LIVE Actualizat 02-07-2021
18:21

Știrile zilei din sport, vineri 2 iulie. Mezina familiei Covaliu, primul titlu național la scrimă

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de vineri, 2 iulie
02.07.2021 | 21:30
Stirile zilei din sport vineri 2 iulie Mezina familiei Covaliu primul titlu national la scrima
Amalia Covaliu a cucerit primul său titlu național. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
02-07-2021
18:21

Amalia Covaliu calcă pe urmele tatălui. A obținut primul titlu național la scrimă

Amalia, mezina familiei Covaliu, a cucerit primul său titlu național la scrimă, categoria 12-13 ani. Potrivit unui comunicat transmis de Clubul Sportiv Dinamo, aceasta a câștigat detașat toate duelurile, inclusiv în fața colegei sale, Yasmin Teodora Sezer, scor 10-1.

Viitorul e la Dinamo! Ambele titluri naționale la sabie copii sunt ”alb-roșii”: O nouă campioană în familia COVALIU: Amalia – la primul titlu național!! Campionatele Naționale de copii la sabie (12-13 ani) au reconfirmat valoarea secției de la CS Dinamo.

Ambele titluri, fete și băieți, au fost câștigate de sportivi dinamoviști. La fete, victoria i-a revenit Amaliei Covaliu, fiica mai mică a campionului olimpic Mihai Covaliu și a antrenoarei Irina Covaliu.

Amalia a câștigat detașat toate duelurile, cele mai multe tușe primite într-un meci fiind în număr de trei. În finală, ea s-a impus cu 10-1 în fața altei colege de la CS Dinamo, Yasmin Teodora Sezer.

Tot la fete: locul 6 – Sofia Corlătescu; locul 7 – Rebeca Tudorancea; locul 8 – Amelie Pescaru. Fetele sunt antrenate de Irina Covaliu și Alexandru Chiculiță. Festivitatea de premiere a fost oficiată chiar de președintele COSR, Mihai Covaliu!

La masculin, Matei Alexandru Radu (CS Dinamo) s-a impus în finală, cu 10-5, în fața lui Sebastian Căpățână (CSTA București). Mihnea Velicu s-a clasat pe locul 5. Victoria lui Matei este cu atât mai importantă cu cât el are 12 ani și mai este copil și anul viitor.

El a câștigat cinci meciuri până la titlul național, cea mai ”strânsă” victorie fiind cea din semifinale, 10-7 cu Ștefan Cristian Bobu (Steaua). Băieții sunt antrenați de Cristian Lupu și Tiberiu Dolniceanu. Felicitări tuturor!”, a transmis CS Dinamo.

02-07-2021
16:12

U Craiova a pierdut amicalul cu SV Horn

Universitatea Craiova a suferit o nouă înfrângere în stagiul de pregătire din Austria, scor 0-1, împotriva celor de la SV Horn. Unicul gol al partidei a fost înscris de Eichberger, cu doar două minute înaintea fluierului final.

Tehnicianul Marinos Ouzounidis a introdus în teren următorii jucători: Lazar (56 D. Rusu) – Mitran, Găman (57 Nețoiu), Conte (56 M. Danciu), Benga – Bic (71 Croitoru), Screciu (57 Sala), Fedele (71 Atanas) – Gustavo, Mamut (46 Markovici), V. Constantin (46 Mărieș).

02-07-2021
13:24

S-au pus în vânzare biletele pentru CFR Cluj - U Craiova, Supercupa României

FRF a scos la vânzare biletele pentru Supercupa României. Meciul dintre CFR Cluj și U Craiova se joacă sâmbătă, 10 iulie, de la ora 20:00, pe Național Arena. Va fi prima partidă pe cel mai mare stadion din țară după ce acesta a găzduit patru jocuri de la Euro 2020.

Prețul tichetelor este extrem de accesibil, 30 RON la peluză și 60 RON la tribune și pot fi achiziționate de pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro. FRF a postat regulile pe care trebuie să le respecte spectatorii care vor să asiste la primul meci al sezonului.

„Conform noului protocol de desfășurare a competițiilor de fotbal, la Supercupa României pot asista spectatori ocupând până la 50% din capacitatea Arenei Naționale. Au acces pe stadion următoarele categorii:

Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
Persoanele care certifică faptul că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2.
Documentele medicale care atestă apartenența spectatorilor la una din cele 3 categorii de mai sus vor fi prezentate la stadion împreună cu biletul (digital sau printat).

Biletele care costă 30 RON la peluze și 60 RON la tribune pot fi achiziționate de pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro.

În apropierea datei de desfășurare a Supercupei, biletele vor putea fi achiziționate și de la casieria Arenei Naționale din bulevardul Basarabia, conform următorului orar:

9 iulie, orele 10:00 – 18:00
10 iulie, orele 12:00 – 20:00
* Copiii cu vârsta sub 14 ani au acces gratuit în zona destinată familiilor ”Tribuna 2 Family Zone”, alegând tipul biletului (copil) în efectuarea comenzii. Datele copiilor trebuie, de asemenea, introduse în comandă pentru a le fi eliberate bilete cu valoare zero. Accesul pe stadion al fiecărei persoane, indiferent de vârstă, se face în baza unui bilet valabil.

* Copiii cu vârsta de 3 ani sau mai mari au nevoie de documentul medical care să le permită accesul pe stadion, conform procedurii de mai sus”, este anunțul postat pe site-ul Federației Române de Fotbal.

02-07-2021
09:44

Rapid s-a impus la limită în meciul cu CS Mioveni

Rapid București a câștigat cu scorul de 2-1 meciul test disputat la Ghimbav, în compania celor de la CS Mioveni. Duelul echipelor care au promovat la braț în această vară în Liga 1 a fost decis de golurile marcate de Finica (20) și Hlistei (81). Pentru gruparea argeșeană a punctat Massaro, în minutul 22.

Anterior, Rapid disputate la sfârșitul săptămânii trecute un amical cu Farul Constanța încheiat la egalitate, scor 1-1. Vișinii efectuează un stagiu de pregătire prelungit în Poiana Brașov.

Rapid avea programat un cantonament și în Turcia, dar a fost obligată să renunțe la acesta din cauză că mai mulți fotbaliști susțin în această perioadă bacalaureatul.   

02-07-2021
08:45

Săpunaru și-a reziliat contractul cu Kayseri și se întoarce în Giulești

Fostul internațional al României Cristi Săpunaru a reziliat de comun acord angajamentul cu Kayserispor, anunță clubul din Superliga Turciei.

Fotbalistul nu rămâne fără contract, oficialii clubului Rapid anunțând deja că fundașul va parafa o înțelegere cu proaspăt promovata în Liga 1.

”Nu era corect să vorbim cu jucători aflați sub contract, chiar dacă este vorba de Cristi Săpunaru. Da, se întoarce la Rapid. Se întoarce acasă! Mai avem nevoie de un atacant, un mijlocaș stânga, dar nu ne grăbim. Veți afla și numele lor”, a spus președintele Rapidului, Daniel Niculae, la Digisport.

02-07-2021
07:57

Wrestler cunoscut sub numele ”Patriotul” a suferit un infarct

Del Wilkes, cunoscut în lumea wresttling-ului sub numele de ”Patriotul” a suferit un atac de cord și a murit la vârsta de 59 de ani, anunță Mundo Deportivo.

Allen Wright Adkins, un apropiat al luptătorului, a anunțat tragica veste pe Facebook: ”Cu permisiunea familiei, trebuie să vă informăm că Raiul a câștigat astăzi unul dintre cei mai speciali bărbați. Te iubesc de 40 de ani și mereu te voi iubi. Odihnește-te în pace, prietene”, a scris Adkins pe Facebook.

Wilkes a luptat la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90 în diferite promoții de lupte, cum ar fi WCW, AWA, NJPW sau WWE. La WCW, a reușit să fie de două ori campion în echipă cu Marcus Alexander Bagwell. Wilkes s-a remarcat și prin ținuta cu care urca în ring purtând mereu steagul Statelor Unite și o mască a personajului The Patriot.

S-a retras din sport în 1998, după o accidentare la triceps, ulterior având mai multe probleme cu legea. A făcut și închisoare pentru utilizarea și deținerea de steroizi și pentru consum de droguri.

02-07-2021
05:54

Câștigătoarea selecțiilor americane pentru JO, Sha’Carri Richardson, riscă să fie suspendată

Atleta Sha’Carri Richardson deține al 6-lea cel mai bun timp al sezonului în cursa de 100 metri plat și face parte din delegația Statelor Unite care va participa la JO de la Tokyo.

Sportiva a fost depistată pozitiv la marijuana și riscă să rateze prezența la întrecerile de la Tokyo. Mai mult, sprintera de 21 de ani ar putea fi suspendată pe o perioadă îndelungată de timp, informează The New York Times, citat de RMC Sport.

Marijuana se află pe lista Agenției Mondiale Antidoping de substanțe interzise, ​​iar un rezultat pozitiv poate duce la suspendarea concurentei de la o lună până la doi ani.

”Sunt om”, a reacționat atleta, într-o postare pe Twitter, imediat după ce a aflat rezultatul testelor.

Richardson a câștigat finala probei de 100 m la selecțiile americane din iunie în Oregon, asigurându-și biletul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aprilie, ea a devenit a șasea cea mai rapidă femeie din lume pe suta de metri, cu timpul de 10’ 72’’.

02-07-2021
05:37

Jose Mourinho își face super echipa la AS Roma

Noul manager al echipei AS Roma, Jose Mourinho negociază cu atacantul uruguayan Edison Cavani pe care îl vrea în ofensiva grupării de pe Stadio Olimpico. Cotidianul Daily Star notează că Mourinho și fotbalistul au ajuns deja la un acord.

În vârstă de 34 de ani, Cavani mai are contract cu Manchester United până în vara anului viitor, astfel că oficialii celor două cluburi trebuie să se pună de acord asupra sumei de transfer.

Rui Patricio, portarul lui Wolves și titular al naționalei Portugaliei și Granit Xhaka, de la Arsenal Londra, sunt celelalte ținte ale lui Mourinho. Rui Patricio și-a dat și el acordul pentru această mutare, iar pentru elvețianul Xhaka, Arsenal cere 20 de milioane de euro.   

02-07-2021
05:18

Mihai Răduț a fost aproape de un transfer la Dinamo, dar a semnat cu o nou promovată în Cipru

Contractul lui Mihai Răduț cu Astra Giurgiu a expirat, iar fotbalistul a negociat în ultimele zile cu Dinamo, însă a semnat cu nou promovata în prima ligă din Cipru, Aris Limassol.

Om de bază în sezonul precedent la Astra, Răduț nu a putut să-și ajute echipa să evite retrogradare și a decis să-și continue cariera în altă parte. Deși părea că a ajuns la un acord cu Dinamo, mijlocașul s-a reorientat și a ales oferta ciprioților, aceștia prezentându-l pe fotbalistul român, pe pagina oficială de Facebook.

Fotbalistul cu trei selecții în echipa națională a mai evoluat în carieră la Internațional Curtea de Argeș, FCSB, Pandurii, Astra Giurgiu, Hatta Club, în Emiratele Arabe Unite și la Lech Poznan, în Polonia.

Meciul de rugby dintre România și Scoția a fost anulat

Federația Scoțiană de Rugby a notificat Federația Română de Rugby și forul mondial că nu poate disputa meciul test contra ”stejarilor”, programat săptămâna viitoare, la București, pe noul stadion Arcul de Triumf.

Mai mulți jucători din naționala Scoției au fost testați pozitiv cu coronavirus și întreg lotul a intrat în izolare, conform reglementărilor medicale în vigoare.

ADVERTISEMENT

”Ne pare rău de această situație, ne-am dorit enorm de mult să jucăm acest meci, era foarte important pentru echipă să întâlnească încă un adversar puternic după Argentina, însă sănătatea şi siguranţa jucătorilor este pe primul loc.

Suntem alături de ei, le dorim multă sănătate, revenire cât mai rapidă şi de asemenea, să reuşim cât mai repede să jucăm acest meci”, a declarat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

ADVERTISEMENT