Sport

Știrile zilei din sport, vineri, 18 martie. Roger Federer, donație de 500.000 de dolari pentru refugiații din Ucraina

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 18 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
18.03.2022 | 21:00
Stirile zilei din sport vineri 18 martie Roger Federer donatie de 500000 de dolari pentru refugiatii din Ucraina
Știrile zilei din sport, vineri, 18 martie. Roger Federer, donație de 500.000 de dolari pentru refugiații din Ucraina
ADVERTISEMENT
18-03-2022
20:24

Roger Federer Foundation sare în ajutorul copiilor ucraineni

Prin intermediul fundației sale, tenismenul elvețian a susținut multe cauze nobile și a donat sume importante, iar acum a venit rândul celor din Ucraina să beneficieze de fondurile sale.

Astfel, Federer a luat decizia să doneze 500.000 de dolari (452.000 de euro) pentru copiii refugiați din Ucraina: “Eu şi familia mea suntem îngroziţi de imaginile care vin din Ucraina şi ne simţim cu inima zdrobită să vedem aceşti oameni nevinovaţi care sunt atât de teribil afectaţi. Vrem pace! Aproximativ şase milioane de copii ucraineni nu mai au acces la şcoală (…) Am dori să-i ajutăm să facă faţă acestei experienţe extrem de traumatizante. Fundaţia Roger Federer va sprijini asociaţia War Child Holland cu o donaţie de 500.000 de dolari pentru a le permite copiilor ucraineni să-şi continue educaţia”, a scris legendarul tenismen într-un mesaj postat pe reţelele de socializare.

18-03-2022
19:48

România U19 a învins Georgia și Slovacia

Echipa națională de futsal U-19 a României a reușit să câștige meciurile din cadrul turneului de la Târgu Mureș cu Georgia ((3-2) și Slovacia (4-0).

ROMÂNIA: 1. Alin Cârdei – 2. Vlad Ilie, 5. Alexandru Trifa, 8. Csongor Csong, 9. Jozsef Keresztely-cpt. Selecționer: Robert Lupu
Rezerve: 21. Robert Căruntu – 3. Arpad Miklos, 6. Norbert Barbocz, 7. Tamas Nagy, 10. Marius David, 11. Darius Roca, 13. Alexandru Tărăbîc.

18-03-2022
18:39

Al Ittihad, cu Cosmin Contra pe bancă, a învins la scor de neprezentare pe Al Hazem

Echipa antrenată de Cosmin Contra, Al Ittihad, își continuă parcursul foarte bun din campionatul Arabiei Saudite. Liderul campionatului a învins acasă cu 3-0 pe Al Hazem, codașa clasamentului.

Golurile au fost marcate de Shanqeeti (66), Hamdallah (86, 90+6). În urma acestui rezultat, Al Ittihad rămâne lider în Arabia Saudită, cu 60 p, fiind urmată de Al Hilal (49 p), care joacă la această oră pe teren propriu cu Al Ahli.

În ultimele cinci etape, Al Ittihad a câștigat patru meciuri, fiind învinsă doar de Al Ahli, în deplasare, cu 1-2. Până la finalul campionatului, Al Ittihad mai are de jucat 5 partide.

18-03-2022
18:07

Echipa României o are lider pe Simona Halep în meciul cu Polonia din Billie Jean King Cup

Echipa feminină de tenis a României va întâlni Polonia în deplasare, la Radom, pe 15 și 16 aprilie, în calificările pentru turneul final al Billie Jean King Cup 2022.

Căpitanul-nejucător Horia Tecău, care se va afla pentru prima dată în această postură, le-a convocat pe Simona Halep (26 WTA), Gabriela Ruse (57 WTA), Irina Begu (72 WTA) și Monica Niculescu (46 WTA la dublu).

Este primul meci pentru Simona și Irina în echipa României, după semifinala pierdută în aprilie 2019 în fața Franței, la Rouen, în Fed Cup (fosta denumire a Billie Jean King Cup).

18-03-2022
17:26

Șase sportivi au murit într-un grav accident produs de un minor de 13

Un grav accident rutier s-a produs noaptea trecută, pe o autostradă din Andrews County, în vestul statului american Texas. Șase dintre cele 9 victime erau jucători de golf la echipa University of the Southwest New Mexico.

Vina pentru această tragedie îi aparține lui Ricky Siemens, un minor de 13 ani care s-a urcat la volanul autoturismului tatălui său, aflat pe locul din dreapta, a pierdut controlul volanului și s-a izbit de furgoneta cu care circulau sportivii, alături de antrenorul lor.

Singurele persoane care au scăpat cu viață în urma impactului sunt doi jucători de golf. Aceștia au ajuns de urgență la spital, dar starea lor este, din fericire, stabilă.

18-03-2022
16:36

Max Verstappen s-a impus în a doua sesiune de antrenamente a MP de Formula 1 din Bahrain

Prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 din 2022 va avea loc duminică, în Bahrian, iar vineri au avut loc primele două sesiuni de calificări.

Cel mai rapid în prima sesiune a fost pilotul francez al lui AlphaTauri, Pierre Gasly. El i-a devansat pe cei doi driveri de la Ferrari, monegascul Charles Leclerc și spaniolul Carlos Sainz Jr.

Campionul en-titre, olandezul Max Verstappen (Red Bull), a sosit al cincilea, în timp ce britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) al șaptelea.

Însă Verstappen s-a revanșat în a doua sesiune de calificări, pe care a câștigat-o, devânsându-l cu 0,087 de secunde pe Leclerc și cu 0,584 de secunde pe Sainz jr. De această dată, Hamilton a fost al 9-lea, la 1,208 secunde de campionul mondial.

Sâmbătă vor avea loc calificările (precedate de o sesiune de antrenamente), iar duminică, de la ora 17:00 a României, se va da startul în prima cursă de Formula 1 a sezonului.

18-03-2022
15:57

S-au vândut peste 80.000 de bilete la semifinalele și finala CM de rugby din 2023

Cupa Mondială de rugby din 2023 va fi organizată în Franța, iar organizatorii au anunțat că toate biletele puse în vânzare pentru semifinale și finala mare, peste 80.000, au fost epuizate în mai puțin de 3 ore, notează rmcsport.bfmtv.com.

Semifinalele au loc pe 20 și 21 octombrie, iar marea finală are loc pe 28 octombrie. Toate aceste confruntări vor fi găzduite de Stade de France, ca și finala mică, programată pe 27 octombrie.

O nouă etapă de vânzare a biletelor pentru Cupa Mondială din 2023 va avea loc în luna septembrie a acestui an.

Franța va debuta pe 8 septembrie, într-un meci de gală împotriva Noii Zeelande. Partida are loc în Grupa A, din care mai fac parte Italia, Uruguay și o echipă din Africa, al cărei nume va fi aflat la finalul calificărilor.

18-03-2022
15:14

Football Museum Bucharest va avea sediul în Centrul Vechi

Fotbalul românesc va avea în sfârșit un muzeu în Capitală, anunță Romeo Bănică, directorul executiv al Football Museum Bucharest pentru news.ro: „Ne dorim să colaborăm cu toate instituţiile locale şi internaţionale interesate de proiect pentru a susţine conservarea şi punerea în valoare a acestor obiecte de patrimoniu, oferind în acelaşi timp o experienţă la nivel european vizitatorilor români şi străini. Din acest punct de vedere, considerăm proiectul oportun atât pentru fotbalul românesc, cât şi pentru potenţialul turistic al Capitalei”.

Muzeul va dispune de un spațiu de 1.500 de metri pătrați, un pub, o cafenea și un fan shop: “Ideea Football Museum Bucharest s-a născut din pasiunea noastră pentru fotbal şi din dorinţa de a contribui la conservarea patrimoniului fotbalistic românesc şi internaţional. Credem că iubitorii fotbalului din România vor primi cu încântare ideea acestui proiect, mai ales că muzeele dedicate fotbalului sunt un important punct de atracţie pe harta turistică a marilor metropole europene”.

„Ne propunem ca Football Museum Bucharest să devină un hub pentru cei care împărtăşesc pasiunea pentru acest sport, de la jucătorii de fotbal sau colecţionari până la comunităţile de e-sports. Pe lângă investiţii în clădire şi experienţe, susţinem acest proiect cu o echipă care reuneşte profesionişti cu multă experienţă în domeniile marketing-ului sportiv, organizării de evenimente şi conservării de patrimoniu sportiv.

Decizia de a avansa cu această investiţie a venit după consultări cu o serie de experţi în zonele sportului, turismului şi antreprenoriatului, profesionişti care au subliniat oportunitatea unui asemenea proiect şi impactul pozitiv în dezvoltarea comunităţii locale”, a declarat și Bogdan Popescu, unul dintre cei doi fondatori ai proiectului inedit. 

18-03-2022
14:26

Bilete scoase la vânzare pentru România - Elveția

Vineri, 8 aprilie, de la ora 18:45, România va primi vizita Elveției în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal feminin din 2023. Meciul se va juca pe arena „Arcul de Triumf”, prețul unul tichet fiind de 15 lei. Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul bilete.frf.ro.

Va fi primul meci oficial pe care naționala lui Cristi Dulca îl joacă în Capitală.

„Copiii sub 14 ani au acces gratuit la tribuna a II-a, fiind necesară selectarea tipului de bilet ‘copil’ în efectuarea comenzii. Astfel, vor fi generate bilete cu valoare zero pentru a permite intrarea pe stadion.

Întrucât din această lună au fost ridicate restricțiile de acces la evenimente sportive, nu mai este necesară prezentarea certificatului digital COVID. Accesul pe stadion al fiecărei persoane, indiferent de vârstă, se face în baza unui bilet valabil în format digital sau printat și a actului de identitate”, se arată într-un comunicat postat pe FRF.ro.

18-03-2022
12:51

Un fotbalist dorit de Dinamo tocmai a semnat cu o altă echipă din Liga 1

Nasser Chamed s-a despărțit de Gaz Metan, din cauza mai multor salarii restante, și a semnat cu Chindia Târgoviște. Extrema în vârstă de 28 de ani a fost dorită și de Dinamo.

„Bun venit, Nasser Chamed! AFC Chindia Târgoviște anunță transferul lui Nasser Chamed (28 ani, mijlocaș, Insulele Comore). Chamed, care a evoluat în ultimii ani la Gaz Metan Mediaș, va îmbrăca tricoul cu numărul 69. Mult succes la Chindia Târgoviște și evoluții cât mai bune în tricoul roș-albastru!”, se arată în comunicatul emis de Chindia Târgoviște.

18-03-2022
11:29

Antrenorul Parmei, despre cum l-a revitalizat pe Dennis Man

Giuseppe Iachini, antrenorul Parmei, venit în toamna anului trecut la formația italiană, a vorbit despre ceea ce a făcut pentru a-l revitaliza pe Dennis Man, care intrase într-un „con de umbră”.

„De când am venit, am vorbit cu el mai mult decât cu fiul meu. Știam că este un băiat cu mare calitate și cu potențial, dar trebuie să-i intri la suflet. A fost o cheie, toți jucătorii au câte o cheie.

A fost nevoie să-l fac să înțeleagă faptul că trebuie să creadă mai mult în el și în potențialul pe care îl are. În ultimele luni, am vorbit foarte mult și el a înțeles că, inclusiv pentru cariera sa, trebuie să învețe să joace mai multe roluri și doar așa poate crește.

Vom continua să lucrăm, sunt convins că va crește în continuare”, a declarat Giuseppe Iachini.

18-03-2022
09:51

Mai mulți răniți, după ce o parte a tribunei s-a prăbușit la Rennes - Leicester

O parte din bariera care desparte tribuna de gazon a cedat sub presiunea suporterilor echipei Rennes, după ce favoriţii lor au deschis scorul la meciul cu Leicester, scor 2-1, din manşa secundă a optimilor de finală ale Conference League.

”Douăsprezece persoane au fost rănite uşor şi două au fost transportate la spital pentru posibilă fractură a încheieturii în cazul uneia şi a gleznei în cazul alteia”, a anunțat prefectura locală, citată de L’Equipe.

Deşi Rennes s-a impus, scor 2-1, prin golurile lui Bourigeaud (8) şi Tait (76), respectiv Fofana (51), în sferturi a acces Leicester, care în tur a câştigat, scor 2-0.

18-03-2022
07:35

Gest incalificabil făcut de Nick Kyrgios, după înfrângerea cu Rafael Nadal

Enervat de înfrângerea dramatică pe care a suferit-o în meciul cu Rafael Nadal, în sferturile de la Indian Wells, Nick Kyrgios a avut o răbufnire care putea avea consecințe grave.

Imediat după ce i-a strâns mâna adversarului la fileu, australianul a dat cu racheta de pământ, care a ricoșat și s-a îndreptat către unul dintre copiii de mingi. Din fericire, puștiul a fost pe fază și s-a ferit la timp din calea rachetei.

Kyrgios și-a cerut scuze copilului pe care era să îl rănească și a publicat dialogul pe care l-a avut cu acesta pe aplicația Messenger. Scuzele australianului au fost acceptate, jucătorul promițând că va veni la Complexul Indian Wells Tennis Garden pentru a îi oferi puștiului o rachetă.

„Mi-am făcut un prieten în toată această întâmplare. Se mai întâmplă accidente, dar putem să ne abatem din drumul nostru pentru a îmbunătăți lucrurile”, a scris Kyrgios, pe Twitter.

Ben Stiller, certat de Nick Kyrgios

Înaintea evenimentului de la finalul partidei cu Rafa Nadal, Nick Kyrgios a avut o dispută verbală și cu actorul Ben Stiller, care este un fan înrăit al jucătorului spaniol. Americanul n-a lipsit de la niciun meci al lui Nadal la Indian Wells și, foarte probabil, l-a deranjat cu câteva comentarii pe australian.

„Joci tu cumva? Ești pe teren, ești bun la tenis?”, a reproșat Kyrgios. Probabil, Ben Stiller i-a răspuns cu un „Nu” la întrebări, pentru că Nick a continuat: „Exact, atunci de ce vorbești? Te învăț eu cum să joci (n.r. în filme)? Nu!”.

 

18-03-2022
06:40

Nadal, 19 victorii la rând în acest an

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, locul 4 ATP şi cap de serie 4, s-a calificat în semifinalele turneului de la Indian Wells, după ce a trecut de australianul Nick Kyrgios, locul 132 mondial.

Nadal s-a impus cu scorul de 7-6 (0), 5-7, 6-4, după două ore şi 46 de minute. Sportivul spaniol a obţinut a 19-a victorie consecutivă și rămâne neînvins în acest an. De trei ori câştigător al Indian Wells, Nadal este a 11-a oară în semifinale la turneul din California.

În semifinale, Nadal va evolua contra compatriotului său Carlos Alcaraz, cap de serie 19, care a trecut de Cameron Norrie (Marea Britanie), cap de serie 12, scor 6-4, 6-3. În celelalte meciuri din sferturi au loc întâlnirile: Miomir Kecmanovic (Serbia) – Taylor Fritz (SUA), cap de serie 20, şi Andrey Rublev (Rusia), cap de serie 7 – Grigor Dimitrov (Bulgaria), cap de serie 33.

Maria Sakkari – Paula Badosa, a doua semifinală de la Indian Wells

Maria Sakkari din Grecia, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, şi Paula Badosa din Spania, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5, se vor întâlni în semifinalele turneului de la Indian Wells.

Sakkari a trecut, cu scorul de 7-5, 6-4, de Elena Rybakina din Kazahstan, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17, după un meci de o oră şi 39 de minute. Badosa a întrecut-o, cu scorul de 6-3, 6-2, pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 21, după o oră şi 23 de minute de joc.

ADVERTISEMENT

În cealaltă semifinală se vor întâlni Simona Halep, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 24, şi poloneza Iga Swiatek, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3.

Emiliano Sala a murit după ce avionul s-a rupt în aer

Fotbalistul Emiliano Sala a murit subit din cauza ”rănilor la cap şi la corp”, când avionul în care se afla s-a prăbuşit după ce s-a rupt în aer.

ADVERTISEMENT

Conform BBC, un juriu format din experți apreciază că este foarte probabil ca fotbalistul să fi fost ”profund inconştient” din cauza otrăvirii cu monoxid de carbon în interiorul aparatului.

Juriul a concluzionat că Sala a murit în accident, fiind asfixiat de nivelurile toxice de monoxid de carbon din sistemul de evacuare defect al aeronavei. Cadavrul pilotului Ibbotson nu a fost găsit. Juriul a aflat că sângele lui Sala avea o saturaţie cu monoxid de carbon de 58 la sută, un nivel pe care un patolog l-a numit ”otrăvire severă”.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo, în lotul Portugaliei pentru barfajul de calificare la Cupa Mondială

Selecționerul naționalei Portugaliei, Fernando Santos, a anunțat lotul pentru barajul de calificare la Cupa Mondială din Qatar, iar pe listă se regăsește și atacantul formației Manchester United, Cristiano Ronaldo.

În schimb, portughezii nu vor avea la dispoziție câteva nume grele, precum Ruben Dias (Manchester City), Nelson Semedo (Wolverhampton Wanderers) sau Renato Sanches (OSC Lille).

ADVERTISEMENT

Portugalia va întâlni Turcia joi, 24 martie, la Porto, în semifinalele barajului de calificare la turneul final. Dacă lusitanii vor câştiga, ei vor juca din nou, marți, 29 martie, acasă, cu învingătoarea semifinalei dintre Italia şi Macedonia de Nord.

Cei 25 de jucători convocați de Fernando Santos sunt următorii:

  • Portari: Rui Patricio (Wolverhampton), Anthony Lopes (Olympique Lyon), Diogo Costa (FC Porto)
  • Fundaşi: Joao Cancelo (Manchester City), Diogo Dalot (Manchester United), Cedric Soares (Arsenal), Pepe (FC Porto), Jose Fonte (Lille), Goncalo Inacio (Sporting Lisabona), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Nuno Mendes (PSG)
  • Mijlocaşi: Danilo Pereira (PSG), Ruben Neves (Wolverhampton), William Carvalho (Betis Sevilla), Joao Moutinho (Wolverhampton), Matheus Nunes (Sporting Lisabona), Bruno Fernandes (Manchester United), Otavio (FC Porto), Bernardo Silva (Manchester City)
  • Atacanţi: Cristiano Ronaldo (Manchester United), Diogo Jota (Liverpool), Andre Silva (RB Leipzig), Goncalo Guedes (Valencia), Joao Felix (Atletico Madrid), Rafael Leao (AC Milan)
ADVERTISEMENT