Sport

Știrile zilei din sport, vineri 1 octombrie. Jaqueline Cristian a ratat finala de la Astana Open

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de vineri 1 octombrie
01.10.2021 | 13:12
Stirile zilei din sport vineri 1 octombrie Jaqueline Cristian a ratat finala de la Astana Open
ADVERTISEMENT
01-10-2021
12:18

Jaqueline Cristian, învinsă de Van Uytvanck în semifinale la Astana Open

Jucătoarea Jaqueline Cristian, locul 126 WTA, a ratat calificarea în finala turneului de categorie WTA 250 de la Nur-Sultan.

Cristian a fost învinsă de sportiva belgiană Alison Van Uytvanck, locul 89 WTA şi cap de serie numărul 2, scor 3-6, 3-6, într-o oră şi 16 minute.

Pentru participarea în semifinale, românca a obţinut un premiu de 10.100 de dolari şi cu 110 puncte WTA. Ca urmare a parcursului de la Astana Open, Cristian va urca pe locul 111 WTA, cel mai bun din carieră.

01-10-2021
10:10

Eminem, Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J. Blige şi Kendrick Lamar vor cânta la Super Bowl

Cel mai așteptat eveniment sportiv din America de Nord, Super Bowl, finala Ligii de Fotbal American, are un afiș impresionant pentru pauza meciului.

Eminem, Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J. Blige şi Kendrick Lamar sunt artiștii care vor întreține atmosfera. Împreună cele cinci staruri au în palmares nu mai puțin de 44 de premii Grammy.

De-a lungul anilor, la Super Bowl au mai urcat pe scenă Beyoncé, Madonna, Coldplay, Katy Perry, U2, Lady Gaga, Michael Jackson, Jennifer Lopez, Shakira, sau The Weeknd. Super Bowl 2022 va avea loc pe 13 februarie, pe SoFi Stadium din Inglewood, California.  

01-10-2021
09:12

Trei suporteri turci și doi francezi au fost arestați după Olympique Marseille – Galatasaray

Meciul Olympique Marseille și Galatasaray Istanbul, din Europa League, s-a terminat la egalitate, scor 0-0, însă întâlnirea a fost perturbată de incidente provocate de fanii celor două echipe.

În prima repriză, arbitrul Pawel Raczkowski a fost nevoit să întrerupă meciul preț de aproximativ 10 minute din cauza petardelor și fumigenelor aruncate în teren.

Între fanii celor două echipe s-au iscat o serie de ciocniri, iar polițiștii au arestat cinci persoane, trei suporteri ai echipei Galatasaray și doi ai lui OM.

La gruparea turcă, Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău au fost titulari. Primul a fost înlocuit în minutul 72, în vreme ce fostul jucător al Universității Craiova a fost integralist.

01-10-2021
06:22

Pele s-a întors acasă. Starea lui este stabilă și va face un tratament de chimioterapie

Legenda fotbalului brazilian, Pele, a fost externat după o intervenție chirurgicală de extirpare a unei tumori pe colon. Medicii spitalului Albert Einstein din Sao Paulo a anunţat că Pele va face chimioterapie.

”Când calea este dificilă, bucură-te de fiecare pas al călătoriei. Concentrează-te asupra fericirii tale. Este adevărat că nu mai pot sări, dar în ultimele zile am fost cu pumnul în aer de mai multe ori decât de obicei. Sunt foarte fericit că sunt înapoi acasă.

Îi mulţumesc întregii echipe de la spitalul Albert Einstein, care mi-a făcut şederea plăcută. Vă mulţumesc vouă tuturor, celor care de departe mi-aţi făcut viaţa completă cu atât de multe mesaje de iubire”, a postat Pele pe Facebook.

 

01-10-2021
05:25

Noi victorii pentru România și calificare în tandem în sferturile europenelor de la Cluj

Echipele României de tenis de masă, feminin și masculin, au obținut noi victorii la Campionatele Europene ce se desfășoară la Cluj-Napoca și s-au calificat la braț în sferturile de finală ale întrecerilor.

Campioana ultimelor două ediții, la feminin, România a învins Italia cu scorul de 3-1 grație succeselor obținute de Bernadette Szocs 3-0 cu Debora Vivarelli, Daniela Monteiro-Dodean 3-1 cu Jamila Laurentiși din nou Bernadette Szocs 3-1 cu Giorgia Piccolin. Punctul Italiei a fost obținut de Piccolin care a învins-o cu 3-2 pe Eliza Samara.

În întrecerea băieților România câştigat în faţa Sloveniei cu 3-2. Punctele ”tricolorilor” au fost aduse de Ovidiu Ionescu, 3-0 cu Tilen Cvetko, Hunor Szocs a câştigat cu 3-0 la Peter Hribar, iar Rareş Şipoş a trecut cu același scor, 3-0, de Tilen Cvetko. Slovacia a punctat prin victoriile lui Darko Jorgic, 3-0 cu Rareș Șipoș și 3-2 cu Ovidiu Ionescu.

În sferturile de finală, la feminin, România va înfrunta, vineri, echipa Luxemburgului, iar la masculin ”tricolorii” vor da piept cu puternica echipă a Suediei.

Didier Deschamps nu vrea să audă de Cupă Mondială din doi în doi ani

Didier Deschamps, selecționerul campioanei mondiale în exercițiu, Franța, nu este de acord cu organizarea turneelor finale ale Cupei Mondiale odată la doi ani, așa cum a propus recent FIFA.

”Un astfel de lucru ar banaliza competiţia. Nu cunosc toate interesele care stau în spatele unei astfel de propuneri. Noi suntem obişnuiţi să jucăm Mondialul odată la patru ani şi credem că aşa e bine, dar dacă se doreşte modificarea, probabil se va ajunge la noua formulă”, a declarat Deschamps, citat de agenția EFE.

ADVERTISEMENT

Și UEFA se opune acestei idei. Preşedintele Aleksandr Ceferin a solicitat o întâlnire de urgență cu omologul său de la FIFA, Gianni Infantino și a amenințat cu un boicot în cazul în care nu se va găsi o soluție agreată de majoritatea federațiilor implicate.