Sport

Știrile zilei din sport, vineri 16 iulie. Ionuț Nedelcearu o lasă pe AEK Atena pentru Serie B

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de vineri, 16 iulie.
16.07.2021 | 19:40
Stirile zilei din sport vineri 16 iulie Ionut Nedelcearu o lasa pe AEK Atena pentru Serie B
ADVERTISEMENT
16-07-2021
19:13

Ionuț Nedelcearu a semnat pe trei ani cu Crotone, din Serie B

Internaționalul român Ionuț Nedelcearu s-a transferat în Italia, la Crotone, echipă care a retrogradat în Serie B la finalul sezonului trecut. În schimbul său, AEK Atena va primi 1,2 milioane de euro, mult peste cei 550.000 de euro pe care i-a achitat în urmă cu un an pentru a-l transfera de la Ufa. Fundașul naționalei Românei a semnat un contract pe 3 ani cu formația italiană și a fost deja prezentat.

În Serie B, Nedelcearu s-ar putea lupta pentru promovare cu alți doi români, Man și Mihăilă, care evoluează la Parma. În cazul în care Crotone va reuși revenirea pe prima scenă, va fi nevoită să mai achite încă 500.000 de euro celor de la AEK Atena.

16-07-2021
18:09

S-au stabilit următoarele 4 gazde ale finalei Ligii Campionilor

UEFA a anunțat cele 4 orașe care vor găzdui următoarele finale ale Ligii Campionilor. Astfel, ediția din 2022 va fi găzduită de Sankt Petersburg, cea din 2023 de Istanbul, în timp ce în 2024 și 2025 se vor disputa la Londra, respectiv Munchen.

16-07-2021
16:19

Gol superb marcat de Nicolae Stanciu pentru Slavia Praga

Internaționalul român Nicolae Stanciu a marcat unicul gol al Slaviei Praga din amicalul cu formația poloneză Piast, încheiat la egalitate 1-1. Stanciu a înscris imediat după pauză, în minutul 48, cu un șut plasat, la colțul lung, de la 18 metri. Românul a fost titular la Slavia și a evoluat până în minutul 60, când a fost înlocuit cu Hromada.

16-07-2021
15:15

Vești bune pentru suporterii de peste hotare. Vor putea urmări online meciurile din Liga 1

Toate partidele din acest sezon al Ligii 1 vor putea fi urmărite online și peste hotare, prin intermediul platformei Prima Play. Aceasta a fost dezvoltată de grupul Clever, care difuzează campionatul intern pe canalele Look Sport.

Din 15 iulie vrem se oferim românilor platforma PrimaPlay cu acces la competițiile sportive ale canalelor Look Sport și la emisiunile preferate ale Prima TV.

Extinderea în zona de online este un pas important în dezvoltarea Grupului Clever iar PrimaPlay cu siguranță va aduce plus valoare în piața online din România care se află într-o continuă evoluție.

Prin această lansare, canalele grupului (Prima TV, LookSport+, LookSport, LookSport 2, LookSport 3, Profit TV, Agro TV, Cinemaraton, Comedy Est) vor putea fi urmărite în direct oricând, oriunde, pe baza unui abonament lunar”, a anunțat Adrian Tomșa, managing partner al Grupului Clever.

16-07-2021
14:27

Donnarumma și-a tatuat pe braț trofeul Euro 2020

Desemnat cel mai bun jucător al turneului final al Euro 2020, portarul italian Gianluigi Donnarumma a ținut neapărat să rămână permanent cu o amintire de la această competiție și și-a tatuat pe braț trofeul pe care l-a câștigat cu naționala Italiei.

Donnarumma a fost eroul finalei cu Anglia, când a apărat două lovituri de departajare, dar a avut o prestație excelentă pe tot parcursul turneului final.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Realistic tattoo (@stefanoreinoso)

 

16-07-2021
12:14

FRF, anunț important privind accesul suporterilor pe stadioane. Ce se întâmplă cu cei care au trecut deja prin boală

Federația Română de Fotbal a anunțat o nouă modificare a protocolului medical privind prezența spectatorilor pe stadioane. Potrivit comunicatului transmis cu puțin timp în urmă, aceasta vizează perioada de excepție pentru testare în cazul persoanelor care au fost deja infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Modificarea este în ceea ce privește persoanele care au trecut prin boală. Perioada de excepție pentru testare s-a mărit de la 90 la 180 de zile.

Această prevedere se aplică tuturor celor prezenți pe stadion, echipe, organizatori, jurnaliști și spectatori. Aceeași prevedere se aplică și la futsal”, se arată pe site-ul oficial al FRF

Prin urmare, accesul pe stadioane va fi permis:

  • persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV- 2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore
  • persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății
16-07-2021
11:05

Un halterofil ugandez, căutat de poliție în Japonia

Autorităţile japoneze au anunţat că au pierdut urma halterofilului ugandez Julius Ssekitoleko, care era cazat într-un hotel din Izumusano, în apropiere de Osaka.

Conform New York Times, sportivul în vârstă de 20 de ani a fost văzut ultima dată în hotel de compatrioţii săi cazaţi acolo tot în perspectiva Jocurilor Olimpice, puţin după miezul nopţii de joi spre vineri. El nu s-a prezentat vineri pentru a face testul Covid-19, iar autorităţile locale au anunţat poliţia.

Ssekitoleko se afla pe o listă de aşteptare pentru JO, însă recent îşi pierduse orice speranţă de participare la competiţie şi urma să se întoarcă în ţara sa.

Halterofilul a făcut parte dintr-un prim grup de nouă sportivi, antrenori şi staf din Uganda sosiţi în Japonia în luna iunie. Din grupul respectiv, două persoane, care nu sunt sportivi, au fost testate pozitiv cu coronavirus. Întreg grupul a fost nevoit să stea în carantină.

16-07-2021
09:44

Verratti, schimbare totală după ce a câștigat titlul european

Internaţionalul italian Marco Verratti s-a căsătorit cu modelul Jessica Aidi, la ceremonie fiind prezenţi, între alţii, Zlatan Ibrahimovic, Salvatore Sirugu, Ezequiel Lavezzi şi Javier Pastore.

Verratti a mai fost căsătorit o dată, cu Laura Zazzara, cu care are doi copii. Copiii au fost şi ei prezenţi la evenimentul care a avut loc în Franţa.

Marco Verratti este al doilea jucător italian care s-a căsătorit după câştigarea Euro 2020. Federico Bernardeschi s-a căsătorit cu partenera sa la mai puţin de 48 de ore după victoria Italiei în finala Campionatului European.

16-07-2021
08:14

Echipamentele verzi, interzise în Serie A

Cluburile din Serie A nu mai pot folosi echipamente cu culoarea predominantă verde, începând din sezonul 2022/2023, ca urmare a unei modificări a regulamentelor.

Deşi măsura va intra în vigoare în 2022, Lega Serie A a decis să facă anunţul un an mai devreme, pentru ca grupările să aibă timp să ţină cont de noua regulă în conceperea echipamentelor.

Conform Gazzetta dello Sport, decizia a fost luată la dorinţa televiziunilor, din cauza lipsei contrastului cu gazonul în cazul echipamentelor verzi, ceea ce perturbă şi introducerea de publicitate virtuală.

Printre echipele care au jucat în echipamente verzi se numără Lazio Roma şi Atalanta Bergamo.

16-07-2021
07:02

Meciul Fury - Wilder va avea loc la 9 octombrie

Meciul de box dintre Tyson Fury şi Deontay Wilder, amânat după ce britanicul a fost testat pozitiv cu coronavirus, a fost reprogramat la 9 octombrie.

”Nu-mi doresc nimic mai mult decât să-l bat pe ‘Big Dosser’ la 24 iulie, dar se pare că bătaia va trebui să aştepte. Să nu aveţi îndoieli, voi reveni mai puternic ca niciodată. Ne vom lupta la 9 octombrie şi îl voi face KO”, a declarat Fury, conform BBC.

Fury şi Wilder au mai fost adversari în decembrie 2018, la Los Angeles, şi în februarie 2020, la Las Vegas. Primul meci s-a încheiat la egalitate, iar ar doilea a fost câştigat de britanic.

16-07-2021
05:37

Anchetă în Portugalia după transferul lui Eder Militao la Real Madrid

Parchetul portughez cercetează comisioanele rezultate din transferul lui Eder Militao de la FC Porto la Real Madrid. ”Galacticii” au plătit 50 de milioane de euro în 2019 pentru a obţine semnătura fundaşului brazilian, iar din această sumă, 9,72 milioane de euro au mers către comisioane.

Vizați în această anchetă sunt agenții Bruno Macedo, unul dintre cei patru portughezi arestaţi în operaţiunea ”Cartonaş roşu”, care l-a obligat pe preşedintele Benficăi, Luis Filipe Vieira, să demisioneze, şi brazilianul Giuliano Bertolucci.

Cotidianul Publico scrie că această anchetă a fost începută după plângere anonimă care explica că o parte din comisioanele operaţiunii menţionate ar fi fost folosite pentru a recompensa jucători şi arbitri.

16-07-2021
05:32

Primi sportivi români au ajuns la Tokyo

Prima parte a delegației României ce va concura la Jocurile Olimpice a ajuns la Tokyo după un zbor de aproxiamtiv 13 ore.

După aterizare și seria de teste pentru coronavirus efectuate chiar la aeroport, sportivii au plecat spre Satul Olimpice. Din prima parte a delegației fac parte componenții loturilor României de baschet 3×3, box, canotaj, fotbal, judo, scrimă, tenis de masă și tir cu arcul.

 

Victoria Azarenka nu va participa la Jocurile Olimpice

Jucătoarea belarusă de tenis Victoria Azarenka, locul 14 WTA, a anunţat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

”Aş vrea să vă informez pe toţi că am luat decizia foarte dificilă de a nu juca la  Olimpiada de la Tokyo. Am multe amintiri extraordinare de la câştigarea aurului concurând şi reprezentând Belarusul la ediţiile trecute ale JO.

ADVERTISEMENT

Dar având în vedere toate provocările cu care ne confruntăm legate de pandemie, ştiu în sufletul meu că aceasta este decizia corectă pentru mine şi pentru echipă. Abia aştept să revin la Olimpiada din 2024, la Paris, ca să reprezint Belarusul. Le urez tuturor colegilor mei sportivi o Olimpiadă în siguranţă, cu sănătate şi succese”, este mesajul postat de Azarenka.

Victoria Azarenka a obţinut aurul olimpic la dublu mixt, în 2012. În acelaşi an, ea a urcat pe a treia treaptă a podiumului la simplu feminin.

ADVERTISEMENT