Sport

Știrile zilei din sport, vineri, 22 aprilie. Un meci din liga a doua franceză, întrerupt definitiv din cauza fumigenelor. Video

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 22 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
22.04.2022 | 22:41
Stirile zilei din sport vineri 22 aprilie Un meci din liga a doua franceza intrerupt definitiv din cauza fumigenelor Video
Întâlnirea Nancy - Quevilly-Rouen, din etapa a 35-a a ligii secunde din Franța, a fost întreruptă definitiv în minutul 39, după ce fanii gazdelor au aprins fumigene și le-au aruncat în teren. Sursă foto: onzemondial.com
ADVERTISEMENT
22-04-2022
20:43

Partida Nancy - Quevilly-Rouen, întreruptă definitiv din cauza fanilor

Întâlnirea Nancy – Quevilly-Rouen, din etapa a 35-a a ligii secunde din Franța, a fost întreruptă definitiv în minutul 39, după ce fanii gazdelor au aprins fumigene și le-au aruncat în teren.

Partida mai fusese întreruptă pentru o perioadă în minutul 23, din aceleași motive. În cele din urmă, arbitrul Remi Landry a decis să trimită jucătorii celor două formații la cabine și să pună capăt definitv meciului.

În momentul întreruperii, Quevilly-Rouen conducea cu scorul de 3-0. Nancy era obligată să câștige toate partidele până la finalul sezonului pentru a spera într-o salvare miraculoasă de la retrogradare.

Fanii formației Nancy și-au dat în petec și înainte de începerea meciului. Îmbrăcați în negru și dotați cu cruci care simbolizau ”mopratea unei echipe”, ei au organizat un marș funerar în jurul stadionul Marcel-Picot.

22-04-2022
19:44

Emma Răducanu, înfrângere cu Swiatek la WTA Stuttgart

Jucătoarea britanică de tenis, Emma Răducanu, cap de serie numărul 8 și locul 12 WTA, a fost învinsă de liderul mondial Iga Swiatek, în sferturile de finală ale turneului WTA Stuttgart.

Poloneza, care a ajuns la 21 de victorii consecutive, s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră și 45 de minute. Pentru Răducanu, campioană la US Open anul trecut, acest a fost primul meci împotriva unei sportive din Top 10.

22-04-2022
17:48

Verstappen a câștigat calificările de vineri

Pilotul olandez al echipei Red Bull Racing, Max Verstappen, va porni de pe prima poziţie a grilei în cursa sprint din cadrul Emilia Romagna Grand Prix, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, pe circuitul de la Imola.

Campionul mondial en-titre a câştigat calificările de vineri, astfel că el va fi în pole position în cursa de 100 de kilometri de sâmbătă. Pe locul doi s-a clasat Charles Leclerc (Ferrari), iar pe trei a terminat Lando Norris (McLaren).

Cursa de sâmbătă va stabili grila pentru Grand Prix-ul care va avea loc duminică, principalul eveniment al weekend-ului. Primii opt clasaţi în cursa sprint vor primi puncte.

22-04-2022
16:24

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului de la Istanbul

Sorana Cîrstea (24 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului de la Istanbul, după ce a învins-o pe Julia Grabher (194 WTA), scor 7-5, 6-1.

„Cred că ea a jucat foarte bine azi. A început puternic și a durat până m-am obișnuit și până am găsit soluțiile. O felicit pentru cum a jucat. Sunt foarte fericită să fiu din nou în semifinale”, a declarat Sorana Cîrstea, la finalul meciului.

22-04-2022
15:58

Sistemul VAR, folosit în Conference League încă din semifinale

UEFA a anunţat pe că arbitrajul video va fi folosit încă din semifinalele Conference League, singura competiţie continentală în care această tehnologie nu a fost încă implementată în acest sezon.

VAR va fi folosit şi în finala acestei competiţii, care va avea loc la Tirana, Albania, pe 25 mai. În smifinalele Conferrence League vor avea loc meciurile Feyenoord Rotterdam – Olympique Marseille şi Leicester City – AS Roma pe 28 aprilie (turul) şi 5 mai (returul).

”Posibila implementare a VAR din rundele anterioare ale competiţiei din sezonul viitor este în prezent în studiu”, a anunțat UEFA pe site-ul oficial.

22-04-2022
14:47

Brazilianca Talita Alves Carneiro, transferată de Minaur Baia Mare

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare a anunţat pe site-ul oficial transferul sportivei braziliene Talita Alvez Carneiro, care evoluează pe postul de inter stânga.

Jucătoarea s-a născut la Ponte Nova în statul Minas Gerais, în data de 17 octombrie 1996. Are 1,76 m şi joacă pe postul de inter stânga. Vine de la echipa spaniolă CBF Malaga Costa del Sol şi este componentă a echipei naţionale de Braziliei, unde a jucat 5 meciuri şi a marcat de 9 ori.

Talita a evoluat cu Malaga în EHF European Cup, reuşind să înscrie 26 de goluri pentru echipa sa. Malaga va juca finala competiţiei, acolo unde va întâlni pe Rocasa Gran Canaria (Spania), pe 8 şi 14 mai. Cu un sezon înainte a jucat în Turcia, la Yalikavaksports Club, reuşind două goluri tot în EHF European Cup.

Înainte de aventura din Turcia, ea a evoluat în țara natală la Concordia, club la care a devenit profesionistă. A fost campioana Braziliei în 2019. Paralel cu activitatea de handbalistă, ea a absolvit facultatea de kinetoterapie.

22-04-2022
13:41

David Miculescu și-a prelungit contractul cu UTA Arad

David Miculescu, atacantul celor de la UTA Arad și unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști români, și-a prelungit contractul cu UTA Arad până în 2024. Anunțul a fost făcut de impresarul jucătorului, Cătălin Sărmășan.

 

În luna decembrie a anului trecut, FANATIK a scris în exclusivitate despre interesul celor de la FCSB pentru David Miculescu.

22-04-2022
08:31

Pele a fost externat din spital

Legendarul fotbalist a ieșit din spitalul Albert Einstein din Sao Paulo după trei zile. Brazilianul a fost internat pentru a un tratament la cancerul de colon, depistat în luna septembrie.

,,Pacientul se află într-o stare clinică stabilă şi satisfăcătoare”, se anunță într-un comunicat al clinicii din Sao Paulo. Pele va merge însă cel puțin o dată pe lună la spitalul Albert Einstein pentru analize și alte investigații și va continua chimioterapia.

22-04-2022
06:31

FCSB va solicita celor de la CSA Steaua să le pună la dispoziție arena din Ghencea

Managerul general al vicecampioanei FCSB, Mihai Stoica, a anunțat că va face cerere oficială pentru ca echipa pe care o reprezintă să joace în Ghencea posibila finală în Casa Pariurilor Liga 1 cu campioana în exercițiu CFR Cluj.

Derby-ul pentru titlu, dacă distanța dintre cele două oponente va rămâne cea din prezent, două puncte în favoarea feroviarilor clujeni, este programat în ultima etapă a sezonului în curs, pe 21 mai.

”Se va face zilele următoare o solicitare oficială pentru ultima etapă. Nu există nicio scuză, așa cum a mai fost în trecut. CSA Steaua nu joacă, iar echipa de rugby joacă în deplasare sigur, la Galați.

Data trecută a fost vorba de Universitatea Cluj, care a pierdut 82-10. Acum sigur va juca la Galați! Nu există niciun motiv prin care să ne interzică accesul. Important e să fim la mâna noastră în ultima rundă. Eu vreau să se joace cu titlul pe masă”, a explicat Mihai Stoica la Orange Sport.

Romelu Lukaku ia în calcul plecarea de la Chelsea pentru o trădare istorică

Atacantul Romelu Lukaku își dorește o nouă provocare, după sezonul modest în tricoul campioanei Europei, Chelsea. Internaționalul Belgian a jucat în 38 de partide în toate competițiile pentru Chelsea și a înscris 12 goluri.

Cifrele sunt, însă, departe de așteptările oficialilor londonezi care au plătit celor de la Inter Milano 115 milioane de euro pentru a-și asigura serviciile lui.

ADVERTISEMENT

Conform jurnalistului Nizaar Kinsella, atacantul de 28 de ani este pe lista de transferuri a clubului AC Milan, iar fotbalistul este foarte aproape să ajungă la un acord cu ”diavolul milanez”.

Mutarea ar reprezenta o trădare de neiertat pentru fanii rivalei Inter, în tricoul cărora a câștigat titlul de campion în Serie A, sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Crinuţa Andra Nicoleta Sebe, campioană europeană la box

Sportiva Crinuța Andra Nicoleta Sebe a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de box pentru tineret de la Sofia.

Concurând în limitele categoriei 66 kg., românca a învins-o în finală pe Aleksandra Agnieszka Jankowiak din Polonia, prin KO tehnic în prima repriză.

ADVERTISEMENT

Delegația României se întoarce de la europenele de la Sofia cu un bilanț de trei medalii. La 92 kg, Florin Ioniţă a cucerit medalia de argintul pierzând finala la puncte în fața englezului Damar Thomas, iar Doruleţ Ţiu a cucerit medalia de bronz la categoria 71 kg.