LIVE Actualizat 29-05-2021
18:57

Știrile zilei din sport, sâmbătă 29 mai. FC Koln își păstrează locul în Bundesliga

Fanatik vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 29 mai.
29.05.2021 | 10:53
Stirile zilei din sport sambata 29 mai FC Koln isi pastreaza locul in Bundesliga
ADVERTISEMENT
29-05-2021
18:57

FC Koln s-a salvat de la retrogradare

Echipa FC Koln va juca și în sezonul viitor în Bundesliga, după ce a învins, în deplasare, scor 5-1, formația Holsten Kiel, în manșa secundă a barajului de mennținere/promovare.

Deși fusese învinsă acasă, în tur, scor 0-1, Koln a avut o prestație încântătoare la retur și s-a impus după o demonstrație de fotbal. Golurile învingătorilor au fost marcate de Hector (3), Andersson (6, 13), Czichos (39)și Skhiri (84), în timp ce pentru gazde a înscris Lee Jae-Sung (4).

29-05-2021
17:33

Fostul arădean Denis Rusu a semnat cu CFR Cluj

CFR Cluj începe să-și întărească lotul pentru sezonul viitor și a ajuns la un acord cu Denis Rusu, care în sezonul trecut a evoluat pentru UTA Arad. În vârstă de 20 de ani, Rusu aparținea de Șoimii Lipova, care în ediția recent încheiată l-a împrumutat la UTA. El a evoluat pentru „Bătrâna Doamnă” în 36 de partide, a înscris două goluri și a oferit două pase decisive.

„Sunt fericit că am jucat un an la UTA, le mulțumesc colegilor pentru că m-au susținut și m-au îndrumat și am mulțumiri speciale domnului antrenor Laszlo Balint, care a avut încredere în mine și m-a încurajat chiar și atunci când nu am avut evoluții prea reușite. Se termină contractul meu cu UTA și le doresc succes tuturor pe mai departe în Liga 1. Din vară voi fi jucătorul lui CFR Cluj, nu am putut să refuz campioana României, va fi o provocare imensă pentru mine și este visul copilăriei mele să pot să ajung să joc, de ce nu, în cupele europene.

Acum trebuie să mă gândesc la viitorul meu și aștept cu nerăbdare să îmbrac tricoul campioanei României din ultimii patru ani! Mulțumesc Arad, au fost 3 ani și jumătate fantastici pentru mine!”, a declarat Denis Rusu pentru TV Arad.

29-05-2021
16:50

Damiano Caruso, victoria carierei. Bernal avantaj uriaș înaintea ultimei etape

Ciclistul echipei Bahrain Victorious, Damiano Caruso, a obținut victoria carierei, impunându-se la altitudine în etapa a 20-a a Turului Italiei și consolidându-și astfel poziția secundă în clasamentul general.

Italianul a atacat de pe a doua cățărare a zilei, apoi a forțat din nou cu 2 kilometri înainte de final și s-a impus pentru prima dată într-o etapă de mare tur. Caruso a fost urmat de columbienii de la Ineos, Egan Bernal, la 24 de secunde, și Daniel Martinez, la 35 de secunde.

În aceste condiții, Bernal poate fi considerat câștigătorul Il Giro, el având un avans de un minut și 59 de secunde față de Caruso înaintea ultimei etape, un contratimp individual de 30,3 kilometri pe plat perfect. Deși columbianul nu excelează în această probă este aproape imposibil ca el să piardă tot avansul.

Dacă totul va decurge conform planului, Egan Bernal își va trece în palmares al doilea mare succes din carieră, după Turul Franței din 2019.

29-05-2021
16:03

Brentford va juca în premieră în Premier League

Echipa Brentford a promovat pentru prima dată în Premier League, după ce a învins pe Swansea City, scor 2-0, în finala barajului disputat pe stadionul Wembley din Londra.

Golurile care au adus victoria ”albinelor” au fost marcate de Toney (10, penalty) și Marcondes (20). Brentford, care anul trecut a pierdut ginala barajului cu Fulham, este a 50-a formație care va juca în Premier League.

29-05-2021
14:13

Dobrogea Sud e în finala Cupei României după victoria cu Steaua

Echipa de handbal masculin Dobrogea Sud s-a calificat în finala Cupei României, după ce a învins Steaua, scor 33-28, în semifinalele Final Four care se dispută cu spectatori la Sala Polivalentă din București.

În finală, constănțenii vor întâlni deținătoarea trofeului și campioana din acest sezon, Dinamo București. ”Dulăii” au trecut în semifinale de CSM Bacău, scor 27-23.

Turneul Final Four programează duminică, 30 mai, finalele pentru medalii, CSM Bacău – Steaua pentru bronz, respectiv Dinamo Bucureşti – Dobrogea Sud, pentru trofeu.

29-05-2021
13:27

Barcelona și Anadolu Efes, în finala Euroligii după meciuri de infarct

Echipele FC Barcelona și Anadolu Efes s-au calificat în finala Euroligii de baschet masculin, după întâlniri extrem de disputate în semifinalele competiției ce are loc în Lanxess Arena din Koln.

Catalanii, cu Pau Gasol în echipă, au învins echipa italiană AX Armani Exchange Milano, scor 84-82. Eroul întâlnirii a fost americanul Cory Higgins, care a marcat coșul victoriei cu 8 zecimi de secundă înainte de final.

În cealaltă semifinală, Anadolu Efes Istanbul a trecut, la mare luptă, de campioana en-titre ȚSKA Moscova, scor 89-86. Turcii ajung pentru a doua oară consecutiv în finala competiției, după ce au ratat titlul în 2019 chiar în fața rușiloir. Ediția din 2020 nu s-a disputat.

29-05-2021
11:21

Leo Grozavu și-a prelungit cu un an contractul cu Sepsi Sfântu Gheorghe

Conducerea clubului Sepsi Sfântu Gheorghe a anunțat sâmbătă că antrenorul Leo Grozavu și-a prelungit contractul cu încă un an.

„Împreună continuăm! Antrenorul Leo Grozavu şi-a prelungit sâmbătă contractul cu clubul de fotbal Sepsi OSK pentru încă un sezon, fiind valabil astfel până la 30 iunie 2022. Întotdeauna pentru o echipă!”, a anunțat Sepsi pe pagina de Facebook.

29-05-2021
09:54

Dinamo e prima finalistă a Cupei României la handbal masculin

Dinamo s-a calificat în finala Cupei României la handbal masculin, după ce a învins în prima semifinală a Final Four-ului disputat în Sala Polivalentă pe CSM Bacău cu scorul de 27-23.

În ultimul act, programat duminică de la ora 15:30, „dulăii” vor întâlni învingătoarea din cealaltă semifinală, care se va juca între Steaua și HC Dobrogea Sud Constanța.

29-05-2021
07:46

Luciano Spalletti este noul antrenor al lui Napoli

Napoli a ratat prezența în viitoarea ediție a Ligii Campionilor din cauză că a făcut doar egal pe teren propriu în ultima etapă cu Verona, iar contraperformanța i-a fost fatală antrenorului Gennaro Gattsuso.

Deși presa italiană specula faptul că noul antrenor va fi portughezul Sergio Conceicao, patronul Aurelio De Laurentiis s-a răzgândit în cele din urmă și l-a ales pe Luciano Spalletti. Informația a fost anunțată de cunoscutul jurnalizt Fabrizio Romano, care preizează că Spalletti a semnat un contract până în iunie 2023.

Ultima echipă antrenată de Luciano Spalletti a fost Inyter, de care s-a despărțit în 2019, dar el mai are în CV formații ca AS Roma, Zenit, Udinese, Venezia, Sampdoria și Empoli.

  • 7 trofee a cucerit Luciano Spalletti în cariera de antrenor: 4 cu Zenit și 3 cu AS Roma

La puțin timp după apariția informației, clubul Napoli a anunțat oficial că Luciano Spalletti va fi noul antrenor al echipei.

29-05-2021
07:36

Manchester United vrea un schimb De Gea - Oblak

Spaniolul David De Gea are zilele numărate la Manchester United și nu neapărat din cauza ratării penalty-ului decisiv din finala Europa League cu Villarreal. „Diavolii” sunt nemulțumiți de prestațiile lui De Gea din ultima perioadă, dar mai ales din cauza salariului imens pe care îl primește, de peste 22 de milioane de euro net anual.

Pentru a-l înlocui pe De Gea, United încearcă un schimb cu Atletico Madrid, dorind să-l aducă pe slovenul Jan Oblak. Însă mutarea nu are foarte mari șanse de reușită, deoarece noua campioană a Spaniei cere în schimbul acestuia 120 de milioane de euro.

Chiar dacă l-ar accepta pe De Gea ca monedă de schimb, Atletico tot ar cere în plus și o sumă de peste 50 de milioane de euro, fiind greu de crezut că englezii ar fi de acord cu propunerea.

În acest  sezon, De Gea nu a mai fost un titular bătur în cuie la Manchester United, el împătțindu-șu aparițiile în poarta „diavolilor” cu Dean Henderson. Spaniolul a bifat 36 de apariții în toate competițiile, în timp ce englezul are 26.

David Neres a fost arestat pentru că a încălcat restricțiile COVID

David Neres, jucătorul lui Ajax Amsterdam, a fost arestat în Brazilia pentru că a încălcat restricțiile COVID. Alături de Neres, a mai fost reținut de forțele de ordine și Robert Arboleda, fundaș ce evoluează la Sao Paolo, cei doi fiind acuzați că au participat la o petrecere în ciuda restricțiilor impuse de autorități.

Petrecerea a avut loc într-un club din Sao Paolo, iar polițiștii au reținut 124 de persoane care se aflau acolo în momentul descinderii. Patronul localului a încercat să le ofere măști d eprotecție tuturor ceor prezenți, însă a fost refuzat de foarte mulți.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții lui David Neres susțin că jucătorul a fost doar avertizat de oamenii legii și nu va fi nici măcar amendat. Ulterior, el a fost eliberat.