a ajuns la 22 de victorii consecutive
Iga Swiatek a ajuns la 22 de victorii consecutive
ADVERTISEMENT
23-04-2022
19:39

Iga Swiatek, în finala la Stuttgart

Numărul unu mondial s-a calificat în finala turneului WTA de la Stuttgart, după ce a învins-o în semifinale pe rusoaica Liudmila Samsonova, scor 6-7 (4/7), 6-4, 7-5.

Iga Swiatek nu a avut deloc o misiune ușoară și a avut de tras timp de trei ore și patru minute în duelul cu Liudmila Samsonova (31 WTA).

23-04-2022
18:52

CS Minaur Baia Mare a câștigat cu 34-28 împotriva Alingsaas HK

Echipa de handbal masculin a celor de la Baia Mare a reușit să câștige la șase goluri diferență în fața suedezilor de la Alingsaas HK și are prima șansă la caificarea în finala EHF European Cup.

Meciul retur se va disputa în Suedia pe data de 30 aprilie la Alingsaas, iar în cealaltă semifinală se întâlnesc echipele norvegiene Drammen HK și Naerbo IL. 

Cel mai bun marcator al băimărenilor a fost Stevan Vujovic, cu 9 goluri, în timp ce portarul lui Minaur a făcut un meci excelent: 14 parade pentru Barna Buzogany și un procentaj de 33,33%.

23-04-2022
17:20

Andra Sebe, campioană europeană de tineret la box

Pugilista Crinuţa Andra Nicoleta Sebe a devenit campioană europeană de tineret la categoria 66 de kilograme, după ce a învins-o în finală pe poloneza Aleksandra Agnieszka Jankowiak, prin KO tehnic în prima repriză.

Victoria sportivei pregătite de antrenorul Adrian Lăcătuș a venit după un minut și 49 de secunde. ”A fost o competiție foarte puternică. Noi ne-am deplasat cu zece sportive. Andra a avut un parcurs foarte bun, iar la categoria ei de greutate, 66 de kilograme, s-a impus în finală, în fața unei poloneze, foarte arțăgoasă.

A ieșit învingătoare într-un singur minut. A terminat repede socotelile cu ea. Pot spune că și din punct de vedere al performanței sportive vom putea avea un Paște liniștit”, a declarat Adrian Lăcătuș.

La masculin, Florin Ioniţă a obţinut medalia de argint la categoria 92 de kilograme, după ce a fost învins în finală la puncte de englezul Damar Thomas, scor 0-5. Doruleţ Ţiu a luat bronzul la categoria 71 de kilograme.

23-04-2022
16:16

Verstappen pleacă primul la Emilia Romagna Grand Prix

Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) va porni de pe prima poziţie a grilei în Emilia Romagna Grand Prix, de pe circuitul de la Imola, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Verstappen a câştigat calificările în sistem sprint, o cursă de 100 de kilometri. El a fost urmat de Charles Leclerc (Ferrari), Sergio Perez (Red Bull Racing), Carlos Sainz (Ferrari), Lando Norris (McLaren), Daniel Ricciardo (McLaren), Valtteri Bottas (Alfa Romeo) şi Kevin Magnussen (Haas). Cei opt au primit puncte: primul opt, ultimul un punct.

23-04-2022
15:16

Djokovic, în finală la Serbia Open

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, s-a calificat în finală la Serbia Open, după ce a trecut de rusul Karen Khachanov.

Sârbul s-a impus în semifinalele de la Belgrad cu scorul de 4-6, 6-1, 6-2, după două ore de joc, și va juca prima sa finală din acest sezon.

În ultimul act, el îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre italianul Fabio Fognini și rusul Andrey Rublev.

23-04-2022
14:04

România U19 a învins Germania la polo cu 6-5

România U19 era deja calificată la Campionatul European după victoria la scor cu Bulgaria, însă „tricolorii” au reușit să învingă și reprezentativa Germaniei, scor 6-5.

Andrei Neamțu și Alin Pîrîianu au fost cei mai buni marcatori ai echipei antrenate de Deacu George și Bogdan Bogatu, iar România termină grupa de calificare pe primul loc.

,,A fost un meci foarte tare, ne-am dorit mai mult victoria. S-a văzut că am fost mai bine pregătiți fizic și tactic, chiar dacă la sfârșitul meciului ne-am grăbit și au existat destul de multe greșeli, dar cu timpul o să le corectăm până la Campionatul European. 

Până atunci să ne pregătim bine, să ajungem în cea mai bună formă a noastră și acolo vom vedea ce va fi. Eu zic că dacă ne vom pregăti bine toată vara și cu puțin noroc putem ajunge în primele 8 echipe”, a declarat Andrei Neamțu, la finalul partidei cu Germania.

23-04-2022
12:54

Bayern Munchen, proiect de primire a refugiaţilor ucraineni

Campioana Germaniei împreună cu primăria orașului Munchen, va amenaja „cazări speciale” pentru a oferi un acoperiș deasupra capului și asistență pentru 15 refugiați cu dizabilități veniți din Ucraina.

Ba mai mult, începând cu data de 26 aprilie, Bayern Munchen demarează programul gratuit „Ne mişcăm împreună”, pentru a crea oportunități de a face sport pentru „toţi refugiaţii care îşi caută salvarea la München” și prin care clubul pune la dispoziție facilitățile academiei.

 

23-04-2022
11:28

Marc Márquez, căzătură groaznică în Marele Premiu al Portugaliei

În turul trei al antrenamentelor de la Portimao, în Marele Premiu al Portugaliei, Marc Marquez a avut parte de o căzătură teribilă. În cel de-al optulea viraj, cu o viteză de  80 de kilometri pe oră, pilotul spaniol a pierdut controlul, motocicleta s-a învârtit de câteva ori în aer și a câzut lângă el.

Ibericul a căzut extrem de rău, în cap, incidentul putând avea urmări similare cu cele din Marele Premiu al Indoneziei, din luna martie, acolo unde a abandonat în urma unui accident asemănător. Este al șaselea incident din acest sezon pentru Marquez, care va putea participa totuși în cursa de duminică.

23-04-2022
10:15

Gabriel Cortez a fost arestat din cauza legăturilor cu o bandă de asasini

Gabriel Cortez (26 de ani), fotbalist la Barcelona Sporting Club de Guayaquil, a fost trimis după gratii din cauza unor legături cu o bandă de asasini (sicario, în limba locală). Conform ministrului de Interne al Ecuadorului, atacantul „a comandat și a primit informații cu privire la persoanele ucise de asasini”.

Poreclit „El loco”, Cortez este cel mai bun marcator al campionatului din Ecuador, cu șapte reușite în nouă etape, și a fost prins vineri, 22 aprilie, alături de alte 17 persoane, în cadrul unei operațiuni care a avut scop arestarea membrilor unei bande criminale din Esmeraldas, o provincie de la granița țării cu Columbia, după cum anunță cotidianul Marca. 

Într-un comunicat oficial, clubul a anunțat că va respecta procedurile și investigațiile organelor de justiție, negând orice complicitate la presupusele crime comise de Gabriel Cortez. În carieră, fotbalistul a mai jucat pentru Guayaquil City, Botafogo, Emelec sau Independiente del Valle.

 Barcelona Sporting Club de Guayaquil a transmis și că așteaptă deciziile din justiție pentru a lua eventuale măsuri împotiva atacantului în vârstă de 26 de ani.

 

23-04-2022
09:13

Cel mai bun prim „11” din istoria naționalei României

Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS) a publicat cel mai bun „prim 11” din istoria „tricolorilor”.

Cei 11 fotbaliști români au fost distribuiți în sistemul 4-4-2, din echipă nelipsind legendele Ilie Balaci, Gică Hagi și Nicolae Dobrin. Cu excepția lui Cristi Chivu, ceilalți zece jucători și-au cunoscut perioada de glorie înainte de anii 2000.

  • România all-time (IFFHS): Silviu Lung – Dan Petrescu, Cornel Dinu, Miodrag Belodedici, Cristi Chivu – Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Nicolae Dobrin, Ilie Balaci – Florea Dumitrache, Marius Lăcătuș

Din acest prim „11” surprinde absența celor doi mari atacanți pe care i-a dat țara noastră, Adrian Ilie și Adrian Mutu. „Brilantul” este chiar cel mai bun marcator din istoria „tricolorilor”, cu 35 de reușite, la fel ca Hagi.

23-04-2022
08:13

Echipa masculină de handbal Dinamo l-a transferat pe cehul Stanislav Kasparek

Cu ambiții mari pentru sezonul viitor, când speră să fcaă o figură cât mai frumoasă în grupele Ligii Campionilor, echipa de handbal masculin Dinmao a reușit un nou transfer de marcă. „Dulăii” l-au adus pe Internaționalul ceh Stanislav Kasparek, care a semnat on contract pe doi ani cu echipa campionaă a României.

Kasparek a jucat în sezonul 2021-2022 la Meshkov Brest în Belarus, are 25 de ani și evoluează pe postul de inter dreapta.

„Când am primit oferta de la Dinamo București, nu am ezitat. Decizia a fost clară. Mi-au prezentat un proiect ambițios, cu jucători noi, conduși de legendarul antrenor Xavi Pascual. În fața mea se află o nouă provocare sportivă. Dinamo are ambiții mari și sunt fericit să fac parte din acest proiect. Aștept cu nerăbdare atmosfera uimitoare a fanilor dinamoviști, am văzut meciurile jucate cu echipe mari și atmosfera din sală a fost electrizantă. Cred că împreună putem realiza lucruri grozave!”, a declarat Stanislav Kasparek pentru site-ul oficial al clubului Dinamo.

 

23-04-2022
07:16

Al Shabab, antrenată de Marius Șumudică, s-a calificat în optimile Ligii Campionilor Asiei

Al Shabab, formație antrenată de Marius Șumudică, a câștigat cu un categoric 6-0 meciul de pe teren propriu cu Mumbai City din grupa A a Ligii Campionilor Asiei.

Golurile au fost marcate de Hattan Sultan Ahmad Bahebri (19, 64, 66), Mourtada Fall (36, autogol), Abdullah Ahmed Abdulrahman Al Joui (52) şi Carlos Carvalho (81).

Cu o etapă înainte de terminarea fazei grupelor, echipa românului e lider cu 13 puncte, fiind urmată Air Force Club (7p), Al Jazira (4p)  și Mumbai City (4 p). Astfel, Al Shabab s-a calificat în faza optimilor de finală.

Ronald Araujo își prelungește contractul cu Barcelona și va avea o clauză de reziliere astronomică

Veste bună pentru fanii Barcelonei: Ronald Araujo, jucător care în vară intra în ultimul an de contract, a fost convins de conducătorii clubului catalan să-și prelungească înțelegerea și să refuze oferte tentante de la alte grupări de top ale Europei.

Conform informațiilor oferite de jurnalistul Fabrizio Romano, Araujo va semna un nou contract cu Barcelona, care va expira în vara lui 2026, iar clauza de reziliere va fi una astronomică, în valoare de un miliard de euro.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, jucătorul uruguayan în vârstă de 24 de ani a bifat 38 de apariții în tricoul „blau-grana” și a reușit să înscrie de patru ori. Cota sa de piață este de 40 de milioane de euro.

Juventus vrea să-l înlocuiască pe Dybala cu Di Maria

Aflat la final de contract cu PSG, argentinianul Angel di Maria ar putea ajunge din vară la Juventus Torino, unde ar urma să-l înlocuiască pe conaționalul său Paulo Dybala, informație oferită de Sky Sport Italia.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 34 de ani, Di Maria nu mai are loc și din sezonul viitor la formația pariziană și ar fi tentat să mai rămână măcar un an în fotbalul european înainte să se întoarcă la o echipă din Argentina, unde să-și încheie cariera.

Angel di Maria a jucat doar în 26 de meciuri pentru PSG în sezonul 2021/2022 în toate competițiile, ceeea ce e destul de puțin pentru un jucător cu pretențiile sale. Înainte de a ajunge la Paris, el a mai evoluat în Europa la Benfica, Real Madrid și Manchester United.

ADVERTISEMENT

Naționala U19 a României s-a calificat la Campionatul European de polo

Performanță remarcabilă a selecționatei U19 de polo a României, care a reușit să se califice la Campionatul European care se va disputa în perioada 18-25 septembrie la Podgorica, în Muntenegru.

„Tricolorii” antrenați de George-Alexandru Deacu au învins Bulgaria cu scorul de 17-3 în primul meci din Grupa A a preliminariilor și și-au asigurat matematic una dintre primele două locuri care duc la turneul final, deoarece bulgarii au pierdut și partida cu Germania cu scorul de 3-16.

ADVERTISEMENT

Golurile echipei noastre au fost marcate de Andrei Ţepeluş (5 goluri), Alin Cristian Pîrîianu (4), Andrei Radu Neamţu (3), Horia Petru Nazarie (2), Tommaso Stefan Insinna, Alexandru Ioan Popovici şi Alexandru Lucas Matei.

Partida dintre România și Germania, care va decide câștigătoarea grupei de calificare, se va disputa sâmbătă, 23 aprilie, în bazinul Steaua din București.

ADVERTISEMENT