LIVE Actualizat 21-05-2021
21:07

Știrile zilei din sport, vineri 21 mai. Levante şi Cadiz au remizat 2-2 în ultima etapă din La Liga

Fanatik vă prezintă un live blog cu cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de vineri, 21 mai.
21.05.2021 | 09:00
Stirile zilei din sport vineri 21 mai Levante si Cadiz au remizat 22 in ultima etapa din La Liga
Roger a deschis scorul pentru Levante, în ultima etapă, contra lui Cadiz. FOTO: flashscore
ADVERTISEMENT
21-05-2021
21:07

Levante şi Cadiz au remizat 2-2 în ultima etapă din La Liga

Primul meci al ultimei etape din La Liga le-a adus faţă în faţă pe Levante şi Cadiz, două formaţii de mijlocul clasamentului. Înaintea partidei, cele două erau despărţite de 3 puncte, 43 oaspeţii şi 40 gazdele, diferenţă care s-a menţinut şi la finalul, datorită remizei 2-2.

Roger a deschis scorul pentru Levante în minutul 8, dar Cadiz a întors rezultatul până la pauză, prin Negredo (14) şi Akapo (32). Scorul final a fost stabilit de Melero, în minutul 7 al reprizei secunde. 

Sâmbătă, 22 mai, de la 19:00, sunt programate alte 7 partide, iar ultimele două meciuri din acest sezon se joacă duminică: Granada – Getafe, de la 19:30, respectiv Sevilla – Alaves, de la 22:00.

21-05-2021
17:47

FIFA ia în calcul organizarea Cupei Mondiale la fiecare doi ani

FIFA, organismul care guvernează fotbalul la nivel mondial, ia în calcul reducerea perioadei dintre două ediţii consecutive ale Cupei Mondiale. Propunerea de a începe un studiu de fezabilitate pe această temă a fost făcută la cel de-al 71-lea Congres al FIFA de către Federaţia Arabiei Saudite, întrunind 166 de voturi pro şi doar 22 împotrivă.

Propunerea studiului de fezabilitate pentru reducerea la doi ani a intervalului dintre două Cupe Mondiale a primit acceptul cu o majoritate covârşitoare
Propunerea studiului de fezabilitate pentru reducerea la doi ani a intervalului dintre două Cupe Mondiale a primit acceptul cu o majoritate covârşitoare

„Credem că viitorul fotbalului se află la un punct de cotitură. Numeroasele probleme pe care le-a întâmpinat fotbalul în ultimii ani au fost accentuate de pandemie şi de criza globală. Este timpul să reevaluăm structura fotbalului mondial şi analizăm de ce are nevoie acest sport. 

Trebuie să vedem dacă actualul ciclu de patru ani este cea mai bună soluţie pentru fotbal, atât din punct de vedere competiţional, cât şi comercial, dar şi în ceea ce privelşte dezvoltarea lui. Este necesară o discuţie legată de calendarul competiţional la masculin şi feminin şi felul în care eventualele modificări vor afecta fiecare dintre cele 211 asociaţii membre FIFA.

De aceea, propunem ca acest Congres FIFA să mandateze administraţia FIFA să efectueze un studiu de fezabilitate asupra impactului reducerii ciclului mondial, de la 4 la 2 ani, atât pentru Cupa Mondială, cât şi pentru Cupa Mondială Feminină, şi asupra modului în care se poate reorganiza calendarul meciurilor internaţionale. 

Este nevoie de o analiză amplă, care să releve şi impactul asupra campaniilor de calificare la turneele finale. Mai puţine partide, dar mai competitive, ar putea rezolva şi problemele legate de suprasolicitarea fotbaliştilor, dar ar putea creşte nivelul competiţiei“, a spus Yasser Al Misehal, preşedintele Federaţiei Saudite, îân faţa membrilor FIFA.

21-05-2021
16:59

CFR Cluj - FCSB se joacă marți. Programul complet al etapei a 10-a din play-off

Site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal a anunțat modificări în programul ultimei etape din play-off, sezonul 2020-2021. Cea mai importantă schimbare privește derby-ul CFR Cluj – FCSB. Programat inițial joi, 27 mai, meciul se va juca marți, 25 mai, după ce ardelenii au cucerit titlul cu o etapă înainte de finalul campionatului.

Partidele vor fi transmise în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.

Marți, 25 mai

Ora 20:30 CFR 1907 Cluj – FCSB

Miercuri, 26 mai

Ora 18:30 Universitatea Craiova – Academica Clinceni

Joi, 27 mai

Ora 17:30 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FC Botoșani

Meciul de baraj dintre Chindia Târgoviște și Viitorul Constanța se va disputa joi, 27 mai 2021, cu începere de la ora 20:30.

21-05-2021
15:37

Rapid nu poate începe sezonul în Liga 1 pe Giuleşti. Va juca la Mioveni

Rapid Bucureşti a obţinut promovarea în Liga 1, dar nu va putea juca pe stadionul de casă, în Giuleşti. Asta, în ciuda faptului că arena este aproape de finalizare şi, conform estimărilor, ar trebui să fie gata înainte de startul noii ediţii de campionat, pe 17 iulie.

Problema o reprezintă autorizaţiile de care are nevoie stadionul. Chiar dacă se finalizeată construcţia, este nevoie de un set de acte emise de autorităţi, pentru ca activitatea să se poată desfăşura în condiţii legale. Iar emiterea acestora durează. Drept exemplu, arena Arcul de Triumf nu poate fi folosită nici acum, deşi a fost terminată şi recepţionată pe 4 decembrie 2020.

Stadionul Rapid, asemeni celui de la Arcul de Triuf şi Ghencea, a făcut parte din programul pentru Euro 2020. Modernizarea lui a început în februarie 2019, prin demolarea vechii arene. La începutul lunii mai a.c., ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, declara că lucrările au ajuns la 90%, iar o săptămână mai târziu, CNI anunţa intrarea în ultima fază, aceea de montare a gazonului.

Ţinând cont că Giuleştiul va fi indisponibil în startul noului de sezon de Liga 1, Rapid a fost nevoită să se orienteze spre o altă arenă. Va juca la Mioveni meciurile de pe teren propriu. De altfel, alb-vişiniii au inclus stadionul Mioveni şi în dosarul de licenţiere pentru primul eşalon. A fost singurul trecut în dosar.

În Liga 2, Rapid a evoluat pe 3 arene, în Regie, la Buftea şi la Mogoşoaia. Noua arenă din Giuleşti are 14.000 de locuri şi a costat circa 34 de milioane de euro.

21-05-2021
14:36

Larisa Iordache, pregătită pentru Tokyo. Şi-a tatuat cercurile olimpice

În aprilie, Larisa Iordache a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021. Gimnasta a încheiat calificările din cadrul Europenelor de la Basel pe poziţia a patra la individual, în ciuda unor probleme medicale, şi şi-a asigurat biletul spre Japonia.

Larisa Iordache se afla în faţa celei de-a doua participări la Olimpiadă, după Londra 2012. Ea a ales să sărbătorească evenimentul tatuându-şi cercurile olimpice pe antebraţ. A postat o fotografie cu acestea, însoţind-o cu textul „Uneori, diamantele neşlefuite pot fi confundate cu pietricele fără valoare“.

Larisa Iordache şi-a tatuat cercurile olimpice, înainte de participarea la Tokyo 2021. FOTO: captura instagram
Larisa Iordache şi-a tatuat cercurile olimpice, înainte de participarea la Tokyo 2021. FOTO: captura instagram
21-05-2021
13:03

Zoltan Kadar a promovat-o pe Grasshopper Zurich în prima ligă elveţiană

Grasshopper Zurich, sub comanda românului Zoltan Kadar, a promovat în prima ligă elveţiană, după ce a terminat prima în divizia secundă. „Lăcustele“ au câştigat cu 2-1, pe teren propriu, în faţa lui Kries, şi au terminat cu 65 de puncte, unul mai mult decât Thun, care a promovat şi ea.

Zoltan Kadar a fost numit pe 11 mai la cârma echipei, după o serie de trei înfrângeri consecutive. În ultimele două runde, Grasshopper a acumulat 4 puncte şi a câştigat liga secundă.

Din lotul lui Grasshopper face parte şi Cristian Ponde, atacant născut la Făureşti, Maramureş, dar lansat în fotbal de academia lui Sporting Lisabona. De altfel, fotbalistul are dublă cetăţenie, română şi portugheză, şi a evoluat pentru Portugalia U19 în 10 partide, marcând 8 goluri.

Bucuria lui Grasshopper, după ce a terminat pe primul loc liga secundă din Elveţia. FOTO: facebook
Bucuria lui Grasshopper, după ce a terminat pe primul loc liga secundă din Elveţia. FOTO: facebook
21-05-2021
12:15

CSA Steaua va disputa barajul de promovare cu spectatori în tribune

Vești extraordinare pentru suporterii CSA Steaua. Prima manșă a barajului de promovare în Liga a doua – împotriva celor de la CS Afumați – se va disputa cu spectatori în tribune. Potrivit unui comunicat dat publicității cu puțin timp în urmă, vor avea acces pe stadion doar 200 de persoane, cu condiția să fie vaccinate anti-Covid -19 sau să facă dovada unui test PCR/antigen negativ.

Conform Protocolului de desfășurare al competițiilor din 20 mai 2021, al FRF, publicat în Monitorul Oficial nr. 522/20 mai 2021, partea 1, partida dintre Steaua București și CS Afumați, din data de 22 mai 2021, programată la ora 17:30, pe terenul 5 din Complexul Sportiv „Steaua” Ghencea, contând pentru barajul de promovare în Liga a 2-a, se va disputa cu spectatori în tribune”, au transmis reprezentanții clubului roș-albastru.

21-05-2021
10:29

Adrian Mutu a semnat un parteneriat cu Federația Română de Fotbal

„Fenomeno”, brandul de băuturi energizante deținut de Adrian Mutu, a semnat un parteneriat cu Federația Română de Fotbal. În urma acestui acord, toate loturile naționale ale României vor beneficia de băutura izotonică necesară activității sportivilor. Anunțul a fost făcut chiar de Mutu, pe pagina personală de Instagram.

„Am zis-o tot timpul, pentru mine cel mai important tricou a fost cel al echipei naționale. Pentru un fotbalist nu trebuie să existe mândrie mai mare decât să își reprezinte țara și milioane de suporteri ale căror inimi bat pentru el și colegii lui. Meciurile în tricolor îmi sunt și acum cele mai dragi și cele mai frumoase amintiri ale mele ca fotbalist. Tot timpul voi fi suporter al echipei naționale și voi susține tricolorii! Mă bucur că acum o pot face prin acest parteneriat. Pentru echipa națională trebuie să dai totul, ba chiar să te autodepășești, iar Fenomeno Isotonic te ajută să faci asta!”, a scris Adi Mutu.

21-05-2021
08:53

Look Sport și Digi Sport vor transmite campionatul Spaniei în următorii 5 ani

Compania EAD.ro, care deţine drepturilor de televizare pentru Liga 1, le-a cumpărat și pe cele ale campionatului Spaniei pentru următorii cinci ani. Acestea au fost cedate mai departe către posturile Look Sport și Digi Sport, care vor transmite în continuare partidele.

„Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm drepturile pentru La Liga, unul dintre cele mai valoroase şi mai spectaculoase campionate ale lumii. Prin aducerea sa în portofoliul companiei, EAD îşi demonstrează încă o dată calitatea de jucător important pe piaţa drepturilor sportive şi de furnizor de content premium pentru telespectatorii din România. Jucători de talia lui Messi, Ramos, Benzema, Suarez sau un El Clasico Real Madrid – Barcelona vor garanta întotdeauna spectacol şi audienţe”, a declarat Orlando Nicoară, director general EAD.ro.

21-05-2021
07:48

S-au aflat echipele calificate în Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal masculin

Barcelona, PSG, Nantes și Aalborg sunt echipele rămase în cursa pentru trofeul Ligii Campionilor la handbal masculin. Xavier Pascual are astfel șansa să se despartă de catalani cu un nou succes răsunător.

Final Four-ul va avea loc în intervalul 12-13 iunie, la Koln (Germania). Două mari favorite, THW Kiel și Veszprem, și-au luat adio de la actuala ediție. Tragerea la sorți este programată marți, 25 mai. 

21-05-2021
06:29

Selecționerul Portugaliei a anunțat lotul pentru Euro 2020

Fernando Santos, selecționerul Portugaliei, a anunțat lotul cu care vrea să-și apere titlul european cucerit în 2016 în Franța. Printre jucătorii convocați se numără, bineînțeles, și supervedeta Cristiano Ronaldo, dar și alți jucători consacrați precum Bruno Fernandes, Joao Felix sau Andre Silva.

Singura noutate este cooptarea în lot a atacantului Pedro Goncalves (22 ani), golgheterul campionatului portughez, care a avut o contribuție însemnată la câștigarea titlului de către Sporting Lisabona.

  • Portari: Rui Patricio (Wolverhampton), Anthony Lopes (Olympique Lyon), Rui Silva (Granada);
  • Fundaşi: Joao Cancelo (Manchester City), Nelson Semedo (Wolverhampton), Jose Fonte (Lille OSC), Ruben Dias (Manchester City), Pepe (FC Porto), Nuno Mendes (Sporting Lisabona), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund);
  • Mijlocaşi: Danilo Pereira (PSG), Joao Palhinha (Sporting Lisabona), Ruben Neves (Wolverhampton), Joao Moutinho (Wolverhampton), Renato Sanches (Lille) Bruno Fernandes (Manchester United), Sergio Oliveira (FC Porto), William Carvalho (Betis Sevilla), Bernardo Silva (Manchester City);
  • Atacanţi: Cristiano Ronaldo (Juventus Torino), Diogo Jota (Liverpool), Rafa Silva (Benfica Lisabon), Andre Silva (Eintracht Frankfurt), Joao Felix (Atletico Madrid), Goncalo Guedes (Valencia), Pedro Goncalves (Sporting Lisabona).
21-05-2021
05:56

Sergio Aguero s-a înțeles cu Barcelona

După negocieri care s-au întins pe durata a mai multor luni, FC Barcelona a ajuns la un consens cu atacantul Sergio Aguero, care va îmbrăca tricoul „blau-grana” începând din sezonul viitor.

Conform jurnaliștilor britanici de la Daily Mail, argentinianul și-a dat deja acordul pentru a juca la Barcelona, dar anunțul oficial va fi făcut abia după finala Ligii Campionilor dintre Manchester City și Chelsea, care se va juca pe 29 mai la Porto.

Aguero va sosi pe Camp Nou din postura de jucător liber de contract și va avea un salariu stagional de doar 5 milioane de euro, mult sub cele 14 milioane pe care le primea anual de la Manchester City. Dar a făcut acest sacrificiu financiar pentru a putea evolua alături de prietenul și conaționalul său Leo Messi.

Informația a fost oferită și de cunoscutul ziarist Fabrizio Romano, care susține că Aguero va semna pe doi cu Barcelona, salariul urmând să fie mai mic de zece milioane de euro pe an.

21-05-2021
05:49

Ultrașii de la FCSB îl vor antrenor pe Cosmin Olăroiu

Gheorghe Mustață, liderul suporterilor de la FCSB, vrea să se implice în numirea unui nou antrenor și spune că va încerca să-l convingă pe Cosmin Olăroiu să preia echipa.

„Voi insista cu telefoane pe la Oli, vom face și câteva bannere, avem mult de muncă. Noi nu forțăm, noi încercăm. Noi ni-l dorim pe Oli. Toată lumea îl vrea pe Olăroiu. Vom vorbi cu Olăroiu mâine, poimâine, vreau să mă văd cu el, să stăm de vorbă. A venit Oli… s-a terminat tot. Nu se pune problema de Gigi… nici nu comentează în fața lui Olăroiu.

Toți suporterii Stelei îl vor pe Olăroiu. Îl rugăm să vină, să aducă performanță în clubul ăsta. Poate ne ajută Oli, să vină, să stea lângă noi. Cu Olăroiu nu se joacă nimeni, n-are nimeni curaj să comenteze. Ăla e și smardoi. Oli e la nivel mare!”, a spus Mustata la Radio Sport 1.

21-05-2021
05:36

Președintele unui club portughez a sărbătorit calificarea în cupele europene îmbrăcat în... vacă!

Santa Clara, echipă ce activează în prima ligă a Portugaliei, a reușit o performanță imensă în acest sezon, calificându-se în preliminariile Conference League. În ultima etapă, Santa Clara a învins cu 4-0 pe Farense și a terminat campionatul pe locul 6, ultimul ce asigură prezența în cupele europene.

Datorită acestui succes neașteptat, patronul și antrenorul echipei au fost nevoiți să respecte un pariu pus la începutul campionatului, prin care promiteau că se vor îmbrăca în vacă dacă formația lor va ajunge în Europa. Și s-au ținut de cuvânt, imaginile cu cei doi costumați astfel făcând înconjurul lumii.

O altă surpriză înregistrată în campionatul portughez a fost aceea că titlul a fost cucerit în acest sezon de Sporting Lisabona, după o pauză de 20 de ani, de pe vremea când Loți Boloni era antrenor, iar Marius Niculae jucător.

Charles Leclerc, cel mai rapid în prima zi de antrenamente de la Monte Carlo

Charles Leclerc, pilotul scuderiei Ferrari, a fost cel mai rapid în prima zi de antrenamente premergătoare Marelui Premiu al Principatului Monaco, programat să aibă loc duminică pe străzile din Monte Carlo. Pe locul doi s-a clasat Carlos Sainz, coechipierul lui Leclerc, care a fost mai lent cu o zecime de secundă.

Campionul mondial Lewis Hamilton, triplu câștigător la Monte Carlo, s-a clasat pe poziția a treia, în timp ce pe patru a venit Max Verstappen, la o distanță de doar 7 miimi de secundă de britanic.

ADVERTISEMENT

Cea de-a doua sesiune de antrenamente a zilei a fost întreruptă cu steag roșu în ultimele minute, din cauză că Mick Schumacher a lovit parapetul în virajul Massenet și a făcut pană.