LIVE Actualizat 09-04-2022
18:31

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 9 aprilie. Florin Gardoș, mesaj emoționant prin care și-a anunțat retragerea din fotbal: „Florine, hai că intri!”

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 9 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
09.04.2022 | 21:00
Stirile zilei din sport sambata 9 aprilie Florin Gardos mesaj emotionant prin care sia anuntat retragerea din fotbal Florine hai ca intri
Florin Gardoș, în 2013, într-un meci contra celor de la Chelsea, s-a retras din fotbal. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
09-04-2022
18:31

Florin Gardoș a agățat ghetele în cui

Florin Gardoș (33 de ani) a spus adio carierei de fotbalist. Fostul fundaș central și-a anunțat retragerea printr-un mesaj emoționant postat pe rețelele de socializare. De-a lungul carierei, fostul internațional a bifat 13 selecții la prima reprezentativă a României și și-a trecut în CV echipe precum Concordia Chiajna, FCSB, Southampton, Universitatea Craiova, Poli Iași și Academica Clinceni.

„’Florine, hai că intri!’

În anul 2008 eram rezerva echipei Concordiei Chiajna, care juca în Liga 2. Aveam acasă un poster cu Steaua, cu bucuria câștigării titlului din 2006.

Era prima etapă, la Ploiești. Stăteam pe bancă în timpul meciului și mă gândeam: ‘Ce tare ar fi să ajung la Steaua!’. Apoi mi-am dat una peste ochi și mi-am dat seama că eu nici nu apucasem să debutez în Liga a 2-a. Nea Liță a strigat la mine: ‘Florine, hai că intri!’.

16 august 2010, ajunsesem la Steaua. A 4-a etapă din tur, in Ghencea. Stăteam pe bancă și mă gândeam: ‘Wow, sunt la Steaua! Cum ar fi s-ajung în Premier League?’. M-am scuturat repede și mi-am dat seama că eu nici nu apucasem să debutez în Liga 1. ‘Mister’ Ilie Dumitrescu a strigat la mine: ‘Florine, hai că intri!’.

În 2014 am ajuns în Premier League, de data asta antrenor era Ronald Koeman. Și povestea s-a repetat.

La 23 de ani de când am călcat prima oară pe un stadion de fotbal, am decis că e momentul oportun să pun punct carierei de fotbalist profesionist.

Le mulțumesc antrenorilor, colegilor, suporterilor și tuturor celor care m-au ajutat să-mi trăiesc visul.

Pentru mine urmează un nou capitol. Vă mulțumesc că îmi sunteți alături.

Florin Gardoș”, a scris fostul fundaș central, pe pagina oficială de Facebook.

09-04-2022
17:09

Tragedie în fotbalul american. A încetat din viață, la doar 24 de ani

Este doliu în fotbalul american, după ce Dwayne Haskins, quarterback-ul celor de la Pittsburgh Steeler, și-a pierdut viața într-un cumplit accident rutier. Acesta avea doar 24 de ani și tocmai fusese ales în prima rundă a draftului din Washington.

Potrivit agentului său, decesul s-a produs sâmbătă dimineață, după ce un șofer a pierdut controlul volanului și l-a izbit în plin, făcând ca orice încercare a echipajului medical de a-i salva viața să fie sortită eșecului.

Sunt devastat de vestea morții lui Dwayne Haskins. Acesta făcea parte din familia Steelers și era unul dintre cei mai devotați jucători ai noștri, atât pe teren, cât și în afara lui.

Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către soția sa, Kalabrya și întreaga familie, în această perioadă dificilă”, a declarat antrenorul celor de la Pittsburgh Steelers, Mike Tomlin.

09-04-2022
14:23

Mihai Costea și-a găsit echipă și va lupta pentru promovarea în Liga 3

Mihai Costea (33 de ani) revine în fotbal. Liber de contract după despărțirea de Chindia Târgoviște, în iarna lui 2021, atacantul va juca pentru CS Progresul București 2005 o echipă din Liga 4, după cum anunță Eurosport.

Noua formație a lui „Nilă” este pe locul 2, după 21 de etape și are ca obiectiv promovarea în Liga 3, pentru care se luptă cu CS Dinamo București, clubul lui Nicolae Badea, ACS Rapid Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului și SC FC Metaloglobus SA2.

La Progresul, Costea nu va avea salariu, ci va încasa doar banii din primele de joc: 100 de lei la egal și 300 de lei la victorie. Principalul scop al atacantului pentru acest angajament este să-și păstreze forma fizică și, la vară, să își poată găsi, poate, o echipă mai bună.

09-04-2022
13:52

Bianca Andreescu revine pe teren după 6 luni

Jucătoarea canadiană cu origini românești Bianca Andreescu va participa la turneul WTA 500 Stuttgart Porsche Tennis Grand Prix, care se va derula în perioada 18 – 24 aprilie.

Sportiva a fost invitată de organizatorii evenimentului din Germania, acesta fiind primul turneu în 2022 pentru Andreescu.

Ea nu a mai jucat într-un meci din circuitul mondial din luna octombrie a anului trecut, de la Indian Wells, unde s-a și accidentat.

Bianca Andreescu, locul 119 WTA, în acest moment, va avea adversari de calibru la Stuttgart unde și-au mai anunțat participarea Iga Swiatek, noul număr mondial, Emma Răducanu, sau Coco Gauff. 

09-04-2022
12:21

Rapid, surpriză pentru copiii internați la Spitalul Județean din Arad

Dar din dar se face Rai. În dimineața jocului cu UTA, care se va disputa astăzi, de la ora 20:30, antrenorul Rapidului Adrian Mutu și fotbaliștii Cristi Săpunaru și Dragoș Grigore au vizitat secțiile de pediatrie și radiologie de la Spitalul Județean Arad, care sunt în renovare.

„Băieții noștri au stat de vorbă cu micuții din spitalul arădean și le-au oferit pentru câteva clipe un zâmbet, ceea ce înseamnă foarte mult pentru noi. Le urăm multă sănătate celor mici! Mulțumim pentru invitație și multe felicitări tuturor celor ce se implică în aceste proiecte!”, au scris cei de la Rapid pe Facebook.

09-04-2022
08:21

Pilotul echipei Ferrari, Charles Leclerc, primul pe grila de start în Marele Premiu al Australiei

Charles Leclerc a câștigat, sâmbătă, calificările și va porni de pe prima poziție a grilei de start în Marele Premiu al Australiei, a treia etapă din calendarul sezonului 2022 în Formula 1.

Pe circuitul Albert Park din Melbourne, pilotul Ferrari i-a devansat pe Max Verstappen, campionul mondial en titre,  și pe Sergio Pere, coechipierul lui Verstappen de la Red Bull.

Fostul campion al lumii, britanicul Lewis Hamilton, a încheiat sesiunea calificărilor abia pe poziția a cincea, confirmând odată în plus startul slab de sezon al scuderiei Mercedes.

Marele Premiu al Australiei de Formula 1 se va derula duminică dimineața, de la ora 8:00. 

09-04-2022
07:31

Eliza Samara a câștigat pentru a 3-a oară Liga Campionilor

Jucătoarea de tenis de masă, Eliza Samara, a triumfat pentru a treia oară în carieră în Liga Campionilor. Accidentată, românca nu a evoluat în finala contra echipei germane TTC Berlin Eastside, ea fiind cooptată ”temporar” în staff-ul polonezelor de la KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg ca antrenor secund.

Echipa româncei s-a impus cu scorul de 3-2, în returul din Germania, același cu care a câștigat și manșa întâi a finalei Ligii Campionilor.

”Mă bucur foarte mult că am luat din nou Liga Campionilor, nu a fost uşor să stau pe bancă, să dau indicaţii, dar m-am descurcat.

Este foarte important ce îi spui sportivului, cum relaţionezi cu el în momentul în care are nevoie de un sfat, o idee sau ajutor psihic.

Dincolo de toate, este minunat să fim cea mai bună echipă din Europa şi sunt fericită”, a declarat Eliza Samara, după cea de a treia victorie în ultimul act al Ligii Campionilor.

Jucătoarea română a cucerit precedentele trofee cu Fenerbahce Istanbul, în 2015, și cu actuala echipei echipă, Enea Siarkopol Tarnobrzeg, în 2019.

Cosmin Olăroiu și Al Sharjah, învinși în Liga Campionilor Asiei

Al Sharjah (Emiratele Arabe Unite), echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, a fost învinsă cu scorul de 2-1, de formaţia Al Hilal, din Arabia Saudită, într-un meci din prima etapă din faza grupelor în Liga Campionilor Asiei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Al-Shehri (minutul 5), şi Michael (62). Pentru echipe lui Olăroiu, Shukurov a egalat la unu, în minutul 7.

ADVERTISEMENT

Etapa viitoare, Al Sharjah va întâlni formația FC Istiklol (Tadjikistan), învinsă în prima rundă din grupa A cu scorul de 3-0 de Al Rayyan din Qatar.

Irina Bara, eliminată din sferturi la Bogota, după un meci maraton

Jucătoarea română de tenis Irina Bara a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului WTA250 de la Bogota. Numărul 118 mondial, Bara a fost învinsă de Kamila Rahimova din Rusia, scor 3-6, 6-4, 2-6.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre cele două sportive a fost un veritabil maraton de tenis care s-a încheiat după două ore și 15 minute. Pentru performanța ei, Irina Bara va încasa din partea organizatorilor un cec în valoare de 6.200 de dolari și 60 de puncte WTA.

Kamila Rahimova o va întâlni în semifinale pe germanca Tatjana Maria, învingătoare în două seturi în fața suedezei Mirjam Bjoerklund, scor 6-1, 6-4.

ADVERTISEMENT