LIVE Actualizat 19-11-2021
22:11

Știrile zilei din sport, vineri, 19 noiembrie. Un cunoscut tenismen rus a fost suspendat pentru dopaj

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 19 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport vineri 19 noiembrie Un cunoscut tenismen rus a fost suspendat pentru dopaj
ADVERTISEMENT
19-11-2021
22:11

Teymuraz Gabashvili, suspendat pentru dopaj

Un nou caz de dopaj în tenisul mondial. Rusul Teymuraz Gabashvili a fost suspendat timp de 20 de luni, după ce s-a constatat că a luat furosemid. În toamnă, acesta s-a aflat pe tabloul principal al turneului de la București, dar testul în urma căruia a fost depistat pozitiv datează din iunie, când a evoluat la Almaty, în Kazahstan.

Gabashvili – care și-a atins vârful carierei în februarie 2016, când a ajuns pe locul 43 – și-a recunoscut vina și a acceptat pedeapsa intrată în vigoare începând de joi, 19 noiembrie. În momentul de față, acesta ocupa poziția cu numărul 270 în ierarhia mondială.

19-11-2021
21:37

Djokovic, victorie în ultimul meci din grupă la Turneul Campionilor

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, a terminat cu victorii pe linie Grupa Verde de la Turneul Campionilor care se desfășoară la Torino.

Sârbul l-a învins pe britanicul Cameron Norrie, scor 6-1, 6-1, după puțin peste o oră de joc. În semifinale, Djokovic îl va întâlni pe germanul Alexander Zverev. În cealaltă semifinală se vor înfrunta rusul Daniil Medvedev și norvegianul Casper Ruud.

19-11-2021
20:31

Naționala Uruguayului schimbă selecționerul după 15 ani

Legendarul selecționr al naționalei Uruguayului, Oscar Tabarez, a fost demis după 15 ani, din cauza rezultatelor modeste din campania de calificare la Cupa Mondială din 2022.

După disputarea a 14 etape din preliminarii, Uruguayul se află locul 7, cu 16 puncte, unul mai puțin decât Columbia, aflată pe locul 4 care asigură calificarea directă la turneul final, și Peru, de pe locul 5 care duce la barajul intercontinental.

Fostul tehnician de la Cagliari și Milan, în vârstă de 74 de ani, i-a conduși pe ”celești” în două perioade distincte: 1988-1990 și din 2006 până în prezent. Uruguayul a participat la ultimele trei ediții ale Mondialului, iar în 2010 a terminat pe locul 4. În 2011, sub comanda lui Tabaez, uruguayenii au câștigat Copa America.

Conform Gazzetta dello Sport, șefii federației de la Montevideo nu au anunțat numele tehnicianului care va conduce echipa în ultimepe patru etape din preliominarii.

19-11-2021
19:14

Barbara Lazovic s-a operat la genunchi! Absenţă de durată pentru interul dreapta

Barbara Lazovic a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate în meciul dintre CSM Bucureşti şi Măgura Cisnădie, scor 32-24, pe data de 3 noiembrie. Jucătoarea slovenă a fost operată cu succes, însă va rata restul sezonului. 

Barbara Lazovic
Barbara Lazovic
19-11-2021
16:46

De Bruyne, absent de la Manchester City după ce s-a infectat cu coronavirus

Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a anunţat că mijlocașul Kevin De Bruyne ratează meciul din acest weekend, cu Everton, deoarece a fost testat pozitiv cu coronavirus.

”Kevin a fost testat pozitiv cu Covid-19 în Belgia şi are nevoie de zece zile. Trebuie să se recupereze bine şi să încerce să fie sănătos. Trebuie să fim atenţi, pentru că oameni încă mor. El este vaccinat, aşa că este mai protejat. Sper că simptomele lui vor fi minore”, a declarat Guardiola, conform Sky Sports.

Pe lângă întâlnirea cu Everton, internațional belgian va mai rata și partidele cu Paris Saint-Germain din Champions League și West Ham United din campionat.

19-11-2021
15:51

Ruud, în premieră în careul de ași la Turneul Campionilor

Aflat la prima sa participare din carieră la Turneul Campionilor, tenismenul norvegian Casper Ruud a reușit să se califice în semifinalele competiției.

Ruud l-a învins în ultima etapă a Grupei Verzi pe rusul Andrey Rublev, scor 2-6, 7-5, 7-6 (5), după un meci care a durat aproape două ore și jumătate și a încheiat grupa pe locul secund, după sârbul Novak Djokovic, care urmează să-l întâlnească de la ora 22:00, în ultima partidă pe britanicul Cameron Norrie.

Astfel, în semifinale, Casper Ruud va da peste rusul Daniil Medvedev, câștigătorul Grupei Roșii, în timp ce Djokovic îl va înfrunta pe neamțul Alexander Zverev.

19-11-2021
14:54

Italienii au pus, din nou, ochii pe Rațiu

Echipa italiană Salernitana, aflată pe locul 19 în prima divizie, după 12 etape, cu doar 7 puncte, este interesată de serviciile fundașului dreapta român Andrei Rațiu, care evoluează la gruparea spaniolă Huelva (locul 14 în Segunda Division), scrie tuttomercatoweb.com.

Salernitana continuă să caute fundași din afara Italiei pentru a acoperi postul de fundaș dreapta, iar antrenorul Stefano Colantuono dorește să aducă un fotbalist pe acest post în perioada de transferuri din ianuarie.

Potrivit surselor TMW, clubul din Campania nu a renunțat la ideea de a-l înregimenta pe Andrei Rațiu, internaționalul român de la Huesca, la care a avut 14 apariții în acest sezon și a dat o pasă de gol.

Jucătorul își continuă progresul început la echipa secundă a lui Villarreal și, în sezonul trecut, la echipa olandeză ADO Den Haag. Fotbalistul născut în 1998 fusese dorit de de Salernitana și în vară. El a ajuns în atenția mai multor cluburi din prima divizie germană.

Observat de numeroși scouteri pe ‘Volksparkstadion’ din Hamburg la meciul împotriva Germaniei (n.r. – din preliminariile CM 2022, jucat pe 8 octombrie și câștigat de gazde cu 2-1), Rațiu a fost unul dintre cei mai buni jucători din România la Jocurile Olimpice trecute.

Acum, el s-a impus și la naționala de seniori. De serviciile lui sunt interesate și două cluburi din Portugalia, Sporting Lisabona și Braga”, a scris tuttomercatoweb.com.

19-11-2021
13:31

Irina Bara, în semifinalele probei de dublu de la Montevideo. Cum s-a descurcat pe tabloul de simplu

Intrate direct în sferturi din postura de principale favorite, Irina Bara și partenera sa, georgiana Ekaterine Gorgodze s-au calificat în semifinalele turneului WTA 125 de la Montevideo (Uruguay), dotat cu premii în valoare de 115.000 de dolari, după o victorie, scor 4-6, 6-4, 10-5, în fața perechii Xiaodi You/Carol Zhao (China/Canada).

Pentru un loc în marea finală, acestea vor da piept cu perechea formată din Maria Carle (Argentina) şi Laura Pigossi (Brazilia), cap de serie numărul 4. Pe tabloul de simplu, în schimb, românca – ocupantă a locului 96 în ierarhia mondială – a cedat fără drept de apel în optimile, scor 6-2, 6-4, în fața chinezoaicei Xiaodi You (265 WTA).

19-11-2021
11:54

Man ar trebui să fie titular împotriva Cosenzei, scrie Parma Live

Echipa italiană Parma întâlnește Cosenza duminică, de la ora 15:00 a României, în etapa a 13-a a ligii secunde italiene. Jurnaliștii de la Parma Live scriu că antrenorul Enzo Maresca ar trebui să conteze în această confruntare pe cei doi români din lot, Dennis Man și Valentin Mihăilă.

De la începutul sezonului, clubul păstrează confidențialitatea în ceea ce privește indisponibilitățile, dar cei de la Parma Live au aflat că atacantul polonez Adrian Benedyczak s-a întors accidentat de la națională și nici mijlocașul elvețian Simon Sohm nu se simte prea bine.

Din acest motiv, ei cer titularizarea românilor. „Sentimentul este că jucători precum Man și Mihăilă nu pot fi ignorați la infinit. În meciul cu Cosenza, am putea vedea o echipă super ofensivă a Parmei, cu un playmaker, doi mijlocași de bandă și un atacant.

Pare o alegere obligatorie, având în vedere accidentările și situația lui Sohm și Benedyczak. Man ar trebui să fie titular în meciul cu Cosenza, după ce a părut foarte motivat în meciul României din Liechtenstein”, au notat jurnaliștii italieni.

19-11-2021
09:47

Gimnasta Larisa Iordache va fi operată la glezna stângă

Larisa Iordache a ratat finală la bârnă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza problemelor de la gleznă.

Cea mai valoroasă gimnastă a României la ora actuală, Larisa Iordache, a ratat finala la bârnă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care au avut loc în vară. Ea nu a putut să concureze din cauza problemelor la gleznă.

Sportiva a evitat operația, dar până la urmă va fi supusă intervenției chirurgicale. „Medicii au decis că trebuie să o opereze. După entorsa suferită la Jocurile Olimpice de la Tokyo, lucrurile nu au decurs deloc bine.

Glezna a fost tot timpul umflată. Nici un tratament pe care Lari l-a făcut nu a dat semne de îmbunătățire. Așa că, singura opțiune rămasă este operația.

După această intervenție chirurgicală vom putea afla mai multe amănunte legate de perioada de recuperare și toate celelalte aspecte”, a declarat antrenorul sportivei, Cristi Moldovan, pentru prosport.ro.

Alexandru Cicâldău, una dintre cheile derby-ului Galatasaray – Fenerbahce. Terim îi da libertate deplină românului în atac

Duminică va avea loc încă un duel, al 129-lea în campionat, între Galatasaray și Fenerbahce. Echipa antrenată de Fatih Terim nu a mai câștigat pe teren propriu în campionat, în fața rivalilor, din toamna lui 2014, când s-a impus cu 2-1.

Cu toate acestea, Cimbom pleacă favorbogită. Terim a stabilit, deja, strategia pentru meci, mai ales că a descoperit și care este punctul slab al adversarilor: portarul Berke. „Trageți la poartă din toate pozițiile”, le-a spus tehnicianul elevilor lui.

ADVERTISEMENT

Pentru a pune și mai multă presiune pe Fenerbahce, Terim a luat decizia să-i dea libertate deplină în atac lui Alexandru Cicâldău. De altfel, tehnicianul a făcut mai multe ședințe de pregătire ‘1 la 1’ cu jucătorul român și i-a spus clar ce are de făcut, informează ziariștii de la Fanatik.

Antrenorul turc știe că punctul forte al adversarilor lor îl reprezintă loviturile de colț, motiv pentru care, la ultima ședință de antrenament, a lucrat mult cu elevii lui, pentru ca aceștia să nu mai primească gol din astfel de faze fixe.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre Galatasaray și Fenerbahce începe la ora 18:00 a României.