Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă 30 octombrie. Doliu în sportul românesc. Marius Trandafir, unul dintre cei mai apreciați antrenori de hochei, a murit la 44 de ani!

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, sâmbătă 30 octombrie.
30.10.2021 | 14:50
Stirile zilei din sport sambata 30 octombrie Doliu in sportul romanesc Marius Trandafir unul dintre cei mai apreciati antrenori de hochei a murit la 44 de ani
ADVERTISEMENT
30-10-2021
12:09

Marius Trandafir s-a stins din viață

Fostul antrenor de hochei, Marius Trandafir, a decedat vineri seara, într-un spital din Capitală, după o lungă suferință. Marius Trandafir era unul dintre cei mai apreciați oameni de sport din Galați.

Asistent universitar în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Dunărea de Jos, director la clubul sportiv Dunărea și metodolog la CSM Galați, Marius Trandafir a cucerit mai multe titluri de campion al României la hochei cu Dunărea Galați și Corona Brașov.

Marius Trandafir a fost și antrenor principal al echipei naționale de hochei pe gheață a României pe care a promovat-o în cel de al doilea eșalon valoric mondial.

30-10-2021
11:50

”Măcelul” de la Trnava se lasă cu ani grei de pușcărie, arestări și amenzi, plus victorie la ”masa verde” pentru liderul din Slovacia, Slovan Bratislava

Comisia de disciplină din cadrul Federației de fotbal din Slovacia a dictat penalitățile după bătaia cruntă dintre fanii echipelor Spartak Trnava și Slovan Bratislava din 17 octombrie.

Astfel, echipa gazdă va trebui să achite o amendă de 35 de mii de euro, iar formația din Bratislava 20.000 de euro. În plus, liderul campionatului, Slovan, a câștigat la ”masa verde” derby-ul Slovaciei.

Spartak va disputa următoarele trei meciuri pe teren propriu cu spectatori sub 15 ani, iar fanii lui Slovan au interdicție de a-și mai însoți echipa favorită în următoarele patru deplasări.   

În ziua meciului dintre Spartak Trnava și Slovan Bratislava a izbucnit un conflict violent între suporterii celor două echipe, fiind necesară intervenția în forță a polițiștilor care au operat 11 arestări. Aceștia riscă să petreacă următorii trei ani după gratii.

30-10-2021
09:14

Atac armat în discotecă. Un fotbalist a fost împușcat mortal

Patru persoane au fost ucise și alte 15 au ajuns la spital cu răni grave în urma unui atac armat într-o discotecă din Santa Ana, anunță autoritățile din Panama. Între victime se numără și fotbalistul Michael Orlando Ruiz, fost jucător la Alianza FC.

În vârstă de 22 de ani, Ruiz, liber de contract, participa la o petrecere de Halloween. Poliția nu a oferit, deocamdată, mai multe detalii despre tragicul incident de la discoteca Espacio.

30-10-2021
09:14

Comisia Europeană anchetează fotbalul românesc. UEFA trebuie să intervină în acest caz

Comisia Europeană monitorizează Liga 1 Casa Pariurilor, alături de alte trei întreceri interne (Polonia, Cehia și Serbia) și a cerut forului european, UEFA, să analizeze statutul Federației Române de Fotbal, regulamentul privind transferurile fotbaliștilor și, în mod deosebit, cum se face angajarea jucătorilor de către cluburile din România.

Comisia Europeană a observat că niciun club de fotbal din România nu are jucătorii angajați pe contract de muncă, ci pe contracte de activitate sportivă, care oferă facilități fiscale uriașe.

Este vorba despre diferența uriașă dintre impozitarea contractelor de activitate sportivă (13%) și cele de muncă (75%).

”Nu se mai poate accepta ca un fotbalist să nu aibă un contract de muncă, aliniat standardelor europene. Chiar dacă în România se vrea altceva, la un moment dat vom fi siliți să facem acest pas.

De fapt, am mai rămas doar noi și alte câteva state, pe care le numeri pe degetele unei singure mâini”, a declarat pentru GSP.ro, Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical  și secretarul general al Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România.

Primăria Generale a Capitalei a anunțat când pot reveni FCSB și Rapid pe Arena Națională

FCSB și Rapid își vor disputa meciurile de ”acasă” din etapa a 14-a a Ligii 1 Casa pariurilor la Buzău, respectiv la Mioveni, din cauză că Arena Națională este în continuare închisă.

Primăria Generală a capitalei, administratorul celui mai mare stadion al țării, a anunțat că de săptămâna viitoare acesta va fi redeschis.

ADVERTISEMENT

”În weekend-ul 30-31 octombrie 2021, sunt în desfășurare lucrările de schimbare a gazonului hybrid pe Arena Națională, în prezent acestea fiind realizate în proporție de 50%.

Până la data de 31.10.2021 aceste lucrări vor fi finalizate. Menționăm că, din data de 01.11.2021, accesul publicului va fi permis începând cu ora 10:00”, au transmis autoritățile într-un comunicat remis către Digi Sport.

ADVERTISEMENT