LIVE Actualizat 13-08-2021
20:47

Știrile zilei din sport, vineri, 13 august. Bayern, start cu stângul în noul sezon! Nagelsmann, doar remiză la primul meci

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de vineri, 13 august.
13.08.2021 | 19:39
Stirile zilei din sport vineri 13 august Bayern start cu stangul in noul sezon Nagelsmann doar remiza la primul meci
ADVERTISEMENT
13-08-2021
20:47

Bayern, start cu stângul în noul sezon!

Bayern a început cu stângul noua ediţie din Bundesliga. Campioana Germaniei a remizat, scor 1-1, împotriva celor de la Monchengladbach. Plea a deschis scorul în minutul 10, însă bavarezii au egalat până în pauză prin Lewandowski. În a doua repriză nu s-a modificat tabela şi Julian Nagelsmann a început cu o remiză mandatul de la Munchen. 

13-08-2021
20:20

Cephas Malele a ajuns în Arabia Saudită. Cu ce echipă a semnat

Telenovela Malele a ajuns la final. Liber de contract după despărțirea de FC Argeș, atacantul elvețian cu origine congoleză a semnat cu Al Tai, formație din prima ligă a Emiratelor Arabe Unite şi își va face debutul împotriva celor de la Al Hilal.

Datorită celor 18 goluri și 4 pase decisive reușite în stagiunea precedentă, cota sa a ajuns la un milion de euro. „Malele şi-a făcut treaba foarte bine la noi şi a terminat contractul. Din câte ştiu, clubul i-a făcut o ofertă.

El nu a dat curs ofertei şi probabil va merge în altă parte. Nici noi nu putem aştepta foarte mult pentru că trebuie să ne facem pregătirea şi doresc să fie toţi jucătorii la pregătire. Ne-a ajutat foarte mult şi echipa l-a ajutat pe el”, declara, la începutul verii, antrenorul piteștenilor, Andrei Prepeliță.

13-08-2021
16:35

Anunț de ultimă oră al LPF. Când se joacă FC Craiova – Chindia

Liga Profesionistă de Fotbal și deținătorii de drepturi tv au efectuat o modificare de ultim moment în programul etapei a 5-a din Liga 1 Casa Pariurilor.

Astfel, meciul FC U Craiova – Chindia Târgoviște, programată inițial sâmbătă, la ora 18.30, se va disputa in aceeași zi, începând cu ora 19:00.

Modificare a fost făcută luând în considerare prognoza meteo, care prevede temperaturi ridicate, sâmbătă, în Bănie. 

13-08-2021
14:10

Se modifică protocolul de acces pe stadion. Minorii, exceptați de la regula testării

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat, vineri, 13 august, noul protocol privind accesul suporterilor pe stadioane. Conform documentului, minorii sunt exceptați de la regula testării, atât ca sportivi, cât și ca spectatori. Concret, vor putea intra pe stadion:

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2.
  • minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării în calitate de spectatori la evenimentul sportiv.
13-08-2021
12:44

Doliu în lumea fotbalului. A murit pe teren, la 37 de ani

Fostul mijlocaș francez Franck Berrier (37 de ani) s-a stins din viață joi, 12 august, în urma unui stop cardio-respirator suferit chiar pe terenul de fotbal. Anunțul a fost făcut de KV Ostend, clubul din prima ligă a Belgiei pentru care acesta a evoluat între 2013 și 2018.

Cu mare tristețe și neputință am aflat de moartea vedetei clubului, Franck Berrier. Acesta s-a stins din viață în urma unui stop cardiac în timpul unui antrenament. Le dorim apropiaților multă putere în aceste momente grele”, se arată în comunicat. Această tragedie amintește de accidentul suferit de Christian Eriksen în meciul de debut al Danemarcei la Campionatul European din această vară.

Din fericire, mijlocașul a fost resuscitat în timp util și transportat la spital, unde a suferit o intervenție chirurgicală de implantare a unui defibrilator cardiac menit să monitorizeze în permanență ritmul bătăilor inimii.

13-08-2021
10:33

Florin Bratu și Bogdan Lobonț au anunțat numele stranierilor convocați

Florin Bratu, noul selecționer al naționalei U21, a decis să convoace doi jucători din străinătate: Radu Drăgușin (Juventus) și Louis Munteanu (Fiorentina).

România U21 va disputa două amicale contra reprezentativelor Angliei și Georgiei, care vor avea loc pe 3 septembrie, respectiv 7 septembrie.

De cealaltă parte, lista lui Bogdan Lobonț, selecționerul naționalei U20, de stranieri convocați arată în felul următor: Răzvan Sava (Torino), Alexandru Borbei (Lecce), Eduard Duțu (Fiorentina), Darius Ghindovean (Duisburg), Marius Corbu (Akademia Pușcaș), Matei Ilie (Padova),  Leon Peto (Mainz) și Andrei Mărginean (Sassuolo).

România U20 va disputa, pe data de 2 septembrie, un meci amical contra Portugaliei. În timp ce, pe 6 septembrie, o va înfrunta, tot într-un meci de pregătire, pe reprezentativa Angliei.

13-08-2021
06:00

UEFA a mutat partida Steaua Roșie - CFR Cluj

UEFA a decis să mute partida Steaua Roșie Belgrad – CFR Cluj, din play-off-ul Europa Leauge, marți, de la ora 22:00. Decizia forului european este una cel puțin surprinzătoare, având în vedere că, de regulă, meciurile din Europa League se joacă în ziua de joi.

Prin această hotărâre, UEFA dorește ca cele două mari rivale din Belgrad, Steaua Roșie și Partizan, să nu joace în aceeași zi, acasă, având în vedere că stadioanele celor două formații sunt poziționate extrem de aproape unul de celălalt.

Joi, Partizan va disputa, acasă, manșa tur din play-off-ul Conference League contra portughezilor de la Santa Clara.

13-08-2021
05:52

CVC Capital Partners a cumpărat 10% din capitalul La Liga! Cele patru cluburi care s-au opus

Cluburile profesioniste de fotbal din Spania au validat vânzarea a 10% din capitalul La Liga către fondul de investiții CVC Capital Partners.

Patru cluburi au votat contra: Real Madrid, Barcelona, Athletic Bilbao şi o grupare ce nu a dorit ca numele său să fie dezvăluit. Astfel că, cele patru formații au fost excluse din acordul final și nu vor beneficia de pe urma celor 2.1 miliarde de euro pe care CVC Capital Partners le va plăti, potrivit înțelegerii.

„Acest acord este rodul a zece luni de muncă, între apariţia Super Ligii şi alte conflicte care l-au pus în pericol”, a declarat Javier Tebas, președintele La Liga, potrivit AFP.

Presa internațională susține că Real Madrid și Barcelona s-au opus acestui acord, din cauza faptului că CVC ar fi urmat să condiționeze o parte din veniturile lor, din drepturile TV, timp de o jumătate de secol.

Julian Nagelsmann, uluit de transferurile realizate în ultima perioadă: „Există riscul să fim lăsați în urmă!”

Julian Nagelsmann, noul antrenor al lui Bayern Munchen, s-a declarat uluit de transferurile realizate, în ultima perioadă, în fotbalul internațional. În același timp, acesta trage un semnal de alarmă și susține că Bayern ar putea rămâne în urmă, având în vedere că, în această vară, campioana Germaniei nu a perfectat niciun transfer notabil.

„Mi se pare că există riscul să fim lăsați în urmă pe plan internațional. Știu că multe cluburi din Germania trec prin perioade mult mai grele decât Bayern. 

ADVERTISEMENT

Dar nu pot să mă abțin să nu mă frec la ochi când citesc știrile despre transferuri. Nu e vorba doar despre sumele puse în joc.

Sunt și alte consecințe, iar Bayern dorește să rămână o echipă competitivă în UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Noi avem 13, 14 jucători de top, avem un prim 11 puternic. Dar, dacă vor apărea accidentări, vom avea de suferit”, a declarat Nagelsmann, pentru presa internațională.