Sport

Știrile zilei din sport, vineri, 1 aprilie. Arcada Galați a câștigat din nou titlul de campioană la volei masculin

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 1 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
01.04.2022 | 18:41
Stirile zilei din sport vineri 1 aprilie Arcada Galati a castigat din nou titlul de campioana la volei masculin
Echipa de volei masculin Arcada Galați a câștigat titlul de campioană a României pentru a patra oară la rând, cu trei etape înainte de finalul sezonului. Sursă foto: Facebook C.S. Arcada Galati
ADVERTISEMENT
01-04-2022
20:06

Arcada Galați, al patrulea titlu consecutiv

Echipa de volei masculin Arcada Galați a câștigat titlul de campioană a României pentru a patra oară la rând, cu trei etape înainte de finalul sezonului.

Gălățenii aveau nevoie de un singur punct în meciul din deplasare cu Dinamo, adică să câștige două seturi, pentru a-și asigura matematic cucerirea trofeului. Meciul a fost câștigat de dinamoviști, ocupanții locului secund în clasament, cu 3-2 (25, 19, 22-25, 20-25, 25-20, 15-10).

 

În acest sezon, echipa din Galați, antrenată de selecționerul Sergiu Stancu, a cucerit și Cupa României, adjudecându-și Final Four-ul jucat la Brașov în urmă cu trei săptămâni. Atunci, Arcada a trecut în semifinale de SCM Craiova, iar în ultimul act al competiției a câștigat categoric duelul cu Steaua, scor 3-0.

01-04-2022
19:16

Încă o medalie de bronz pentru România la CE de lupte

Sportiva Kriszta Tunde Incze a câştigat medalia de bronz la categoria 65 de kilograme, la Campionatele Europene de lupte de la Budapesta.

Incze, în vârstă de 25 de ani, a învinsă în finala mică pe bulgăroaica Sofiya Hristova Georgieva cu 4-3. Până la finala pentru bronz, românca a trecut în primul tur de Asli Tugvu (Tucia), în cel de-al doilea de aceeași Sofiya Hristova Georgieva, dar a pierdut în semifinale în fața azerei Elis Manolova.

Luptătoarea născută la Sfântu Gheorghe a cucerit astfel a treia medalie europeană la seniori, după argintul din 2019 de la București și bronzul din 2021 de la Varșovia.

La categoria 72 de kilograme, Alexandra Nicoleta Anghel a pierdut confruntarea pentru bronz cu sportiva bulgară Iuliana Vasileva Ianeva.

Nicu Ojog s-a calificat în finala categoriei 87 de kilograme din cadrul competiţiei de lupte greco-romane. Ojog l-a învins în semifinale pe azerul Islam Abbasov, scor 2-0. În ultimul act, românul va lupta cu danezul Turpan Ali Alvievich Bisultanov.

Tot la lupte greco-romane, la categoria 55 de kilograme, Denis Florin Mihai va lupta pentru medalia de bronz cu armeanul Rudik Mkrtchyan. Cu o zi în urmă, Andreea Ana a câştigat medalia de aur la categoria 55 de kilograme, iar Alina Vuc a obţinut bronzul la categoria 50 de kilograme.

01-04-2022
18:14

Tânărul coleg al lui Ștefan Radu a fost bătut și jefuit la Roma

Raul Moro, colegul de doar 19 al lui Ștefan Radu de la Lazio, a trăit momente cumplite pe autostrada care încercuiește Roma, fiind bătut și jefuit.

A fost dat jos din mașina în care se afla alături de tatăl său și pentru că au opus rezistență, hoții i-au bătut pe cei doi cu bestialitate.

Moro s-a ales cu un ochi umflas și cu o fractură nazală, care îl va ține departe de teren pentru 20 de zile.

01-04-2022
16:31

Eliza Buceschi rămâne la Rapid

Curtată intens de CSM București în această perioadă, Eliza Buceschi a decis să rămână la Rapid. Potrivit comunicatului emis cu puțin timp în urmă de formația giuleșteană, aceasta și-a prelungit contractul și va continua încă un sezon sub comanda lui Carlos Viver.

Coordonatorul de joc este o jucătoare exponențială pentru echipa condusă de Carlos Viver și David Ginesta. Va fi cel de-al treilea sezon în tricoul alb-vișiniu pentru Eliza iar experiența acumulată în Giulești o va ajuta pe Rapid să-și îndeplinească obiectivele în următoarea ediție de campionat. PS: Nu este păcăleală de 1 aprilie”, a anunțat Rapid.

Cu doar șapte etape rămase din actualul sezon, giuleștencele ocupă prima poziție în clasamentul Ligii Florilor și luptă cot la cot cu CSM București pentru titlul de campioană. Cele două sunt despărțite acum de un singur punct.

01-04-2022
15:37

PSG a pus ochii pe Antonio Conte

Este tot mai clar că Mauricio Pochettino nu va mai continua din vară la PSG, iar oficialii clubului francez vor să-l aducă pe Antonio Conte.

Conform Gazzetta dello Sport, Nasser Al-Khelaifi vrea să profite de situația dificilă pe care o are italianul la Tottenham și să-l aducă din sezonul viitor pe Parc de Princes pentru a-i îndeplini visul de a câștiga Champions League.

Conte mai are contract cu Spurs până în 2023, dar a spus în mai multe rânduri că este nemulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție însă șefii clubului nu i-au făcut transferurile dorite, iar italianul a lăsat să se înțeleagă că ar putea renunța din vară.

O mutare la Paris ar fi benefică pentru ambele părți. PSG ar avea la cârmă un antrenor obișnuit să câștige trofee importante, iar Antonio Conte ar avea pe mână jucătorii pe care și i-ar dori, deoarece clubul francez are o forță financiară impresionantă.

01-04-2022
14:40

Zorya Luhansk se desființează după invazia Rusiei în Ucraina

Jurnalistul Igor Tsyganyk a anunțat că clubul ucrainean de fotbal Zorya Luhansk este foarte aproape de desființare din cauza războiului declanșat de Rusia.

Gruparea din zona separatistă pro-rusă Luhansk are șanse minime să-și mai continue activitatea când fotbalul se va relua în Ucraina, deoarece patronii se văd în imposibilitatea a de continua proiectul.

”Va fi greu să mai încaseze, proprietarii nu vor să-și mai cheltuiască banii. Zorya va înceta să mai existe. Nu exclud ca multe cluburi să dispară. Dar este în regulă, vor apărea altele noi”, a declarat Tsyganyk, conform site-ului sport.ua.

Zorya Lugansk, care în acest sezon a evoluat în preliminariile Europa League și ulterior în grupele Conference League, se afla pe locul 4 în momentul întreruperii campionatului din Ucraina, cu 36 de puncte, 11 mai puțin față de liderul Shakhtar Donetsk.

01-04-2022
13:41

O fostbalistă acuză Barcelona că a încercat să-i interzică să joace pentru naționala țării sale

FC Barcelona este o forță mondială nu doar în fotbalul masculin. Și echipa feminină de pe Camp Nou este una dintre cele mai titrate din Sportul Rege.

Însă, gruparea catalană este acuzată de o fostă jucătoare, de practici mai puțin fairplay. Concret, Giovana Queiroz, în vârstă de 18 ani, susține că oficialii clubului ar fi șantajat-o.

Fotbalista este împrumutată la Levante și a menționat într-o postare pe Twitter că i-ar fi fost sugerat să nu se prezinte la acțiunile echipei naționale a țării sale.

”Mi s-a transmis că dacă evoluez pentru Brazilia nu ar fi bine pentru viitorul meu la Barcelona. Am fost pusă în fața unor situații umilitoare”, a scris Queiroz pe rețelele de socializare.

01-04-2022
12:51

Vasili Hamutovski se întoarce în Ghencea

Fostul mare portar al Stelei, din perioada 2003-2005, Vasili Hamutovski, se întoarce în Ghencea. Oficialii grupării din liga a doua au anunțat că fostul internațional din Belarus se va ocupa de pregătirea tinerilor portari din academia roș-albaștrilor.

”Hamutovski la Steaua! Vine mâine la meci şi rămâne în Ghencea!

Cel mai bun portar străin care a evaluat în România, Vasili Hamutovski, este noul antrenor cu portarii al Academiei Stelei. Fostul mare goalkeeper din Belarus, în vârstă de 43 de ani, se va ocupa de pregătirea tinerilor portari ai Stelei, până când războiul din Ucraina va lua sfârșit. Ultima echipă la care Vasili a activat ca antrenor cu portarii a fost FC Lviv”, a anunțat Steaua, pe pagina oficială de Facebook.

 

”Sunt foarte fericit să revin aici. După 9 zile de război, am plecat în Polonia, iar acolo am primit un telefon de la George Ogăraru. Am acceptat imediat propunerea lui de a mă ocupa de portarii Academiei până se va termina războiul din Ucraina. Aici eu mă simt ca acasă și de abia aștept să încep treaba”, a spus fostul mare portar, pentru sursa citată.

01-04-2022
12:19

Harry Wilson, primul transfer al lui Liverpool pentru sezonul viitor

Chiar dacă actuala stagiune încă nu s-a încheiat, Liverpool a perfectat deja prima mutare pentru perioada de mercato din vară. Este vorba despre atacantul Harry Wilson, care va reveni astfel pe Anfield la nici un an de când a fost cedat la Fulham.

Impresionat de evoluțiile galezului, Jurgen Klopp le-a cerut „cormoranilor” să activeze clauza de răscumpărare, ceea ce înseamnă că acesta se va întoarce pe o sumă sub 20 de milioane de euro.

Nu mai puțin de 10 goluri și 14 pase decisive – doar în Championship – a reușit Wilson în tricoul lui Fulham, care are un avans de 8 puncte față de ocupanta locului al doilea și este, practic, promovată în Premier League. În plus, atacantul de bandă dreaptă a devenit unul dintre cei mai buni executanți de lovituri libere din Anglia.

01-04-2022
11:01

Lyon a anunțat transferul lui Tete

Brazilianul Tete a fugit din calea războiului și va juca cu Lyon în sferturile Europa League. Fotbalistul de 22 de ani a fost achiziționat de gruparea franceză în conformitate cu noile reglementări ale FIFA și UEFA care permit jucătorilor din campionatul ucrainean să semneze cu alte cluburi.

Atacantul a evoluat pentru Șahtior Donețk din 2019, până la declanșarea războiului, în 75 de partide reușind să înscrie 25 de goluri, în prima ligă din Ucraina.

”Sunt foarte mândru că am putut veni la OL. Sunt sigur că pot să ajut echipa. Ştiţi cu toţii că situaţia este complicată în Ucraina. Eu am ajuns în Polonia, la o academie, şi am putut să mă antrenez cu un preparator fizic. Sunt foarte bucuros că o să pot să joc din nou”, a declarat brazilianul.

01-04-2022
09:26

Andrei Radu, aproape de un împrumut la Empoli

Campioana Italiei, Inter Milano, i-a încalcul un nou împrumut al portarului Andrei Radu, de această dată la Empoli, grupare care, aproape sigur, va evolua și în sezonul viitor în Serie A.

Decizia oficialilor de la Inter este în interesul fotbalistului. Radu a prins doar 4 meciuri în ultimele două ediții de campionat, în tricoul campioanei.

În actualul sezon portarul român a apărat o singură dată poarta campioanei Inter, într-un meci din Cupa Italiei, tocmai contra posibiliei viitoare echipe, Empoli.

Conform sempreinter.com, într-o primă fază, Andrei Radu va fi plătit în continuare de Inter, care speră ca după un sezon reușit la Empoli să poată să obțină o sumă importantă pe portarul ajuns la 24 de ani.

01-04-2022
08:30

Nick Kyrgios, amendat cu 35.000 de dolari

Jucătorul australian Nick Kyrgios va achita amenzi în valoare de 35.000 de dolari, după participarea la turneul de 1000 de puncte de la Miami.

Numărul 102 mondial, Kyrgios a fost amendat cu 5.000 de dolari pentru pentru că a proferat obscenităţi, cu 10.000 de dolari pentru comportament nesportiv şi cu 20.000 de dolari pentru agresiune verbală.

Australianul nu mai este de ceva vreme bună în atenția iubitorilor de tenis datorită rezultatelor din circuitul mondial, în schimb se remarcă mai mereu datorită comportamentului lui considerat ”neadecvat”.

01-04-2022
07:50

Încă cinci ani pe Old Trafford pentru Bruno Fernandes

Internaționalul portughez Bruno Fernandes a semnat un nou acord cu Manchester United. Noua înțelegere este valabilă până în 2027, anunță jurnalistul Fabrizio Romano.

Mai mult, presa din Anglia anunță că lusitanul devine tot odată și unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști din lotul ”diavolilor”, salariul său crescând de la 100.000 de lire sterline săptămânal, la 200.000 de lire sterline.

Bruno Fernandes a fost achiziționat de Manchester United în 2020, în schimbul a 63 de milioane de euro, de la Sporting Lisabona, și mai avea contract cu gruparea de pe Old Trafford până în 2025.

01-04-2022
06:31

Iga Swiatek - Naomi Osaka, super finala de la Miami Open

Cea mai valoroasă jucătoare de tenis a momentului, poloneza Iga Swiatek, și fostul lider mondial Naomi Osaka își vor disputa trofeul la Miami Open și cele 1000 de puncte puse în joc de forul mondial.

Iga Swiatek, sportivă ce va prelua de săptămâna viitoare fotoliul de lider în circuitul mondial feminin, a trecut în semifinalele turneului de la Miami de italianca Jessica Pegula, scor 6-2, 7-5, obținând a 16-a victorie consecutivă.

Anterior, Naomi Osaka s-a impus la rândul ei în fața elvețiencei Belinda Bencic cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4. Finala este programată sâmbătă seara.

Daniil Medvedev, eliminat în sferturile turneului ATP de la Miami

Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului de la Miami de Hubert Hurkacz, scor 6-7, 3-6. Rusul ratează, astfel, revenirea pe primul loc în clasamentul APT.

Polonezul de 25 de ani, numărul 10 mondial, a dominat autoritar întâlnirea cu Medvedev, rusul reușind, totuși, să ducă primul set în tie-break.

ADVERTISEMENT

Hurkacz nu a mai greșit în actul secund și-a valorificat excelent serviciul și a forțat mai multe greșeli ale adversarului și continuă cursa pentru a-și apăra trofeul cucerit anul trecut.

În semifinale, Hubert Hurkacz îl va înfrunta pe spaniolul Carlos Alcaraz, noua senzație din circuitul mondial masculin de tenis (locul 16 ATP).

ADVERTISEMENT

Cel mai tânăr debutant la un CE îl va înlocui pe Luka Modric la Real Madrid

Aventura lui Luka Modric la Real Madrid se apropie de sfârșit. Croatul, care va împlini 37 de ani în această toamnă, îi va face loc în echipă, cel mai probabil, britanicului Jude Bellingham, de la Borussia Dortmund.

Bellinham, care va împlini 19 ani în iunie, se află pe primele poziții pe lista de achiziții a madrilenilor, alături de Mbappe, Haaland și Tchouameni.

ADVERTISEMENT

Cotat la 75 de milioane de euro, conform transfermarkt, Jude Bellingham a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat la un Campionat European, la 17 ani și 349 de zile. S-a întâmplat în meciul Anglia – Croația de la EURO 2020.

Sergio Aguero nu renunță la ideea de a mai juca fotbal

Atacantul argentinian Sergio Jun Aguero a anunțat că își dorește să revină în fotbal, la nivel profesionist. Fotbalistul a fost obligat să se retragă după ce medicii i-au descoperit o aritmie cardiacă.

ADVERTISEMENT

Aguero s-a transferat în vara anului trecut la Barcelona, însă medicii i-au recomandat să renunțe la activitatea de performanță după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci.

”Ieri mi-a trecut prin minte că aș putea juca din nou. Medicii mi-au spus că trebuie să stau cinci-sașe luni fără activitate, dar deja vreau să mă întorc la antrenamente. M-a sunat Inter Miami, dar am refuzat. În 2 ani? Vom vedea”,  a declarat Sergio Aguero pentru postul TV argentinian TycSports.

ADVERTISEMENT
Tags: