Sport

Știrile zilei din sport, luni, 11 aprilie. Cosmin Olăroiu, doar egal în Liga Campionilor Asiei

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 15 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
15.04.2022 | 09:50
Stirile zilei din sport luni 11 aprilie Cosmin Olaroiu doar egal in Liga Campionilor Asiei
ADVERTISEMENT
15-04-2022
20:24

Al Sharajah, echipa lui Cosmin Olăroiu, ținută în șah, în Liga Campionilor Asiei

Echipa antrenorului român Cosmin Olăroiu, Al Sharajah, a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul cu Al-Rayyan, din Qatar, în etapa a treia din faza grupelor Ligii Campionilor Asiei.

Bernanrd a deschis scorul în minutul 45 pentru trupa lui Olăroiu, dar oaspeții au reușit să egaleze în minutul 65 prin N’Zonzi.

Al Sharjah ocupă poziția a doua în clasamentul grupei, cu 4 puncte, la egalitate cu adversara de azi, Al-Rayyan. Lider este Al-Hilal cu 6 puncte.  

15-04-2022
18:35

Tottenham își ia fundaș stânga din Spania

Antonio Conte caută întăriri pentru viitorul sezon și a pus ochii pe o rezervă a lui Atletico Madrid. În 2019 fotbalistul dorit de Conte la Tottenham Hotspur valora 25 de milioane de euro.

Mario Hermoso este alegerea managerului italian. Fotbalistul de 26 de ani a început excelent sezonul fiind titular în garnitura lui Diego Simeone.

În ultimele luni acesta a pierdut, însă, contactul cu primul 11, iar oficialii grupării madrilene ar fi dispuși să se despartă de el. Crescut de Real Madrid, Hermoso a ajuns la rivala Atletico în 2019, de la Espanyol Barcelona, în schimbul a 25 de milioane de euro.

15-04-2022
17:39

UEFA a decis ca meciurile din semifinalele Conference League să beneficieze de VAR

Forul european de fotbal (UEFA) a dat undă verde pentru utilizarea sistemului de asistență video (VAR) încă din faza semifinalelor Conference League, deși inițial acest lucru urma să se întâmple doar în finala de la Tirana.

În penultimul act al celei mai noi competiții continentale intercluburi se vor înfrunta Leicester – Roma, cu primul meci în Anglia, și Feyenoord Roterdam – Marseille, prima manșă fiind găzduită de gruparea batavă.

Meciurile din semifinalele Conference League vor avea loc pe 28 aprilie, turul, respectiv pe 5 mai returul.

15-04-2022
16:07

Grupul Ricketts-Griffin-Gilbert a anunțat că nu mai este interesat de Chelsea

Familia Ricketts, care deține și clubul de baseball Chicago Cubs, alături de miliardarii Ken Griffin şi Dan Gilbert au depus o ofertă de cumpărare a clubului patronat de Roman Abramovic, Chelsea, însă au retras-o la scurt timp. Grupul Ricketts-Griffin-Gilbert a anunțat, de asemenea, că nu mai este interesat de această tranzacție.

”În procesul de finalizare a propunerii lor (a clubului Chelsea – n.r.) a devenit din ce în ce mai clar că anumite probleme nu au putut fi abordate, dată fiind dinamica neobişnuită în jurul procesului de vânzare. Noi avem o mare admiraţie pentru Chelsea şi fanii săi şi dorim noului proprietar numai bine”, au transmis americanii.

Astfel, în cursa pentru preluarea clubului londonez au rămas fostul preşedinte al lui Liverpool, Sir Martin Broughton, care conduce un grupe de oameni de afaceri, consorțiul care îi are între membrii pe oamenii de afaceri Todd Boehly, Hansjorg Wyss şi Jonathan Goldstein şi coproprietarul echipei nord-americane de baschet Boston Celtics şi co-preşedinte al Bain Capital, Stephen Pagliuca.

15-04-2022
15:17

Când sunt programate meciurile din semifinalele Ligii Campionilor

UEFA a anunțat datele la care se vor disputa meciurile din semifinalele Ligii Campionilor. Prima înfruntare, Manchester City – Real Madrid, manșa întâi, este programată pe 26 aprilie, a doua zi urmând să se dispute Liverpool – Villarreal.

Returul dintre ”cormorani” și ”submarinul galben” se joacă pe 3 mai, în Spania, iar Real Madrid – City se va disputa pe 4 mai, pe Santiago Bernabeu.

Finala Ligii Campionilor ediția 2021/22 va avea loc pe Stade de France din Saint-Denis, sâmbătă, 28 mai.

15-04-2022
14:02

Un fond de investiții din Bahrain cumpără AC Milan cu un miliard de euro

Un fond de investiții din Bahrain este gata să ofere un miliard de euro pentru a cumpăra pachetul majoritar de acțiuni a clubului AC Milan, anunță Bloomberg, citat de platforma Football Italia.

Negocierile dintre actualii proprietari, grupul american Elliot, și Investcorp sunt aproape finalizate, iar tranzacția va fi una dintre cele mai importante din istoria fotbalului, notează sursele citate.  

AC Milan și-a recăpătat strălucirea de altă dată și luptă din nou pentru titlu în Serie A. Rossoneri sunt lideri în clasament, cu două puncte peste a doua clasată, campioana en titre Inter Milano.

15-04-2022
13:17

Pedri s-a „rupt” și ratează finalul de sezon la Barcelona

După ce a fost eliminată din sferturile Europa League, de către Eintracht Frankfurt, scor 2-5 în dublă manșă, Barcelona a mai primit o veste proastă: Pedri a suferit o accidentare gravă.

Mijlocașul central de 19 ani a ieșit de teren după doar 45 de minute, iar Barcelona a făcut anunțul îngrijorător: „Testele făcute astăzi au confirmat că Pedri a suferit o ruptură la nivelul bicepsului femural de la piciorul stâng. A devenit indisponibil, iar revenirea sa pe teren va fi determinată de durata procesului de recuperare”.

15-04-2022
12:26

50.000 de dolari amendă pentru că a lovit un copil cu protecția dentară

Miles Bridges, vedeta echipei Charlotte Hornets, a fost amendat de liga profesionistă nord-americană de baschet după ce și-a aruncat protecția dentară și a lovit un copil cu aceasta.

Reacția nervoasă a baschetbalistului s-a petrecut în ultima secvență a jocului pierdut cu Atlanta Hawks 103-132, când a fost eliminat pentru două greșeli tehnice consecutive.

În drumul spre vestiare, acesta a răspuns la provocarea unui copil din public și l-a lovit cu protecția dentară. Pentru gestul lui, Miles Bridges va scoate din buzunar nu mai puțin de 50.000 de dolari.  

15-04-2022
11:36

Sean Dyche a fost demis de Burnley după 10 ani

Sean Dyche era antrenorul lui Burnley de zece ani de zile și a fost concediat de clubul cu doar opt etape înainte de finalul sezonului din Premier League.

Burnley se află pe loc retrogradabil, 18, cu doar 24 de puncte, iar conducerea clubului a luat decizia să demită tot staff-ul, din care mai fac parte Ian Woan, Steve Stone și Billy Mercer.

15-04-2022
10:24

Sold-out la Cluj pentru U BT – Riesen Ludwigsburg

Meciul decisiv pentru accederea în Final Four-ul Ligii Campionilor la baschet masculin se va desfășura într-o atmosferă senzațională în Sala Sporturilor din Cluj.

Toate biletele au fost epuizate în doar jumătate de oră de la punerea în vânzare a acestora: „Aşa ne-a fost norocul! Avem ocazia să luptăm împreună acasă în meciul decisiv pentru calificarea în Final Four Basketball Champions League! Hai să jucăm din nou cu sala plină pentru o calificare istorică! 10.000 pentru Final Four. Ia bilet acum!”, a fost mesajul de mobiziliare al clujenilor, care se pare că a avut efectul scontat.

Meciul se va juca marți, 19 aprilie, de la ora 19.00 în BTarena și va fi transmis în direct de Prima Sport 1.

15-04-2022
09:35

Ronaldo, noul patron de la Cruzeiro

E oficial. Ronaldo Nazario de Lima a semnat contractul prin care fostul mare atacant brazilian devenit proprietarul a 90% din clubul de ligă secundă Cruzeiro.

„Campionul mondial a parafat pe 8 aprilie contractul care îl face, împreună cu grupul său de afaceri, controlorul şi managerul Societăţii Anonime de Fotbal (SAF) Cruzeiro”, a anunţat conducerea clubului din Belo Horizonte într-un comunicat.

„Cruzeiro este deja efectiv sub conducerea lui Ronaldo Nazario şi a grupului său de afaceri. După aprobarea prin aclamaţie, săptămâna trecută, de către Consiliul de administraţie a ajustărilor la modelul de contract, Cruzeiro şi Ronaldo au semnat contractul de cumpărare a 90% din acţiuni”, subliniază comunicatul.

Parafarea înțelegerii a încheiat negocierile care durau deja de patru luni, după ce Ronaldo a anunțat, pe 18 decembrie, ca a semnat un precontract prin care şi-a exprimat dorinţa de a prelua conducerea clubului de fotbal la care s-a format ca fotbalist profesionist.

Descoperirea unor datorii care nu figurau în documentaţia iniţială şi rezistenţa directorilor lui Cruzeiro de a ceda toată puterea fotbalistului au amânat semnarea acordului şi chiar l-au pus sub semnul întrebării.

Contractul iniţial prevedea ca Ronaldo, care patronează şi clubul spaniol Valladolid, să achite 400 de milioane de reali (circa 85 milioane dolari), pe durata mai multor ani, pentru 90% din acţiunile entităţii sportive braziliene, asumându-şi totodată datoriile contractate de Cruzeiro evaluate la un miliard de reali (212,7 milioane de dolari). Pentru ajustarea acordului şi includerea datoriilor care nu figurau iniţial, conducătorii lui Cruzeiro au inclus noi active în partea cedată, precum terenurile de antrenament ale echipei.

Deși acum evoluează în liga a doua, Cruzeiro este un club de tradiție în Brazilia, care are în palmares patru titluri, dar și două Cupe Libertadores.

15-04-2022
08:02

Paul Pogba a refuzat prelungirea contractului cu Manchester United

Contractul lui Paul Pogba cu Manchester United expiră la finalul acestui sezon și, se pare că, francezul nu vrea să își prelungească înțelegerea cu „diavolii roșii”. Sunt însă șanse mari Pogba să ajungă la PSG, acolo unde își dorește să ajungă mijlocașul, mai ales dacă antrenor va veni Zinedine Zidane.

Conform El Nacional, lui Pogba i-au fost propuse recent 24 de milioane de euro anual din partea celor de la Manchester United, care doresc să îl păstreze pe francez pe Old Trafford, dar fostul campion mondial a refuzat categoric.

 

15-04-2022
06:42

Marius Șumudică, doar egal în Liga Campionilor Asiei

Al Shabab, echipa lui Marius Şumudică, a remizat, joi, 14 aprilie, pe teren străin, scor 1-1 cu echipa Al Quwa, în etapa a treia a grupei B preliminare a Ligii Campionilor Asiei.

Pentru Al Shabab a marcat Monassar, în minutul 90+6, iar pentru Al Quwa a punctat Miller, în minutul 68. În clasament, Al Shabab are șapte puncte şi este pe primul loc, iar Al Quwa este pe locul 2, cu patru puncte.

În următoarea rundă, Al Shabab va juca tot cu Al Quwa, pe 18 aprilie, dar acasă. Din grupă cu echipa lui Șumudică mai fac parte echipele Mumbai City FC şi Al-Jazira.

Fanii lui Olympique Lyon nu au gustat deloc eliminarea favoriților din UEFA Europa League. De nervi, suporterii francezi au aprins focul în tribune și s-au luat la bătaie cu forțele de ordine.

Eliminarea lui Lyon din Europa League a declanșat haosul. Fanii francezi au luat-o razna după înfrângerea cu West Ham

Mai mult, zeci de spectatoria au încercat să invadeze terenul, în timp ce englezii se bucurau de calificarea în semifinalele Europa League, acolo unde West Ham o va întâlni pe Eintracht Frankfurt. Stewarzii au fost nevoiți să pună bariere pentru a preveni agresiunile ulterioare din partea fanilor.

ADVERTISEMENT

Furia fanilor francezi a luat amploare și pentru că aceștia s-au săturat de insuccesul lui Lyon, care este doar pe locul 10 în Ligue 1, iar acum a părăsit și cupele europene. Victima suporterilor lui Lyon a picat și Declan Rice.

Mijlocașul lui West Ham a fost atacat cu sticle în minutul 89, atunci când a fost schimbat, după cum se poate observa și în imaginile publicate de jurnaliștii de la thesun.co.uk.

ADVERTISEMENT

Adio, Cristiano Ronaldo! Presa din Anglia anunță plecarea lusitanului odată cu venirea lui Erik ten Hag

Cristiano Ronaldo a revenit în forță la Manchester United, dar superstarul portughez are parte de un final dezamăgitor de sezon. Din nefericire pentru legenda „diavolilor” roșii, se pare că aceasta nu intră în planurile viitorului antrenor de pe Old Trafford.

Daily Star anunță că Ronaldo nu se potrivește stilului de joc al lui Erik ten Hag, după cum acesta le-ar fi transmis deja conducătorilor cluburilor. Olandezul s-ar fi înțeles deja cu Manchester United, echipă pe care ar urma să o preia din vară și cu care va semna un contract valabil pe patru sezoane.

ADVERTISEMENT

„A transmis clar conducerii că vârsta şi statutul de lux al portughezului nu sunt potrivite abordării pe care vrea să o implementeze, după ce va prelua echipa, în iunie”, au scris jurnaliștii britanici.

Harry Kane, pe lista lui Manchester City

Proaspăt calificată în semifinalele UEFA Champions League, Manchester City își pregătește strategia de transferuri pentru sezonul viitor. În capul listei se află Erling Haaland (21 de ani), dar Pep Guardiola are și planul B în cazul în care nu îl va putea lua pe norvegian de la Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Harry Kane (28 de ani), de la Tottenham. În prezent, englezul e cotat de transfermarkt.com la 100 de milioane de euro și mai are contract cu londonezii până în vara lui 2024. Conform fichajes.net, managerul catalan le-ar fi transmis deja șefilor liderului din Premier League că își dorește neapărat unul dintre cei doi atacanți pur-sânge.

ADVERTISEMENT