Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă 23 iulie. Florin Niță a fost titular în succesul Spartei Praga, în prima etapă din noul sezon

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de sâmbătă 24 iulie.
24.07.2021 | 18:49
Stirile zilei din sport sambata 23 iulie Florin Nita a fost titular in succesul Spartei Praga in prima etapa din noul sezon
ADVERTISEMENT
24-07-2021
19:34

Florin Niță a debutat cu victorie în noul campionat al Cehiei

Titularul postului de portar al echipei naționale a României, Florin Niță, a jucat tot meciul Sparta Praga – Sigma Olomuc, din prima etapă a noului sezon în Cehia.

Portarul român a încasat un gol încă din minutul 3, Danec, de la Sigma reușind să fructifice un contraatac al oaspeților. Sparta a egalat până la pauză, prin Karlsson și a trecut în avantaj în repriza a doua prin reușitele lui Krejci și Hubnik (autogol).

Ultima reușită a meciului a aparținut tot oaspeților, Pablo Gonzales înscriind în prelungiri, după o neatenție în lanț în defensiva praghezilor.  

24-07-2021
18:26

Gabriela Ruse joacă a doua finală în două săptămâni

Jucătoarea de tenis, Gabriela Ruse, traversează cea mai bună perioadă a carierei. Românca s-a calificat în finala turneului WTA de la Palermo, după ce a învins-o în penultimul act al întrecerii pe franțuzoaica Oceane Dodin.

A fost o încleștare demnă de o semifinală între numărul 137 mondial, Gabriela Ruse, și numărul 120 WTA, sportiva din Hexagon. Românca s-a impus în trei seturi, scor 6-7, 7-6, 6-1.

În finala de la Palermo, Gabriela Ruse o va înfrunta pe învingătoarea meciului dintre Danielle Rose Collins (44 WTA) și Shuai Zhang (57 WTA). Recent Gabriela Ruse a câștigat primul trofeu WTA al carierei, la Hamburg.

24-07-2021
17:54

Răzvan Marin, gol și pasă de gol în amicalul Cagliari - Venezia 3-0

Internaționalul român Răzvan Marin a fost cel mai bun om de pe teren în amicalul câștigat de Cagliari contra Veneziei cu scorul de 3-0. El a deschis scorul în minutul 15, apoi a oferit un assist la reușita lui Dalbert din minutul 60. Imediat după acest gol, Răzvan marin a fost înlocuit de antrenorul Leonardo Semplici.

24-07-2021
16:35

Joshua Zirkzee de la Bayern a ratat cu poarta goală, din 2 metri

Atacantul olandez al lui Bayern Munchen, Joshua Zirkzee, a ratat o ocazie uriașă în minutul 45 al amicalului dintre bavarezi și Ajax Amsterdam, de pe Allianz Arena.

Fotbalistul de 20 de ani, care a evoluat o jumătate de sezon sub formă de împrumut la Parma, alături de Dennis Man și Valentin Mihăilă, și-a arătat limitele și lipsa de experiență.

Lansat excelent pe un culoar spre poarta lui Ajax, tânărul fotbalist a trecut de un adversar, apoi de portarul batavilor, dar s-a pierdut cu fierea la doi metri de poarta goală și a fost deposedat.     

24-07-2021
13:00

Ca să facă economii, Inter Milano renunță la jucătorii cu salarii mari

Criza economică generată de pandemia de coronavirus a afectat și compania Suning Holdings, cea care deține pachetul majoritar de acțiuni la Inter Milano, campioana Italiei.

Reprezentanții finanțatorului asiatic a anunțat că în această vară vor pleca mai mulți jucători a căror salarii nu mai pot fi acoperite de acționari, iar între aceștia se află Hakimi (salariu de 5 milioane de euro), Antonio Candreva (salariu de 3 milioane de euro), Ashley Young (salariu de 3 milioane de euro), Radja Nainggolan, care are un salariu de 4.5 milioane de euro și Arturo Vidal, remunerat cu 6,5 milioande euro anual.

În total sunt 11 jucători care nu vor mai îmbrăca tricoul lui Inter în sezonul viitor. Astfel, cheltuielile vor fi reduse cu aproximativ 24 de milioane de euro anual.

24-07-2021
10:54

Solskjaer, contract până în 2024 cu Manchester United

Tehnicianul norvegian Ole Gunnar Solskjaer şi-a prelungit contractul cu Manchester United până în 2024, cu opţiune pentru încă un an.

”Toată lumea ştie ce simt pentru acest club şi sunt fericit că am semnat acest nou contract. Jucătorii doresc să obţină succese şi vom munci ca să obţinem cât mai multe trofee în sezoanele viitoare”, a declarat antrenorul, conform site-ului oficial al clubului.

Solskjaer a preluat echipa în 2018, în locul lui Jose Mourinho, iar în sezonul precedent a încheiat pe locul secund în Premier League și a ajuns în finala Europa League, pierdut la loviturile de departajare în fața formației Villarreal.

24-07-2021
10:18

S-a stabilit programul etapei a 4-a din Liga 1

LPF a anunțat programul cu date și ore al partidelor din etapa a 4-a din Liga 1.

Vineri, 6 august

Ora 18:30 FC Botoșani – UTA Arad

Ora 21:30 CS Mioveni – CFR Cluj

Sâmbătă, 7 august

Ora 18:30 Academica Clinceni – FC U Craiova

Ora 21:30 FC Argeș – Rapid București

Duminică, 8 august

Ora 18:30 Universitatea Craiova – FC Voluntari

Ora 21:30 FCSB – Gaz Metan Mediaș

Luni, 9 august

Ora 18:30 Farul Constanța – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Ora 21:30 Chindia Târgoviște – Dinamo București

24-07-2021
08:58

Val de sinucideri în fotbalul uruguayan

Fotbalistul uruguayan Emiliano Cabrera, în vârstă de 27 de ani, s-a sinucis, cauzele pentru care a luat această decizie fiind încă necunoscute. Fost jucător la Boston River sau Juventud de las Piedra, Cabrera evolua acum în liga a treia, la Santa Rosa.

De altfel, Uruguay este recunoscută ca fiind o țară în care rata sinuciderilor este extrem de ridicată. Cu câteva zile înaintea lui Emiliano Cabrera, un alt jucător cunoscut apelase la acest gest disperat. Este vorba Williams Martinez, în vârstă de 38 de ani, fost internațional uruguayan, care încă mai juca pentru divizionara secundă Villa Teresa.

24-07-2021
07:45

Cicâldău a plecat deja în Turcia

Mijlocașul echipei Universitatea Craiova, Alexandru Cicâldău, a plecat în această dimineață în Turcia pentru a semna cu formația Galatasaray Istanbul.

Internaționalul român de 24 de ani este însoți de impresartul Giovanni Becali. FANATIK a aflat în exclusivitate și toate detaliile mutării fotbalistului. „Știința” va încasa din partea vicecampioanei Turciei nu mai puțin de 6,5 milioane de euro, plus 20% dintr-un viitor transfer.

La Istanbul, Cicâldău va avea un salariu anual de 1,1 milioane de euro, înțelegerea cu echipa lui Fatih Terim fiind pe o perioadă de cinci ani.

Știrile zilei din sport sâmbătă 23 iulie
Mijlocașul echipei Universitatea Craiova, Alexandru Cicâldău, a plecat în această dimineață în Turcia pentru a semna cu formația Galatasaray Istanbul. Sursă foto: digisport.ro.
24-07-2021
07:42

Red Bull anunță pagube uriașe după accidentul din Marele Premiu al Marii Britanii

Directorul echipei Red Bull, Christian Horner, a dat publicității suma uriașă pe care formația sa este nevoită să o scoată din buzunar după accidentul de la Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii.

”Accidentul ne costă aproximativ 1,8 miliarde de dolari (n.r. – 1,5 miliarde de euro), iar un asemenea accident are implicaţii enorme în era acestor buget”, a declarat Horner.

În primul tur al cursei din weekend-ul trecut, monopostul lui Max Verstappen a fost atins de Mercedes-ul lui Lewis Hamilton la intrarea în virajul de mare viteză Copse şi a fost proiectat în barierele de protecţie.

Verstappen a fost transportat la spital imediat după accident, dar olandezul nu a avut nimic grav. Cursa a fost oprită cu steagul roşu, iar mai târziu lui Hamilton i s-a acordat o penalizare de 10 secunde de către comisarii FIA pentru rolul său în accident.

Dacă motorul, al doilea din acest sezon pentru Verstappen, este declarat nereparabil, actualul lider al clasamentului piloţilor nu mai are dreptul decât la un singur propulsor până la finele sezonului. El ar putea astfel primi o penalitate de zece locuri în cazul în care va schimba încă o dată motorul până la finele sezonului.

Gabriela Ruse s-a calificat în semifinale la turneul de la Palermo

Elena-Gabriela Ruse, locul 137 WTA, venită din calificări, a acces în semifinalele turneului de categorie WTA 250 de la Palermo.

Ruse a învins-o în sferturi pe italianca Lucia Bronzetti (190 WTA), scor 6-4, 7-5, după o oră și 51 de minute, În semifinale, ea va evolua contra franţuzoaicei Oceane Dodin, locul 120 WTA şi cap de serie numărul 6, care a eliminat-o în sferturi pe Jaqueline Cristian.

ADVERTISEMENT

Pentru calificarea în semifinale, românca va primi 8.144 de euro şi 110 puncte WTA. Gabriela Ruse a ajuns la 12 victorii consecutive, după ce acum două săptămâni s-a impus în turul de la Hamburg.