Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 7 mai. Horia Colibășanu a cucerit Kangchenjunga (8.586 metri) fără oxigen. E al treilea vârf din lume

Horia Colibășanu a reușit o performanță importantă pentru alpinismul românesc, după ce a cucerit vârful Kangchenjunga (8.586 metri), din munții Himalaya.
07.05.2022 | 13:30
Stirile zilei din sport sambata 7 mai Horia Colibasanu a cucerit Kangchenjunga 8586 metri fara oxigen E al treilea varf din lume
Kangchenjunga era ultimul din cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri care nu a fost urcat de niciun alpinist român. Sursă foto: Facebook Horia Colibășanu
ADVERTISEMENT
07-05-2022
15:52

Horia Colibășanu a cucerit vârful Kangchenjunga (8.586 metri)

Vârful din Himalaya este ultimul din cele 14 munți de peste 8.000 de metri care rămăsese necucerit de alpiniștii români.

Performanța lui Horia Colibășanu este cu atât mai mare, cu cât a fost reușită fără oxigen suplimentar în „zona morții” de peste 8.000 de metri, unde aerul este extrem de rarefiat. Colegii săi de expediție, Marius Gane și Peter Hámor nu au reușit să ajungă pe vârf și se află în Tabăra 4, la 7.600 de metri, de unde vor ataca din nou summit-ul.

07-05-2022
13:43

Bucureștiul organizează Cupa Europeană de Judo pentru Cadeți (U18)

În perioada 7-8 mai, Bucureștiul este capitala europeană a judo-ul la nivel de juniori. Puternicul turneul internațional va fi ținut la Sala Polivalentă din Capitală și vor participa nu mai puțin de 360 de judoka din 25 de țări. România are o delegație numeroasă atât la băieți cât și la fete și sunt așteptate multe medalii, conform frjudo.ro.

PROGRAMUL COMPETITIEI ESTE URMATORUL:

Sâmbătă 07 Mai, începând cu ora 10:00
Fete: -40, -44, -48, -52 kg
Băieți: -50, -55, -60, -66 kg

Duminică 08 Mai, începând cu ora 10:00
Fete: -57, -63, -70, +70 kg
Băieți: -73, -81, -90, +90 kg

07-05-2022
13:07

Gabriela Ruse, victorie în calificări la WTA Roma

Jucătoarea de tenis Gabriel Ruse, locul 57 mondial, a acces în ultimul tur al calificărilor la WTA Roma.

Ea a învins-o, în runda inaugurală, scor 6-4, 6-2, după o oră și 19 minute pe bosniaca Dea Herdzelas, poziția 192 în clasamentul WTA. Pentru un loc pe tabloul principal în capitala Italiei, Ruse o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre italianca Stefania Rubini, locul 407 WTA, și americanca Lauren Davis, poziția 90 în ierarhia mondială.

07-05-2022
10:52

Tragedie în lumea rugbyului

Kelly Meafua, rugbyst samoan de la echipa franceză Montauban, din Pro D2, s-a sinucis în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a sărit în Tarn de pe un pod.

Sportivul de 32 de ani participase cu câteva ore mai devreme la victoria echipei sale împotriva lui Narbonne, scor 48-40, în ultimul meci al sezonului pe teren propriu. Conform publicației La Depeche, el părăsea un club de noapte din centrul oraşului Montauban înainte de a fi văzut sărind de pe Pont-Vieux, înalt de 22 de metri.

Unul dintre coechipierii săi, Christopher Vaotoa, a sărit în apă pentru a-l ajuta. Salvat rapid de pompieri, acesta din urmă a fost dus la spital în stare de hipotermie înainte ca trupul lui Meafua să fie găsit dimineaţa devreme.

07-05-2022
09:46

Davids, cooptat de Van Gaal în staff-ul naționalei Olandei

Fostul internaţional Edgar Davids, în vârstă de 49 de ani, a fost numit asistent al selecționerului Louis van Gaal la echipa naţională a Olandei.

”Sunt încântat că Edgar Davids se alătură personalului nostru tehnic. Drumurile noastre s-au încrucişat în mod regulat în trecut şi sunt încrezător că el va îndeplini acest rol într-un mod excelent”, a declarat Van Gaal, conform beinsports.com.

În 1995, Louis van Gaal a câştigat Liga Campionilor cu Ajax Amsterdam, unde jucau Edwin van der Sar, Frank şi Ronald de Boer, Edgar Davids, Clarence Seedorf şi Marc Overmars. Davids a mai jucat la AC Milan, FC Barcelona, ​​Juventus, Inter şi Tottenham. Are 74 de selecţii, dintre care 12 ca căpitan, şi a jucat la trei Campionate Europene şi o Cupă Mondială.

”Nu sunt doar mândru, ci şi foarte entuziasmat să-mi pot continua cariera de antrenor cu un om renumit precum Louis van Gaal şi să pot lucra la vârful absolut al fotbalului Olandei”, a spus Davids.

Edgar Davids a fost numit al doilea asistent al lui Louis van Gaal, primul asistent fiind Danny Blind. Olandezii sunt calificaţi la Cupa Mondială care va avea loc în Qatar în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022.

07-05-2022
08:18

Zverez și Tsitsipas în semifinale la Madrid Open

Tenismenul german Alexander Zverev, deţinătorul trofeului, l-a învins pe canadianul Felix Auger-Aliassime în sferturile de finală la Mastersul de la Madrid, scor 6-3, 7-5.

El va juca în semifinale cu grecul Stefanos Tsitsipas, care a trecut de rusul Andrey Rublev, scor 6-3, 2-6, 6-4. În cealaltă semifinală, sârbul Novak Djokovic va evolua cu spaniolul Carlos Alcaraz.

Arsenal vinde în pierdere

Nemulțumiți de faptul că atacantul ivorian Nicolas Pepe este departe de evoluțiile așteptate de toată lumea, șefii lui Arsenal au decis să-l pună pe lista de transferuri.

Adus în vara lui 2019 pentru suma record de 80 de milioane de euro de la OSC Lille, Pepe nu a reușit să convingă pe Emirates, iar managerul Mikel Arteta pare tot mai tentat să se despartă de el.

ADVERTISEMENT

Jucătorul african are 109 meciuri pentru Arsenal, în care a marcat de 27 de ori și oferit 20 de pase decisive, dar cifrele nu sunt deloc mulțumitoare. În aceste condiții, ”tunarii” vor să se despartă de Pepe și cer pe el doar 30 de milioane de euro. O pierde uriașă pentru londonezi, recunoscuți pentru afacerile păguboase pe care le-au făcut în ultimii ani.

China nu va găzdui reuniuni Diamond League în acest an

World Athletics a anunţat că în acest an China nu va găzdui reuniuni din circuitul Diamond League, din cauza restricţiilor legate de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Astfel, au fost anulate reuniunile de la Shanghai din 30 iulie şi cea de la Shenzhen din 6 august. Sezonul de Diamond League va începe la Doha, la 13 mai, şi se va încheia la Zurich, în 7-8 septembrie.

Calendarul este următorul:

  • 13 Mai – Doha (Qatar)
  • 21 Mai – Birmingham (Marea Britanie)
  • 28 Mai – Eugene (SUA)
  • 5 Iunie – Rabat (Maroc)
  • 9 Iunie – Roma (Italia)
  • 16 Iunie – Oslo (Norvegia)
  • 18 Iunie – Paris (Franţa)
  • 30 Iunie – Stockholm (Suedia)
  • 6 August – Silesia (Polonia)
  • 10 August – Monaco (Monaco)
  • 26 August – Lausanne (Elveţia)
  • 2 Septembrie – Bruxelles (Belgia)
  • 7-8 Septembrie – Zurich (Elveţia)
ADVERTISEMENT

Portarul lui Sepsi OSK U19, gol de la 80 de metri

Portarul echipei Sepsi OSK U19, Rajmund Niczuly, fratele mai mic al celebrului Roland Niczuly, titular echipei de seniori a covăsnenilor, a marcat un gol de la 80 de metri în semifinalele Cupei României de juniori.

În meciul retur al semifinalei cu ”U” Cluj, Rajmund Niczuly (17 ani) a marcat golul victoriei cu un șut din careul propriu, balonul parcurgând o distanță de aproximativ 80 de metri înaine să intre în plasă!

ADVERTISEMENT

”Am văzut că portarul lor era ieșit și am încercat. Mi-a ieșit! E primul gol marcat de mine! Acum sper să câștigăm trofeul”, a spus Rajmund Niczuly.

”Am auzit și eu că a dat un gol fabulos la Cluj. Rajmund are talent, dar trebuie să muncească mult să confirme așteptările. Pentru echipa mare trebuie să mai aștepte 5-6 ani!”, a declarat Roland Niczuly, care în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1 a apărat în 34 de meciuri pentru Sepsi OSK.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe U19 s-a calificat în finala Cupei României după o dublă victorie cu 2-1 în fața celor de la Universitatea Cluj. În finala programată pe 25 mai, pe stadionul Giulești, vor întâlni FK Miercurea Ciuc U19, care a trecut de FCSAB, după 2-1 în deplasare și 3-3 acasă.

ADVERTISEMENT