Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 29 ianuarie. Sporting Lisabona a câștigat Cupa Ligii Portugaliei

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 29 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
29.01.2022 | 21:00
Stirile zilei din sport sambata 29 ianuarie Sporting Lisabona a castigat Cupa Ligii Portugaliei
ADVERTISEMENT
29-01-2022
21:47

Sporting, victorie cu Benfica în finala Cupei Ligii

Echipa Sporting Lisabona a câștigat Cupa Ligii Portugaliei, după ce a învins în finală, scor 2-1, marea rivală Benfica Lisabona.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Inacio (49) și Sarabia (78), în timp ce pentru învinși a înscris Everton (23). Sporting Lisabona a cucerit acest trofeu pentru a patra oară în istorie.

29-01-2022
20:22

CSM București a dat lovitura pe piața transferurilor

Campioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, a anunţat transferul rusoaicei Marina Sudakova de la ȚSKA Moscova.

În vârstă de 32 de ani, aceasta joacă pe postul de extremă dreapta și a semnat un contract valabil pe două sezoane începând din vară. Cu naţionala Rusiei, Sudakova are în palmares titlul olimpic (2016), pe cel mondial (2009) şi medalia de argint la Campionatul European din 2018.

29-01-2022
17:40

Măgura Cisnădie, succes important în cupele europene

Echipa de handbal feminin Măgura Cisnădie a învins, pe teren propriu, formaţia rusă Lada Togliatti, scor 27-24, în etapa a 3-a din grupa C a European League.

Principalele marcatoare ale partidei au fost Tătar 6 goluri, pentru Măgura, respectiv Fomina şi Kirdiasheva, câte 5, pentru Lada. Cealaltă partidă a etapei din grupa C se va juca luni, între Storhamar și Herning Ikast.

În clasament, pe primul loc se află Herning-Ikast, cu 4 puncte (2 jocuri), urmată de Măgura Cisnădie, 4 puncte (3 j), Storhamar, 2 p (2 j), Lada, 0 p (3 j). Primele două clasate se califică în sferturile de finală. Măgura va juca următorul meci pe 6 februarie, în deplasare, cu Lada Togliatti.

29-01-2022
16:42

Ana Bogdan, în finala la Andrezieux-Boutheon

Ana Bogdan, cap de serie numărul 3, s-a calificat, sâmbătă, 29 ianuarie, în finala turneului ITF de la Andrezieux-Boutheon, dotat cu premii în valoare de 60 de mii de dolari.

Bogdan a învins-o în semifinale pe franțuzoaica Jessika Ponchet, scor 2-6, 6-4, 6-2, într-un meci care a durat două ore şi 12 minute.

În finală, românca o va întâlni pe favorita numărul 6, rusoaica Anna Blinkova (locul 74 WTA)

29-01-2022
13:23

Nick Kyrgios și Thanasi Kokkinakis i-au învins pe Matthew Ebden și Max Purcell cu 7-5, 6-4

Perechea australiană alcătuită din Nick Kyrgios și Thanasi Kokkinakis a câștigat proba de dublu de la Australian Open, impunându-se în fața compatrioților lor Matthew Ebden și Max Purcell cu 7-5, 6-4. Meciul a durat o oră și 36 de minute, iar învingătorii nu și-au pierdut niciodată serviciul și nici nu au fost puși în situația de a salva vreo minge de break.

De-a lungul turneului, Kyrgios și Kokkinakis au pierdut doar două seturi: în turul 3, cu uruguayanul Ariel Behar și ecuadorianul Gonzalo Escobar (6-4, 4-6, 6-1) și în sferturi, cu germanul Tim Puetz și neo-zeelandezul Michael Venus (7-5, 3-6, 6-3).

Ultima dată când o pereche 100% australiană s-a impus la Australian Open se întâmpla în 1997. Atunci, Todd Woodbridge și Mark Woodforde se impuneau cu 4-6, 7-5, 7-5, 6-3 în fața perechii alcătuită din canadianul Sebastian Lareau și amkericanul Alex O’Brien.

De asemenea, precedenta finală în totalitate australiană a fost cea din 1980, când Mark Edmonson și Kim Warnick au trecut cu 7-5, 6-4 pe Peter McNamara și Paul McNamee.

29-01-2022
07:44

Egan Bernal recunoaște că a fost la un pas de moarte

Ciclistul columbian Egan Bernal, care pe 13 ianuarie a împlinit 25 de ani, a suferit, marți, un accident groaznic în timpul unui antrenament: s-a izbit de un autobuz aflat în staţionare, în oraşul Gachancipa, la aproape 30 de kilometri nord de Bogota, în timp ce se antrena.

El s-a ales cu mai multe fracturi şi un traumatism toracic, fiind operat de urgență. În cel mai fericit caz, va lipsi până la sfârșitul anului, dar medicul Edgar Munoz estimează că perioada de recuperare va dura între 18 și 24 de luni.

Am avut șanse de 95% să devin paraplegic și aproape să-mi pierd viața făcând ceea ce îmi place cel mai mult să fac. Astăzi vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu, tuturor specialiștilor de la Clinica Universidad de La Sabana, pentru că au făcut imposibilul, familiei mele, prietenilor.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Egan Bernal (@eganbernal)

 

Sunt încă la terapie intensivă și aștept mai multe operații, dar având încredere în Dumnezeu totul va fi bine”, a spus el pe instagram. Bernal avut fracturi de rotulă, femur, leziuni la mâna dreaptă, două vertebre deplasate, iar în timpul operației s-a mai intervenit la alte șase.

Volei Alba Blaj riscă să-și amâne un meci din Cupa CEV din cauza infectărilor cu Covid-19

Echipa feminină de volei Alba Blaj, liderul Diviziei A1, și-a amânat meciul de campionat cu CS Medigidia, care trebuia să aibă loc sâmbătă, de la ora 18:00, pentru că mai multe jucătoare au fost testate pozitiv la Covid-19.

Meciul Volei Alba Blaj – CS Medgidia, care ar fi trebuit să se desfăşoare sâmbătă, 29 ianuarie, de la ora 18:00, a fost amânat pentru o dată ulterioară, după ce, în urma testării de astăzi, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu Covid-19 în lotul echipei noastre!”, a transmis clubul din Blaj.

ADVERTISEMENT

Campioana en-titre va juca miercuri, în Franța, cu Volero Le Cannet, în manșa a doua a sferturilor de finală ale Cupei CEV, după ce a câștigat manșa tur cu 3-0 (19, 13, 15). Rămâne de văzut cum se va descurca liderul Diviziei 1 în această situație.

De menționat că meciul dintre Volei Alba Blaj și și CS Medgidia nu este singurul amânat din etapa a 14. Există un focar de Covid-19 și în lotul lui Dinamo, astfel că partida împotriva Rapidului se va juca la o dată ce va fi stabilită ulterior.

ADVERTISEMENT